SkyscraperCity Forum banner
2021 - 2040 of 2827 Posts

·
Moderator
Joined
·
28,829 Posts
Discussion Starter · #2,021 ·
L'Ajuntament de Lleida comença les obres de reforma integral de la plaça dels Pagesos

• L’actuació, que s’emmarca dins la remodelació que s’està duent a terme al passeig de Ronda, s’allargarà quatre mesos

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat recentment les obres de reforma de la plaça dels Pagesos, que s'emmarquen dins la remodelació integral que està duent a terme al passeig de Ronda. L'actuació, que durarà uns quatre mesos, pretén remodelar aquest espai públic, construït el 1973 i obra de l'arquitecte municipal Frederic Vilà, que havia quedat obsolet amb el pas dels anys.

Així, ja s'ha enderrocat bona part dels murs que envoltaven la plaça i s'ha començat a restaurar el mural de formigó, del qual se'n farà una còpia en bronze. A més, també està prevista la restauració del monument de bronze dedicat a la pagesia lleidatana, obra dels escultors Dalmati-Narvaiza, que dóna nom a la plaça.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha visitat aquest divendres les obres i ha destacat que amb l'actuació, la plaça, d'uns 1.000 metres quadrats i que dóna accés a la Mariola, tindrà una especial interès artístic i es convertirà en un espai de lleure important. El pressupost de les obres és de 450.000 euros.

Ros ha explicat que la plaça dels Pagesos havia quedat obsoleta pel seu disseny tancat amb murs, per la seva poca il·luminació i manca de zones verdes i, també per la degradació del paviment que s'hi havia produït amb els anys. Per això, el nou projecte preveu una reforma integral de la plaça que especialment suposarà millorar-ne l'accessibilitat interior i des dels carrers que l'envolten, amb l'eliminació de barreres arquitectòniques, la reconstrucció de les escales i amb la construcció d'una nova rampa.

El projecte preveu una nova font ornamental, amb blocs de pedra i un mural, que disposarà d'il·luminació interior i sis sortidors que hi donaran una sensació de moviment i dinamisme permanent.

L'actuació també preveu la neteja, restauració i integració del monument als pagesos, obra dels escultors Dalmati-Narvaiza, ja que amb els anys ha perdut color i el bronze original s'ha envellit. Així mateix, ja s'ha iniciat la restauració del mural en baix relleu de formigó també dedicat als pagesos, el qual es netejarà i polirà per retornar-li la brillantor original.

http://www.araponent.cat/noticia/24...feed&utm_campaign=Feed:+araponent+(AraPonent)
 

·
Moderator
Joined
·
28,829 Posts
Discussion Starter · #2,022 ·


La nova cara de Ronda

• La remodelació integral del passeig, gairebé a punt després de 8 mesos d'obres

El passeig de Ronda ja mostra la seua nova cara, després de vuit mesos d'obres. La remodelació integral va començar a l'octubre de l'any passat i ja s'hi aprecia la nova mitjana de colors, les semirotondes als encreuaments i la vorera renovada. Només falta per acabar la nova plaça d'Enric Granados, posar en marxa i sincronitzar els nous semàfors i plantar uns arbres a la nova entre Rovira Roure i la plaça Europa, a més de detalls d'enjardinament i senyalització.

Les voreres han estat ampliades en alguns trams per guanyar espai per a vianants i l'antic paviment, de trenta anys d'antiguitat, ha estat substituït per un altre de lloses grises i roges. La mitjana també és completament nova i té una forma sinuosa amb diferents alçades per dificultar que els vianants creuïn per zones no autoritzades i evitar accidents. En aquest sentit, també s'han creat nous encreuaments semafòrics a l'altura de Templers i Cristòfol de Boleda, entre d'altres.

I per millorar la seguretat dels vehicles, han estat remodelades totes les interseccions de Ronda creant semirotondes per facilitar els girs.

L'alcalde, Àngel Ros, va indicar al seu xat que no tenen previst realitzar un acte formal d'inauguració del nou passeig de Ronda, ja que els diferents trams remodelats s'han anat posant en servei a mesura que eren acabats.

