SkyscraperCity Forum banner
81 - 100 of 101 Posts

·
Registered
Joined
·
1,130 Posts
per triportin e kan fjalen? interessante qe do kushtoi me shume se marina, po a do duhet te pagojn peskataret ndonje tarife per sherbimet e portit?
 

·
Carpe Diem
Joined
·
11,402 Posts

·
Registered
Joined
·
23,517 Posts
 

·
Registered
Joined
·
1,810 Posts
Nuk jep asnje detaj se sa do jete vlera e investimit, kur perfundojne punimet dhe kush eshte investitori:
 

·
Registered
Joined
·
69 Posts
Nuk jep asnje detaj se sa do jete vlera e investimit, kur perfundojne punimet dhe kush eshte investitori:
Qe te kene mundesi per te luajtur bishtin si duan dhe jo vetem..
 

·
Carpe Diem
Joined
·
11,402 Posts

·
Registered
Joined
·
5,356 Posts
Nuk jep asnje detaj se sa do jete vlera e investimit, kur perfundojne punimet dhe kush eshte investitori:
^^
  • Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë lajmëron Bashkimin e Përkohshëm të Shoqërive “AGBES CONSTRUKSION” sh.p.k. / NUIS K32807432W, “BESTA” sh.p.k. / NUIS J62903182B, “Premium Construction & Maintenance” sh.p.k. / NUIS M11816005V, “ITE. GRUP” sh.p.k. / NUIS K11323001H dhe “ARKONSTUDIO” sh.p.k. / NUIS L42019004I, me adresë: Rruga 365, Pallati Nr. 8, Kati 8, Apartamenti B, Tiranë, se oferta e paraqitur më datë 30 Shtator 2021, për marrjen me koncesion/PPP projektimin, ndërtimin dhe mirëmbajtjen e “Portit të Integruar” në Triport Vlorë, është pranuar.
  • Kohezgjatja e koncesionit(vjet)35 vjet
  • Data e shpalljes se koncesionit10-08 2021
  • Oferta fituese pa TVSH 40.000.000 Euro

Kërkesat teknike të Projektit
Projekti i Portit të Integruar Vlorë parashikon ndërtimin e një infrastrukture portuale moderne dhe bashkëkohore në portin aktual të peshkimit në Vlorë me anën e të cilës do të bëhet e mundur transferimi i aktivitetit tregtar për përpunimin e mjeteve lundruese që transportojnë pasagjerë dhe mallra nga Porti i Vlorës.
  • Porti i Integruar duhet të akomodojë minimalisht:
  • 133 mjete lundruese peshkimi të gjatësive deri 30ml;
  • 2 mjete lundruese për transportin e pasagjerëve me gjatësi deri në 152 ml;
  • 1 mjet lundrues për transportin e mallrave me gjatësi deri 120ml.
Infrastruktura Detare
Porti i Integruar duhet të sigurojë (por jo të kufizohet në) punët e mëposhtme civile dhe detare:
1. Infrastruktura për akomodimin e mjeteve lundruese të peshkimit: a. do të ndërtohen tre (3) skela pingule në anën veriperëndimore të basenit të brendshëm, me gjatësi përkatësisht 60m, 50m dhe 65m;
b. do të restaurohen tre skelat ekzistuese në anën e strehës së molit të brendshëm që rrihet nga era, duke rritur në këtë mënyrë kapacitetin e dokeve për anijet e peshkimit;
- Marina duhet të akomodojë minimalisht 400 anije. Ankorimet e llojeve të ndryshme tē anijeve duhet të reflektojnë flotën tipike moderne që pritet të lundrojë në detet Jon dhe Adriatik, duke u mbrojtur gjithashtu kundër ndryshimeve të mundshme në tregje dhe karakteristika të anijeve.
Infrastruktura për anijet pasagjere.
a. do të ndërtohet një kalatë në formë L-je për të mundësuar vendankorim shtesë me kënd 90o pranë dy vendankorimeve bazë.
b. Muri i kalatës do ketë gjatësi minimalisht 125ml.
c. Gjerësia e murit të kalatës është 65m për të krijuar një zonë tokësore në platformë, e cila do të përdoret për korsitë e pritjes së mjeteve

 

·
Registered
Joined
·
1,130 Posts
Domethene tragetet e pasagjereve do zhvendosen ne Triport, perse u ndertua terminali i ri i pasagjereve atehere?
e di, planifikim i keq. Por me duket u ndertua nga italia, keq koordinimi ndodhe me ndimat.
Por ndertimi ne triport do zgjashh 5 vjet, ne ate kohe tragjetin do jet te porti ne vlore. Edhe te marina ndoshta do ankoren krocera edhe terminali mund te sherbej edhe krocerave, pra nuk humbet
 

·
Registered
Joined
·
5,356 Posts
Domethene tragetet e pasagjereve do zhvendosen ne Triport, perse u ndertua terminali i ri i pasagjereve atehere?
Qe permateper kur isha une ne gusht as qe perdorej si terminal, jan investu miliona euro kot pasi aty duke filluar qe nga kontrolli deri tek vendi ku parkohen makinat ne pritje te tragetit jan komplet jasht standardit. Rruga qe te lidh me portin ishte nje rrugicë e vogel qe me zi kalonte nje makinë. Si gjithmonë i bejnë investimet me largpamësin e nje xhuxhi.
 

·
Registered
Joined
·
320 Posts
Qe permateper kur isha une ne gusht as qe perdorej si terminal, jan investu miliona euro kot pasi aty duke filluar qe nga kontrolli deri tek vendi ku parkohen makinat ne pritje te tragetit jan komplet jasht standardit. Rruga qe te lidh me portin ishte nje rrugicë e vogel qe me zi kalonte nje makinë. Si gjithmonë i bejnë investimet me largpamësin e nje xhuxhi.
Vetem per keto lloj keq-qeverisjesh keta duhet te kalben ne burg, pak rendesi ka cilit ngjyrim politik i perkasin.
 

·
bitte spiel mir etwas
Joined
·
13,067 Posts
🔺 🔺
zhurnalisti flet mjaft neutral, kurse lexuesja e problematizon deri ne fund mungesan e tabelave te projektit...sa mi han nervat kur shqiptohet termi "konfidencial" si "kofidencial" ose "transport" si "trasport"...me demek e hajme ate "n" qe te bahemi ma si italjanet, ma mondene
 
  • Like
Reactions: drino-drin
81 - 100 of 101 Posts
Top