Ewentualnie przemianować na "Malowanie środków komunikacji miejskiej w poszczególnych miastach" czy coś w tym stylu.Ja proponuję ten wątek zamknąć bez zwłoki ...
Macie rację - proponuję zmianę wątku na nazwę - [Polska I Świat] Malowania na pojazdach transportu publicznego.Ewentualnie przemianować na "Malowanie środków komunikacji miejskiej w poszczególnych miastach" czy coś w tym stylu.
Takie zestawienie mogłoby być przydatne, ale głosowanie na najlepsze, naj* to prowadzenie wojny bez celu.
Proste i eleganckie. Do tego w przyjemnej kolorystyce.
Jakbyśmy nie dyskutowali i tak wyjdzie, że Łódź jest pokrzywdzonaA tak w ogóle - nie potraficie normalnie dyskutować? Komu za złe byłoby powymieniać poglądy ciekawych i zasługujących na wyróżnienie malowań?
Heh, macie to w naturze...Jakbyśmy nie dyskutowali i tak wyjdzie, że Łódź jest pokrzywdzonahno:
No, nie przesadzajmy z tym "trochę". Obecne, biało-niebieskie malowanie to prawdziwy skok cywilizacyjno-estetyczny w porównaniu do tamtego wściekłego różuteraz jest tylko trochę lepiej:
Kodu koloru ci nie podam, ale jak wyczytałem w wątku o gliwickich autobusach[/quote], jest to dokładnie ten sam kolor. Wzięło się to stąd, że Solaris miał zbyt wiele zamówień, których nie był w stanie zrealizować. PKM Gliwice odstąpił przeznaczone dla siebie autobusy Mobilisowi, a swoją dostawę otrzymał później z bonusem (jednym autobusem gratis, o ile dobrze pamiętam).Niech mi ktoś powie czym malowanie PKM Gliwice różni się od Mobilis o/Kraków. A najlepiej jak by ktoś znał kod kolorku PKMu.
A jak wygląda malowanie starszych autobusów w Gliwicach?^^ No właśnie nie berlińskie, ani nie katowickie. Sekretem gliwickich autobusów nie jest to, że są żółte, ale to, jaka jest to żółć. Dla porównania:
PS. W Bytomiu były też bardzo oryginalne, białe autobusy.