Produzuje se ulica Mese Selimovica koja ukljucuje most preko potoka Puharska, spajanje ulice Vatrogasnog doma sa naseljem Pecani, uredjuje se kupaliste na Sani, gradi se nova zgrada za Koledz Janjos, fabrika za izradu nosaca za naftne platforme, IKEA prosiruje fabriku Sconto Prom, pripreme za pocetak rada na novom gradskom stadionu, tensiki tereni, fabrika za izradu mreza, prosirivanje podvoznjaka, dzamija u gradskom naselju puharska i dzamija u starom gradu i jos neki projekti u industrijskoj zoni. To je ono sto ja znamLjepo izgleda trg. Kako inace ide u Prijedoru i sta se gradi?
Ima puno inicijative, Jajce take notice :cheers: .Produzuje se ulica Mese Selimovica koja ukljucuje most preko potoka Puharska, spajanje ulice Vatrogasnog doma sa naseljem Pecani, uredjuje se kupaliste na Sani, gradi se nova zgrada za Koledz Janjos, fabrika za izradu nosaca za naftne platforme, IKEA prosiruje fabriku Sconto Prom, pripreme za pocetak rada na novom gradskom stadionu, tensiki tereni, fabrika za izradu mreza, prosirivanje podvoznjaka, dzamija u gradskom naselju puharska i dzamija u starom gradu i jos neki projekti u industrijskoj zoni. To je ono sto ja znam
Thank you. Yes of course, just give us time and we'l manage again. Such things are all in the people (in most occasions anyhow). We have contemporary inspiration from our neighbour Croatia as well... altough Bosnia has its specific needs etc.A well-ordered and handsome town of Bosnia. I think many people have the false impression of Bosnia , not knowing that Bosnia already has a high HDI (>0.800 ) with decent living standard for its ordinary citizens. Even the pics of this town ( Prijedor ) could already tell everybody on how kewl life in Bosnia is :cheers:
Super slike Adnane svidja mi se Prijedor pravo.
Pogotovo pjesacka zona jedna od najljepsih u BiH
^^ Skyprince spectacurlarly sums up my impression of Bosnia. :cheers:A well-ordered and handsome town of Bosnia. I think many people have the false impression of Bosnia , not knowing that Bosnia already has a high HDI (>0.800 ) with decent living standard for its ordinary citizens. Even the pics of this town ( Prijedor ) could already tell everybody on how kewl life in Bosnia is :cheers:
STvarno ti ne znam odgovoriti, sve sto znam o historiji grada jest taj da je bio na samoj granici Osmansko carstvo - AustroUgraska. I da je u vise navrata u svojoj historiji bio na jednoj i drugoj strani. A Prijedor kao Prijedor se spominje tek 1690 godine i tada je brojao 50 kuca koje su se nalazile na jednom ostrvu na rijeci sani. Sad se to zove stari grad.Stvarno mi se svidja grad. Mislim da je mjesto bilo dio staru banavinu Usora, jel nije?