SkyscraperCity Forum banner
2121 - 2140 of 2827 Posts

·
Registered
Joined
·
1,149 Posts
Hola companys/es lleidetans/es. Ja fa dies que hi penso però mai m'enrecordo de preguntar-ho. Se sap res de l'edifici que va projectar en el seu dia Juli Capella, que havia de convertir-se en l'hotel Natura? Espero que es pugui fer perquè tenia una pinta magnífica.

:cheers:
 

·
Moderator
Joined
·
28,831 Posts
Discussion Starter · #2,124 ·
L'oferta per al pàrquing de l'Illa Maternitat preveu un edifici mèdic

L'empresa que es va presentar al concurs per a la construcció i explotació del pàrquing de l'Illa Maternitat, just darrere de la Biblioteca Pública, inclou en la seua oferta com a millora l'habilitació d'un centre amb activitat sanitària de 3.500 metres quadrats, segons ha pogut saber aquest diari. L'edifici tindria entrada pel carrer Governador Montcada i disposaria de consultes externes i d'especialitats, tractaments de rehabilitació i equipaments per practicar mamografies, ressonàncies magnètiques o TAC, per exemple. Així mateix, les instal·lacions disposarien d'una cafeteria oberta a la ciutat. Aquest edifici se situarà just al costat de l'Hospital Montserrat.

El projecte preveu un aparcament públic amb 280 places i la urbanització d'una plaça, com planteja la Paeria al plec de condicions del concurs. Aquest espai ha d'actuar de nexe d'unió amb els edificis de l'entorn (la Biblioteca Pública, el Museu de Lleida i l'Arxiu Històric). La previsió d'execució de l'obra és de dos anys. El plec de condicions determina que l'adjudicatari haurà de pagar un cànon anual de 51.000 euros durant els 50 anys de concessió de l'explotació de l'aparcament. L'única societat que es va presentar al concurs és la companyia mercantil Obtineo SL i l'ajuntament està analitzant l'oferta.

[...]

http://cat.lleida.com/actualitat/noticia.html?id=156183#activa
 

·
Moderator
Joined
·
28,831 Posts
Discussion Starter · #2,125 ·


Pla per indicar en plafons les places lliures de zona blava

• La Paeria ampliarà els que anuncien els pàrquings subterranis
http://www.segre.com/detall-de-la-n...-en-plafons-les-places-lliures-de-zona-blava/

Fa temps que no en veig un en funcionament. I el panell de Príncep de Viana està partit per la meitat. :shifty:

Sembla que serà un altre nyap com els panells aquells d'informació municipal, que d'altra banda van dir que ficarien un model nou i al final res.
 

·
Moderator
Joined
·
28,831 Posts
Discussion Starter · #2,127 ·
L'Ajuntament de Lleida presenta les inversions que es faran als barris de la ciutat el 2013

La Paeria, que ha presentat els pressupostos a les Associacions de Veïns i Cases Regionals, dedicarà 8,5 milions d’euros a polítiques d’atenció social i 5, a foment de l’ocupació, pràcticament el 7 per cent del pressupost municipal

L’Ajuntament de Lleida ha presentat els pressupostos per al 2013 a les Associacions de Veïns i a les Cases Regionals. La primera tinent d’alcalde, Marta Camps, ha presidit la reunió i ha destacat les inversions que es recullen als comptes municipals per a l’any vinent i que es duran a terme en els diferents barris de la ciutat, així com les prioritats de la Paeria per al proper any, que són l’atenció social, l’ocupació i l’educació. Marta Camps ha estat acompanyada de la tinenta d’alcalde Montse Mínguez i dels regidors Txema Alonso, Joan Gómez i Dolors Arderiu.

Camps ha explicat que per a l’any vinent l’Ajuntament de Lleida dedicarà 8,5 milions d’euros a polítiques d’atenció social i 5, a foment de l’ocupació, pràcticament el 7 per cent del pressupost municipal. El pressupost recull, també, la generació d’estalvi per a finançar inversions, que seran de 8 milions d’euros i es destinaran, principalment, als Plans de Barri, a l’arranjament de diversos carrers i places de la ciutat i a infraestructures bàsiques.