Les obres es van executar en tres trams al mateix temps per agilitzar els treballs i han estat finançades per l'Estat, en el marc del traspàs de Ronda a la Paeria

http://www.segre.com/detall-de-la-noticia/article/la-nova-cara-de-ronda/
 

·
Registered
Joined
·
76 Posts
No sé si sol sóc jo, però trobo que la mitjana aquesta és horrorosa! Últimament plantaven heura a tot arreu, i crec que en aquesta mitjana hagués pogut quedar força bé, o inclós gespa artificial si el que ere difícil era instal·lar-hi reg. A més a més segons els nostres urbanistes van elegir aquest disseny per evitar que la gent passés per sobre com passava abans però un cop instal·lada no veig que hagi solucionat el problema..
No tinc cap fotogràfia de la mitjana acabada però penso que no ha quedat gaire més bonica que la d'aquesta imatge

[La primera tinenta d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Marta Camps, ha explicat que la seguretat dels vianants es veurà reflectida amb la instal·lació de més encreuaments amb semàfors i la unificació de la mitjana, amb 1,6 metres d’ample i intransitable. Per evitar que els vianants passin pel mig de les mitjanes, Camps ha afirmat que es col·locaran 836 peces prefabricades modulars de diferents formes que encaixen entre elles]


Si el que es volia ere evitar que la gent creues, trobo més interessant una opció com la de la Meridiana de Barcelona o la Diagonal (salvant les distàncies), que són avingudes sense mitjana, o simplement amb una franja pintada en el cas de la primera

 

·
Moderator
Joined
·
28,829 Posts
Discussion Starter · #2,025 ·
Àngel Ros afirma que durant els propers quatre anys no hi haurà una gran inversió en obra pública

• La darrera fase del Pla de l'Estació, la continuació del PCiTAL i la redacció del nou Pla general seran els principals projectes de ciutat pels pròxims anys

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, reconeix en una entrevista a l'ACN, que en l'actual mandat no hi haurà grans projectes d'obra pública com en els darrers anys degut a les dificultats d'aconseguir finançament d'altres administracions i del sector privat amb la crisi.

Àngel Ros repeteix a l'alcaldia de Lleida després de revalidar la majoria absoluta que ja havia obtingut al 2007, esdevenint l'únic candidat del PSC de capital de demarcació en aconseguir-ho. Ros justifica els resultats obtinguts al·legant que des del PSC de Lleida han estat capaços "de transmetre als lleidatans l'avenç i el progrés que ha fet la ciutat en els darrers quatre anys i d'il·lusionar-los amb un projecte de futur". També defensa que els socialistes van saber transmetre a Lleida que les municipals "no eren ni eleccions ni al Parlament ni al govern espanyol, si no uns comicis locals on s'estava debatent amb la resta de candidats qui havia de ser l'alcalde de Lleida".

Àngel Ros reconeix que en aquest mandat obra pública com s'ha fet a la ciutat durant els darrers quatre anys amb projectes com ara la Llotja, la posada en marxa del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) o l'execució de dues terceres parts del Pla de l'Estació "no hi serà", degut a què la crisi econòmica dificultarà a la Paeria aconseguir finançament com d'altres administracions i del sector privat com fins ara.

Tot i això, l'alcalde, que assegura que a Lleida li queda encara "molt per fer", es fixa com a prioritats més immediates la darrera fase del Pla de l'Estació, amb el cobriment de les vies fins a l'estació, incloent-hi la nova estació d'autobusos; la continuació del PCiTAL "per què el seu creixement no s'acabarà mai ja que el sòl del coneixement és una oportunitat de treball pels joves titulats"; o la redacció del nou Pla general urbanístic de Lleida, que haurà de tenir "una visió supramunicipal" ja que a dia d'avui "cal planificar el sòl residencial, industrial i comercial pensant en les conurbacions i àrees metropolitanes", remarca.

També ratifica el compromís electoral del PSC de construir aquest mandat dues noves escoles bressol i tres equipaments per a gent gran, entre centres de dia i residències.

El paer en cap també insisteix en la necessitat de posar "una atracció" a les Basses per fer que la gent hi vagi, com seria la instal·lació d'un centre comercial dedicat al món de l'esport, tot i la negativa de la Generalitat en autoritzar-lo. "Si em deixessin escollir entre la llicència per fer el centre comercial o els diners que valen les Basses sense posar-hi res, em quedaria amb llicència", assegura Ros, "per què -la llicència- permetria fer el Parc de les Basses des d'un punt de econòmic, crearia 300 llocs de treball i faria que la gent anés a les Basses".

