SkyscraperCity banner

2921 - 2940 of 4697 Posts

·
Lopov :)
Joined
·
601 Posts
Nasu izvlace ulazi na tribinu pa izgleda nekako masivnije. :D
Naravno i nasa ce biti lepa, one dvije kule odnosno ulazi na tribinu daju nekako veci izgeld tribine. Al dok se naprave betnonski redovi na tribini tiribina ce ici u vis za najmanje 30-40 cm.

A ako nam je za utehu, nasa zapadna tribina je lijepsa od zapadne tribine zvijezde.

Nadam se da ce za 2 mijeseca tribina biti zavrsena i pustena u rad.
 

·
Simpsons
Joined
·
465 Posts
Naravno i nasa ce biti lepa, one dvije kule odnosno ulazi na tribinu daju nekako veci izgeld tribine. Al dok se naprave betnonski redovi na tribini tiribina ce ici u vis za najmanje 30-40 cm.

A ako nam je za utehu, nasa zapadna tribina je lijepsa od zapadne tribine zvijezde.

Nadam se da ce za 2 mijeseca tribina biti zavrsena i pustena u rad.
Da kule daju masivniji izgled tribini. Sad ne znam mozda bi bilo bolje da su napravili na novoj tribini ulaz za igrace, al to sad manje bitno... Bitno je da je zavrse... Da rudaru bi dobro pasala zelena boja stolica i da pise plavom bojom "RUDAR PRIJEDOR", a mozda jos bolje da su svjetlo plave stolice, a da "RUDAR PRIJEDOR" pise zelenom bojom.
 

·
Lopov :)
Joined
·
601 Posts
Da kule daju masivniji izgled tribini. Sad ne znam mozda bi bilo bolje da su napravili na novoj tribini ulaz za igrace, al to sad manje bitno... Bitno je da je zavrse... Da rudaru bi dobro pasala zelena boja stolica i da pise plavom bojom "RUDAR PRIJEDOR", a mozda jos bolje da su svjetlo plave stolice, a da "RUDAR PRIJEDOR" pise zelenom bojom.
Oo, ne znam ne uklapaju se plava i zelena, plava i zuta se uklapaju (takav im je dres) a drugi dres je zeleno crni... ali kako god nek su oni nju napravili pa da i postave roze stolice nebi imao nista protiv.... tad bi bili atraktivniji hahahahha :)
 

·
Simpsons
Joined
·
465 Posts
U toku projekat "Stambeno zbrinjavanje Roma

U okviru projekta "Stambeno zbrinjavanje Roma" prošle sedmice na području Urija pokrivene su tri kuće koje su dio projekta kompletne izgradnje kuća za Rome. Portal prijedor24h.com prisustvovao je pokrivanju i svečanosti koja je upriličena tom prilikom.

Projekat "Stambeno zbrinjavanje Roma" koji su podržali Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH koje je za ovu namjenu izdvojilo 260.000, a opština Prijedor 10.000 maraka, što su sredstva za izgradnju šest i rekonstrukciju sedam stambenih jedinica. Izgradnja ovih objekata počela je u februaru i trebala bi da bude okončana do kraja marta.

Predsjednik Udruženja Roma Ramo Salešević kaže, "Na području Urija smo pokrili tri nova objekta, a preostali će biti izgrađeni ili rekonstruisani na području Ćele, Hambarina, Šurkovca i Brezičana. Izgradnja ovih objekata koji su namjenjeni najugroženijim romskim porodicama koji nemaju vlastiti krov nad glavom ili žive u potpuno trošnim objektima u kojima je više kartona nego cigle.

Realizacijom ovog projekta, stambeno će biti zbrinuto 13 romskih porodica koji su do sada živjeli u tuđim objektima ili u objektima koji ne mogu zadovoljiti ni minimum egzistencijalnih uslova za život. "Uvjereni smo da će izgradnja i rekonstrukcija biti okončana do 31. marta, kako smo zacrtali našim planovima, kada ćemo vlasnicima svečano uručiti ključeve", rekao je Salešević.