En aquest sentit, la 1a tinent d’alcalde ha explicat que dins dels projectes per al 2013 en matèria d’Urbanisme es preveu continuar amb el Plans de Barri de Portal de Magdalena-Noguerola, amb el concurs d’idees i redacció del projecte de la nova Rambla Ferran, i del Centre Històric i, en concret, amb la segona fase de la recuperació del Mercat del Pla i de l’antic convent de Santa Clara, així com amb el projecte de Solars Vius. Així mateix, Camps ha explicat que es durà a terme l’arranjament de la plaça Balàfia, el col·lector de Llívia i l’arranjament de diversos carrers de la ciutat: en concret la millora i arranjament de Miquel Aragonès (Bordeta), l'ampliació d'un tram del carrer República del Paraguai, la urbanització del carrer Mostain (Llívia) i l'ampliació del primer tram del carrer Bruc (Cappont).

Camps ha explicat que durant l’any que ve es preveu exectuar el projecte per construir les rotondes previstes a la N-II (carretera de Saragossa) amb el finançament provinent del traspàs de carreteres del Ministeri de Foment a l’Ajuntament de Lleida, així com un nou accés a Gardeny des del passeig de Ronda, a l'alçada de la plaça de l'Exèrcit.

http://www.paeria.es/cat/ajuntament...IdNoticia=16760&PaginaAnterior=/cat/index.asp
 

·
Registered
Joined
·
5,049 Posts
Rotondes previstes, en plural? A mi només se me´n acut una, la prevista davant de l´antic hotel Jamaica, a no ser que tinguin previst d´executar la megarotonda projectada al lloc on des de l´antiga N-II a Cappont hi arriba l´enllaç de l´autopista.
 

·
Moderator
Joined
·
28,831 Posts
Discussion Starter · #2,129 ·
Finalitza la restauració de la porta modernista de l’antic Mercat de Cappont

A càrrec de l’empresa concessionària de l’equipament, Nictalia, i instal·la a l’espai públic que va habilitar la Paeria a l’avinguda València

L’empresa concessionària del nou Mercat de Cappont, Nictalia, ha acabat la restauració de la porta catalogada que hi havia a l’antic equipament. La peça s’ha col·locat a l’espai públic que l’Ajuntament de Lleida va habilitar a l’avinguda València amb nou arbrat, un joc infantil i mobiliari urbà.

Es tracta d’un bastiment de porta modernista, atribuït a Francesc Morera i Gatell i que data dels primers vint anys del segle passat. Fins a la construcció del nou mercat de Cappont es trobava, juntament amb el batent de porta de forja corresponent, a l’avinguda de València, en el seu lloc original, ja que era l’únic vestigi de la tanca de la torre que hi havia hagut en aquell lloc.

En iniciar les obres d’enderroc del vell mercat, es va traslladar el pilar i el batent de la porta als magatzems municipals, a l’espera de tornar-los a muntar un cop construït el nou mercat. Finalment, acabades les obres, s’ha col·locat el pilar a la placeta davant del mercat. La restauració, pròpiament, ha consistit en una neteja general, la consolidació dels buits existents i dels arrebossats i l’acabat amb pintura amb el color corresponent a l’estil i època de l’element.

L’adequació de la nova plaça, d’uns 600 m2 de superfície, està situada entre els carrers Sant Joan de Mata amb l’avinguda de València, va consistir en la col·locació de nou paviment de panot a la zona de pas de vianants i de sauló a l’espai infantil. A més es va enjardinar amb 4 àrees delimitades amb monticles de terra vegetal i amb gespa resistent a la climatologia. Es van plantar diversos arbres i arbustos i es va col·locar mobiliari urbà així com 9 fanals.

El Mercat de Cappont es va inaugurar al juliol de l’any passat. La nova infraestructura, pel qual han passat 500.000 clients segons el balanç del primer any de funcionament, és un equipament públic que inclou un mercat municipal i un supermercat. La construcció del nou mercat s’ha integrat en el pla conjunt de dinamització dels mercats municipals. El mercat de Cappont inclou un supermercat Mercadona de 1.300 metres de sala de venda que actua com a locomotora comercial i per diferents parades amb productes de proximitat, com carnisseria, cansaladeria, formatgeria, pastisseria, forn de pa, cafeteria, peixateria, fruiteria, botiga d’olis i d’ous i zones de degustació amb una superfície total de 600 m2

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=true&IdNoticia=16802

 

·
Moderator
Joined
·
28,831 Posts
Discussion Starter · #2,131 ·
La CUP exigeix que es posi en marxa la comissió de seguiment del projecte de les Basses

Les entitats que van participar a l'audiència pública encara no han estat cridades a constituir cap comissió

Des de l’audiència pública realitzada, la CUP denuncia que s’han donat passes des de l’Ajuntament envers el futur del projecte sense informar-ne les entitats que van comparèixer a l’audiència i que no han estat cridades a constituir encara la Comissió de Seguiment prevista.