Un altre tema que Ros vol afrontar aquest mandat és l'ampliació de Fira de Lleida, ens que té en el seu accionariat la Generalitat, la Diputació de Lleida, la Paeria i la Cambra de Comerç de Lleida, i remarca que "les tres entitats locals estan compromeses en fer l'ampliació". L'alcalde explica que des de la Paeria ja n'han parlat amb el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, a qui van lliurar el Pla estratègic de la fira i la planificació en el temps en què es vol executar el projecte i, per això, Ros confia que "raonablement" es puguin començar les negociacions amb la Generalitat després de l'estiu.

La principal preocupació, però, de l'Ajuntament de Lleida per aquests quatre pròxims anys serà la creació d'ocupació, promovent polítiques de foment de l'empresa, afavorint els emprenedors i potenciant la formació. Ros recorda que Lleida és la demarcació catalana i la tercera de l'Estat amb menys atur, amb uns índexs de l'11,5%, però tot i això considera que "és molt atur per les famílies que ho pateixen".

L’alcalde explica que durant aquest mandat la gestió de la Paeria es caracteritzarà per l'austeritat. Una de les principals mesures per simplificar l'administració serà la dissolució dels organismes autònoms municipals, mesura que suposarà un estalvi d'un milió d'euros a l'ajuntament i que el paer en cap creu que també seguiran altres consistoris per què "ja han passat a la història". D’una altra banda, explica que l'Ajuntament de Lleida també seguirà polítiques d'estalvi energètic que se centraran en mesures com ara la substitució de bombetes per llums de baix consum i no contaminants, la introducció de sistemes de calefacció i refrigeració en equipaments municipals que consumeixen menys energia o l'aposta per la comunicació electrònica per reduir així la utilització del paper i, a la vegada, agilitzar els tràmits.

Un altre tema d’especial interès i al que l’alcalde s’ha referit és el tancament de la mesquita del carrer del Nord, que ha deixat a bona part de la comunitat islàmica de Lleida sense un lloc on poder fer les seves pregàries. Ros insisteix en què la solució a aquesta situació l'ha de trobar la pròpia comunitat musulmana "buscant un solar i els recursos per construir un temple", tot i que reconeix les dificultats que això suposa pel volum de població islàmica que hi ha a la ciutat.

Respecte a la prohibició del burka en els edificis i equipaments municipals, mesura en la qual Lleida va ser pionera i que recentment ha estat avalada per una sentència del TSJC, Ros creu que la decisió judicial ha creat jurisprudència, per una banda, i per altra i el que veu més important, és que "ha validat un model d'integració dels immigrants a la nostra societat". "Darrere el burka no hi ha cap problema de religions si no de principis bàsics de la societat occidental com els d'igualtat, de llibertat i de tolerància", segons l'alcalde de Lleida afegint que "qui es vulgui integrar a la nostra societat hi farà aportacions culturals però ha de respectar els nostres principis bàsics en què hem construït la nostra societat".

Sobre l’Aeroport de Lleida-Alguaire, l'alcalde de Lleida ha afirmat que veu en el transport de mercaderies una nova oportunitat per a les instal·lacions, especialment després que diferents empreses lleidatanes del sector agroalimentari hagin mostrat el seu interès per utilitzar-lo en aquest sentit. Ros ha explicat que ja s'han fet gestions amb Hisenda per què autoritzi una duana per a mercaderies i ha dit que estaria satisfet si d'aquí a un any l'aeroport lleidatà ja comença a tenir vols de mercaderies.

L'alcalde de Lleida també ha declarat que considera que "l'intent de desallotjament que va fer Felip Puig -a la plaça Ricard Vinyes de la capital del Segrià- va ser un error". Reconeix que va ser una decisió del Departament d'Interior i que se li va comunicar la decisió de dur-hi a terme l'actuació per raons de salubritat, però assegura que la Guàrdia Urbana hi va col·laborar "per lleialtat institucional, en tant que responsables de convivència en l'espai públic".

Àngel Ros assegura entendre la situació "d'indignació" a què arriba "qualsevol persona que té en risc el seu pis per què no pot pagar l'hipoteca", situació que considera "un drama familiar", de la mateixa manera que una família que tingui una o més persones a l'atur o que el 40% dels joves estiguin aturats i "no vegin perspectives de progrés". Tot i això, matisa que les causes per què apareix el moviment 15-M "cal buscar-les en l'economia i en el model social tot i que la bandera que fa és l'allunyament de la política".

http://www.araponent.cat/noticia/24...feed&utm_campaign=Feed:+araponent+(AraPonent)
 

·
Moderator
Joined
·
28,829 Posts
Discussion Starter · #2,026 ·
Paralelamente, los operarios ultiman la plaza contigua a Sant Joan de Mata y Avinguda de Valencia, un nuevo espacio urbano en el que se incorporará la columna modernista ya restaurada que se encontraba en el antiguo mercado de Cappont.
La columna queda rara allà al mig, com si fos un tros del mur de Berlín o alguna cosa per l'estil.
 