"Danas smo se okupili na pokrivanju ove tri kuće na Urijama koje su u veoma kratkom građevinskom roku dovedene do krova, a što nam daje za pravo da vjerujemo da će i ostali objekti u izgradnji i rekonstrukciji biti u predviđenom roku predani vlasnicima na upotrebu". kazao je Salešević.


www.prijedor24h.com
 

·
Lopov :)
Joined
·
601 Posts
Nemam nista protiv roma (cigana) ali ima ih dosta koji nece da rade nego im je cilj da prosenjem para od naroda zive.A sto je jos gore dijecu tijeraju da to rade. Koliko puta sam bio u nekom od prijedorskih kafica i skoro svaki put udje malo dijete romsko i prosi para. Znamo svi da nema posla, ali zar tim romima sto to rade nije lakse da uzmu sikiru pa pitaju kome treba iscjepati drva ili slicno i tako zaraditi novac.. A ne ovako praviti od Prijedora ruglo grada...
 

·
Simpsons
Joined
·
465 Posts
Glas protiv izgradnje hidroelektrane na izvorima Sane

Koalicija za zaštitu Sane saopštila je danas da neće praviti kompromise niti odustajati od namjere da spriječi izgradnju male hidroelektrane Medna na izvorima ove krajiške rijeke. „Iako je Okružni sud u Banjaluci po drugi put presudio u korist Koalicije koja je tužila Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske zbog izdavanja Rješenja o gradnji MHE Medna, nadležne institucije, nažalost, a prije svih Inspektorat, do sada nisu reagovale niti zaustavile nezakonito uništavanje izvora rijeke Sane“, saopštila je Koalicija. U povodu 14. marta, Međunarodnog dana akcije za rijeke, Koalicija za zaštitu Sane podsjeća da se od samog početka priprema za izgradnju MHE lokalno stanovništvo se protivi takvoj inicijativi, svojim aktima isto su učinile i opštine Ribnik i Mrkonjić Grad na čijim teritorijama se nalaze izvori rijeke Sane, a Zavod za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa RS je u dva navrata dao negativno mišljenje o planovima za izgradnju MHE. „Koalicija za zaštitu Sane je Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS predala inicijativu za prethodnu zaštitu gornjeg toka rijeke Sane, u skladu sa Prostornim planom RS do 2015. godine, što bi bilo prelazno rješenje do proglašenja parka prirode“, navodi se u saopštenju. Koncesiju za izgradnju male hidroelektrane Medna na izvorima Sane dala je Vlada RS 2006. godine firmi „Enerdži MBA“, potom firmi „LSB Elektrane“ Banjaluka, a u martu prošle godine firmi „Interenergo“ iz Ljubljane, a Koalicija za zaštitu Sane, koja okuplja dvadesetak nevladinih organizacija iz gradova u unsko-sanskom slivu, smatra da je prenos koncesije izvršen suprotno odredbama prvog ugovora koje su dozvoljavale prenos koncesije na drugo pravno lice tek kad objekat bude izgrađen, što na izvorima Sane nije slučaj. „Osim tog, nijedan koncesionar, ne posjeduje ekološku dozvolu kao ni dozvolu za građenje, čime su grubo prekršeni Zakon o zaštiti životne sredine, Zakon o uređenju prostora i građenju i Zakon o koncesijama“, stoji u saopštenju. Izgradnja MHE Medna započela je uprkos činjenici da je Prostornim planom RS gornji tok rijeke Sane predviđen kao park prirode, a izvori Sane kao strogi režim zaštite. Vlada RS je usvojila Uredbu o klasifikaciji voda i kategorizaciji vodotoka, kojom je rijeka Sana svrstana u prvu kategoriju, a Zavod za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa RS dostavio je stručno mišljenje sa deset razloga zašto se na izvorima Sane ne smije graditi MHE. Međunarodni dan akcije za rijeke i borbe protiv brana prvi put je obilježen na današnji dan 1997. godine i od tada se svake godine širom svijeta okupljaju ekološki aktivisti s ciljem aktivne borbe za zaštitu rijeka, sprečavanja izgradnje i uklanjanja već izgrađenih brana.
Katarina Panić
Foto – arhiva

www.gradprijedor.com
 

·
Simpsons
Joined
·
465 Posts
Debata o efikasnijem pristupu lokalnih zajednica EU

