SkyscraperCity Forum banner
2141 - 2160 of 2828 Posts

·
Moderator
Joined
·
28,839 Posts
Discussion Starter · #2,141 ·
La Paeria negocia amb inversors per ressuscitar les Basses deu anys després

La Paeria, de la mà amb la Generalitat, ha obert negociacions amb grups inversors per recuperar el parc de les Basses, just quan estan a punt de complir-se deu anys del tancament de les seues històriques piscines, que van ser clausurades després de l'estiu del 2003. Així ho van assegurar a aquest diari tant l'alcalde, Àngel Ros (PSC), com el cap de l'oposició, Joan Ramon Zaballos (CiU), que des de fa més d'un any treballen conjuntament en aquest projecte. "Estem negociant amb inversors i comença a tindre bona pinta", va indicar el primer. "Ens trobem en una fase, si no madura, ben encaminada", va manifestar, per la seua part, el segon. Això sí, es van negar a donar detalls sobre els grups amb què han contactat afirmant que podria posar en risc els possibles acords.

Tots dos van coincidir en un altre punt: van afirmar que el recinte acollirà "un parc familiar". Zaballos fins i tot va precisar que "no serà res similar a un parc aquàtic ni a un Port Aventura, no es tracta de fer un parc d'atraccions, sinó un de caràcter molt més social en què els nens puguin jugar entre ells i amb els seus pares". No obstant, el disseny final estarà en funció de l'hipotètic acord a què s'arribi amb algun grup inversor. Per la seua part, Ros va assenyalar que també queda per tancar amb la Generalitat el serrell de la superfície d'oferta comercial que hi podrà haver al parc.

La cooperació entre Ros i Zaballos -i paral·lelament entre Paeria i Govern- parteix d'una certa síntesi dels respectius projectes que van presentar a les municipals. Ros apostava per finançar un nou parc a partir de la concessió de terrenys per a una gran superfície vinculada a l'esport, mentre Zaballos optava per un parc familiar amb maquetes, tallers interactius i zona esportiva sense cap centre comercial. El punt d'acord és que l'oferta comercial sigui secundària.

Tot i això, la Paeria va presentar en el seu dia un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia contra el veto del Govern a una gran superfície, però el tribunal encara no ha pres cap decisió.

http://cat.lleida.com/actualitat/index.html#161811
 

·
Moderator
Joined
·
28,839 Posts
Discussion Starter · #2,142 ·
Les tres propostes guanyadores del concurs aposten per una Rambla de Ferran prioritària per als vianants, amb voreres més amples i reducció del trànsit

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit el lliurament dels premis del concurs d’idees, valorat per una comissió integrada per tècnics, veïns i comerciants que van triar els projectes d’Ecoestudi, Equip Pal·liatiu i GMG com els més atractius per revitalitzar la zona

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat dels tinents d’alcalde, Marta Camps i Rafael Peris, i de la comissió de valoració, ha presidit el lliurament dels premis del concurs d’idees per a la dinamització socieconòmica de la Rambla de Ferran i l’avinguda Francesc Macià, en el marc del Pla de Barris Portal de la Magdalena-Noguerola. Les tres propostes guanyadores, Ecoestudi, Equip Pal·liatiu i GMG, han apostat als seus projectes per fer que la zona sigui prioritària per als vianants, mantenir la rambla central, ampliar les voreres i reduir el trànsit.

El paer en cap ha explicat que les idees bàsiques i més atractives d’aquestes propostes serviran per començar a redactar aquesta tardor el plec de condicions de la Rambla de Ferran de manera que a finals d’aquest any o principis del vinent es comenci a redactar el projecte constructiu. Ros ha destacat que “l’actuació que es faci a la Rambla de Ferran ha de ser molt més que un projecte urbanístic, ja que ha de ser una revitalització des d’un punt de vista social i econòmic de manera que s’integri totalment a la ciutat ja que és una porta d’entrada a Lleida des de l’estació de trens”. Així mateix, l’alcalde ha posat de relleu que “els tres projectes guanyadors mantenen la característica de rambla central, un tret important que forma part de la seva personalitat però cal connectar-la amb la plaça Ramon Berenguer IV, amb el pont Vell i l’Eix Comercial, de manera que quedi totalment integrada”.

Per la seva part, la 1a tinent d’alcalde, Marta Camps, ha explicat els trets característics de cadascun dels tres projectes. En aquest sentit, però, ha explicat que “la comissió de valoració creu que cal tenir en compte més la dinamització de la rambla que l’urbanisme en sí i, per tant, bona part dels dos milions d’euros de pressupost han d’anar destinats a aquest àmbit per incentivar l’obertura de locals i activitats destinades a revitalitzar la zona”.