·
Registered
Joined
·
5,044 Posts
Jo també he tingut ocasió d´observar que certes persones continuen travessant el passeig de Ronda per on no es pot malgrat la nova mitjana. També no entenc perquè planten arbres a la mitjana en el darrer tram i a la resta no quan també hi caben.
No m´agrada tampoc que hagin conservat aquelles rotondes mig partides tan complicades pel trànsit i crec que haurien hagut d´enretirar les planxes de ferro més pròpies d´autovies i autopistes que indiquen el camí a seguir per anar a ciutats veïnes.
 

·
Registered
Joined
·
76 Posts
Jo també he tingut ocasió d´observar que certes persones continuen travessant el passeig de Ronda per on no es pot malgrat la nova mitjana. També no entenc perquè planten arbres a la mitjana en el darrer tram i a la resta no quan també hi caben.
No m´agrada tampoc que hagin conservat aquelles rotondes mig partides tan complicades pel trànsit i crec que haurien hagut d´enretirar les planxes de ferro més pròpies d´autovies i autopistes que indiquen el camí a seguir per anar a ciutats veïnes.
Estic d'acord amb tú. Primer amb el tema dels arbres i segon el que dius amb els panells de direccions. Si en teoria amb aquesta renovació han volgut fer m´çes humà el passeig de Ronda, haguessin tingut que suprimir o almenys canviar aquests panells per alguna cosa més moderna i menys impactant
 

·
Registered
Joined
·
76 Posts
Paralelamente, los operarios ultiman la plaza contigua a Sant Joan de Mata y Avinguda de Valencia, un nuevo espacio urbano en el que se incorporará la columna modernista ya restaurada que se encontraba en el antiguo mercado de Cappont.

http://www.lamanyana.es/web/html/la...ccio=Lleida&fecha=2011-07-05&sortida=03:00:00Jo no veig dolenta aquesta opció de la columna, però dissabte hi vaig passar per la vora i de restaurada re de re, o almenys segons el que jo entenc per restauració
 

·
Registered
Joined
·
76 Posts
Rambla de Ferran

No sé si algú més ho va sentir però abans de les eleccions i enmarcat en el pla de barris, l'Alcalde va comentar que si era reelegit es plantejaria per aquesta legislatura la renovació de la Rambla de Ferran. Vaig sentir que una proposta amb pes era la de convertir-la en un boulevard, tipus Castellana o Cams Elissis de Paris (Circulació a una banda i una cera ampla a l'altra).

No sé si seguirà en peu la proposta de renovar la Rambla degut al moment de crisis i a l'anunci de retallades amb inversió pública, tot i que si està previst al Pla de Barris.

Volia encetar el fil, per veure que en penseu sobre aquesta reforma, si s'ha de mantenir l'actual traçat, si reconvertir-la en un boulevard, i possibles idees per donar-li la vida que havia tingut durant els anys 60.

Jo sóc del parer que hauriem de mantenir el mateix traçat, un passeig amb tants anys d'història no es pot canviar així com així, hauríem de lluitar per salvar els plataners, que amb el boulevard no sé si sería possible, i arreglar-la a l'estil de la Rambla Nova de Tarragona.

Crec que una reforma com aquesta sería bo que les opcions es votessin en referendum.

Rambla de Ferran actualment

Possibles exemples:

Rambla renovada tipus Rambla de Tarragona:
Boulevard tipus Rambla d'Aragó de Lleida:

 

·
Registered
Joined
·
321 Posts
Ho arreglaria per a ficar una acera més ampla i tres carrils per sentit (necessari). Es pot treure aparcament d'un carril. Si sobra espai faria una petita rambla amb algunes fonts i arbrat més discret amb detalls florals lol
A més a més ara està molt desaprofitada.. es podrien fer més parades com al nadal però durant més temps en altres èpoques de l'any. Fins i tot treuria aquells abres gegants.
Entrava al pla de barris Noguerola, no sé com anava la cosa... hi havien altres acuacions com fer del pàrquing de l'auditori un parc.
La dotaria de personalitat, l'alcalde ja inventaria alguna cosa com importar aquella gent de la
Rambla de Barcelona :D
 

