SkyscraperCity Forum banner

[Pomorskie] Inwestycje w nadmorskich kurortach

122296 Views 374 Replies 83 Participants Last post by  pomidor1980
Jasny Brzeg przy ul. Blekitnej Armii
z jednej strony...

no i z drugiej...

Nowy blok przy ul. 1000 lecia PP

jedna strona...
RL=[Uhttp://imageshack.us]
[/URL]
i druga...

Oczywiscie ceny mieszkan sa kosmiczne. Poza tym w miescie stagnacja i dalej w "centrum" sa pola dawniej uprawne a teraz trawiaste. Aha - buduje sie tez Lidl (zdjec nie mam), a planowane otwarcie jeszcze przed sezonem :)
See less See more
4
1 - 20 of 375 Posts
^^ dziwna ta stagnacja, jesli porowna sie z tym co sie dzieje w kolobrzegu na przyklad....

zadnych nowych pensjonatow, hoteli czy apartamentowcow ?

a co w innych miejscowosciach gminy jak karwia, jastrzebia gora, chlapowo, chalupy ?
buduja sie tylko male prywatne pensjonaty i domy mieszkalne. brakuje natomiast nowych blokow dla stalych mieszkancow (na dole sklepy, na gorze mieszkania) i jakis takich fajnych wyczesanych hoteli czy apartamentowcow. jeden velaves wiosny nie czyni. natomiast w pozostalych miejscowosciach (notabene to sa dzielnice wladka) nie ma sensu budowac typowych blokow, a buduja sie tez takie male pensjonaty i "apartamenty", gdzie tych apartamentow jest najczesciej do 10 szt. z powierzchnia ok 40m2. w porownaniu do ustki (ta sama liczba mieszkancow) to jestesmy jakies 10-15 lat do tylu.
See less See more
^^ jak patrze na to co sie dzieje w kolobrzegu czy swinoujsciu to i na wladyslawowo musi przyjsc w koncu czas.

dzieki za wyjasnienie w sprawie dzielnic. zawsze mialem z tym watpliwosci.
na mapach sa zaznaczone czcionka taka jakiej sie uzywa do nazw dzielnic miasta. i tu jest sytuacja jasna.
ale dla pewnosci sprawdzilem w wikipedii a nawet na stronie www miasta i wszedzie pisza 'miejscowosci'.
powinni to poprawic, bo to wyglada jakby byla gmina miejska wladyslawowo i rowniez wiejska z pozostalymi miejscowosciami. a to nieprawda. po prostu cala gmina wladyslawowo to jedno miasto a karwia, jastrzebia gora, chlapowo, chalupy, tupadly, rozewie, ostrowo - to dzielnice miasta.

http://www2.wladyslawowo.pl/wla/12/
See less See more
Nie mówię, że taki KG jest lepiej skomunikowany, ale być może stagnacja północnych krańców 3M [żartuję], miejscowości na północ od 3M wynika też z braku OPAT? Przecież to są tak wyśmienite miejsca, woda czysta, plaże czyste... na pewno niedługo [jeśli nie już] ruszą tam apartamentowce i mieszkania na wynajem dla turystów, tj. nad każdym brzegiem morza;)
Trzymam kciuki.
See less See more
Generalnie chodzi o to, ze moje miasto ma coraz mniej do zaoferowania zarowno inwestorom jak i turystom. mamy duzy port, a nie wykorzystywany, bo w niejasnych okolicznosciach zarzada nim panstwowa firma, w ktorej cale kierownictwo to jedna rodziana (matka, syn itp). Podobno PZB chcialo powrocic do rejsow z wladka, ale szkuner sie nie zgodzil. Kolejny problem to centrum, a wlasciwie jego brak - od prawie 15 lat mowi sie, ze pola przy ul. Hallera znikna i pobuduja tam pseudo kamieniczki. i co? i nic. brak akcji jest. o drogach, chodnikach czy parkingach to juz nawet nie mowie. a z innej beczki to drogi wojewodzkie do leby i do ustki maja zostac uznane za krajowe (i slusznie). ale do wladka, mimo ze jest na niej najwiekszy ruch to nie. najwiekszy port rybacki jest we wladku, a w jastarni i w helu porty sa wielkosci tego w ustce, a zafundowano nam jedynie pseudo remont, ktory wydluzyl czas podrozy do gdyni o jakies 10 min. normalnie super. a jesli chodzi o pkp to tez szkoda gadac. 15 lat temu jak dojezdzalem pociagiem z wladka do pucka do szkoly to 4 wagony zawsze byly pelne. teraz jak jezdza normalne sklady 2-wagonowe to jest w nich pelno pustych miejsc. natomiast autobusy i busy sa pelne. kurs co 15-30 min i taniej niz pociag, wiec czemu sie tu dziwic? cala nadzieja w tym, ze wciagna nas do aglomeracji trojmiejskiej, chociaz i to nie pewne :(
See less See more
Nie za bardzo wiedziałem gdzie to wkleić, nie ma ogolnego watku o polwyspie, wiec wklejam tu:
Villa Prezydencka Jurata
inwestor: DF Invent

