SkyscraperCity Forum banner
1 - 2 of 2 Posts

· Banned
Joined
·
2,175 Posts
Po te ndertoj Kosova Campige dhe te futet ne Guiden e Campingjeve ne Evrope dhe Bote besoje se do ket Shum Shum turist.
E c'i don kampingjet private kur mund te kamposh falas ne cdo cep te vendit? Aty ky eshte prone publike kuptohet.
 

· Banned
Joined
·
2,175 Posts
Sepse kampingjet e kane funksionin e tyne, si p.sh.

1. Krijojne siguri ne planifikim. Nje turist kur niset nga shteti i tij, don me i dite caqet e sigurta se ku mundet me pushu, e jo kur te vjen ne Kosove, si keta dy turistat, me kerku gjys dite vende se ku munden me kampu e me kerku lemosh neper parkingje te restoranteve.

2. Krijojne siguri trupore. Eshte shume me e sigurt kur turisti flen ne nje vend te caktun, ku ka edhe turista tjere ose njerez tjere, se duke kerku vende neper cepe te maleve, qoshe te rrugeve, apo parkingje te dyshimta.

3. Ofrojne sherbime. U permend ketu, qe p.sh. ne Rumani kampingjet ofrojne edhe pishina. Ky eshte sherbim ekstra qe mund ta shtyej turistin te qendroj edhe me shume se qe ai ndoshta planifikon. Apo ofrojne dushe, ku turistat munden me u pastru, qe eshte edhe sherbimi kryesor i kampingjeve, etj. etj.

4. Sjellin te ardhuna per komunen, ministrine apo koncensionaret qe i hapin ato, si dhe vende pune.

Benefitet jane te shumta, keto jane vetem disa, sa per me tregu qe kampingjet e organizuara nuk jane te kota po jane nevoje per zhvillimin e turizmit.
5. Pjerdh, pjerdh se lirohesh.

Ti kujton se njerezet nuk e kane menduar dicka te tille? Eshte nje nder investimet me te thjeshta qe ekzistojne. Mjafon nje cope toke, uje edhe nje grope septike dhe kaq por eshte dicka e paleverdisshme. Nuk mbahet nje campground me 4-5 turista qe vine ne vit. Pastoj sic e thashe kampingu ne vendet publike ma merr menja qe eshte in lire ne Kosove, s'besoj se ka nje ligj qe ndalon dicka te tille. Pse te shpenzoje lek ai tjetri kot kur mund te parkoje ku te doje.
 
1 - 2 of 2 Posts
Top