SkyscraperCity banner

1 - 20 of 436 Posts

·
Moderator
Joined
·
27,814 Posts
Discussion Starter #1
«L'endreça de la ciutat» i el centre Molí de l'Anguila són les inversions més grans a Figueres

• Els grups del PSC i ERC van signar ahir els projectes per aquest any i una base per continuar col·laborant fins a final de mandat

El pla d'inversions municipals per aquest any a Figueres que han elaborat conjuntament el govern del PSC i el principal grup de l'oposició, ERC, no inclou cap gran obra important i prioritza l'anomenada «endreça de la ciutat», això és: el manteniment urbà (788.702 euros) i la millora dels equipaments públics (500.000 euros). El projecte més costós que es vol començar és el centre cultural Molí de l'Anguila, que es farà a l'edifici del costat dels Bombers que havia estat escorxador, i que si bé en principi anava destinat exclusivament a tres entitats, a petició d'ERC es farà un replantejament perquè sigui polivalent. El document signat pels dos grups marca les bases per a una col·laboració en inversions fins a final de mandat.

El total d'inversions puja a 3.734.698 euros, i per finançar-lo es concertarà un crèdit d'1.993.514 euros que permetrà mantenir l'endeutament per sota del 110%. Les partides més destacades del pla d'inversions del 2005 són les que fan referència al manteniment urbà, tant als carrers com als edificis públics, encara que no s'entra a especificar quines seran les actuacions concretes que s'afrontaran en els nou mesos que queden per acabar l'any. Els 788.702 euros que es destinen a la millora de l'espai públic, als quals s'afegiran les anualitats del 2006 i el 2007, han de suposar «un pla de xoc d'endreça», fonamentalment en la pavimentació de carrers i millora de voreres, «amb el volum d'inversió més alt mai executat amb aquesta finalitat», segons va comentar l'alcalde, Joan Armangué. En relació amb els equipaments, es vol actuar en la rehabilitació de l'antic escorxador -encara no hi ha el projecte fet-, la millora del Teatre El Jardí, els espais de la brigada municipal, la millora de les façanes de la llar d'infants Bon Pastor i del Centre de Formació d'Adults Maria Verdaguer o els espais de l'Escola Oficial d'Idiomes.

El pla d'inversions el van signar ahir en representació del govern l'alcalde i el regidor d'Hisenda, Enric Macau, i del principal grup de l'oposició, ERC, el portaveu, Francesc Canet, i el regidor Miquel Solé. En el document s'estableix el compromís de la «corresponsabilitat en la gestió» que es basa en «la responsabilitat, mútua confiança i cooperació» entre els dos grups. A efectes pràctics s'estableix que en cas que les dues parts no coincideixin en quins són els carrers o equipaments en què cal actuar, cada grup tindrà dret a fixar el 50% de la despesa. També s'ha acordat que ERC serà present en les presentacions i que no es farà cap inauguració, ni col·locació de primeres pedres el 2007.

Amb el pla d'inversions del 2005 els dos grups marquen les bases d'una col·laboració fins a finals de mandat. «S'ha fet
per un any perquè és més còmode i amb més possibilitats d'èxit», va apuntar Canet. Els responsables del PSC i ERC van coincidir que l'acord no havia estat complicat.

--

El Punt.
 

·
Moderator
Joined
·
27,814 Posts
Discussion Starter #2

El Molí de l'Anguila.

Al projecte de construcció del centre cultural a l'edifici que havia estat escorxador s'hi faran canvis. Es vol que sigui un espai polivalent i d'ús d'altres entitats, no nomé la Casa d'Andalusia, la colla castellera i la colla gegantera.


La façana de la casa de Dalí.

Finalment es vol rehabilitar la façana de la casa de Dalí, després que el mes de setembre passat van caure'n uns quants trossos al carrer Caamaño. Aquesta obra ja té projecte i s'espera la implicació de la Generalitat.


La planta d'aigua.