Sredstva iz IPA „dva“ fondova, koji su planirani za period od 2014. do 2020. godine, omogućiće lokalnim zajednicama direktniji pristup evropskim fondovima, odnosno proširiti područja za koja BiH može da aplicira, rečeno je na javnoj debati održanoj danas u Prijedoru u okviru projekta EU-forija. „Preostale komponente regionalnog i ruralnog razvoja za koje se trenutno ne može aplicirati biće tada dostupne lokalnim zajednicama koje moraju biti pripremljene za taj proces i, prema našim procjenama, veoma je malo opština koje imaju razvijenu svijest o pristupanju i obavezama prema EU integracijama“, objasnio je projekt menadžer Džemal Hodžić na debati o temi „Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica s ciljem ispunjavanja uslova u procesu pridruživanja BiH Evropskoj uniji“. Direktor projekta Armin Kržalić rekao je da je debata imala za cilj povećanje nivoa znanja predstavnika administracije, odbornika Skupštine opštine, predstavnika NVO sektora, privrednika, medija i predstavnika akademske zajednice o procesu proširenja EU i ulozi lokalne zajednice u tom procesu kroz produbljivanje znanja i prihvatanje vrijednosti i standarda Unije koji utiču na svakodnevni život građana. „Opština Prijedor jedna je od naprednijih i najprogresivnijih opština što se tiče razvoja lokalne zajednice i efikasnosti opštinske administracije koja već učestvuje u programima EU pod nazivom `Jačanje lokalne demokratije LOD`, koji promoviše i priprema lokalne zajednice za buduće fondove EU koji će biti na raspolaganju uskoro“, dodao je Kržalić. Debatu je organizovao Centar za sigurnosne studije, u saradnji sa opštinom Prijedor, a nakon Cazina, Bosanske Krupe i Bihaća, biće organizovane i u Gacku i Trebinju.
SRNA


www.gradprijedor.com
 

·
Simpsons
Joined
·
465 Posts
Za treći pokušaj vantjelesne oplodnje 30.000 KM


Opština Prijedor predvidjela je budžetom za 2012. godinu 30.000 KM za sufinansiranje trećeg pokušaja vantjelesne oplodnje, potvrdio je Srni načelnik opštine Marko Pavić.

On je istakao da je opština formirala i stručnu komisiju koju čine ljekar specijalista, predstavnik Udruženja porodica sa problemom steriliteta "Bebe dva" i predstavnik opštine, koji će zahtjeve rješavati odmah po njihovom pristizanju.

Pavić kaže da ova lokalna zajednica sufinansiranjem vantjelesne oplodnje želi da popravi pronatalitetnu politiku, iako je to oblast kojom treba da se bave državne i entitetske institucije, te podsjeća da je opština odobrila 3.000 KM za treći pokušaj vantjelesne oplodnje jednom mladom bračnom paru koji nakon četiri godine braka ne može prirodnim putem da dobije potomstvo.

"Smatramo da smo jedna od prvih opština koja je uvela grant za vantjelesnu oplodnju i koja nastoji da pomogne parovima da dođu do željenog potomstva i podrže one koji se godinama bore za proširenje porodice", rekao je Pavić.

Predsjednica Udruženja "Bebe dva" Ljiljana Anđić istakla je da udruženje postoji oko godinu dana i da su zadovoljni jer su za kratko vrijeme uspjeli da dobiju podršku i pomoć lokalne zajednice.

"Parovi sa problemom steriliteta još se suočavaju sa predrasudama. Za neke ovaj problem predstavlja i jedan vid javne sramote. Zato se o tome ćuti i ne želi javno govoriti. Međutim, svjesni su činjenice da je problem moguće riješiti jedino uz zajedničku borbu porodice i stručnjaka koji se bave tom problematikom, a uz saradnju sa institucijama koji nam nastoje pomoći", rekla je Anđićeva.

Ona je dodala da njihov najveći uspjeh predstavljaju dvije trudnice koje su se, uz 25 registrovanih članova ovog udruženja, borile za rješenje problema bračnog steriliteta.

Cijena postupka vantjelesne oplodnje je 5.500 KM.


www.prijedor24h.com


Bitno je da se djeca prave, a ne bitno je sto nece imati posao kad odrastu... Razmisljaju kao djeca... :horse:
 

·
Simpsons
Joined
·
465 Posts
Načelnik Pavić-Investicije i zapošljavanje najvažniji prioriteti

