SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 40 Posts

·
.......
Joined
·
7,789 Posts
Discussion Starter · #1 ·
KRRTRSH miraton planin për portin e SarandësNë mbledhjen e KRRTRSH-së, nën drejtimin e kryeministrit Berisha, është rënë dakord për rikonstruksionin e portit të Sarandës.
Gjatë fjalës së tij, kryeministri tha se porti i qytetit jugor do të lejojë ankorimin e anijeve të mëdha.

Ndërsa inxhinierja që ka marrë pjesë në hartimin e projektit ka paraqitur disa detaje.

Sipas saj, porti do të jetë sipas standarteve të vendeve të BE, do të furnizohet 24 orë me energji elektrike dhe do të ketë vende parkimi për makinat.

“Pra, jemi dakord”, ka pohuar kryeministri Berisha pas prezantimit të projektit.

Në mbledhje është diskutuar edhe porti i peshkimit në Durrës. Një prej inxhinierëve që ka marrë pjesë në hartimin e projektit ka saktësuar se janë 2.3 hektarë në pozicion të përshtatshëm për të zhvilluar kapacitetet përpunuese.

Në bazë të studimeve, është vendosur që porti i peshkimit të spostohet në një territor tjetër. Bëhet fjalë për një territor ujor, në të cilin do të punojnë rreth 130 anije peshkimi. Plani në fjalë ka kaluar pas disa sugjerimeve të bëra nga përfaqësuesit e KRRTRSH-së.

Mbledhja po vazhdon edhe në këto momente, ku po diskutohet për projekte të tjera për infrastrukturën.

http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=191355&ref=fp
 

·
.......
Joined
·
7,789 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Albania: Contract for New Port of Saranda Signed

The construction of the new port of Saranda, in southern Albania, will be completed in 13 months, Tv Scan reported on Wednesday. Albania’s Deputy Minister of Transportation Ernest Noka signed the contract with the Greek company “IONIOS SA”, which was the winning bidder for the construction of the port.

The contract is worth 4.7 million USD, financed by the World Bank. “IONIOS SA ” was selected as the winner of the tender between six other companies that took part.

http://www.balkans.com/open-news.php?uniquenumber=119656
 

·
.......
Joined
·
7,789 Posts
Discussion Starter · #3 ·
SARANDA GATEWAYCOWI has signed a contract with the Ministry of Public Works, Transport and Telecommunication in Albania about rendering consultancy services for the Saranda Gateway project

Objective

The overall objective of the project is to support the transformation of Saranda's downtown port into a dedicated ferryboat and passenger terminal to facilitate the access of passengers and vehicles to Albania's valued southern coastal zone.

The transformation of Saranda Port to a tourism and commercial gateway to south Albania involves the following elements:

- Re-location of the existing cargo jetty in the Bay of Saranda to a refurbished all-cargo berth facility inside the nearby Bay of Limoni, including any necessary breakwater protection against the waves
- Conversion of the existing cargo berth at Saranda into a cruise liner berth
- Construction of a new yacht marina next to the new cruise liner berth

Project

This multi-disciplinary project with a duration of 6 months involves two main parts for the COWI staff:

- Environmental Impact Assessment
- Port Planning and Engineering including numerical modelling and bathymetric survey.

The project is carried out together with the local consultancy company W&P which is responsible for coordinating and rendering the field investigations required as part of the studies. DHI Water and Environment will make a physical model for studying the wave agitation in Limioni Bay.

The local partner was identified through COWI's network, as COWI Norway already during the past years have carried out a water supply and sewerage project in Albania with W&P.

http://www.cowi.com/menu/project/Br...lengineering/Pages/sarandagatewayalbania.aspx
 

·
Banned
Joined
·
6,765 Posts
Nis puna për investimin e portit të kruazierave

Sarandë
Investimi kap shifrën e rreth 5 milionë dollarë

Është çmontuar vinçi i mallrave, janë prerë pemët e ekualipteve dhe janë hequr bazat e hedhura në territorin e Portit të Sarandës. Këto kanë qenë punët e para të kryera nga firma “Ionis”, nënkontratore e AEGEK, të cilat kanë shërbyer si sinjal i parë i nisjes së punimeve për projektin që do ta bëjë Sarandën me port të kruazierave në tetorin e vitit 2012. Pas çmontimit që i është bërë vinçit të mallrave, firma zbatuese ka nisur hapjen e sheshit të ndërtimit. Janë prerë pemët e eukaliptit dhe janë hequr bazat inerte të ndodhura prej kohësh në territorin e portit. Pas kësaj punimet do të vazhdojnë për kalatën e re dhe për thellimin e hapësirës detare, që do të mundësojë prekjen e kalatës nga kruazierat e mëdha. Sipas projektit, kalata ekzistuese do të zgjatet nga 40 në 180 metra dhe thellimi i detit do shkojë në 9 metra, nga 5 metra që është aktualisht. Sipërfaqja e përpunimit të udhëtarëve do të shkojë kështu në rreth 2 mijë metër katrorë.

