No to wklejaj z chęcią popatrzę jak widzisz nasz kraj 
Hmm, tylko tak mogłem objąć całe schody z tego co pamiętam^^
Porządny "krzywaczek"kay:.
A co do krużganków to podobne są też w Brzegu. W Baranowie Sandomierskim nie byłem, na Krasiczyn, Baranów Sandomierski, Wiślicę i Krzyżtopór nabieram dopiero ochoty.
Właśnie oglądałem wątek o Przemyślu, chyba nawet czytałem Twoje wpisy.Przemyśl mam zaliczony, musisz koniecznie te plany zrealizować. To niesamowite miasto. A Krasiczyn się zaliczy przy okazji poprawki w przyszłości.
Z tego powodu potraktowałem je razem.Rzecz jasna Tarnobrzeg i Baranów niewiele tak naprawdę mają wspólnego z Podkarpaciem, a bardzo dużo z Sandomierzem. Toż to dawne jego obrzeża, tyle że po drugiej stronie Wisły! Przez znakomitą większość polskiej historii było to jedno województwo sandomierskie, przeciachane przez zaborców i tak już zostało. Zresztą w latach 1975-99 był taki twór województwo tarnobrzeskie i do dziś mieszkańcy Sandomierza tradycyjnie ciążą ku Tarnobrzegowi, a 11 lat to za mało żeby się wtopić w Podkarpacie.
Masz na myśli kopalnię neolityczną koło Ostrowca?Największe wrażenie robi brama, zwłaszcza na wjeżdżających od strony Ostrowca Św. Niedaleko Opatowa są słynne Krzemionki Opatowskie z historyczną kopalnią krzemienia pasiastego. Byłem, widziałem - super przeżycia pod ziemią.