SkyscraperCity Forum banner
2041 - 2060 of 2828 Posts

·
Moderator
Joined
·
28,842 Posts
Discussion Starter · #2,043 ·
Pancartes per reformar la plaça de Balàfia

Veïns de la plaça de Balàfia, situada al costat del carrer Beat Francesc Castelló Aleu, han penjat cartells que reivindiquen la reforma d'aquest espai, que actualment està sense urbanitzar i en molt mal estat. El president de l'associació de veïns del barri, Toni Baró, va explicar que l'entitat continua recollint firmes per aconseguir que s'urbanitzi la plaça, i que a partir del mes que ve, portarà a terme accions reivindicatives per demanar la millora de l'espai. La plaça és de titularitat privada i, actualment, la Paeria està pendent d'un litigi judicial amb el propietari, perquè l'hi cedeixi gratuïtament sense que l'ajuntament hagi d'expropiar-la.

[...]

http://www.segre.com/detall-de-la-noticia/article/pancartes-per-reformar-la-placa-de-balafia/
 

·
Moderator
Joined
·
28,842 Posts
Discussion Starter · #2,044 ·
L’Ajuntament de Lleida amplia la vorera de Fleming entre Passeig de Ronda i Alcalde Pujol

• Les obres tindran una durada de dos mesos i dotaran de nou mobiliari urbà i arbres a aquest eix de vianants, que gairebé duplicarà l'espai actual

L’alcalde accidental Josep Presseguer ha visitat aquest matí les obres d’ampliació i millora que s’estan realitzant en els dos trams de la vorera del carrer Doctor Fleming entre el Passeig de Ronda i Alcalde Pujol. Aquesta actuació, que té un termini d’execució de dos mesos i un pressupost de 199.994,67 €, complementa les obres de remodelació del Passeig de Ronda i està finançada pel ministeri de Foment.

L’objectiu d’aquesta millora és que els entroncaments i voreres adjacents al Passeig de Ronda puguin tenir prou capacitat per absorbir els increments de fluxes de vianants. És el cas dels dos trams de la vorera del carrer Doctor Fleming entre Passeig de Ronda i Alcalde Pujol, que s’arranjaran en la banda on hi ha els blocs de pisos (nombres senars). S’ampliarà la vorera, es plantaran nous arbres, s’instal•larà enllumenat nou i es col•locarà nou mobiliari urbà (bancs de fusta i papereres). També s’arranjaran les illetes centrals, un total de quatre, que formen part del guals per a vianants que flanquegen l’avinguda de Navarra.

L'alcalde accidental, Josep Presseguer, ha remarcat que amb aquesta actuació d'urbanisme de proximitat "gairebé es doblarà la vorera actual, hi haurà més espai per als vianants, es renoven tots els serveis i es planten arbres en una vorera on fins ara no n'hi havia".

El paviment de vorera estarà integrat per lloses de color de 20x20x4 cm i els guals per a vianants tindran lloses de paviment tàctil, adaptats a persones amb mobilitat reduïda.

A la visita ha assistit també el 3r tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Mercats, Rafel Peris.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntamen...IdNoticia=13778&PaginaAnterior=/cat/index.asp 

·
Moderator
Joined
·
28,842 Posts
Discussion Starter · #2,045 ·
La façana de Blondel del Palau de la Paeria comença a lluir la seva nova fisonomia

• Aquest dijous s’ha començat a enretirar la lona que cobria la façana neoclàssica, un cop s’ha dut a terme l’actuació de millora, neteja i consolidació de tots els seus elements

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del subdelegat del Govern de l'Estat, José Ángel Flores, i de la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, ha visitat l’estat de les obres de restauració de la façana de Llevant del Palau de la Paeria, per l’avinguda Blondel, que enfilen la seva recta final, una vegada s’ha iniciat aquest dijous la retirada de la lona que cobria l’edifici. Així mateix, les tasques continuaran els propers dies amb el desmuntatge de la bastida de grans dimensions que s’ha fet servir durant aquests mesos per realitzar les tasques de millora.