Proposta Ecoestudi

Una de les propostes guanyadores ha estat la d’Ecoestudi, que ha presentat un acurat cens de les activitats inicials, on es constata un excés d’usos vinculats a la banca i a les oficines i poc comerç i serveis. A més, fan una diagnosi prèvia a partir d’enquestes i tallers de participació on es constata la necessitat de donar un caràcter més peatonal a la Rambla i disposar de més comerç, oci, activitats lúdiques, etc. Urbanísticament proposen mantenir el caràcter de rambla, l’ampliació de les dues voreres laterals amb el manteniment dels dos sentits de circulació actuals i la desviació de part de flux de vehicles per l’avinguda del Segre. A més, proposen l’ampliació dels passos de vianants a les cruïlles a l’entorn de l’estació de trens per permetre una major permeabilitat cap a la Rambla. Pel que fa a l’entorn de la plaça de la Pau, projecten més passos elevats a diverses cruïlles per pacificar el trànsit i alinear els passos de vianants en totes les cruïlles dels carrers adjacents per donar continuïtat als eixos dels vianants.

Les mesures per redireccionar part del trànsit direcció Renfe per l'avinguda del Segre i altres vies alternatives aconseguiria redur el el trànsit de la Rambla entre un 40 i un 60 per cent) donant, també, més facilitat per a l’ús de la bicicleta i el transport públic.

Ecoestudi proposa un disseny unificat de tot el conjunt i específic per als 30 mòduls per a fires, mercats i pop ups, així com un disseny dels para-sols de les terrasses.

Com dinamització de la zona proposen, entre altres, la creació del consorci de la Rambla i la millora de les activitats culturals i, a més, ofereixen propostes econòmiques per tal que els impostos dels comerços reverteixin en la pròpia activitat i promoció de la Rambla, així com una proposta d’exempció de taxes per incentivar l’obertura de nous negocis i activitats, així com fer una promoció turística àmplia de la Rambla.

Equip Pal·liatiu

Aquest equip fa una proposta molt acurada d’implantació de reforma urbana de la Rambla per prioritzar la vianalització, amb 5 fases, calendari i un programa ampli de participació ciutadana. També aporten un estudi històric de les modificacions urbanístiques de la Rambla, un bon inventari de les activitats existents, on es destaca que hi ha molts serveis terciaris en horaris reduïts i molts locals i solars buits, i es tracta la Rambla com un “organisme viu” amb un preoperatori, una operació, un postoperatori i la recuperació final per a la ciutat.

Aquesta proposta també manté la rambla central, amb l’ampliació de les dues voreres tot i que amb un vial de sentit únic en els dos costats, potenciar l’ús de la bici i el transport públic i redireccionar tot el flux de vehicles procedent del pont Vell per l’avinguda del Segre.

A la plaça la Pau proposen unir-la amb la rambla central mitjançant una plataforma única per a ús dels vianants, desviant trànsit pel carrer Riquer i ampliant la calçada de l’avinguda del Segre. A la plaça Berenguer IV proposen pas per ús dels vianants centrat a la rotonda dels plataners per connectar-la amb la Rambla i limitar el trànsit procedent de Príncep de Viana.

L’Equip Pal·liatiu aporta un extens programa de participació ciutadana, amb cronograma i accions específiques per implicar el teixit associatiu, els agents econòmics, professionals i/o comercials, així com de de les escoles i col·legis de la zona.

Així mateix, inclouen el programa del Traçat Efímer per activar i promocionar els locals buits i la utilització dels solars. A més, pretenen impulsar noves activitats relacionades amb els sectors de la restauració, comerç i cultural , amb la premissa de potenciar els serveis actuals i dotar-la d’una oferta variada d’usos que n’asseguri una activitat constant.

Aquesta proposta proposa crear la Marca identitària de la Rambla i el blog del projecte, potenciant també les xarxes socials. A més, es crearia una comissió gestora amb participació de l’Ajuntament, (Pla de Barris i Regidories implicades) dels agents i de les entitats de la zona amb funció de coordinar i aprovar tot el projecte.

GMG

El projecte de GMG proposa també mantener el carácter de rambla, amb l’ampliació de les dues voreres, amb dos carrils per banda i rehuir el flux de vehicles amb circulación alternativa per l’avinguda del Segre, així com donar continuïtat per als vianants des de l’Estació. També proposen unir la rambla centra amb la plaça de la Pau mitjançant plataforma única per pacificar el trànsit rodat. A més, eliminarien la funció de rotonda de la plaça Ramon Berenguer IV per unificar-la amb la Rambla a través de plataforma única per donar continuïtat al pas de vianants.

Aquest projecte proposa una transformació empresarial sota el prisma de Retail Managements i gestió conjunta de l’espai amb edificis d’oficines, espais Bureau Center, espais compartits per a emprenedors, etc.

A més, plantegen un revulsiu comercial potenciant la restauració i l’activitat comercial complementària a l’existent i accions per dinamitzar la zona al centre de la Rambla, així com esdeveniments singulars que donin notorietat a la zona i impliquin transversalment diferents agents.

