SkyscraperCity Forum banner

Pravila - trenutno ne održavamo PCC

2378 Views 0 Replies 1 Participant Last post by  MasonicStage™

Dobrodošli na Photo Contest Croatia ili Foto natjecanje na Hrvatskom forumu.

Pravila su slijedeća:

→ Bilo bi poželjno da slika koja se stavlja na natječaj ima neku temu vezanu uz samu tematiku foruma, a to su dakle gradovi, urbanizam, arhitektura i tako dalje. Pokušajte dakle naći neke urbane motive koje dakako možete i povezati s prirodom, ljudima, različitim pojavama i tako dalje.

→ Ime slike stavljate u naslov threada.

→ Prilikom kreiranja novog threada potrebno je uz thread priložiti anketu. Ankete se nadam da znate napraviti (Opcija: Yes post a poll with this thread), broj opcija stavite 10 i u prazna mjesta upišete brojeve od 1-10 s time da se brojka 10 nalazi na vrhu, a 1 na dnu.

→ U post se stavlja samo vaša slika uz koju još možete napisati lokaciju, vrijeme, fotić koji ste koristili i tako dalje.

→ Svakom forumašu je dozvoljeno otvoriti samo 2 threada tjedno (dakle analogno samo 2 slike tjedno), koji će se onda po završetku glasačkog tjedna prebaciti u arhivu i tamo čuvati.

→ Slika mora isključivo biti vaša, tuđe slike će se brisati, a thread zaključavati.

→ Nije nužno da je fotografija profesionalna, cijeni se trud i pokušaj tako da su i amaterske fotografije itekako dobrodošle.

→ Budući da ćemo početi u petak, neka onda svaki petak bude dan kada će glasovanje bit zatvoreno, i kada može početi novi krug slika.

→ Glasovanje mora biti javno (opcija "make votes public"). To služi kako bi izbjegli davanje neobrazloženo loših ocjena.

→ Bira se pobjednik tjedna, a to je onaj koji ima najveću prosječnu ocjenu slike (dakle, između 1 i 10) koji onda ide u daljne krugove koji će se birati na kraju godine, no otom potom :)
Evo, to je ukratko to, imat ćemo otvoren i drugi thread gdje možete pitati ono što vam nije jasno ili zatražiti da vam se thread editira.

Iako je Photo Contest na Hrvatskom jeziku, u sudjelovanju su dobrodošli svi koji posjećuju Hrvatski forum. :eek:kay:

Nadam se da će vam se svidjeti, uživajte.
:cheers:
See less See more
Status
Not open for further replies.
1 - 1 of 1 Posts
1 - 1 of 1 Posts
Status
Not open for further replies.
Top