Skyscraper City Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
14 Posts
A més, hi falta un carril bici decent (asfaltat) en aquesta avinguda, i si van posant-hi parterres després no hi cabrà.
Tranquil, la meitat dels parterres que han fet els han col·locat eliminant la vorera d'un costat de la rambla. Seguim tenint metres i metres de secarral central, i ara ja només tenim vorera continua per un dels costats...
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Em sembla una bona proposta. La plaça de Sant Joan no ha recuperat mai l´ esplendor de plaça major d abans de la construcció del pàrquing. La recordo lleugerament perquè una tieta llunyana vivia a la plaça de la Sal i quan la visitàvem amb el meu pare entràvem amb el cotxe a la plaça Sant Joan i hi apàrcavem. Suposo que no serà cap problema de plantar arbres a la vora de la plaça perquè el pàrquing no arriba fins les façanes dels edificis.

Per altra banda, m´agradaria que aquesta actuació es fes també a la plaça de Sant Francesc i pels voltants de l´IEI.
Estàs segur d'això de que el parking no arriba fins les façanes dels edificis?
A traves del parking públic també es dona accés a alguns parking privats dels edificis. Durant un temps vaig estar aparcant en una d'aquestes places i en el meu cas el accés amb el cotxe era per la planta -2 del parking públic i el accés peatonal a través de l'edifici que fa racó entre el hostal i l'antiga botiga "casa". Per tant, al menys la planta -2 del parking si que arriba a la línia de façana...
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
L'altre dia vaig passar per l'av. Barcelona, i a l'encreuament amb la rambla del Carrer Riu Ebre estan fent obres. Just al costat de la LL11.
Sabeu si on obres relacionades amb aquests canvis?

Nova connexió transversal de la LL-11 per a vehicles, vianants i ciclistes que millorarà l'enllaç entre Cappont, Copa d'Or i la Bordeta

La comissió d’Urbanisme ha informat del projecte, que connectarà els carrers Maria Montesori i Riu Ebre amb una nova cruïlla semafòrica

L’obra, que té una durada prevista de 4 mesos, l’assumeix íntegrament un promotor privat com a compromís urbanístic, sense cap cost per l’Ajuntament


La Comissió Informativa de les polítiques de gestió urbanística i mobilitat ha acollit avui en una sessió telemàtica extraordinària presidida pel primer tinent d’alcalde, Toni Postius, la presentació de la proposta de connexió dels eixos de vianants, bicicletes i vehicles entre els carrers Riu Ebre i Maria Montesori, a través de la LL-11. Es tracta d’un projecte que ha de millorar la permeabilitat transversal (nord-oest/sud-est) d’aquest vial, configurat encara com a via ràpida, que d’aquesta manera anirà assumint un caràcter més urbà, millorant la connexió entre Cappont, la zona de Copa d’Or-Parc de l’Aigua i la Bordeta.

“És una actuació molt important per ajudar a reduir els problemes de trànsit que tenim a la zona i per millorar la connexió entre barris. La zona de Copa d’Or i del Parc de l’Aigua és una de les principals àrees de creixement urbanístic de la ciutat i amb aquesta actuació, fruit de la col·laboració entre el sector públic i privat, millorarem la mobilitat de vianants, ciclistes i vehicles”, ha destacat Postius.

Les obres les executa un promotor del sector SUR 5 com a obligació de la llicència per raons de mobilitat, sense cap cost per l’Ajuntament. La seva execució està condicionada al final de l’estat d’alarma, però la previsió és que el gruix dels treballs, que tenen una durada total prevista de 4 mesos, puguin executar-se aquest estiu, sempre pendent de la situació sanitària. Els treballs no comportaran talls importants de trànsit a l’LL-11, només algunes afectacions puntuals als seus carrils quan s'hagin de col·locar els serveis i semàfors corresponents.

Millora de la mobilitat a peu, en cotxe i bicicleta

La posada en marxa d’aquesta nova connexió transversal ampliarà les ja existents per les avingudes Victoriano Muñoz, Les Garrigues i de l’Estudi General/Miquel Batllori, reduint la distància entre aquestes dues últimes connexions més cèntriques, que ara és de 450 metres a la meitat, uns 220.

La proposta dissenya una cruïlla amb senyalització semafòrica, noves voreres i calçades, que permetran regular tant el pas dels vehicles com dels ciclistes i vianants. L’obra també incorpora el desdoblament del carrer Maria Montesori amb un carril per sentit i la seva connexió amb l’avinguda de les Garrigues. Això permetrà millorar els desplaçaments en aquest sector, reduint el trànsit que ara ha de passar per Miquel Batllori.
Aquesta nova connexió permet implantar un nou pas de vianants que creua la LL-11, connectant Riu Ebre amb Maria Montesori, i un nou pas de ciclistes que connecta els carrils bici de Riu Ebre i avinguda Barcelona amb el sector de Copa dOr. Així es configura un eix directe per a vianants i ciclistes des de Cavallers i la passarel·la del Liceu Escolar fins a la zona de Copa d'Or.
Pel que fa als vehicles, la nova connexió transversal reduirà el trànsit per l’avinguda Miquel Batllori i l’avinguda de les Garrigues, ja que permetrà els següents trajectes i girs:
• Els vehicles que surten de Maria Montesori/President Josep Irla (la zona on hi ha els establiments MediaMarkt, Ibis, McDonald’s i Viena, entre altres) connectaran amb la LL-11 en els dos sentits de la marxa.

• Que els mateixos vehicles connectin amb avinguda de les Garrigues per Maria Montesori, mantenint també la connexió actual entre la LL-11 i Av. Garrigues.

• Que els vehicles que surtin del carrer Riu Ebre connectin amb la LL-11, en els dos sentits de la marxa.

• Des de la LL-11 no es podran fer girs a l’esquerra, però si es podrà aprofitar la semilluna del costat de Maria Montesori per accedir, provinent del sud, cap al carrer Riu Ebre.
La comissió ha informat de la cessió anticipada de diverses porcions de finques, afectades per aquestes obres de mobilitat, establertes en el Pla de millora urbana d’ordenació de composició volumètrica i de façanes en l’àmbit dels conjunts D3 i D4 de l’illa ID pel sector SUR 5 i ubicades al polígon d’actuació urbanística UA 46.


View attachment 81239
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Part del trànsit d´entrada evita Rovira Roure pels semàfors, no pas per retencions, que si n´hi ha es formen abans de la primera rotonda, en zona no urbana.
De sortida, amb només un carril, de vegades el trànsit és dens.

L´Avinguda de ciutat Jardí té passos de vianants elevats, i no és alternativa per entrar o sortir de la ciutat, tot i que alguns la fan servir.

Si volen que ningú agafi l´avinguda de Ciutat Jardí, a banda d´alinear Rovira Roure amb dos carrils per sentit, caldria posar algun semàfor a Ciutat Jardí.
Des de quan hi ha passos elevats a Av. ciutat jardí? Han tret les escandaloses llambordes?
La gent seguirà passant per Av. ciutat jardí perquè és el camí més curt (Av. Ciutat jardí + onze de setembre per la Mariola + cardenal Cisneros), veig difícil que un sol semàfor eviti el desviament de la gent... Un radar a 30km/h potser si que seria disuassori
 
1 - 4 of 4 Posts
Top