El paer en cap ha explicat que l’actuació ha consistit en la restauració dels paraments de la façana neoclàssica, així com la millora escultòrica dels elements decoratius originals, escultures, escuts i inscripcions, baranes de ferro i revestiments. A més, el projecte ha inclòs la neteja, consolidació, arranjament cromàtic, hidrofugació dels revestiments de pedra natural o artificial i protecció de la façana.

També s’han rehabilitat i millorat les fusteries i la col·locació de nou envidrament, amb càmera de vidre, amb l’objectiu de millorar el comportament acústic i el confort ambiental tant a l’hivern com a l’estiu de la primera planta i s’han renovat totes les fusteries i vidres de la segona, tercera i quarta planta.

Finalment, l’actuació inclou la instal·lació d’un nou enllumenat ornamental monumental a la façana, que es començarà a dur a terme en els propers dies i que consistirà en posar lluminàries de tipus led, que donaran una nova imatge al Palau de la Paeria.

L’Ajuntament de Lleida i el Ministeri de Foment van signar el passat mes de desembre un conveni de col·laboració per impulsar aquest projecte. L'acord preveu que el Ministeri destini fons de l'1% cultural, que prové del total d'execució de les obres públiques tal i com preveu la Llei de Patrimoni Històric. La intervenció de restauració de la façana de Llevant de la Paeria està pressupostada en 332.343,36 euros, dels quals el Ministeri de Foment n'aportarà 249.257,52.

La Llei de Patrimoni Històric estableix que l'1% del pressupost total d'execució de les obres públiques es destini al finançament d'intervencions de conservació o enriquiment del Patrimoni Històric Espanyol o al foment de la creativitat. Les actuacions beneficien immobles declarats d'interès cultural o similars. Els projectes presentats pels ens locals són aprovats per la Comissió Mixta de l'1% Cultural, a la qual participen els ministeris de Foment i Cultura.

Cal destacar que ja s’han dut a terme altres intervencions a través de la Fundació del Paisatge Urbà, com és la que, amb el suport de San Miguel Empresas de Cerveza y Malta, es va rehabilitar la façana modernista de l’edifici de l’antic hotel Pal·las, que acull l’Oficina Municipal d’Atenció al Ciutadà i les oficines de la Regidoria d’Urbanisme. Així, es va restaurar el front de l’avinguda de Blondel, que presentava importants deficiències. Les obres van comptar amb un pressupost de 245.425 euros.

Un edifici del s. XIII inclòs al Catàleg d’Elements d’Interès Històric i Artístic

L’edifici del Palau de la Paeria, original del segle XIII, es distribueix en planta subterrània, baixa i diferents volums superiors que s’articulen de dos a quatre alçades ordenats al voltant d’un pati interior. La façana de la plaça Paeria és gòtica amb una composició monumentalista i la façana de l’avinguda Blondel és neoclàssica amb vestigis anteriors i comprèn un repertori estilístic variat i de gran qualitat.

L’edifici va patir diferents modificacions i reconversions al llarg del temps. Les més recents del 1868, on es configura la monumental façana neoclàssica a la Banqueta del Riu, obra de l’arquitecte A. Lamarca, i les obres del 1930 per arranjaments generals, fetes sobretot a l’interior de l’edifici, obra de l’arquitecte R. Argilés Bifet.

http://www.paeria.es/cat/ajuntament...nterior=/cat/ajuntament/noticies.asp&Pagina=1

 

·
Moderator
Joined
·
28,842 Posts
Discussion Starter · #2,046 ·
Turespaña garanteix la inversió i els terminis de les obres del Parador del Roser

• Fèlix Larrosa s’ha reunit a Madrid amb el director general de Turespaña, Antonio Bernabé, per tractar diferents inversions i projectes relacionats amb Lleida

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, s’ha reunit aquest divendres amb el director general de Turespaña, Antonio Bernabé, per tractar diferents temes sobre les inversions i els projectes relacionats amb Lleida. En la reunió, que s'ha fet a l'Instituto de Turismo de España, a Madrid, Bernabé ha confirmat el compromís de Turespaña de mantenir el nivell d’inversió i els terminis de les obres del Parador del Roser. Aquest compromís garanteix la finalització de les obres i la posada en marxa en els terminis previstos d’un equipament hoteler, que s’espera que sigui un revulsiu, tant per al turisme de Lleida en general, com per al centre històric.