·
Registered
Joined
·
76 Posts
Ho arreglaria per a ficar una acera més ampla i tres carrils per sentit (necessari). Es pot treure aparcament d'un carril. Si sobra espai faria una petita rambla amb algunes fonts i arbrat més discret amb detalls florals lol
A més a més ara està molt desaprofitada.. es podrien fer més parades com al nadal però durant més temps en altres èpoques de l'any. Fins i tot treuria aquells abres gegants.
Entrava al pla de barris Noguerola, no sé com anava la cosa... hi havien altres acuacions com fer del pàrquing de l'auditori un parc.
La dotaria de personalitat, l'alcalde ja inventaria alguna cosa com importar aquella gent de la
Rambla de Barcelona :D
Ho dius de veritat?? Jo faria el que fos per salvar aquells arbres!Abans em tallo la ma!!
 

·
Moderator
Joined
·
28,829 Posts
Discussion Starter · #2,033 ·
La cadena Esclat preveu construir un hipermercat a Copa d'Or

• La cadena Esclat preveu construir un hipermercat a Copa d'Or

La Comissió d’Urbanisme, Mobilitat, Via Pública i Concessions ha debatut aquest dijous la proposta d’aprovació provisional de la modificació puntual del Pla Parcial SUR 5 de Lleida, a Copa d’Or. Concretament, es tracta d’una illa de parcel·les situades entre els carrers Enginyer Santi Companys i Enginyer Antoni Llobet i les avinguda d’Albarés i el President Josep Irla.

Aquesta actuació, impulsada i promoguda per Servihabitat XXI, SA, preveu la reordenació volumètrica de l’edificació, la construcció de 214 habitatges, i l’adaptació de la normativa a la regulació dels usos comercials per poder instal·lar un gran establiment comercial d’alimentació, de la cadena Esclat, amb una superfície de venda de 2.500 metres quadrats i amb la possibilitat d’edificar dues plantes.

La primera tinent d’alcalde, Marta Camps, ha explicat que el promotor els ha assegurat que ja tenen aquest acord amb aquesta cadena, que ha manifestat que el supermercat que actualment tenen a l’avinguda Madrid continuarà obert.

[...]

http://www.segre.com/detall-de-la-n...t-preveu-construir-un-hipermercat-a-copa-dor/
 

·
Moderator
Joined
·
28,829 Posts
Discussion Starter · #2,034 ·
Més lloses troll:La Paeria renovarà les lloses de part de l'Eix per un "defecte" en la construcció el 2005

• Atribueix la ruptura constant de rajoles a la mala qualitat del morter col·locat per les empreses

Les rajoles de dos trams de l'Eix Comercial es trenquen de manera habitual perquè el 2005 i el 2006 van ser col·locades amb un morter de mala qualitat. Així ho reconeix ara la Paeria, després de les enèsimes reparacions que hi ha hagut d'efectuar des de la renovació integral del paviment i de les reiterades queixes dels comerciants. "S'hi han fet anàlisis i inspeccions i s'ha detectat que la base del morter no ha quallat bé en aquests anys, bàsicament per un defecte de la seua construcció als anys 2005-2006. Per aquest motiu hem requerit (que ho reparin) a les empreses constructores que ho van fer, i que ara n'assumiran majoritàriament els costos", va indicar la tinent d'alcalde responsable d'Urbanisme, Marta Camps. Així, a partir d'avui i fins a principis d'agost repararan els dos trams afectats: la meitat del carrer Major i gairebé tot Democràcia.

Del 25 de juliol a l'1 d'agost s'actuarà al lateral del carrer Major, entre els números 23 i 31, i del 2 al 7 d'agost, entre el 40 i el 54. Del 8 al 14 d'agost es mantindrà tancat al trànsit de càrrega i descàrrega perquè el morter adquireixi prou resistència per garantir l'adherència. Aquesta obra l'assumirà Arnó, que va construir aquest tram el 2005 i es porta a terme després de comprovar que les reiterades reparacions es deuen a una mala qualitat del morter de ciment que servia d'adherència del paviment. El carrer s'aixecarà per meitats i s'hi instal·laran passarel·les per accedir a botigues i habitatges.