L'ampliació de la planta d'aigua era una de les prioritats «innegociables» d'ERC, però finalment no es fa perquè no es cobrien els sis milions d'euros que val. L'ACA ha dit que es farà el 2007, però l'Ajuntament ho vol avançar
 

·
Moderator
Joined
·
27,814 Posts
Discussion Starter #4
Els veïns diuen "no" al pla de l'Avinguda Nova Estació

La divisió entre l’ajuntament i els veïns de Figueres (l’Alt Empordà) afectats pel projecte de l’Avinguda Nova Estació és total. Des que el consistori ha decidit tirar endavant aquest pla urbanístic, les més de 50 famílies que perdran les seves cases no han parat de demanar als responsables municipals que l’aturin. Aquest dissabte, mig miler de persones es van manifestar per dir “no” al projecte. Els veïns defensen les seves vivendes i veuen el pla com una operació especulativa, mentre que l’ajuntament calla i evita, segons els mateixos veïns, que els afectats presentin les seves al·legacions.


Les primeres mobilitzacions contràries a l’Avinguda Nova Estació van començar dimecres i van culminar aquest dissabte passat amb una manifestació a la rambla de Figueres. Unes 500 persones es van concentrar per dir “no” al pla urbanístic i reiterar una vegada més la seva oposició al consistori, a qui acusen d’actuar d’esquenes a la ciutadania.

Els afectats pels futurs enderrocaments –l’avinguda es construirà en una zona ara urbanitzada- van aconseguir prop de 300 signatures de suport i van aconseguir lliurar el manifest on defensen els seus arguments als representants dels grups municipals d’ERC i PP. El PSC i CiU van eludir els manifestants.

El projecte preveu la construcció d’una gran avinguda de 52 metres d’amplada que connectarà amb la plaça del Sol i que, en teoria, servirà per arribar a la futura estació del Tren d’Alta Velocitat. Per fer possible el carrer, s’hauran d’enderrocar 78 vivendes i negocis. 500 persones en resultaran afectades.

Malgrat les queixes del veïns, l’ajuntament ha decidit tirar endavant el pla perquè, en paraules de l’alcalde, Joan Armangué, és el més ambiciós de la història democràtica de la ciutat. Contràriament, els afectats no veuen amb tants bons ulls i s’han organitzat en una associació per intentar aturar l’enderrocament de les seves cases.

A grans trets, els veïns denuncien que l’ajuntament no els ha escoltat i no ha respòs les 150 al·legacions presentades; que ells tenen dret a la vivenda; que hi ha una falta de transparència insultant; que la nova avinguda no ajudarà a diluir el trànsit i que encara no està decidida la ubicació de la nova estació.

L’associació ha manifestat que continuarà amb les mobilitzacions mentre no hi hagi diàleg entre ciutadans i responsables del govern municipal.

--

LaMalla.net
 

·
Moderator
Joined
·
27,814 Posts
Discussion Starter #7
^^ No creguis. Són notícies que surten als mateixos diaris que llegeixo sempre. :D
 

·
¡Viva el metro!
DavoR
Joined
·
38,161 Posts
Sky said:
^^ No creguis. Són notícies que surten als mateixos diaris que llegeixo sempre. :D
Libertad Digital, ABC i tal?
:D
 

·
Abril... cerral!
Joined
·
757 Posts
.:: Projectes a Girona ::.

Ara que hi ha permís de l'Sky, queda inaugurat el fil de la millor ciutat de Catalunya!!!! :cheers: :cheers: :cheers:

Esteu tots convidats a la ciutat que enamora (segons els seu eslògan).


 

·
Moderator
Joined
·
27,814 Posts
Discussion Starter #11
We!