El 24 de setembre del 2012 es va dur a terme, finalment, l’Audiència Pública per tractar el projecte de les Basses, amb una participació destacable de persones, partits polítics i entitats de la ciutat de Lleida i on és van contraposar l’ús públic que la CUP demana contra el projecte de privatització d’una part d’aquest espai que proposa l’Ajuntament.

De la primera audiència publica duta a terme a la ciutat de Lleida en va sorgir, tal i com constava en el reglament de l’audiència, la constitució d’una comissió de seguiment del projecte per al parc de les Basses, que la Paeria es va comprometre a constituir al novembre del 2012 per tal que es pogués dur a terme la primera reunió al desembre del 2012.

Durant aquest lapse de temps la CUP denuncia que no ha rebut cap convocatòria formal que assenyali dia i hora per dur a terme aquesta constitució i reunió de la comissió esmentada. No obstant el qual, han aparegut diferents notícies en premsa, sobre el que sembla un nou projecte per al Parc de les Basses en relació a la idea del cap de l’oposició d’instal•lar-hi un parc temàtic.

Es per això que la CUP ha sol·licitat a la Paeria per registre que abans d’exhaurir-se el present mes de gener de 2013, sigui formalment convocada la COMISSIÓ DE SEGUIMENT DEL PROJECTE PER AL PARC DE LES BASSES amb inclusió de totes les entitats i persones que varen intervenir en l’Audiència Pública celebrada a aquest efecte.

Cal recordar que la CUP, va haver de dirigir-se al síndic de greuges de Catalunya per tal de poder dur a terme l’Audiència que va emetre informe on va fer evident la necessitat de donar compliment al propi Reglament de participació ciutadana de Lleida i que aquesta audiència només es va convocar un cop la CUP va anunciar la interposició d’un recurs contenciós per incompliment de reglament.

La portaveu de la CUP, Esther Sancho ha manifestat que “la Paeria segueix sense entendre la participació ciutadana reduint-ne els seus mecanismes i evitant-los quan es possible” i que “assegurarem el compliment del Reglament de l’Audiència Pública de les Basses i dels seus acords d’una manera o d’una altra”.

http://www.araponent.cat/noticia/47...feed&utm_campaign=Feed:+araponent+(AraPonent)
 

·
Moderator
Joined
·
28,831 Posts
Discussion Starter · #2,134 ·
El barrio leridano de Pardinyes propone que los jubilados ejerzan de informadores urbanísticos

La medida, que se ensayó en la zona del Escorxador, aprovecharía los paseos diarios que ya realizan parados y gente mayor

La asociación de vecinos plantea la medida para mejorar las condiciones de la zona


El informador urbanístico jubilado. Ésta es la figura que han propuesto los vecinos del barrio leridano de Pardinyes para mejorar las condiciones del centro histórico de la ciudad. Según explica el presidente de la asociación de vecinos, Paco Castillo, “la idea es que los jubilados y los parados, que normalmente ya dan paseos por el barrio, actúen como agentes cívicos”. La creación del grupo, promovida por el colectivo vecinal, se planteó en una jornada de reflexión celebrada el pasado fin de semana en la que se concretaron proyectos de futuro.

En el caso de que se lleve a cabo la iniciativa, que está a la espera de la aprobación formal de la Paeria, los informadores irían por las calles apuntando las incidencias, actos de incivismo y carencias que encuentren. Por ejemplo, Castillo señala que entre las necesidades de Pardinyes habría la conexión con la estación del AVE y que las plazas interiores estén más iluminadas. El listado elaborado por los 'agentes' se enviaría a la concejalía de Urbanismo del Ayuntamiento de Lleida para incorporar los principales ítems a un plan estratégico 2013-2015 para el barrio de Pardinyes.

Joaquim Mateo, presidente de la Federación Asociaciones de Vecinos de Lleida (FAVLL), ve con buenos ojos la propuesta: “Ya hace unos años implantamos en el barrio del Escorxador la figura el vigilante, una antesala de lo que se llevará a cabo ahora en Pardinyes. Fue un servicio pionero que ayudó a ahuyentar posibles delitos”. En cuanto a la decisión de la zona que preside Paco Castillo, Mateo subraya que “es una manera perfecta de que los jubilados se distraigan y puedan añadir su granito de arena". "Al fin y al cabo, son los que controlan todas las obras y, si además informan, pues mucho mejor”, comenta.