Privlačenje stranih i domaćih investicija i povećanje broja zaposlenih najznačajniji su prioriteti lokalne vlasti u Prijedoru za 2012. godinu, izjavio je danas načelnik ove opštine Marko Pavić. „Kao svoj veliki uspjeh ističemo da u vrijeme globalne ekonomske krize lani nije smanjen broj zaposlenih u odnosu na 2010. godinu, a strani investitori dobro posluju i povećavaju broj zaposlenih“, rekao je Pavić na sjednici Skupštine opštine Prijedor na kojoj su je sa 25 glasova za, nijednim protiv i četiri uzdržana prihvaćen izvještaj o radu načelnika opštine. Prema njegovim riječima, hrvatska „Nova Ivančica“ počela je sa 60 radnika, a prešla na 200, italijanski „Nuti due“ krenuo je sa 30 radnika, a prešao na 100, a austrijski „Austronet“ brojao je desetak radnika, a sada ima blizu 60. „Jedna od najvećih investicija trebalo bi da bude oživljavanje rudnika željezne rude u Ljubiji za šta je zainteresovana kompanija `Arcelor Mittal` koja je u Omarskoj počela sa nešto više od 500 radnika, a sada ih ima više od 800“, kazao je Pavić i naglasio da bi time oživio i trenutno najsiromašniji dio opštine Prijedor. On je dodao da su među stranim investitorima zainteresovanim za ulaganje u Prijedor Kinezi sa proizvodnjom računarskih komponenti, Nijemci i Slovenci sa izgradnjom toplane i energane na bio masu, te još neke hrvatske firme. „Osim što je, da tako kažem, `najmultietničkiji` grad u BiH, Prijedor je i grad sa najvećim brojem svojih stanovnika u dijaspori, što je takođe naša razvojna šansa s obzirom na činjenicu da ljudi iz dijaspore imaju novac, veze sa potencijalnim investitorima, ali i jaku emotivnu vezu sa svojim gradom“, naglasio je Pavić. On je istakao da će evrointegracioni procesi Hrvatske dati nove mogućnosti investicijama u Prijedor zbog blizine hrvatske granice, kao što potencijalnim ulagačima kvalitetan pokazatelj predstavljaju ocjene Evropske unije, Savjeta Evrope, GTZ-a, UNDP-a, OEBS-a i mnogih drugih međunarodnih organizacija da je Prijedor u brojnim oblastima dostigao evropske standarde. „Što se tiče zapošljavanja, u februaru ove godine imamo zaposlenih za 140 više nego u januaru i kratkoročni cilj nam je da, nakon duže vremena, broj nezaposlenih spustimo ispod 13.000“, naveo je Pavić. On je ponovio da, bez obzira na krizu i, kako je rekao, katastrofalno punjenje budžeta u prva dva mjeseca ove godine, iz opštinske kase neće biti umanjena davanja za socijalne kategorije, penzionere, obrazovanje i podsticaje za poljoprivrednike, mala i srednja preduzeća i zapošljavanje.
Katarina Panić


www.gradprijedor.com

E sad kad bi to bilo tacno sto je rekao...
 

·
Simpsons
Joined
·
465 Posts
Privremeno radno angažovanje 60 nezaposlenih lica sa evidencije Biroa za zapošljavanje

Projekat „Uređenje korita rijeka Gomjenice, Miloševice, Puharske i kanala Berek u opštini Prijedor“, o čijoj je realizaciji danas potpisan ugovor, predviđa radno angažovanje 60 nezaposlenih lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje. Ugovor o realizaciji projekta koji će trajati 60 dana i čija je vrijednost 126.084 KM, u Prijedoru su potpisali predstavnici Fonda otvoreno društvo BiH, prijedorske opštine i izvođača radova građevinskog preduzeća „Unijat M“. Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić rekao je da je projekat predviđen Strategijom razvoja opštine kako bi se prevazišli negativni efekti ekonomske krize i ublažio najveći problem – nezaposlenost. „Opština u projektu učestvuje sa 30.000 KM. Za nas su značajna dva aspekta projekta – jednom broju nezaposlenih Prijedorčana biće omogućeno da steknu dohodak, a s druge strane svi stanovnici koji žive pored vodotoka dobiće zdraviju i čistiju sredinu s obzirom na to da svi ovi vodotoci prolaze kroz centar grada“, naglasio je Pavić.
Koordinator projekta lokalne uprave u Fondu otvoreno društvo Bogdan Popović rekao je da je projekat definisan u saradnji sa opštinom, Centrom za socijalni rad i Fondom za zapošljavanje koji su pomogli da budu identifikovane osobe sa biroa kojima je ovakva vrsta privremenog radnog angažovanja najpotrebnija. „Privremenim radnim angažovanjem osoba sa evidencije opštinskog Biroa za zapošljavanje biće ostvarena 22.103 radna časa. Na ime angažovanja radne snage biće isplaćeno 86.200 KM od ukupne vrijednosti projekta“, naveo je Popović. On je dodao da je Prijedor uz još 19 opština u BiH identifikovan kao korisnik sredstava Fonda otvoreno društvo, s obzirom na visok nivo nezaposlenosti i relativno nizak nivo privrednih aktivnosti.
SRNA


www.gradprijedor.com
 

·
Simpsons
Joined
·
465 Posts
Intenzivirani radovi na istočnoj tribini Gradskog stadiona u Prijedoru