wiecej na http://www.dfinvent.pl/
See less See more
4
Można chyba powiedzieć że Jurata wypracowała sobie własny styl,kolejny fajny projekt.
2dniowy pobyt we Władysławowie
Zachwycił mnie szczególnie oto ten apartamentowiec:

W drodze na plażę

Plaża w pobliżu apartamentowca
See less See more
7
Willa prezydencka wygląda obłednie! Jest świetna! Macie jakieś dane/ rzuty?
WOW, piękne te apartamenty we Władysławowie, wygląda jak na Majorce! Moglibyście napisać jak nazywa sie ten kompleks? Może ktoś z tutejszych potrafiłby mi powiedzieć jaka cena za m2 w takim apartamentowcu?
MikeN z tego co się orientuję to taki apartament około 60 m kw kosztuje około 750 tys zł. :)
WOW, piękne te apartamenty we Władysławowie, wygląda jak na Majorce! Moglibyście napisać jak nazywa sie ten kompleks? Może ktoś z tutejszych potrafiłby mi powiedzieć jaka cena za m2 w takim apartamentowcu?
Na jednym z okien była informacja, że mieszkanie jest na sprzedaż..
Wspaniała lokalizacja, nadzwyczaj atrakcyjny budynek, tylko brać :)
See less See more
Nazywa sie to to Vela Ves. Wolnych apartamentow juz nie ma, ale hotel tam dziala. Wiekszosc wlascicieli wynajmuje swoje apartamenty albo samemu albo przez obecny tam w jednym skrzydle hotel. Dla poprawy nastroju kolejny apartamentowiec w budowie. Tym razem pod nazwa Latarnia Morska.

Aha. Lidl juz dziala :lol:

PS. Na allegro jest mieszkanko w Vela Vesie do sprzedania. 1 pokojowe, 30m2 - cena tylko 480.000 pln
See less See more
2
Wybaczcie, ale to jest chyba najbrzydszy budynek mieszkalny jaki widziałem (nawet to co ostatnio wybudowali mi za oknem moge zaakceptować), ta czerwień i ten ochydny dach, ble :(. Lepiej by to wyglądało gdyby dach był gontowy, lub z dachówki ceramicznej czerwonej, a budynek miał jakieś czysto morskie/ plażowe kolory.
See less See more
hohho palemki w takich ilościach nad polskim morzem :) zajebiscie to wyglada! normalnie Majorka :D
@ Seren, supermario

dzięki za info, ceny porażające, już stolice przebiły... no ale przyznać trzeba, że w Warszawie za żadną cene takiego widoku i klimatu mieć nie będe...
MikeN ogólnie na polskim pomorzu ceny sa przerażające, np: u mnie za metr/kw w prlowskim bloku (mieszkanie niewyremontowane) zaczyna się od 7 tys. zł (w nowych budynkach ceny sa ok. 30% wieksze), wiec chyba jedyne co pozostaje młodym to karton i pod most.
Czy któryś z tych budynków we Władysławowie buduje się przy hotelu Pekin ?
1 - 20 of 375 Posts