[...]


http://www.lavanguardia.com/local/l...-barrio-actuen-informadores-urbanisticos.html
 

·
Moderator
Joined
·
28,831 Posts
Discussion Starter · #2,135 ·
L’Ajuntament de Lleida i l’Aliança signen un nou conveni de col·laboració

El document estableix que el centre podrà continuar utilitzant les instal·lacions de Prat de la Riba i passatge la Premsa i la Paeria podrà utilitzar la parcel·la situada a la zona d’expansió de Copa d’Or

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i Roger Guasch, en representació de les entitats Clínica Terres de Ponent SLU i Quintalia Agrupació SLU, han signat un nou conveni de col·laboració que renova el que es va subscriure a l’octubre del 2007. Aquest acord, que ha estat aprovat al darrer ple municipal, estableix que l’Aliança podrà continuar utilitzant les instal·lacions de Prat de la Riba 79-81 i el passatge la Premsa, 5, mentre que la Paeria podrà utilitzar la parcel·la situada entre els carrers Miquel Batllori i Josep Irla, a la zona d’expansió de Copa d’Or, fins que no es construeixi la nova clínica.

El paer en cap, Àngel Ros, ha posat de relleu que "per al país és molt important el sector sanitari tant públic com privat, i destacar que amb aquesta aposta a Lleida seguim tenint un sector privat de la salut també rellevant, la qual cosa, a més de suposar un bon servei per als ciutadans, és alhora una font d'activitat econòmica i d'ocupació, una qüestió fonamental en aquests moments".

La 1a tinent d'alcalde, Marta Camps, ha explicat que el conveni que van signar ambdues parts al 2007 establia una permuta, a través de la qual la Paeria es quedava la propietat dels edificis de Prat de la Riba i el passatge la Premsa i l’Aliança a canvi es quedava la parcel·la del SUR-5 on preveia construir un nou centre sanitari. De moment, aquest projecte ha quedat ajornat per la crisi econòmica i per aquest motiu se signa aquest nou acord, que estableix una concessió a l’Aliança sobre l’actual clínica i una cessió temporal a l’Ajuntament de Lleida per fer ús de les finques del SUR-5.

L’acord estableix el pagament a la Paeria d’un cànon anual per part de l’Aliança per l’ús dels edificis, tot i que obtindrà una reducció per les obres de millora que es realitzin a la clínica i per l’ús temporal de la parcel·la de Copa d’Or a l’Ajuntament. Això suposa el pagament de 47.708€ els primers tres anys i a partir del quart 174.884 € anuals

El representant de l'Aliança, Roger Guasch, ha explicat que durant els primers tres anys, l’Aliança rehabilitarà la façana de l’edifici, millorarà la tercera planta de la clínica, reformarà els ascensors i modernitzarà les zones d’usos comuns, així com les instal·lacions d’Urgències per un import d’1,3 milions d’euros en el termini d'un any.

L’acord que s’ha signat avui preveu que la concessió és per un termini de 12 anys, amb una pròrroga de sis anys en cas que fos necessari.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=true&IdNoticia=17398
 

·
Registered
Joined
·
5,049 Posts
El barrio leridano de Pardinyes propone que los jubilados ejerzan de informadores urbanísticos

La medida, que se ensayó en la zona del Escorxador, aprovecharía los paseos diarios que ya realizan parados y gente mayor

La asociación de vecinos plantea la medida para mejorar las condiciones de la zona

[...]


http://www.lavanguardia.com/local/l...-barrio-actuen-informadores-urbanisticos.html
Jubilats i aturats policia? No cal que ho facin aquests dos grups. Tots els ciutadans quan transitem per la ciutat podríem fer-ho, però hi ha algun 112 específic per comentar les incidències?
 

·
Moderator
Joined
·
28,831 Posts
Discussion Starter · #2,137 ·
La Paeria adjudica les obres per habilitar un nou accés a Gardeny des del passeig de Ronda

Aquesta actuació, que estarà acabada la propera tardor, permetrà el gir a l'esquerra, a través de regulació semafòrica, als vehicles que venen de la rotonda Cos Gayon

L’Ajuntament de Lleida ha adjudicat les obres de millora i regulació semafòrica de la connexió de la N-240 amb l'accés al Turó de Gardeny (Av. Galileo Galilei) a l’empresa Romero Polo, SA, amb un pressupost de 102.450,09 € i un termini d’execució. L’actuació, que començarà el proper mes de juliol i estarà finalitzada a la tardor, consisteix en habilitar un nou gir a l’esquerra al passeig de Ronda, venint de la rotonda de Cos Gayon, per accedir al Turó de Gardeny i, d’aquesta manera, facilitar un nou accés dels vehicles que accedeixen, sobretot, al Parc Científic i Tecnològic de Gardeny.