Nakon pauze uzrokovane lošim vremenskim prilikama, radovi na izgradnji istočne tribine Gradskog stadiona u Prijedoru su nastavljeni pojačanim intenzitetom. Iako je prvobitno bilo planirano da tribina bude završena do početka proljetnog dijela prvenstva, zbog loših uslova za nastavak gradnje krajem januara i tokom februara, od toga se odustalo. Kako nam je rekao Milorad Šipka, potpredsjednika Upravnog odbora Rudar Prijedora zaduženog za sportska pitanja, obaviješteni su i nadležni organi u Fudbalskom/nogometnom savezu BiH. „Ljudi iz Saveza su posjetili Prijedor kako bi se na licu mjesta uvjerili u napredak radova.
Prema njihovim riječima, bili su zadovoljni onim što su vidjeli tako da prolongiranje završetka radova na istočnoj tribini neće uticati na odluku o igranju Rudara na Gradskom stadionu u Prijedoru do kraja tekuće sezone“, potvrdio je Šipka. On se posebno zahvalio načelniku opštine Prijedor Marku Paviću bez čije pomoći ne bi bilo ni realizacije ovih radova. Nakon završetka istočne tribine prijedorski stadion će imati kapacitet od 3250 sjedećih mjesta i u potpunosti će zadovoljavati sve propise N/FSBiH. Inače, tokom zimske pauze u Premijer ligi, na Gradskom stadionu u Prijedoru postavljen je sistem za navodnjavanje terena.


www.gradprijedor.com


Jeeeeeee
 

·
Lopov :)
Joined
·
601 Posts
E K S T R A Slike ;)


Koliko ce ovo biti redova?

Hmmm, pokusao sam da izbrojim ali ne mogu kada je slika suvise mala, ali siguran sam da ima nesto vise od 10 redova... Mozda 13.
 

·
Simpsons
Joined
·
465 Posts
E K S T R A Slike ;)


Koliko ce ovo biti redova?

Hmmm, pokusao sam da izbrojim ali ne mogu kada je slika suvise mala, ali siguran sam da ima nesto vise od 10 redova... Mozda 13.
I ja mislim da ima oko 13 redova... A mene zanima najvise to iza tribine sta ce biti na kraju i da li ce to sluziti kasnije za krov... :D
 

·
Lopov :)
Joined
·
601 Posts
I ja mislim da ima oko 13 redova... A mene zanima najvise to iza tribine sta ce biti na kraju i da li ce to sluziti kasnije za krov... :D
Moguce, poslije izgradnje ove istocne tribine jedino im ostaje jos da natkriju tribinu, i onda ce bar ja mislim imati sve uslove koje trazi fudbalski savez BiH.
Mada bi ja prije krova volio da se postave Reflektori, ako ne ove onda barem naredne godine, a odmah poslije toga da natkriju tribinu, al dobro do prije 3 godine nismo imali ni stlice na tribini, a sad imamo i stolice i jos jednu tribinu + imamo navodnjavanje terena...

Ja sam zadovoljan :D
 

·
Svi smo mi Broj 1.
Joined
·
7,644 Posts
Discussion Starter · #2,938 ·
Nama treba i semafor koji ima sat na sebi, ovaj nas nije uslovan pa se nadam da ce se i to uskoro rijesiti.
Nakon toga mogu ici i reflektori.

A najvjerovatnije ce se i praviti atletska staza sa tartanom i 6 traka(8 traka kod ciljne linije). Zato se i istocna pravila toliko udaljena od terena.
 

·
Lopov :)
Joined
·
601 Posts
Upravu si semafor treba, a ne svidja mi se to sto ce atletska staza produzti i sto ce ikako i postojati... al ako su vec mislili praviti ona bi bilo odlicno kada bi boja staze bila plava kao na ovoj slici.


Ne znam da li vama ali meni je 100 puta lijepse izgeleda staza plave boje nego ona klasicna.
 
2921 - 2940 of 4697 Posts
Top