SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 26 Posts

·
tunelion
Joined
·
3,116 Posts
ik heb m zelf in het echt gezien en kan zeggen dat dit echt wel ene mooie brug is hoor. een gedrocht is het zeker niet en over the top ook niet, daar zijn veel betere voorbeelden van. het was alleen mooier geweest als ie nog groter was geweest a la formaat erasmusbrug, want hij is een stuk kleiner dan dat.
 

·
-
Joined
·
3,637 Posts
Het is moeilijk en vooral ook naïef om te oordelen vanaf een plaatje. Maar ondanks dat deze brug net wat te overdreven lijkt straalt hij op de foto nog wel een soort klasse en elegantie uit. Daarmee lijkt het me veilig om te zeggen dat het wel een geslaagde brug is.
 

·
Registered
Joined
·
1,134 Posts
Discussion Starter · #7 ·
ik heb ook meerdere foto's even gegoogled voordat ik mij mening gaf.
Maar ik vond m dus niets, het is te druk, te veel versch belijningen in 1 ontwerp.
En idd 1 van de zoveel bruggen die afgeleid zijn van de Erasmusbrug..
 

·
Registered
Joined
·
17,055 Posts
Bij dit soort potsierlijke ontwerpen vraag ik me altijd af: wanneer krijgen we de architect te zien die gewoon weer eens een brug zonder franje durft te ontwerpen, zoals de Pont Rouge in Luxemburg:...of de Willemstadbrug in Curaçao:?

Spreek mij persoonlijk veel meer aan - Calatrava is wmb een beetje passé aan het worden...
 

·
Bas
Joined
·
15,892 Posts
Erasmusbrug heeft wèl een zusje, hoor.

Ik vind `m ook wel mooi, maar of dit nu zo`n veilige constructie is, valt te betwijfelen. Ik denk, dat de pyloon en de tuien alleen voor de sier zijn, die brug is zó klein, dat `ie zichzelf misschien wel kan steunen. Daarmee houdt elke vergelijking met de Erasmusbrug op.

Trouwens, een kopie van de Erasmusbrug staat al jaren in het oostelijke havengebied van Gdànsk, Polen. Ik schrok ervan toen ik daar eens langs reed.
En in Hamburg heb je (nog) de Kohlbrändtbrücke, die heeft zijn evenknie ook ergens in Brazilië staan. De wereld staat vol met namaaksels en kopieën.
 

·
Rick Bakker
Joined
·
5,343 Posts
...of de Willemstadbrug in Curaçao
[mierenneukmodus]Willemstadbrug? Koningin Julianabrug![/mierenneukmodus] ;)

Mooi ding inderdaad, in de tijd dat ie gebouwd werd, begin jaren 70, een van de hoogste havenbruggen van de wereld (doorvaarthoogte 55 meter)

Dat calatravading in maleisie is ook niet echt mijn ding, ben het ook met Nathanaelll eens, te druk qua belijning.
 
1 - 20 of 26 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top