hmmm zaczynam się zastanawiać, czy nie powinienem sie tego bać 
BTW ciekawe kiedy (i czy w ogole) MPK sciagnie stamtad ten swoj kabel...bladyrunner said:Tak. To jest w?asnie takie miejsce w Poznaniu gdzie mo?na eksperymentowa? - w przeciwie?stwie do Arsena?u. Zw?aszcza gdy w gr? wchodz? wi?ksze nazwiska. Jest du?a szansa na to, ?e Al.Marcinkowskiego b?d? kiedy? godne swojej nazwy.
Hm, wiesz, moze ten projekt biblioteki byl faktycznie kiepski? Znane nazwisko niekoniecznie oznacza wysoka jakosc. Nie widzialem tego, wiec nie mam zdania, ale wydaje mi sie, ze, przynajmniej czesciowo, masz racjeNiepokoi mnie tylko to w jaki sposób si? w Poznaniu obchodzi wokó? zainteresowania takich architektów - w?a?ciwie si? to zlewa. jakies niezidentyfikowane nierozliczalne ze swoch wyborów (wiadomo - odpowiedzialno?? zbiorowa czyli ?adna) komisje decyduj? o tym jak utopi? nasze miasto.
Bardzo szybko przyjmujesz polemiczną postawę.bb78 said:Hm, wiesz, moze ten projekt biblioteki byl faktycznie kiepski? Znane nazwisko niekoniecznie oznacza wysoka jakosc. Nie widzialem tego, wiec nie mam zdania, ale wydaje mi sie, ze, przynajmniej czesciowo, masz racje![]()
Huh? Przeciez napisalem, ze masz racjebladyrunner said:Bardzo szybko przyjmujesz polemiczn? postaw?.
Ja widzialem jedynie jakies malenkie grafiki w gazetach, na ktorych naprawde bardzo niewiele bylo widac, a ocena projektow, nawet wg uproszczonego schematu fajne<>do dupy, byla praktycznie niemozliwa. A rowniez z checia bym zobaczyl wszystkie prace.Te? nie widzia?em tego projektu ale wola?bym go zobaczy? ni? te 3 czy 4 inne, które widzia?em.
Zwyci?ski projekt z tamtego konkursu mi akurat nie przypad? do gustu.
Q.. co za wyróżnienie!bb78 said:Huh? Przeciez napisalem, ze masz racje![]()
Ale w takim miescie jak Poznań, gdzie nie mamy duzo imponujacej architektury mogłoby chodzić o ściągnięcie sław. Podobno ludzie decydując się na turystyczne odwiedziny miast kierują się głównie chęcią zobaczenia ciekawej/wybitnej/znanej architektury danego miasta. Znanej = gwiazdorstwo.bb78 said:To, ze projekt Silvestrina mogl byc kiepski, to tylko niewinny zarcik. Nie widzialem go, wiec nic nie moge na ten temat powiedziec. Z drugiej strony, moje zdanie jest takie, ze oceniajac projekty nie nalezy kierowac sie slawa (lub jej brakiem) architekta, bo w tym fachu nie chodzi o gwiazdorstwo. Tak sadze![]()
Dobrze od dzisiaj będziemy pisali dokładnie co widzieliśmy. A więc ja nie mogę powiedzieć że, Arsenał mnie dobija bo nie widziałem jeszcze w nim kibla.bb78 said:Ja widzialem jedynie jakies malenkie grafiki w gazetach, na ktorych naprawde bardzo niewiele bylo widac, a ocena projektow, nawet wg uproszczonego schematu fajne<>do dupy, byla praktycznie niemozliwa. A rowniez z checia bym zobaczyl wszystkie prace.
Bez cienia ironii to napisalem. Slowo daje.bladyrunner said:Q.. co za wyró?nienie!
Hmm, w sumie to... znowu masz racjeAle w takim miescie jak Pozna?, gdzie nie mamy duzo imponujacej architektury mog?oby chodzi? o ?ci?gni?cie s?aw. Podobno ludzie decyduj?c si? na turystyczne odwiedziny miast kieruj? si? g?ównie ch?ci? zobaczenia ciekawej/wybitnej/znanej architektury danego miasta. Znanej = gwiazdorstwo.
C'mon, mowie tylko, ze na rysuneczku 5x8cm w kiepsko wydrukowanej gazecie widac niewiele, a ocenianie projektow na podstawie takich rysuneczkow uwazam za nieporozumienie.Dobrze od dzisiaj b?dziemy pisali dok?adnie co widzieli?my. A wi?c ja nie mog? powiedzie? ?e, Arsena? mnie dobija bo nie widzia?em jeszcze w nim kibla.
bb78 said:C'mon, mowie tylko, ze na rysuneczku 5x8cm w kiepsko wydrukowanej gazecie widac niewiele, a ocenianie projektow na podstawie takich rysuneczkow uwazam za nieporozumienie.
Budowa tego skrzydla muzeum w takiej formie to byl lekko mowiac kretynski pomysl i mamy teraz taki kolejny arsenal tylko ze tym razem na al. Marcinkowskiego. Pomysl jest dobry, konstrukcja nie przytlacza, sprawia wrazenie jakby tylko na chwile tam przycupnela... podoba mi sie ten owal, przecz z kantamiPosenerr said:chyba jednak wol? ?eby to czym? innym zabudowano :bash:
czym? bardziej dyskretnym i spokojnym