Amb l’execució d’aquest projecte es preveu que es reduirà notablement el volum de vehicles que accedeixen al Turó de Gardeny a través dels carrers del barri de la Mariola.

En aquest sentit, l’actuació consisteix en la construcció d’un carril de gir vora la plaça de l’Exèrcit. Aquest carril i la demolició d’un tram de la mitjana permetrà que, mitjançant la semaforització de la cruïlla, els vehicles que procedeixin de la rotonda de Cos Gayon i els procedents del centre de la ciutat pel carrer Acadèmia accedeixin al Turó de Gardeny travessant la calçada del passeig de Ronda de forma segura i ordenada.

Aquesta actuació es finança en el marc del conveni de traspàs de les antigues carreteres nacionals a l’Ajuntament de Lleida, ja que es tracta d’unes obres al Passeig de Ronda, antiga N-240.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=true&IdNoticia=17923
 

·
Moderator
Joined
·
28,831 Posts
Discussion Starter · #2,138 ·
La Paeria inicia les obres per habilitar un nou accés a Gardeny des del passeig de Ronda

Aquesta actuació, que estarà acabada la propera tardor, permetrà el gir a l'esquerra, a través de regulació semafòrica, als vehicles que venen de la rotonda Cos Gayon

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha visitat aques dilluns l'inici de les obres de millora i regulació semafòrica de la connexió de la N-240 amb l'accés al Turó de Gardeny (Av. Galileo Galilei) que consisteixen, principalment, en habilitar un nou gir a l’esquerra al passeig de Ronda, venint de la rotonda de Cos Gayon, per accedir al Turó de Gardeny i, d’aquesta manera, facilitar un nou accés dels vehicles que accedeixen, sobretot, al Parc Científic i Tecnològic de Gardeny. A la visita també han assistit les tinents d'alcalde Marta Camps, Sara Mestres i Montse Mínguez, i la regidora de Drets Civils, Maria Rosa Ball.

Amb l’execució d’aquesta actuació, que es preveu que estigui finalitzada a la tardor, es pretén reduir notablement el volum de vehicles que accedeixen al Turó de Gardeny a través dels carrers del barri de la Mariola.

En aquest sentit, es tracta de la construcció d’un carril de gir vora la plaça de l’Exèrcit. Aquest carril i la demolició d’un tram de la mitjana permetran que, mitjançant la semaforització de la cruïlla, els vehicles que procedeixin de la rotonda de Cos Gayón i els procedents del centre de la ciutat pel carrer Acadèmia accedeixin al Turó de Gardeny travessant la calçada del passeig de Ronda de forma segura i ordenada.

Aquesta actuació, que té un pressupost de 102.450,09€ i que la du a terme l’empresa Romero Polo, SA, es finança en el marc del conveni de traspàs de les antigues carreteres nacionals a l’Ajuntament de Lleida.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=true&IdNoticia=18194
 

·
Moderator
Joined
·
28,831 Posts
Discussion Starter · #2,139 ·
La Paeria treu a licitació la urbanització de la plaça Balàfia

Amb un pressupost de 300.000 euros, s’arranjarà completament aquest espai públic amb zones infantils, nou paviment, enllumenat i jardineria, així com una zona de petanca i la millora de l’accessibilitat

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Lleida aprovarà aquest dimarts el projecte de la renovació i millora de la plaça Balàfia i la seva licitació. Amb un pressupost de 300.476,21 € i un termini d’execució de sis mesos, es pretén arranjar completament aquest espai públic amb zones infantils, nou paviment, enllumenat, jardineria, així com una zona de petanca i la millora de l’accessibilitat.

La 1a tinent d’alcalde, Marta Camps, ha explicat que “la Paeria va presentar aquest projecte a la convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis i que està pendent que es resolgui per part de la Generalitat. Tot i així, hem decidit avançar la licitació amb pressupost municipal a l’espera de saber quin import rebrem finalment”. Camps ha destacat que la redacció d’aquest projecte ha tingut en compte les aportacions de l’Associació de Veïns de Balàfia i hem incorporat bona part del seus suggeriments”.

