SkyscraperCity banner

4661 - 4680 of 4698 Posts

·
Svi smo mi Broj 1.
Joined
·
7,644 Posts
Discussion Starter · #4,661 ·
Ima li kakvih najava o rekonstrukciji tog parkinga iza?
Neće se to riješiti dok se ne riješi pitanje vlasništva nad imovinom, a to kad se riješi 99,99% idu stambeno-poslovne zgrade.
 

·
Svi smo mi Broj 1.
Joined
·
7,644 Posts
Discussion Starter · #4,663 ·
Prijedorska bolnica uskoro dobija magnetnu rezonancu i angio salu
Piše:
Predrag Kukolj
-
18/01/2021


Prijedorska bolnica dobila je novo rukovodstvo koje najavljuje rekonstrukciju ove zdravstvene ustanove.
Osim toga, prioritet je puštanje u rad magnetne rezonance, kao i otvaranje angio sale.
Na ovaj način, pacijenti jedine bolnice u Prijedorskoj regiji neće više morati biti transportovani do Banjaluke za hitne kardiohirurške intervencije, ni putovati na preglede magnetnom rezonancom. 

·
Svi smo mi Broj 1.
Joined
·
7,644 Posts
Discussion Starter · #4,664 ·
Cromex d.o.o. novi vlasnik nekadašnjeg Veleprometa


Nakon višegodišnjeg iščekivanja potpisan je ugovor kojim je firma Cromex d.o.o. postala vlasnik prostora poznatog kao nekadašnji Velepromet. Riječ je o prostoru od gotovo 60 000 metara kvadradnih.

Procjenjuje se da bi, već do kraja godine, u nove prostorije mogli preseliti jednu od proizvodnih linija.

„Iako je ekonomska situacija u zemlji i svijetu izuzetno teška, ne krijemo zadovoljstvo što smo projekat kupovine poslovnog prostora koji smo započeli prije par godina, konačno priveli kraju.” – rekli su iz Cromexa za portal GradPrijedor.com.


 

·
Svi smo mi Broj 1.
Joined
·
7,644 Posts
Discussion Starter · #4,665 ·
Nije propraćeno na ovom forumu, ali krajem 2020. godine sva ulična rasvjeta na teritoriji Grada Prijedora je zamjenjena LED rasvjetlim tijelima.
To podrazumijeva rasvjetu u gradu, prigradskim i seoskim naseljima.
 

·
Svi smo mi Broj 1.
Joined
·
7,644 Posts
Discussion Starter · #4,666 ·
Prijedorska kompanija seli u novu halu: Pred nama je veliki posao
Piše:
Predrag Kukolj
-
19/01/2021


Sabahudin Budo Islamoski jedan je od pokretača kompanije “CNC Power” u Prijedoru. Riječ je o investiciji koja je pokrenuta zahvaljujući saradnji bh. dijaspore i lokalne zajednice, a koje je izrasla na temelju ideje uvođenja modernih tehnologija u metalskom sektoru i stvaranju novih radnih mjesta u ovoj industriji, saopćeno je iz USAID projekta Diaspora Investa.

 

·
Svi smo mi Broj 1.
Joined
·
7,644 Posts
Discussion Starter · #4,668 ·
Kozara prvi put dobija wellness i spa sadržaje
Piše: Redakcija - 24/01/2021

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planinski motel “Bijele vode” u srcu Nacionalnog parka “Kozara” planira da proširi smještajne kapacitete sa sadašnjih 11 soba na oko 60 ležaja, te da uvede nove sadržaje, poput zatvorenog bazena, dok će restoranski kapacitet ostati isti – do stotinu gostiju.

– Namjera nam je da prerastemo u butik-hotel čija je prednost u intimnijoj atmosferi i gdje se svakom gostu poklanja pažnja. Osim novih sadržaja za velnes i spa, imaće i konferencijsku salu za taj broj ljudi – rekao je Srni rukovodilac marketinga u ovom motelu Vladislav Mirković.Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je naveo da je početak gradnje bio planiran za mart prošle godine, ali ga je odgodila epidemija virusa korona, te da, prema sadašnjim planovima, radovi treba da počnu u ovoj, a završe se u idućoj godini, ako ne bi bilo nepredviđenih okolnosti.

– Mi ne idemo na brojnost, mi idemo na kvalitet i svojim gostima nudimo moderan smještaj i vrhunsku nacionalnu kuhinju, a sada i kvalitetne prateće sadržaje. Kroz ovu investiciju, ali i kroz učešće u projektima poput aktuelnog Feel Kozara, razvijamo turizam kao primarnu, a ne tercijarnu djelatnost, i to na način da insistiramo na ponudi turističkih proizvoda 365 dana u godini, a ne samo vikendom i ne samo sezonski – istakao je Mirković.
Projekat “Feel Kozara” iz programa “EU for business” vrijedan je više od 450.000 KM, a partneri su Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD”, Nacionalni park “Kozara”, Turistička organizacija grada Prijedora, Biciklistički klub “Prosajkling”, Planinarsko društvo “Klekovača”, motel “Bijele vode” i “Elta medija” Banjaluka.

– Masovne posjete Kozari, kakve smo imali prošlog vikenda kada je bilo skijanja, ali isto tako i u vikende bez snijega, nisu pravilo nego izuzetak uslovljen pandemijom. I dobro je da nisu pravilo jer bi to bio prevelik pritisak na planinu, a tu ne smije biti kompromisa – smatra Mirković.

Prema njegovim riječima, omasovljavanje ne smije biti strateški cilj jer je Kozara nacionalni park i turistička ponuda mora biti uravnotežena sa prirodnim i kulturno-istorijskim nasljeđem i treba se razvijati na način da bude umjereno posjećena što veći broj radnih dana u godini, te u jesen i proljeće jednako kao zimi i ljeti.

– Ova planina ne može biti kao olimpijska Јahorina jer sa oko 800 metara nadmorske visine u protekloj deceniji ima 18 skijaških dana godišnje, a ne može biti ni kao Teslić jer je tamo banjski turizam duga tradicija. Tokom pandemije sva domaća izletišta jesu zabilježila veći broj posjeta, ali to ne može biti parametar za dugoročno planiranje jer je pandemija privremenog karaktera – ocijenio je Mirković.

Srna
 

·
Registered
Joined
·
6,016 Posts
Radovi na „Patriji“ pri kraju, zvanično otvaranje krajem jula

1228108


1228109


1228111


 
4661 - 4680 of 4698 Posts
Top