2,601 Posts
![]()
z www.gazetainwestor.pl
![]()
![]()
z www.gazetainwestor.pl
![]()
Willa było mocno przepruta, zostały tylko gołe ściany zewnętrzne. Ocieplono je, odtworzono detale, podniesiono nieco dach, dano stolarkę o innych podziałach, komin zmienił położenie.
Maexpa w ramach budowy Willi Wierzbowej II zachowała (MKZ wymusił?) ścianę frontową istniejącej kamienicy:
![]()
by Neutralny
![]()
![]()
![]()
Parę słupów ogłoszeniowych doczekało się remontu:
![]()
Oprócz tego, to chyba jeszcze jakiś na Wildzie remontowali. Jeśli już o tym była mowa, to sorki, ale nie śledzę na bieżąco tego wątku.
Wyboldowałem pierwszą trójkę. Mnie mimo wszystko zaskakuje tak duża przewaga Kościelnej 3 nad Wyspiańskiego 12 / Chełmońskiego 23 (Villa Historica). Myślałem, że walka o tytuł rozegra się między tą drugą a Siemiradzkiego 2 / Chełmońskiego 7. Kwestia tego, że Kościelna jest teraz bardziej kolorowa? Lepszej pogody na zdjęciach? Za małych zdjęć na stronie i tego, że głosujący nie zaglądają do tego wątku? Ostatnie miejsce Matejki 57 też dziwi. Szkoda, że Społem się nie włączył do gry, chociaż wierny remont modernizmu to nieco inna kategoria niż kamienic historycznych.Która renowacja elewacji kamienicy jest najlepsza?
27 grudnia 11 / Kantaka – Społem - 5.2%
Libelta 1 - 3.4%
Rybaki 2 / Kwiatowa 11 - 3.4%
Franciszkańska 3 / Sieroca - wikarówka - 1.7%
Stary Rynek 56 - Kamienica Złociska, SARP - 3.4%
Stary Rynek 60 / Wrocławska - 5.2%
Stary Rynek 66 - 3.4%
Grottgera 3 - 5.2%
Jarochowskiego 18 - Szpital Św. Rodziny - 3.4%
Matejki 57 - siedziba ZKZL - 1.7%
Sczanieckiej 10 - 1.7%
Siemiradzkiego 2 / Chełmońskiego 7 - 10.3%