SkyscraperCity Forum banner

[Polska] Kraj, Łódź, ośka, czyli powolny wątek zdjęciowy dextera2

5102 Views 10 Replies 2 Participants Last post by  este
No siemka.
Ponieważ rok temu kupiłem sobie telefon którym w końcu mogę robić zdjęcia w miarę nadające się na publikację (Xiaomi Redmi 4X), chciałbym się z Wami czasami tymi fotkami dzielić. Będą to randomowe wyprawy jakie odbywałem od września 2017 roku po Łodzi, okolicy i innych miastach Polski.

Ponieważ większość moich wątków zdjęciowych kończyła się fiaskiem, nie spodziewajcie się tutaj regularnych czy częstych rzutek, ale tutaj przynajmniej nie będę miał zobowiązań czasowych bo wątek nie dotyczy jednego wyjazdu czy miejsca a jest zbiorczy - czytaj może się toczyć powoli.

Zapraszam ;)
1 - 11 of 11 Posts
7
1. Uć :) Lubię fotki pod słońce, więc będzie tego więcej. Aha, data zniknie, trzeba ją było wyłączyć manualnie w ustawieniach telefonu, skapnąłem się dopiero po kilku dniach, że to jest ;)

2. Akurat jak była katastrofa żurawia na Roosevelta byłem na grze miejskiej. Znajomi z firmy pomagali poszkodowanemu. Niestety po kilku dniach w szpitalu operator zmarł.

3. Restauracji Klub spadkobierców, typowe wnętrza pałacowe przemysłowej Łodzi:

4.

5. Widok z balkonu na Pietrynę

6.

7.

See less See more
  • Like
Reactions: 5
12
8. W tej wrzutce jeden spacer. Cmentarz na dołach już podczas lepszej pogody

9.

10.

11.

12.

13.

14. Nowy biurowiec Comarchu

15. Gazownia

16. Okolice NCŁ

17.

https://i.imgur.com/V9Z2fgG.jpg

18. Kontrasty...

19. Spod biurowca Skanski na dworzec Fabryczna

20. Jedno z podwórek na Piotrkowskiej

See less See more
  • Like
Reactions: 5
6
21. Zielone torowisko na Widzewie, trasa WZ

22. Wieś gdzieś pod Łodzią

23. W ubiegłym roku jesienią był wysyp grzybów, ja się tylko ledwo załapałem. Zostały głównie takie:

24. Park 3 Maja w Łodzi, wysokie dęby szypułkowe. Ten park to pozostałość puszczy Łódzkiej, ma całkiem dziki, leśny charakter mimo bycia na skraju kamienicznej zabudowy centrum Łodzi

25. Jesienny park Baden-Powella obok, ten jest bardziej otwarty

26.

See less See more
  • Like
Reactions: 4
4
27. Łódź z góry, tutaj nie do końca legalnie na dachu kamienicy na Piotrkowskiej

28. Weszliśmy po rusztowaniu. Niestety aparat nie domaga w takim świetle, ale przynajmniej jest pogląd na to jaki widok był

29. Szkolenia firmowe w centrum, jest i okazja do zrobienia fajnych fotek na Kościuszki. I przy okazji pokazania przekleństwo Łodzi, czyli dziur w zabudowie

30. W drugą stronę

See less See more
  • Like
Reactions: 4
Ta historia będzie miała jakieś szczęśliwe zakończenie?
Przekonamy się, ale na razie jest dalej tak jak widać na obrazku

Godne pożegnanie lata
Pizgało strasznie.
3
31. Znowu cmentarz na dołach, okolice święta zmarłych. Teren ten jest bardzo pagórkowaty jak na Łódź. Przyczyna? Wzniesienia Łódzkie

32.

33. Okolice cmentarza, tym razem w Strykowie

See less See more
3
34. Panoramki

35.

36. Plac Dąbrowskiego

See less See more
  • Like
Reactions: 1
6
37. Na chwilkę wjeżdżamy do Warszawy, prawie dokładnie sprzed roku. Wizyta jednodniowa związana z Audio Show 2017. Tutaj dziura pod najwyższy wieżowiec Warszawy w niedalekiej przyszłości

38. Kierujemy się najpierw na północ, potem zachód - wolę

39. Ilość budów w Warszawie przyprawie prawie o mdłości... Szczególnie w tym regionie. Szkoda tylko, że jakość architektury i urbanistyki często bardzo mocno kuleje. Więcej o tym w kolejnej wizycie w Warszawie wiosną tego roku, ale do tego momentu jeszcze trochę brakuje w relacji ;)

40. Azja? Europa? USA? Rosja? Cholera wie

41. Nie pytajcie ile te zestawy kosztowały...

42. … a te kosztowały jeszcze więcej. Ale te przynajmniej grały też kosmicznie, jak się dało im więcej oddechu w dużym pomieszczeniu. A, właśnie - jesteśmy na SN ;)

See less See more
1 - 11 of 11 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.