Aquesta plaça, situada entre els carrers Beat Francesc Castelló Aleu i Escultor Corsellés, comprèn un àmbit d’actuació de 2.300 metres quadrats, dels quals 1.628 m2 seran de paviment de formigó de color, 110 m2 es destinaran a zones de gespa, 188 m2 a zona amb sorra, 190 m2 a zona amb sauló i 90 m2 a parterres i jardineres. Així, es plantaran 16 nous arbres i arbustiva.

La millora de l’accessibilitat d’aquest espai públic es farà mitjançant la construcció de rampes i es crearà un nova zona destinada a petanca de 15 metres x 4 metres que estarà delimitada per llistons de fusta. Així mateix, es renovaran tots els serveis públics, com la xarxa de sanejament, d’aigua i l’enllumenat, amb la instal·lació de dos columnes de 10 metres amb focus que il·luminaran la plaça.

A més, el projecte contempla la creació de dues àrees infantils, una per a menors de 6 anys que tindrà un conjunt combinat i un balancí, i una altra per a majors de 6 anys que tindrà un joc combinat i un gronxador amb dos seients.

També es preveu la col·locació de nou mobiliari urbà, com són 12 bancs i cadires, dues papereres i una font d’aigua potable.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=true&IdNoticia=18233

 

·
Moderator
Joined
·
28,831 Posts
Discussion Starter · #2,140 ·
La falta de inversión deja a Lleida sin un gran centro comercial

Lleida será, por muchos años más, la única capital de provincia catalana sin ningún centro comercial de grandes dimensiones. Rafael Peris, concejal de Promoción Económica, Comercio, Mercados y Consumo de Lleida asegura que en la capital del Segrià no se ha desarrollado ningún macroproyecto simplemente "por falta de inversores". La apuesta del consistorio sigue siendo la de apoyar a las pequeñas y medianas superficies que ya están implantadas en el municipio.

La radiografía del comercio leridano, sin perspectivas de sumar a largo plazo una gran superficie, dibuja una alta diseminación de pequeñas y medianas empresas inmersas en una lucha crónica de unas contra otras. Lleida presume de contar con el Eix Comercial al aire libre más largo de Europa, y el mismo barrio en el que se sitúa este eje alberga también un foco de comercios africanos en la parte alta del centro histórico y otro en la parte baja con variados locales árabes, situados alrededor de la antigua mezquita, ahora clausurada. Sin embargo, los alquileres de los locales del Eix alcanzan cifras astronómicas, muy distantes de los precios de los alquileres en las calles adyacentes, donde la mayoría de nuevos negocios suele fracasar.

[...]

VallRufea, el último intento fracasado

Con estas declaraciones, Peris deja claro que grandes superficies como tenía que ser VallRufea ya no se realizarán. Consiguió en enero de 2012 la licencia comercial de la Generalitat y preveía construir un edificio de 21.000 metros cuadrados en unos terrenos situados en la Partida de Rufea, a la salida de Lleida en dirección a Zaragoza. Otro centro comercial que también fracasó fue el que tenía que ubicarse en un solar, en este caso de tan sólo 9.000 metros cuadrados, al lado de la estación de Renfe Lleida-Pirineus.

Peris asegura que la fórmulas comerciales como la del Mercat del Pla "además de innovadoras se alejan del modelo de la gran superficie para acercarse y potenciar el pequeño y medio comercio". "El modelo de las grandes superficies se está agotando porque la crisis está afectando a los centros comerciales de las grandes ciudades, en cambio, a los centros medianos y especializados, los consumidores siguen acudiendo", apunta.
Peris avanza que "la prioridad de la concejalía es trabajar por la interconexión entre todas las asociaciones de comerciantes para conseguir aunar esfuerzos y dar valor a los distintos ejes de comerciales de la ciudad".

La crisis se ha llevado por delante decenas de pequeños negocios leridanos. Cualquier iniciativa, por innovadora que sea, causa auténtico pavor a los empresarios de toda la vida. Lleida, una ciudad en la que los inviernos son fríos y los veranos sofocantes, seguirá siendo la única capital sin un gran centro comercial cubierto donde consumir y en la que, para ir de compras, hay que recorrer kilómetros de calle.

http://www.lavanguardia.com/local/l.../falta-inversion-lleida-centro-comercial.html
 
2121 - 2140 of 2827 Posts
Top