SkyscraperCity banner

4641 - 4660 of 4698 Posts

·
Svi smo mi Broj 1.
Joined
·
7,644 Posts
Discussion Starter · #4,642 ·
Evo kako bi trebala izgledati nova Patrija (FOTO)
Pripremni radovi na obnovi robne kuće Patrija u centru Prijedora počeli su nedavno, dok se početak rekonstrukcije, nadogradnje i dogradnje ovog objekta očekuje u junu. Kako je za eKapiju rečeno iz grupacije MG Mind, koja je investitor i vlasnik Patrije, predviđeno je ulaganje oko 7 miliona KM.
– Od momenta kada izvođač radova, prijedorski Unijat-M, krene u rekonstrukciju, rok za završetak biće oko godinu dana. Nadamo da će od ljeta iduće godine robna kuća Patrija biti otvorena za sve građane Prijedora, kao i goste koji posjećuju ovaj grad – dodali su iz MG Minda.
Robna kuća Patrija nalazi se u centru Prijedora, na Trgu Majora Zorana Karlice i kako kaže autor projekta, arhitekta Bojan Šipka, to je jedna od najvažnijih lokacija u gradu.

– Projektom je predviđeno de se budući trgovački centar sastoji iz poslovnog dijela koji će činiti jedinstvenu cjelinu. Planirani sadržaji u poslovnom dijelu objekta su trgovina i uslužne djelatnosti – dodao je Šipka.
Ističe da će se bruto površina objekta povećati sa postojećih 7.700 na 9.550 m2.

– Funkcionalne cjeline su jasno podijeljene po etažama. U podrumu će biti market kom se pristupa sa Trga Majora Zorana Karlice, a u prizemlju su predviđeni prodajni prostori, odnosno trgovine, kafe i restoran. Prvi i drugi sprat su namijenjeni, takođe, za prodajne prostore, dok će na povučenoj etaži biti restoran, otvorena terasa i dječija igraonica.

Plan je da trgovački centar Patrija bude savremeno opremljen i organizovan sa mnogo različitih funkcija i sadržaja koji okuplja veliki broj ljudi.

– Parkiranje će biti riješeno kroz poseban projekat koji čini drugu fazu izgradnje, a to je parking garaža na dvije etaže i trg ispred pozorišta i Muzičke škole – objašnjava nam Šipka.
Kako dodaje, rekonstrukcijom RK Patrija u savremeni trgovačko-uslužni centar, izgradnjom garaže i trga ispred pozorišta i Muzičke škole, centar Prijedora će oživijeti i biće zaokružena urbanizacija pjesačke zone grada, odnosno centralne zone.


Slike i tekst sa: https://prijedor24.com/evo-kako-bi-trebala-izgledati-nova-patrija-foto/
 

·
Registered
Joined
·
168 Posts
Fotografija prikazuje objekat na mjestu nekadašnje pijace. Rekao bih da se arhitekt nije najbolje snašao ... objekat nema eleganciju zgrade preko puta...nabildan je 6+ katova...i opšti utisak je nezgrapnost ... navjerovatnije pod pritiskom exploatacije i imperativom što bržeg i većeg povrata novca i stvaranja profita kroz naplatu kirija

http://forumbilder.se/I5MOA/pijaca


Kako god, radovi su zaustavljeni iz nekog razloga....mašine su otišle....radnici takođe...

Kao komentar na raniji Adnanov post o "Patriji" .... : znači ništ od crkve ... kakva šteta
 

·
Modulator
Joined
·
6,867 Posts
Je li crkva trebala biti na mjestu robne kuće?
 

·
Registered
Joined
·
168 Posts
Jeli trebala ili nije trebala stvarno ne znam. Ovdje na ovom forumu je međutim bilo korisnika koji su snažno lobirali i propagirali tu ideju. ... bilo je svojevremeno raznih ... manje ili više darovitih komentara ... Ovaj prijedlog kojeg Adnan postavlja ovdje se doima racionalnijim i elegantnijim od crkve kojoj bi se sa trga ulazilo bočno jer bi joj zvonik bio usmjeren prema stadionu (zapadu) ... itd isl


samo ..... koliko je i ovaj projekat vjerovatan ... teško je reći.

Crkva bi bila puno bolja da su je smjestili na mjesto ove nezgrapne kocke na mjestu pijace ...
 

·
Registered
Joined
·
168 Posts
Na fotografiji ispod se prikazuje mjesto gdje je do prije par dana jos uvijek stojalo kino Mrakovica. Jedno od zadnjih kultnih mjesta u Prijedoru iz onog vremena kad ...je Prijedor imao dva kina koja ... istina nisu bila luxuzna ...ali nisu imala problemom sa ekonomijom i odrzivosti ... srusili su kino oni kojima je bilo vaznije ga preimenovati u "bioskop" od toga kako ga voditi ... bice vele tu koncertna dvorana ... mozes misliti.

http://forumbilder.se/I5MRF/kino-mrakovica

 

·
Registered
Joined
·
168 Posts
Čisto da dretva ne zamre. Evo relativno zanimljivog priloga sa jedne od komercijalnih televizijskih kanala. Između ostalog se govori o ... nekakvoj izgradnji .... nekakvog autoputa za Prijedor. Zamisao se doima preambicioznom (najblaže rečeno) ...