El regidor de turisme ha fet d'intermediari amb el director general de Turespaña, reclamant més ajuts per a la promoció dels càmpings i cases rurals. En aquest sentit, s’ha de recordar que representants del sector turístic lleidatà van expressar recentment la seva queixa pel que creien que era una marginació de les zones d’interior i muntanya en les campanyes de promoció turística, llançades pel Govern central i la Generalitat. Larrosa es reunirà properament amb el responsable de Turisme de la Diputació de Lleida, Gerard Savarich, per plantejar-li una estratègia conjunta entre Turisme de Lleida i la Diputació per a la promoció internacional.

També en matèria de promoció s’ha acordat la incorporació al portal Spain.info de continguts de la ciutat i dels seus esdeveniments amb més projecció. És tracta del portal web amb informació turística oficial de Turespaña i un dels que rep més visites i consultes, com ho demostren les més de trenta milions de visites anuals.

Finalment s’ha acordat establir un conveni entre l’Instituto de Estudios Turísticos i l’Oficina de Turisme de Lleida per a la realització d’estudis que permetin millorar el coneixement del sector turístic i la seva evolució.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=true&IdNoticia=13806
 

·
Registered
Joined
·
321 Posts
No hi ha encara cap imatge de la façana remodelada de la Paeria? Junt amb l'hotel Pal·las queda preciós!
A veure si també penjen alguna nocturna, crec que estava il·luminada bé però bé.
 

·
Moderator
Joined
·
28,842 Posts
Discussion Starter · #2,048 ·
La cruïlla de Ronda amb Lluís Companys, sense semirotonda

• Prevista inicialment en el projecte de remodelació

La reforma integral del passeig de Ronda s'ha finalitzat i no hi ha ni rastre de la semirotonda que la Paeria va anunciar a la intersecció amb Lluís Companys i el carrer Mariola, un dels encreuaments amb més trànsit. La raó, un canvi en el projecte per evitar-hi col·lapses, segons la regidoria d'Urbanisme. Així, una vegada iniciades les obres a la zona van efectuar aforaments de vehicles que van demostrar que una semilluna en aquest encreuament (com les que hi ha a la intersecció amb Fleming, per exemple) podria provocar saturacions de trànsit, sobretot pels girs a l'esquerra. Per aquest motiu, la Paeria va considerar que la millor solució era eliminar del projecte la semirotonda i deixar la cruïlla com estava. D'aquesta manera, els vehicles continuen girant directament a l'esquerra des de Ronda per accedir a Lluís Companys.http://www.segre.com/detall-de-la-n...e-ronda-amb-lluis-companys-sense-semirotonda/
 

·
Moderator
Joined
·
28,842 Posts
Discussion Starter · #2,049 ·
Reforma de la Baixada de la Trinitat que estarà acabada al novembre

• Inclouen la reurbanització del carrer, la restauració de la font i la instal·lació del nou enllumenat

La Paeria ha iniciat les obres de reforma de la Baixada de la Trinitat, incloses en el pla de barris de Portal de Magdalena-Noguerola, i que quedaran acabades el proper mes de novembre, just abans de la campanya comercial de Nadal.http://www.segre.com/detall-de-la-n...e-la-trinitat-que-estara-acabada-al-novembre/
 

·
Registered
Joined
·
5,096 Posts
Jo el que hauria fet és treure totes les semirotondes del passeig de Ronda. Són un embolic quan el trànsit és dens. Van molt bé per girar a la dreta però només denoten preponderància del vehicle privat a la ciutat al qual li faciliten tots els moviments.
 