A Democràcia, es reconstruirà el paviment de llambordes del tram entre els números 4 i 22. Avui i demà retiraran les llambordes i des de dilluns fins al 3 d'agost repavimentaran, encara que el curat del formigó es prolongarà fins al 10. Romero Polo, que va construir aquest tram el 2006, farà les obres, després de comprovar que les ruptures són causades per un excés del gruix del morter. Només afectaran la calçada i per garantir l'accés de vehicles a Pi i Margall i Comtes d'Urgell es canviarà el sentit d'aquest últim carrer. Els veïns amb pàrquing a Pi i Margall i els vehicles de càrrega i descàrrega hi podran entrar des de la plaça Mossén Cinto Verdaguer. Per accedir a Comtes d'Urgell s'hi podrà entrar des d'Anselm Clavé.

http://www.segre.com/detall-de-la-n...eix-per-un-defecte-en-la-construccio-el-2005/
 

·
Moderator
Joined
·
28,829 Posts
Discussion Starter · #2,035 ·
S’inicia la construcció del nou eix viari que ha de connectar el centre de la ciutat amb la Bordeta i els Magraners

• L’actuació està finançada pel ministeri de Foment pel traspàs de carreteres

Aquest divendres ha donat l’inici de les obres de construcció del nou eix viari que connectarà el centre de la ciutat amb la Bordeta i els Magraners. El projecte contempla la construcció de dos nous trams d'aquest eix viari, amb una longitud total de 620 metres lineals.

Aquests nous trams enllacen el vial de Victoriano Muñoz Oms des de la rotonda de la LL-11 fins al carrer Palauet, a la Bordeta, i el final de la nova urbanització de Torre Salses fins al barri de Magraners. En aquest punt, també es podrà enllaçar amb la variant sud, de tal manera que s'obre una nova via de connexió entre la plaça Europa i els vials de circumval·lació de la ciutat.

El paer en cap, Àngel Ros, ha comentat que la urbanització del camí de Picos facilitarà la interconnexió de la LL-11 i la N-240 i la variant sud amb aquests dos barris. A més, també afavorirà la connexió entre ells i permetrà a la vegada la posada en funcionament del nou pont sobre les vies del tren entre la Bordeta i els Magraners.

Es preveu que aquest nou eix sigui molt utilitzat, ja que des de l’obertura del pont de Príncep de Viana són molts els vehicles que ara, tot i no estar adequat, ja utilitzen el camí que travessa la Bordeta fins al carrer Palauet. Així, el nou vial del camí de Picos tindrà una longitud de 467 metres, disposarà d'un carril per sentit, voreres, 16 nous punts de llum, dos passos de vianants i una nova cruïlla semafòrica (6 semàfors) amb tecnologia LED per regularitzar el trànsit de vehicles i de vianants amb el carrer Palauet.

L’altre tram que també s’executarà ara, el que va des de Torres Salses fins al carrer Vila-rodona de Magraners, té 153 metres lineals i també un carril de circulació per cada sentit, voreres, carril bici, 8 nous punts de llum i un pas de vianants.

Aquestes obres, que es van adjudicar a l’empresa Acsa-Sorigué per un import de 529.269,70 € i un termini d’execució de 5 mesos, estan finançades íntegrament pel ministeri de Foment, ja que formen part del conveni de traspàs de les carreteres estatals a l'Ajuntament.

http://www.araponent.cat/noticia/24...feed&utm_campaign=Feed:+araponent+(AraPonent)
 

·
Moderator
Joined
·
28,829 Posts
Discussion Starter · #2,036 ·


La Paeria adjudica la reforma de la Baixada de la Trinitat

• L'actuació inclou la restauració de la font del Governador

L’Ajuntament de Lleida,, ha adjudicat la reforma de la Baixada de la Trinitat a l’empresa Biosca per un import de 207.728,79 € i un termini d’execució de 2 mesos, en el marc del Pla de Barris de Portal de la Magdalena-Noguerola.

El projecte consisteix en substituir el paviment per lloses de formigó mantenint les escales. Des del carrer Blanquers fins a la Rambla Ferran es permetrà un trànsit mixt de vehicles i vianants, tot eliminant la configuració actual i s’hi construirà plataforma única, és a dir vorera i calçada a la mateixa alçada amb lloses de granit. L’actuació inclou també la restauració de la barana, millorar la xarxa d’aigua potable, nou enllumenat i mobiliari urbà i la plantació de tres arbres.