Prije nekoliko godina na ovoj temi smo lafo diskutovali o autoputu od Banja Luke prema Splitu (ni manje ni više) ...sjećate se ... :D ...jah preko Manjače i u Mrkonjiću ... Sad se o tom poduhvatu skoro uopšte više ne diskutuje

 

·
Moderator
Joined
·
46,293 Posts
Prijedorputevi izvode radove na dovršetku Vatrogasnog doma u PrijedoruGrad Prijedor prihvatio je ponudu preduzeća "Prijedorputevi" kao najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje nepredviđenih radova na dovršetku izgradnje Vatrogasnog doma u Prijedoru u vrijednosti od 243.892 KM sa PDV-om.

Riječ je o nepredviđenim radovima na sanaciji i rekonstrukciji infrastrukture, dogradnji Vatrogasnog doma za potrebe operativnog centra, te asfaltiranju platoa i prilaznog puta čime će biti stvoreni još bolji uslovi za rad četrdesetak vatrogasaca.Rekonstruisani i dograđeni objekat Vatrogasnog doma, u koji je uloženo oko 1,73 miliona KM, otvoren je u maju prošle godine. Tadašnjom rekonstrukcijom dobijen je veći prostor za oko 2.300 metara kvadratnih i sedam garažnih prostora za smještaj savremenih vatrogasnih vozila.

Ovim objektom i Gradska uprava je dobila novi prostor, i to za smještaj Civilne zaštite, kancelarija mjesne zajednice Centar, kao i novu salu za vjenčanja.
Akta
 

·
Registered
Joined
·
6,016 Posts
POČINJU RADOVI U Prijedoru potpisan ugovor o održavanju puteva
U Prijedoru bi uskoro trebalo da počnu radovi na održavanju makadamskih i asfaltnih puteva u koje će iz gradske kase biti utrošeno oko 1.200.000 KM.

593444Iz Gradske uprave su saopštili da su nakon provedene procedure sa preduzećem „ Niskogradnja Marjanović“ potpisali ugovor o realizaciji infrastrukturnog projekta “Održavanje puteva i ulica sa makadamskim kolovoznim zastorom” u iznosu od 851.467 KM .
– Sa istim izvođačem potpisan je i ugovor vrijedan 347.928 KM za realizaciju projekta “Održavanje puteva i ulica sa asfaltnim kolovoznim zastorom-saopštili su iz lokalne uprave. Oni ističu da uskoro počinje realizacija ovog projekta.

 

·
Registered
Joined
·
64 Posts
Dosta toga je upetljano oko ovog SPO-a


Ovdje je sve objašnjeno, a ne radi se skoro godina ništa...
 

·
Registered
Joined
·
6,016 Posts
Nije građevinarstvo ali može bi ti interesantn, pogotovo što bi Prijedor ove godine trebao dobiti Sinestar kino. Kad se uporede podaci za 2019. vidi se da je Prijedor cca u BiH prosjeku broja posjetioca.

Virus korona smanjio broj gledalaca u prijedorskom kinu “Kozara” za više od 85 odsto
Piše:
Predrag Kukolj
-
05/01/2021


U prijedorskom kinu “Kozara” filmove je lani pogledalo 4.400 ljubitelja sedme umjetnosti, što nije ni 15 odsto u odnosu na broj gledalaca iz 2019. godine, izjavila je direktor prijedorskog Centra za prikazivanje filmova Anita Hodžić.

“Kako smo u 2019. godini imali 30.000 gledalaca, što je rekord ne samo nakon digitalizacije kina, nego i u cijelom poslijeratnom periodu, tako smo lani došli do negativnog rekorda, odnosno do najmanjeg broja gledalaca u jednoj godini otkad ustanova bilježi podatke”, rekla je Hodžićeva danas Srni.
U jedinom prijedorskom bioskopu u 2020. godini prikazano je više od 40 naslova u 302 projekcije (u odnosu na više od 100 u 2019. godini u 750 projekcija), a najgledaniji je bio domaći film “Dobro jutro, komšija” (sedmi dio), koji je na velikom platnu vidjelo 567 gledalaca, dok u redovnim okolnostima taj broj dostiže više hiljada.

izvor: prijedor24.com
 

·
Svi smo mi Broj 1.
Joined
·
7,644 Posts
Discussion Starter · #4,658 ·
Tri institucije okružnog nivoa u novoj zgradi
13. januara 2021.

Okružni sud u Prijedoru, Okružni privredni sud i Okružno javno tužilaštvo preselili su se u novu zgradu koja se nalazi na uglu ulica Nikole Pašića i Zanatske.
Nakon tri i po godine rada u zgradi Osnovnog suda u Prijedoru, u kojoj su ove institucije bile smještene od 1. marta 2017. godine kada su i počele sa radom u Prijedoru, rad u novoj zgradi je počeo u cijelosti 1. januara ove godine – saopšteno je iz prijedorskog Okružnog suda.

Zaključkom Vlade Republike Srpske, ugovor o kupoprodaji nepokretnosti u septembru 2018. godine sklopili su Ministarstvo pravde Srpske kao kupac i “Nekretnine MNL” Prijedor kao prodavac s ciljem rješavanja trajnog smještaja tri pravosudne institucije okružnog nivoa.
– Na ovaj način će se doprinijeti ažurnosti i efikasnosti rada institucija, jer je rad u prethodne tri i po godine bio otežan. Zgrada je opremljena savremenom opremom i osposobljena za sprovođenje svih vrsta suđenja – navodi se u saopštenju.
Izvor: SRNA – SrpskaInfo.com
 
4641 - 4660 of 4698 Posts
Top