·
Moderator
Joined
·
28,842 Posts
Discussion Starter · #2,051 ·
Lleida vol un nou pavelló firal

Fira de Lleida ha iniciat converses amb el govern per construir un nou pavelló firal, el cinquè. L'alcalde, Àngel Ros, va explicar ahir que estan pendents d'una trobada amb el conseller d'Ocupació i Empresa, Francesc Xavier Mena, per obtenir el seu suport a aquesta ampliació. El projecte del nou pavelló està inclòs en el pla estratègic de Fira de Lleida i una nova instal·lació permetria augmentar la superfície coberta i el nombre de certàmens.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/a...ource=rss&utm_medium=portada&utm_campaign=rss
 

·
Moderator
Joined
·
28,842 Posts
Discussion Starter · #2,052 ·
La Paeria amplia i reforma la plaça Sanauja

• En el marc del Pla de Barris de Portal de la Magdalena-Noguerola, també es reurbanitzarà el carrer del Riu, es crea una nova plaça a la cruïlla entre els carrers Maria Sauret i General Brito i una placeta en la intersecció de l’Avinguda del Segre i General Brito

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, ha presentat aquest dimarts, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, el projecte que la Paeria abordarà a la plaça Sanaüja, carrers del Riu i General Brito, dins del Pla de Barris Portal de la Magdalena-Noguerola, amb l’objectiu de crear un eix per als vianants més segur i accessible, tal i com s’ha dut a terme a altres carrers de l’entorn, com són Vila Antònia, Comerç, un tram d’Alcalde Fuster i Nord.

La reurbanització de la plaça Sanaüja, amb una superfície total de 1.324 metres quadrats, pretén pacificar creant una zona que sigui prioritària per als vianants, en el qual es col·locarà mobiliari urbà, nou enllumenat i es redefiniran els espais verds existents.

El paer en cap ha explicat que aquesta actuació millorarà l’accessibilitat (s'adjunta arxiu de so) ja que es canviarà tot el paviment de l’àmbit per llamborda de formigó de tres colors (Teneré, Òxid i Boira). A més, es renovarà la xarxa d’enllumenat amb nous punts de llum amb columnes de 4,50 i 8,00 metres d’alçada. col·locaran 15 bancs i cadires, 4 papereres i una font. El projecte inclou la creació de jardineres amb una superfície total de 145 metres quadrats, en les quals es plantaran arbustives de flor. Es mantindrà l’arbrat existent, retirant els que estiguin malmesos, i se’n plantaran 11 de nous.

L’altra millora que es durà a terme serà la reurbanització del carrer del Riu, amb una superfície total de 395 metres quadrats, transformant-lo en un vial amb preferència per als vianants mitjançant la construcció de plataforma única, és a dir voreres i calçada a la mateixa alçada separades amb pilones, com ja s’ha fet en la resta de carrers de l’entorn en els quals s’ha actuat, amb el qual es crearà un nou eix per als vianants per arribar des de la Rambla Ferran fins al parc dels Camps Elisis.

En aquesta actuació també s’utilitzarà paviment amb llamborda de formigó de color vermell en tot el vial. Es renova la xarxa d’enllumenat amb nous punts de llum i es col·locaran papereres.

La reurbanització del carrer del Riu es completarà amb la millora de la plaça que hi ha en la cruïlla d’aquest carrer amb els carrers General Brito i Maria Sauret, que comprèn un àmbit d’actuació de 1.100 metres quadrats. El paviment d’aquest nou espai serà de llamborda de formigó de tres colors (Teneré, Òxid i Boira) i el paviment de la vorera serà amb llamborda gris. A més, es renovarà l’enllumenat amb nous punts de llum amb columnes d’alçades que variaran entre els 5 i els 9 metres i es col·locaran 4 bancs i cadires, 2 papereres, pilones i 21 cubs de formigó que també actuaran com a límits de la plaça. L’actuació contempla la plantació d’arbrat.

També es durà a terme l’ampliació de la vorera del carrer General Brito amb la intersecció amb l’Avinguda del Segre, on es crea una placeta amb una superfície de 225 metres quadrats. El paviment d’aquest nou espai serà de llamborda de formigó de tres colors (Teneré, Òxid i Boira). Es renovarà l’enllumenat amb nous punts de llum amb columnes d’alçades que variaran entre els 5 i els 9 metres i es col·locaran 6 bancs i cadires, 2 papereres. L’actuació contempla la creació de dos jardineres amb plantació d’arbustiva de flor i la plantació d’arbrat.