Un altre dels punts importants de la reforma de la Baixada de la Trinitat és la restauració de la font del Governador, que data del 1789 i és d’estil barroc classicista. Va ser col·locada en aquest punt el 1975 i presenta un bon estat estructural, tot i que la font té patologies habituals d’una obra realitzada amb pedra sorrenca en un ambient caracteritzat per la presència d’humitat.

http://www.segre.com/detall-de-la-n...dica-la-reforma-de-la-baixada-de-la-trinitat/

^^ Ja feia falta.
 

·
Moderator
Joined
·
28,829 Posts
Discussion Starter · #2,037 ·
Balaguer convertirà en zona per a vianants la plaça Mercadal i 4 carrers del centre històric

• L'ajuntament ho ha proposat a diversos representants del sector del comerç

L'ajuntament de Balaguer vol convertir en una zona per a vianats i prohibir la circulació de vehicles a la plaça Mercadal i a quatre carrers del centre històric per descongestionar el trànsit d'aquesta zona de la ciutat i fer-ne un espai lúdic per als veïns. L'alcalde, Josep Maria Roigé, ja ha proposat aquesta iniciativa a representants de les organitzacions comercials de la ciutat. S'ha de dir que una part dels associats han expressat en diverses ocasions reticències a executar-la.

"No és un projecte a curt termini, però haurà d'emprendre's aquest mandat", diu Roigé. L'única condició que s'imposa l'alcalde és compensar les places d'aparcament que es perdrien a la plaça Mercadal, entre 60 i 70, en un altre lloc pròxim de la ciutat. A més, l'alcalde va indicar que un projecte d'aquestes característiques necessitarà un ampli consens de la ciutadania, de les entitats socials i econòmiques i dels partits de la capital de la Noguera.

La vianalització de la plaça Mercadal, el recinte més emblemàtic del centre de la ciutat (que concentra, per exemple, el mercat dels dissabtes i on està ubicat l'ajuntament) inclourà, tot i això, algunes excepcions. Veïns amb pàrquings ubicats a la plaça i els vehicles de càrrega i descàrrega tindran autorització per circular per la plaça.

Les altres zones que l'ajuntament vol vianalitzar i on vol restringir totalment la circulació són els carrers Miracle, Sant Jaume, D'Avall i Major. En algunes d'aquestes vies ja hi ha restriccions a la circulació de vehicles durant diverses hores al dia.

No és la primera vegada que la vianalització de la plaça Mercadal genera discussió a Balaguer. En un debat electoral celebrat abans dels comicis del 27 de maig del 2007, els diferents candidats ja van plantejar aquesta qüestió com una de les prioritats per a la ciutat. En aquella ocasió, Josep Maria Roigé va ser candidat de CiU i, en la seua intervenció, ja va defensar que el Mercadal i tot el centre històric fossin per a vianants o que s'hi limités la circulació de vehicles.

L'exalcalde Miquel Aguilà (PSC), que va perdre els últims comicis locals, va indicar que hi havia la possibilitat d'impulsar aquesta mesura, però que abans també era necessària la construcció d'un aparcament, concretament, l'anomenat pàrquing del carrer Minerva. Un projecte pendent de finalitzar, que preveu un total de 180 places d'estacionament distribuïdes entre quatre pisos. El pressupost d'aquesta obra ascendeix a 3,5 milions d'euros.

http://www.segre.com/detall-de-la-n...aca-mercadal-i-4-carrers-del-centre-historic/
 

·
Moderator
Joined
·
28,829 Posts
Discussion Starter · #2,038 ·
Lleida refà trams de l'eix comercial defectuosos

• El cost de les obres de reparació als carrers Major i Democràcia l'assumeixen les empreses que van dur a terme el projecte

• La Paeria estudia limitar la càrrega i descàrrega amb camions

L'Ajuntament de Lleida ha finalitzat les obres de reparació de dos trams de l'eix comercial que tenien defectes de construcció i que han obligat a tornar a aixecar el paviment. En ambdós casos, la renovació tenia només cinc anys i el continu trencament de lloses o el fet que fossin inestables havia aixecat les queixes de veïns i comerciants.

La Paeria havia fet diverses reparacions puntuals que no havien aconseguit resoldre el problema fins que es va descobrir que el morter utilitzat per compactar el formigó del sòl amb les lloses del paviment era defectuós i no aguantava un excés de pes.