Recordeu que obrir fils és fàcil, però mantenir-los "vius" i interessants ja no tant. :p
 

·
¡Viva el metro!
DavoR
Joined
·
38,161 Posts
Benvingut aquest fil!!
:happy:
Qué bonica és Girona...
:drool:
:wink2:
 

·
¡Viva el metro!
DavoR
Joined
·
38,161 Posts
^^Et llegeixes això cada dia?^^ :?
Tens molt temps lliure!!
:eek2:
 

·
¡Viva el metro!
DavoR
Joined
·
38,161 Posts
Confide said:
El 20 minutets no es considera un diari solvent, és una ***** :)
En canvi ABC i La Razón sí que ho són!!
:rofl:
 

·
Abril... cerral!
Joined
·
757 Posts
Ale, comencem!

El Punt.

Presenten set ofertes per rehabilitar el Santa Caterina de Girona i fer el pàrquing subterrani

Entre els ofertants hi ha algunes de les principals constructores de l'Estat espanyol

DAVID BRUGUÉ. Girona
El concurs per fer les obres del pàrquing subterrani a l'entorn del Santa Caterina de Girona i la construcció de la seu de la Generalitat a l'antic edifici sanitari han rebut set ofertes. La Generalitat obrirà les pliques en dues setmanes i a partir d'aquí s'adjudicarà l'obra, que té un preu de sortida de més de 34 milions d'euros i un termini d'execució de tres anys. Tot i que hi hagi hagut set ofertes, n'hi ha que estan participades per diferents constructores. Entre els ofertants que s'han presentat hi ha algunes de les principals empreses de construcció de l'Estat espanyol, com ara Dragados SA, FCC Construcción i Necso Entrecanales Cubiertas.

L'empresa GISA va fer ahir el primer pas per adjudicar les obres, que inclouen la rehabilitació de l'antic Santa Caterina, la construcció d'un nou edifici administratiu al carrer Joan Maragall -on fins fa uns mesos hi havia la Penya Doble Set- i la construcció i explotació de l'aparcament subterrani per a 444 places, amb la consegüent reurbanització dels carrers Pompeu Fabra i part del Joan Maragall -fins a la Gran Via-. El preu de sortida és de 34.199.999 euros i el termini d'obres, de tres anys. Així, el dia 20 d'aquest mes hi haurà l'obertura de pliques i immediatament s'adjudicarà. Si es complissin totes les previsions de la Generalitat, l'objectiu seria començar els treballs en el període comprès entre l'acabament de les fires i el final d'any. Tenint en compte que es preveuen tres anys d'obres, no es calcula acabar fins a finals del 2008.
Les set ofertes no corresponen a set empreses, ja que n'hi ha que han format unions temporals per optar a l'obra. Una de clara és la formada per Dragados SA i Saba Aparcaments. La primera està especialitzada en l'obra constructiva, mentre que la segona ja explota alguns dels aparcaments subterranis que hi ha a la ciutat. A banda de Dragados, també hi opten empreses de renom. Comsa, Copcisa Industrial, Copisa, FCC Construcción i Necso Entrecanales són constructores amb una àmplia trajectòria d'àmbit estatal. La major part tenen les seves seus a Madrid i Barcelona i l'única gironina que es presenta és Arcadi Pla SA, que ha format una UTE amb Contratas y Obras Empresa Constructora i Compañía Levantina de Edificación y Obras Públicas.
---

S'ha de dir que a l'antic hospital de Santa Caterina se centralitzaran pràcticament tots els serveis de la Generalitat a Girona, estalviant-se molts diners en lloguers i amb la opció d'ingressar uns dinerets amb els locals que ja no necessitin i siguin propietat de la Gene.
 

·
¡Viva el metro!
DavoR
Joined
·
38,161 Posts
Sky said:
Exacte... Però aviat em tindré que conformar llegint les E-Notícies i gràcies. :D
¿La vuelta al cole?
:?
 

·
Moderator
Joined
·
27,814 Posts
Discussion Starter #20
^^ Doncs sí. I aquesta vegada amb horari vespertí de 3 a 9. :runaway:
 
1 - 20 of 436 Posts
Top