L’Ajuntament de Lleida traurà aquestes quatre actuacionsa licitació en les properes setmanes amb un import global de 600.000 euros.

http://paeria.cat/cat/ajuntament/no...IdNoticia=13911&PaginaAnterior=/cat/index.asp
 

·
Moderator
Joined
·
28,842 Posts
Discussion Starter · #2,053 ·
La façana de Blondel del Palau de la Paeria estrena la seva nova imatge

• Destaca el nou enllumenat que és de tipus LED i halogen amb què s’aconsegueix una major eficiència, un estalvi en el consum i 5 programes amb diferents tonalitats de colors

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del subdelegat del Govern, José Ángel Flores, ha presidit la inauguracióde la restauració de la façana de Llevant del Palau de la Paeria, per l’avinguda Blondel, que ha consistiten l’arranjament dels paraments de la façana neoclàssica, així com la millora escultòrica dels elements decoratius originals, escultures, escuts i inscripcions, baranes de ferro i revestiments. A més, el projecte ha inclòs la millora de l’enllumenat, la neteja, consolidació, arranjament cromàtic, hidrofugació dels revestiments de pedra natural o artificial i protecció de la façana.

La instal·lació d’un nou enllumenat ornamental monumental a la façana ha estat una altra de les actuacions importants dins de les obres de restauració ja que s’ha aconseguit que el Palau de la Paeria tingui una nova imatge i que, segons ha explicat el paer en cap, "serveixi per recuperar i recordar la nostra història i, alhora, dignifiqui el primer edifici de la ciutat". Així mateix, l'alcalde ha volgut recordar que "davant del Palau de la Paeria hi ha l'única farola, de l'any 1911, que es va aconseguir preservar dels bombardejos de la Guerra Civil".

En concret, la il·luminació consta d’un total de 54 punts de llum de baix consum, entre els quals hi ha 14 de tipus LED, 10 làmpades fluorescents i 30 d’halògenes. Així, s’han establert 5 programes que tindran tonalitats diferents: tot blanc, grana (bandera de Lleida), blau, verd i escombrat de tots els colors.

Els criteris bàsics del projecte d’enllumenat són, per una part, la millora visual de la façana a la nit i per l’altra ser més eficient amb l’enllumenat. El sistema d’enllumenat nou que s’ha instal·lat és de tipus intensiu, situant les lluminàries al propi edifici, amb la qual cosa s’aconsegueix remarcar els elements arquitectònics mes destacats de la façana, com per exemple l’escut, les dues estàtues dels laterals o les columnes centrals.

Un segon punt a destacar és la reducció del consum elèctric i la disminució de la contaminació lumínica. Amb el sistema d’enllumenat instal·lat s’aconsegueix il·luminar tota la façana amb una potència màxima total de 900W. Aquest baix consum és gràcies a la utilització de llums d’alta eficiència tipus LED i hal.lògens. Tot el sistema està controlat de manera que es pot seleccionar la zona que es vol tenir encesa en funció dels criteris que s’estableixi per qualsevol dia del any. Un fet a remarcar, també, és la il·luminació de les sis columnes centrals de l’edifici. En aquest cas s’utilitza un sistema que permet canviar de color segons una programació preestablerta, de manera que en dies assenyalats, com pot ser per la Festa Major o la Diada de Catalunya, es pot donar una imatge d’acord amb la celebració. També s’han recuperat les llums ornamentals originals la façana, que s’han restaurat i posat en funcionament, de manera que es poden combinar també amb les llums noves.

L’actuació ha inclòs la rehabilitació i millora de les fusteries i la col·locació de nou envidrament, amb càmera de vidre, amb l’objectiu de millorar el comportament acústic i el confort ambiental tant a l’hivern com a l’estiu de la primera planta i s’han renovat totes les fusteries i vidres de la segona, tercera i quarta planta.

L’Ajuntament de Lleida i el Ministeri de Foment van signar el passat mes de desembre un conveni de col·laboració per impulsar aquest projecte. L'acord preveu que el Ministeri destini fons de l'1% cultural, que prové del total d'execució de les obres públiques tal i com preveu la Llei de Patrimoni Històric. La intervenció de restauració de la façana de Llevant de la Paeria està pressupostada en 332.343,36 euros, dels quals el Ministeri de Foment n'aportarà 249.257,52.