Les empreses adjudicatàries de la reforma de l'eix comercial als carrers Major i Democràcia han assumit el cost de les reparacions i ara, un cop acabades, s'ha prohibit el pas de vehicles per donar temps al nou paviment perquè agafi la suficient resistència.

La primera tinenta d'alcalde i responsable de l'àrea d'Urbanisme, Marta Camps, va explicar que les analítiques que han fet al nou morter col·locat garanteixen que el paviment serà més resistent i que tindrà una major durada.

No obstant això, Camps va explicar que els comerciants hauran d'ajudar i limitar al màxim el pas de camions per aquests trams en els horaris establerts de càrrega i descàrrega. I és que el pes dels camions, tot i ja que està limitat per les ordenances, fa que el paviment, de lloses al carrer Major i llambordes a Democràcia, acabi deformant-se i trencant-se. Camps afirmava: “A més d'un morter defectuós també s'ha registrat un excés diari de pes a causa dels vehicles de transport.”

S'ha demanat que a l'eix comercial les operacions de descàrrega es facin per Blondel, que no és un carrer de vianants, i que es prioritzi la utilització de furgonetes i camions petits.

LA XIFRA

2006 va ser l'any de la reforma del paviment i de la renovació de serveis a l'eix, la principal àrea comercial i de vianants.

Més problemes al passeig de Ronda

Aquest estiu ha donat un altre ensurt a la Paeria, ja que quan estava enllestint la reforma integral del passeig de Ronda, es va veure obligada a arrencar i substituir més de 2.000 metres quadrats de llambordes situades en cruïlles i espais de vianants d'aquesta important avinguda de la capital.

El problema va ser la mala qualitat d'un material, causat per defectes en el procés de fabricació, que van fer molt dèbils les peces de paviment. Només un mes després de la seva col·locació, ja estaven deformades o erosionades. És a dir, no tenien prou resistència ni absorbien prou l'aigua. La Paeria ja ha substituït bona part d'aquests paviments, uns treballs que hauran fet allargar unes setmanes unes obres que estan en la seva recta final.

El passeig de Ronda, antiga N-230, creua Lleida i és una de les vies més transitades. El traspàs al municipi d'aquesta via ha permès convertir-la en una avinguda més urbana.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/a...ource=rss&utm_medium=portada&utm_campaign=rss

 

·
Moderator
Joined
·
28,829 Posts
Discussion Starter · #2,039 ·
Llicència per a les obres que transformaran l'antic Lumière en un pàrquing

• Tindrà 70 places de cotxe i vuit per a motos

L'empresa Annagrama Obres i Serveis ja disposa de llicència per al condicionament del local dels antics cines Lumière, al carrer Acadèmia, com a aparcament. Comptarà amb setanta places per a cotxes i vuit places de motos, a més de locals comercials i trasters, segons consta a la llicència. Les obres consisteixen en el canvi d'ús de la planta baixa de l'edifici per destinar-lo al pàrquing, la divisió dels locals en dos i la implantació de trasters a l'altell ja existent, però no suposen cap augment de superfície ni de volums. El local té, en total, 2.600 metres quadrats. Un gran cartell informa a la façana de l'edifici de la pròxima posada en marxa de l'aparcament i ofereix un telèfon per a les persones interessades a tindre alguna plaça. L'aparcament estarà gairebé a cota de la vorera i tindrà una rampa d'entrada i una altra de sortida per Acadèmia, a més d'una sortida d'emergència per Alcalde Costa.

[...]

http://www.segre.com/detall-de-la-n...-transformaran-lantic-lumiere-en-un-parquing/
 

·
Moderator
Joined
·
28,829 Posts
Discussion Starter · #2,040 ·


Desperfectes a Ricard Viñes 9 mesos després d'estrenar-la

Veïns de la Zona Alta van denunciar que la pintura d'una de les entrades de pàrquing de la plaça Ricard Viñes, la més pròxima a Bisbe Ruano, comença a descrostar-se nou mesos després d'haver-se inaugurat la plaça. Els mateixos veïns van explicar que la gespa que hi ha al sostre de l'altra entrada de pàrquing, la que dóna a Doctor Fleming, està completament seca. Així mateix, van afegir que no s'hi han plantat tots els arbres previstos i que algunes llambordes estan mal col·locades i es mouen.

[...]

http://www.segre.com/detall-de-la-n...-a-ricard-vines-9-mesos-despres-destrenar-la/
 
2021 - 2040 of 2827 Posts
Top