SkyscraperCity Forum banner

Potrzebuje pomocy

1033 Views 4 Replies 3 Participants Last post by  oralB
Cholera zawsze coś musi być ;-(
Przed chwilą chciałem zrobić zdjęcie moim cyfrakiem (Canon A75) naciskam spust migawki i nic !! świeci mi się czerwone światełko (te które zazwyczaj mruga tuż przed samym zrobieniem zdjęcia, a po naciśnięciu spustu- nie znam się za bardzo wiec opisuje ) Wyłączyłem wiec aparat, a potem go ponownie włączyłem światełko świeci się nadal, zdjęcie mogę zrobić, ale reszta przycisków mi nie działa! ;-( (Nie mogę zrobić zooma, nie mogę wybrać zdjęcia, nie mogę wejść do menu). Ogólnie działa mi tylko on i off oraz spust migawki i tyle. Co się do stało? czy czeka mnie naprawa, dobrze że chociaż mam jeszcze gwarancje...
;-(
1 - 5 of 5 Posts
Hm, jesli masz gwarancje to niema sie co bac :)
Co mozna zrobic bez grzebania w bebechach:
-sprawdz go z inna karta pamieci
-wyjmij na noc akumulatorki, moze taki reset cos mu pomoze.
sprawdzałem z inna kartą -to samo
Wyjełem też akumulatorki, właśnie je ładuje, chociaż myśle że nie przez nie cyfrak jest popsuty
Raine said:
sprawdzałem z inna kartą -to samo
Wyjełem też akumulatorki, właśnie je ładuje, chociaż myśle że nie przez nie cyfrak jest popsuty
Z wyjeciem akumulatorkow chodzilo mi nie o to ze mogly popsuc aparat, co ich wyjecie spowoduje powrot jego pamieci do ustawien fabrycznych.
A na noc dlatego by kondensatorek podtrzymujacy pamiec sie rozladowal, tutaj zwykle wystarcza kolo godziny, ale i noc nie zawadzi. (a75 nie posiada baterii podtrzymujacej pamiec)
Moja cyfróweczka także się zepsuła - aparat zaraz po uruchomieniu samoczynnie się wyłączał ( prawdzałem z inną baterią i nic ) . Teraz poczekam sobie ok. 2 tygodniu , aż mi ją naprawią . Pocieszające w tym momencie jest to , że nie jestem sam ;) ( oczywiście joke :) ) .
1 - 5 of 5 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.