El subdelegat del Govern, José Ángel Flores, ha explicat que la Llei de Patrimoni Històric estableix que l'1% del pressupost total d'execució de les obres públiques es destini al finançament d'intervencions de conservació o enriquiment del Patrimoni Històric Espanyol o al foment de la creativitat (s'adjunta arxiu de so). Les actuacions beneficien immobles declarats d'interès cultural o similars. Els projectes presentats pels ens locals són aprovats per la Comissió Mixta de l'1% Cultural, a la qual participen els ministeris de Foment i Cultura.

Cal destacar que ja s’han dut a terme altres intervencions a través de la Fundació del Paisatge Urbà, com és la que, amb el suport de San Miguel Empresas de Cerveza y Malta, es va rehabilitar la façana modernista de l’edifici de l’antic hotel Pal·las, que acull l’Oficina Municipal d’Atenció al Ciutadà i les oficines de la Regidoria d’Urbanisme. Així, es va restaurar el front de l’avinguda de Blondel, que presentava importants deficiències. Les obres van comptar amb un pressupost de 245.425 euros.

Un edifici del s. XIII inclòs al Catàleg d’Elements d’Interès Històric i Artístic

L’edifici del Palau de la Paeria, original del segle XIII, es distribueix en planta subterrània, baixa i diferents volums superiors que s’articulen de dos a quatre alçades ordenats al voltant d’un pati interior. La façana de la plaça Paeria és gòtica amb una composició monumentalista i la façana de l’avinguda Blondel és neoclàssica amb vestigis anteriors i comprèn un repertori estilístic variat i de gran qualitat.

L’edifici va patir diferents modificacions i reconversions al llarg del temps. Les més recents del 1868, on es configura la monumental façana neoclàssica a la Banqueta del Riu, obra de l’arquitecte A. Lamarca, i les obres del 1930 per arranjaments generals, fetes sobretot a l’interior de l’edifici, obra de l’arquitecte R. Argilés Bifet.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=true&IdNoticia=13968

 

·
Moderator
Joined
·
28,842 Posts
Discussion Starter · #2,054 ·
La millora de la rambla Ferran de Lleida preveu menys trànsit i més bars

• La Paeria inicia els treballs previs per transformar i revitalitzar un dels principals bulevards de la ciutat

• Serà el projecte ‘estrella' del mandat

La Paeria ha iniciat els estudis previs per convertir la rambla Ferran de Lleida, una de les principals avingudes del centre, en un bulevard o un nou passeig on, a més d'una reforma urbanística, també es pretén revitalitzar la zona compresa entre l'estació del ferrocarril i el pont Vell.

Les línies generals del projecte passen per potenciar l'ús de la rambla per als vianants, fent passos elevats per als vehicles als trams que ara trenquen el passeig. “Es tractaria de pacificar el trànsit a la zona”, segons la primera tinent d'alcalde i responsable de l'àrea d'Urbanisme, Marta Camps.

El que no es pot tocar és el passeig central, ja que hi ha una plantació d'arbrat que ho impedeix.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/a...-menys-transit-i-mes-bars.html?cks_mnu_id=705
 

·
Moderator
Joined
·
28,842 Posts
Discussion Starter · #2,057 ·
“Pensamos en una Rambla de Ferran como la Castellana”

La implementación del Pla de Barris, con obras importantes como la reforma de Rambla de Ferran o el Museu de la Ciència, o la cesión del solar del polígono para que finalmente se pueda construir la mezquita son algunos de los retos que Marta Camps, primera teniente de alcalde y edil de Urbanismo, se plantea para esta legislatura. Camps también defiende la política de atracción de grandes superficies comerciales y no se plantea, de momento, acceder a la alcaldía, pues dice que Ros agotará estos 4 años.