Porti i kruazierave në Sarandë do të jetë një realitet në tetorin e vitit 2012 kur të ketë përfunduar investimi me vlerë rreth 5 milionë dollarë. Me nisjen e punimeve dje dhe me heqjen e vinçit, anijet e mallrave nuk do të përpunohen më në portin që do të destinohet tërësisht për udhëtarët dhe turistët, por në kalatën e re, të ngritur në Gjirin e Limjonit.
Gazeta Shqip
 

·
Registered
Senàtor ad vitam
Joined
·
6,823 Posts
Kruazierave? Cfare titulli artikulli. As vet gazetari nuk e di se cfare eshte.
Po nuk ka faj gazetari, nuk ka fjale te sakte ne shqip per ate lloj turizmi :cheers: . Ne shqiptaret e "italianizuar" e quajme "Kroçiere" (crociera), ndersa ky gazetari i anglo-saksonizuar e quan "Kruaziere" (cruise) :nuts: !!!
Etimologjia vjen nga fjala franceze "croisier" (kryqezim) e besoj ka kuptimin "I bie detit kryq e terthor" !!
Ne shqip duhet te ishte "anijet kryqezuese" :nuts: !!
 

·
Registered
Senàtor ad vitam
Joined
·
6,823 Posts
cruise/kro͞oz/
Verb:
Sail about in an area without a precise destination, esp. for pleasure.
Noun:
A voyage on a ship or boat taken for pleasure or as a holiday and usually calling in at several places.
Synonyms:
voyage

....nuk ka asgje te sakte mbi etimologjine, po nejse mo vk, kot ta zgjasim akoma. Ka njeri ndonje informacion mbi ecurine e punimeve?!
 

·
Carpe Diem
Joined
·
11,402 Posts
Porti i Sarandes

SHA PORTI DETAR SARANDE BEN KORDINIMIN E AKTIVITETEVE TREGETARE, BRENDA TERITORIT TE PORTIT, NDERTIMIN , MENAXHIMIN, RUAJTJEN E OBJEKTEVE BRENDA PORTIT, NGARKIM SHKARKIMIN DHE IMBARKIMIN DHE ZBARKIMIN E PASAGJEREVE.
PORTI SARANDES KA NE DISPOZICION PER REALIZIMIN E PROCESEVE TE PERPUNIMIT TE MALLRAVE NJE ELEKTROVINXH GANZ 5 T SI DHE PAISJE TE TJERA PER PERPUNIMIN E MALLRAVE. AJO SOT KA NJE KALATE PER PERPUNIMIN E MALLRAVE ME GJATESI 60 ML DHE THELLESI 5 M.DHE KA PERFUNDUAR NE PORTIN NR 2 NE LIMION NJE KALATE PER PERPUNIMIN E MALLRAVE ME GJATESI 75 ML DHE THELLESI 7.5 M
PER PERPUNIMIN E TRAGETEVE KA KRIJUAR KUSHTET NE BAZE TE KERKESAVE BASHKOHORE , SI TERMINALI I UDHETAREVE ,NJE KALATE ME GJATESI 50 ML DHE THELLESI 3.5 M.

Marre nga http://www.portisarande.com.al
 

·
JoniTTML
Joined
·
3,219 Posts
Sarandë, ministri Olldashi inspekton punimet në terminalin e anijeve

“Brenda viti qyteti bregdetar me kalatën të re anijesh turistike”


Brenda fundit të vitit 2012 Saranda do të ketë kalatën e re të anijeve turistike cruiz. Autoritetet portuale të qytetit kanë lidhur tashmë 18 kontratat e para për krocierat, që do të vizitojnë qytetin në sezonin e ardhshëm turistik. Ministri i Punëve Publike Sokol Olldashi inspektoi punimet në portin turistik të Sarandës, e cila eshte një kalatë 180 metra e gjatë dhe 9 metra e thellë, me vlerë prej 440 milionë lekë.
Ministri Olldashi pranoi se është akumuluar një vonesë dymujore në punimet e këtij objekti, për shkak të pengesave që vijnë nga sezoni turistik. Megjithatë sipas tij, kjo vonesë e shkurtër do të rikuperohet në muajt e vjeshtës, pa ndryshuar objektivin e mbylljes tërësore të punimeve brenda dhjetorit 2012.
Porti turistik i Sarandës, është investim i qeverisë shqiptare, përmes një kredie të bankës botërore, pjesë e planit të zhvillimit të bregdetit të jugut, ku parashikohet edhe ndërtimi i landfillit të Bajkajt dhe investime të tjera të rëndësishme si përmirësimi i furnizimit me ujë dhe ndërtimi i impiantit të pastrimit të ujërave të zeza.

http://abcnews.al/lajme/aktualitet/2/21723
 

·
Registered
Joined
·
7,074 Posts
^^
 
1 - 20 of 40 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top