SkyscraperCity Forum banner

PRISHTINA 2018 - 2022

195575 943
Mqs tani keto tema brenda vitit kane pak postime dhe nuk kalojne me shume se 15/16 faqe po i bejme qe te jene me te gjata ne vite :cheers:
21 - 40 of 944 Posts
Megjithate jane pikerisht keta turista qe me se shumti zgjedhin te shkojne ne vende si Kosova. Qysh pe sheh edhe vet, keta kane blogs, Youtube stories, e rrjete sociale tjera, ne te cilat shkruajne per Kosoven, e si pasoje ndikojne qe edhe turiste te tjere te vine.
Who gives a shit?

Turistet me kampshtepiza jane te njohur per faktin se hargjojne jashtezakonisht pak mjete financiare gjate udhetimeve te tyre. Ata hyjne ne kategorine e backpacker-ave qe nuk i hargjojne as 20 Euro ne jave si "turiste".

Une nuk e di qe ka nje vend tjeter ne Ballkan qe ka me shume motele/hotele se sa Kosova jashte zonave urbane. Nese ata turiste Gjermane nuk kishin qene aq cheap-ass, ne vend se te flejne ne parking restoranti kane mujt me i pagu 15-20 euro per dhome ne ndonje motel ne ate zone dhe ishte zgjidhe problemi, bile edhe ishin tushirat gratis edhe ishin pastru prej eres e njersve.

Shume buje per dicka qe s'ja vlen.
Une nuk thash me i nal ne kufi e mos mi lan me hy ne Kosove, le te hyjne, le te knaqen po mos t'na teshin k*rin me kerkesa palidhje kur kane plot zgjidhje alternative per akomodim.

Me ndertu kamp per kampshtepiza duhet me pas me te vertete nevoje dhe kerkese te madhe e edhe nese ndertohet dikush ate duhet me e mirembajte vazhdimisht, krejt kjo kushton. Qysh me arsyetu kete kosto? Me "turist gjerman" qe nuk dojne me i hargju as 10 Euro per me fjet ne motel?
Megjithate jane pikerisht keta turista qe me se shumti zgjedhin te shkojne ne vende si Kosova. Qysh pe sheh edhe vet, keta kane blogs, Youtube stories, e rrjete sociale tjera, ne te cilat shkruajne per Kosoven, e si pasoje ndikojne qe edhe turiste te tjere te vine.
Sot ne mengjes eshte largu obelisku i NEW BORN-it dhe eshte dergu per rinovim,pastrim nga ngjyrat nje mbi nje,ndryshku dhe papastrerite e tjera.
Duhet me pranu qe edhepse qysh ne fillim nuk me ka pelqy,ky obelisk ka fituar nje vlere te madhe monumentale,per shume ke eshte simbolizim ne menyren me te thjesht i pavarsise se Kosoves,poashtu eshte monumenti me i vizituar ne tere Kosoven me qindra-mijra turiste te huaj qe e kane vizituar deri me tani,prandaj duhet me e mbajte mire.Une personalisht do te deshiroja qe ti nderrohej vendodhja ketij monumenti,p.sh. vendosja ne pjesen prape grandit,te parku i ri ku eshte i vendosur monumenti "Heroinat" do te ishte shume me e pershtatshme,edhe ka hapsire me shume edhe do dilte me bukur e me atraktive,ka edhe gjelberim dhe me disa efekte ndricimi do dilte vertete bomb,por tanime ajo pjese veq eshte zene nga monumenti "Heroinat"!
Tani sa per ketu ku eshte,te pakten do te deshiroja ti rregullhej hapsira aty,te nderrrohen pllakat,te nivelizohet vendi...se nuk eshte ne gjendje te mire!

NEW BORN nder vite:

2008 - 2012:2013:2014:2015:2016:2017:

  • Like
Reactions: aldomorning
^^ E mrekullueshme. Ndertese ikonike :cheers:.Nuk besoj se ka rretherrotullim me qesharat ne bote. Krejt dredha dredha.
Pse qysh duhet me qene rrethrrotullimi?
E vetmja veper infrastrukturore e hajrit ne Prishtinen e pasluftes eshte ky rreth, pas kesaj vjen rruga "B". Diarks, mos ja fut kot.
Defekti eshte te vijezimi me te zeze du rruget lidhese me rrethin duhet te ishin te drejta e jo te shtremberta si jan.
Nuk e di si quhet ne terma teknik por rrethi eshte i ndertuar komplet fallce nuk ka vazhdimesi lineare me rrugen bill klintone dhe ate per fush kosove. Eshte komplet dredha dredha prandaj edhe estetikisht duket shum keq.,
^^ Aha, une mendova se je ka flet per nga funksionaliteti. Rruga e vjeter ka shku andej pastaj keta mbi te e kane ndertu rrethin, gjithashtu shume afer eshte edhe Stacioni i Autobuseve ndoshta ka qene problem i pronesise per me shku ma ne te majte.

Estetikisht as rruga "B" nuk eshte mire sepse nuk eshte e drejte e as e rrafshet. Megjithate, nese dicka funksionon edhe nese nuk eshte estetikisht e pranueshme, sipas meje, i falet.
  • Like
Reactions: Diarks
21 - 40 of 944 Posts
Top