– ¿Por qué abordarán la reforma de Rambla de Ferran con un concurso de ideas?
– Porque tenemos el tiempo para hacerlo y porque es una vía suficientemente importante para Lleida para intentar que se presenten los mejores proyectos. La idea con la que trabajamos es la de una Rambla con aceras laterales más anchas y con alguna restricción de tráfico. Para tal fin hemos encargado ya el estudio de movilidad que contempla la reducción de algún carril o la supresión de alguna plaza de parking. La idea que alguna vez habíamos lanzado, que pasa por buscar la revitalización económica y social de esta vía, es hacer algo como la Castellana de Madrid. Por esta razón haremos una o dos concesiones de cafeterías en medio de la Rambla y pensamos también en mercados sectoriales para que la avenida tenga vida más allá de las 3 de la tarde.

– ¿Y la Plaça del Auditori para cuándo?
– Esta es una obra que se abordará cuando acabe el párking de Vialia. Por lo que respecta al Pla de Barris de Portal de Magdalena-Noguerola también estamos en conversaciones con Ibercaja para abordar el Museu de la Ciutat en las termas romanas de Remolins.
Continua a: http://www.lamanyana.es/web/html/la...ccio=Lleida&fecha=2011-10-02&sortida=03:00:00
 

·
Moderator
Joined
·
28,842 Posts
Discussion Starter · #2,058 ·
La Paeria dóna el tret de sortida al nou Planejament General

• Els estudis aniran encaminats a optimitzar el sòl previst perquè s’ajusti a la demanda i potenciar l’habitatge protegit i els usos comercials

La Comissió d’Urbanisme, Medi Ambient, Mobilitat i Territori ha donat llum verda als primers documents per redactar el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, que ha d’entrar en vigor a partir del 2015 i que substitueix l’anterior del 1995. Es tracta de l’inici i formulació del nou pla urbanístic, que és una mena de guió o full de ruta que marca els objectius geneals del nou planejament, i del programa de participació ciutadana.

Aquest document, que serà vigent durant un període de 20 anys, pretén adaptar el planejament urbanístic actual a la nova realitat social i econòmica de la ciutat, i també als canvis normatius que s’han produint al llarg d’aquests darrers anys. En línies generals, aquest serà un Pla més contingut que l’actual ja que es limitarà l’expansió de l’àmbit residencial, ajustant-lo a la demanda i a les necessitats reals que hi ha actualment, com són l’habitatge protegit, pisos més petits. Es pot avançar, en aquesta línia i en base al que s’ha edificat en els darrers anys a la ciutat, que es disposa de suficient sòl qualificat per poder construir en els propers anys, “el que caldrà ara es repensar com es desenvolupen aquests sector que ja son urbanitzables per optimitzar-los i donar sortida a les necessitats reals de la població”, ha explicat la primera tinent d’alcalde, Marta Camps. Per això aquest nou pla també prioritzarà la rehabilitació dels barris històrics, així com la qualitat i la regeneració urbana. En canvi, caldrà potenciar el sòl terciari, sobretot el comercial i l’industrial, especialment en el marc del teixit urbà i no en sector aïllats com es troba en el planejament actual.

Paral·lelament, es posarà en marxa un procés de participació ciutadana, en el qual es calcula que hi participaran de forma directa en aquesta primera fase més de 300 persones representatives del sectors professionals, associacions ciutadanes i cíviques, a través de tallers i taules participatives i d’un consell assessor urbanístic amb quinze representants de la societat civil de reconegut prestigi.

Prèviament, l’Ajuntament de Lleida va aprovar encarregar 7 estudis a especialistes a la Universitat de Lleida de cara a la redacció del pla. Aquests treballs per començar a redactar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal han de permetre tenir una diagnosi acurada de la situació actual de la ciutat, així com del seu àmbit territorial i abasten aspectes de projecció demogràfica i econòmica, d’anàlisi de la situació social i de les característiques del sòl no urbanitzable i una diagnosi específica de l’Horta de Lleida. Els estudis corresponen a les matèries que la UdL estudia de manera eficient, ja que requereixen importants treballs de camp i tenen una elevada component d’investigació, tant en l’àmbit local així com en el territorial. El conjunt del treballs seran coordinats per part de la Universitat de Lleida pels professors Joan Ganau i Carme Bellet i de l’elaboració concreta de cadascun, en són responsables ells mateixos i els professors Ramon Morell i Ignasi Aldomà. Per part de l’Ajuntament el responsable serà el coordinador de Planejament i Habitatge, Joan Blanch.

Amb l’inici dels estudis encarregats a la UdL i amb aquest primer document que s’aprovarà en el proper Ple Municipal, es treballarà perquè l’aprovació inicial del nou Pla d’Ordenació Urbanística es pugui fer a finals de l’any 2013, després l’aprovació definitiva del document seria competència de la Generalitat i finalment que entrés en vigor l’any 2015. El pressupost destinat per a tot el procés és de 619.828 euros.

Procediment negociat per al solar del polígon

La Comissió també ha debatut la proposta per iniciar el procediment negociat per a la cessió, en règim de concessió per un termini de 25 anys amb un cànon anual de 7.956 € més IVA, del solar situat al polígon industrial El Segre, al carrer Josep Baró i Travé 111, per a la construcció d’un centre de culte.

Camps ha explicat que després que l’anterior licitació d’aquest solar quedés desert, la Paeria inicia aquest procediment negociat obert a totes les entitats religioses que vulguin concórrer. A partir d’aquest moment, es donaran tres setmanes de termini perquè els interessats en optar a aquest solar puguin presentar ofertes amb l’objectiu que aquest concurs estigui resolt durant el mes de novembre.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=true&IdNoticia=14014
 

·
Moderator
Joined
·
28,842 Posts
Discussion Starter · #2,059 ·
Lleida sols gasta el 24% del sòl fixat per a 20 anys

• L'Ajuntament inicia el nou POUM, que potenciarà espais per a usos comercials i logístics i menys pisos

Lleida només ha gastat el 24% del sòl programat en el seu pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), que caduca el 2015. De les 819 hectàrees previstes per al creixement de la ciutat, segons les estimacions de 1995, sols s'ha completat el 9% dels sectors residencial, al voltant d'uns 1.800 habitatges d'un total previst de 18.400. En canvi, el sòl programat per a usos terciaris i comercials s'ha esgotat i els sectors logístics i industrials s'han desenvolupat entre el 30% i el 55%.

[...]

Per tant, al nou POUM que ja es comença a redactar, “no caldrà programar nous sectors de creixement urbà sinó repensar-los”, segons Camps. La idea dels tècnics comporta combinar els usos residencials, en diverses tipologies d'habitatges, amb els comercials i terciaris dins una mateixa àrea. L'actual POUM, segons l'urbanista Joan Blanch, director del nou pla, “zonificava” en excés i aïllava les zones comercials de les residencials o de les logístiques, mentre que la normativa vigent fomenta els usos mixtos per crear noves dinàmiques urbanes.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/a...-gasta-el-24-del-sol-fixat-per-a-20-anys.html
 

·
Moderator
Joined
·
28,842 Posts
Discussion Starter · #2,060 ·
Les obres del pàrquing del parador, sis mesos parades

• La companyia elèctrica no desvia el traçat d'una línia de mitjana tensió

Les obres del pàrquing del parador estan parades des de fa més de sis mesos, concretament des de finals de març. El motiu és que l'excavació del pàrquing va haver d'aturar-se per la presència d'una línia elèctrica de mitjana tensió, a l'espera que la companyia Fecsa-Endesa en canviï el traçat. Aquest tràmit, en principi senzill, continua retardant-se, cosa que impedeix continuar els treballs. Fonts de l'obra van indicar que aquest retard no afecta, de moment, el calendari previst per a la posada en marxa del parador, ja que l'obra del pàrquing és molt més senzilla que la de l'hotel, per la qual cosa pot completar-se en menys temps. No obstant, la situació podria complicar-se si continua ajornant-se.

Ara, falta aproximadament un vint-i-cinc per cent del terreny per excavar, abans de començar a construir el pàrquing. L'estrena del parador està prevista per a finals de l'any 2012 i l'aparcament comptarà amb 47 places.

http://www.segre.com/detall-de-la-n...s-del-parquing-del-parador-sis-mesos-parades/
 
2041 - 2060 of 2828 Posts
Top