GMG proposa un òrgan gestor amb un model de partenariat públic-privat i la creació d’una entitat amb participació de les administracions, entitats i empreses i col·laboració dels agents de la zona,.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=true&IdNoticia=18291
 

·
Moderator
Joined
·
28,839 Posts
Discussion Starter · #2,144 ·
L’Ajuntament de Lleida proposa l’antiga Audiència a la rambla de Ferran com a seu definitiva del Museu Morera

Àngel Ros destaca la idoneïtat de l’edifici, la dinamització que generarà a la rambla de Ferran i la disminució del cost del projecte, el pressupost del qual se situa entre 3’5 i 4 milions d’euros, al costat dels plantejats inicialment, que pujaven a 10 i a 6’3 milions

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha anunciat la proposta de la Paeria per acollir la nova seu definitiva del Museu Morera, l’antiga Audiència. Així, l’Ajuntament de Lleida opta per situar la pinacoteca municipal en un edifici històric en el marc del procés de participació ciutadana que, per primera vegada, es va posar en marxa amb l’objectiu de trobar una ubicació per al Morera en un equipament més adient per les necessitats d’un museu modern.

El paer en cap ha fet aquesta proposta a la Comissió de Seguiment de l'Audiència Pública del Museu Morera. La proposta ha estat majoritàriament acceptada però s'ha demanat contrastar-la amb l'informe de viabilitat financera que es realitzarà, que també permetrà confirmar els costos i diferencials amb el projecte de l'edifici annex a la Panera. En el decurs de la Comissió de Seguiment, l'alcalde ha agraït a totes les entitats proposants i participants de l'audiència pública, perquè aixó ha ajudat a buscar una solució per al Morera.

En els darrers mesos, el comissionat de l'alcalde pel projecte del Morera, Antoni Llevot, juntament amb l'Àrea de Cultura, han analitzat diverses possibilitats que contemplaven la recerca d’un edifici ja existent o bé la revisió del projecte incialment previst, que al 2006 es va aprovar amb un pressupost de 10 milions d’euros però sobre el qual, l’any passat ja es va proposar una rebaixa fins als 6’3. L’alcalde ha destacat que l’opció proposada requerirà rehabilitar l’antiga audiència i adaptar-la al seu ús com a museu, una solució que evita haver de construir un equipament nou i que, a més, abarateix el projecte, que rondarà entre els 3’5 i els 4 milions d’euros.

El gabinet especialitzat Croquis -que ha treballat en el Museu de Lleida, en la Panera i el nou espai del Born a Barcelona, entre molts d'altres projectes nacionals i internacionals- ha certificat que la proposta és viable inicialment i que l’edifici de l’antiga Audiència pot acollir aquest centre museístic, amb totes les seves exposicions temporals i permanents, el magatzem, l’administració i tots els serveis que requereix un equipament d’aquest tipus.

L’antiga Audiència té gairebé quatre mil metres quadrats i cinc plantes. L’alcalde ha subratllat que la nova ubicació del Museu serà un nou element de dinamització de la rambla de Ferran on, de forma paral•lela, l’Ajuntament de Lleida desenvoluparà el projecte d’aquest passeig, previst al Pla de Barris de Magdalena-Noguerola.

Pel que fa al finançament, el paer en cap ha manifestat que caldrà tornar a buscar l’acord amb altres institucions i ha avançat que es demanarà la participació de l’Estat i de la Generalitat de manera que el projecte es financiï a terceres parts.

Després de presentar la proposta i de recabar l’opinió de la Comissió de Seguiment de l’Audiència Pública del Morera reunida aquest vespre, s’encarregarà un estudi de viabilitat i de costos sobre l’edifici proposat i, en cas que el confirmi, ja es podrà encarregar el projecte i la rehabilitació.

L’alcalde de Lleida ha indicat que els serveis municipals i els 94 funcionaris que actualment treballen a l’antiga Audiència (serveis socials, salut pública, protecció civil, esports, recursos humans i seccions sindicals) es traslladaran a altres dependències municipals ja existents.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=true&IdNoticia=18473
 

·
Moderator
Joined
·
28,839 Posts
Discussion Starter · #2,145 ·
L’informe tècnic assenyala que l’antiga Audiència s’adequa a les necessitats del Museu Morera i permet, fins i tot, guanyar superfície expositiva

Ara s'encarregarà l'avantprojecte per validar els costos

La Paeria ha confirmat avui la idoneïtat de l’edifici de l’antiga Audiència, a la Rambla Ferran, com a futura seu del Museu Morera. Així ho avala l’informe tècnic realitzat per la direcció del Museu, que conclou que l’espai s’adequa a les necessitats de la pinacoteca municipal i permet, fins i tot, guanyar superfície expositiva. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat dels tinents d’alcalde Josep Presseguer i Montse Parra, el director del Museu Morera, Jesús Navarro, i el Comissionat especial per a l’estudi del futur Museu, Antoni Llevot, ha presentat l’informe tècnic realitzat a la Comissió de Seguiment de l’Audiència Pública del Museu Morera, un document que posa de manifest que la disposició dels espais a l’edifici de l’antiga Audiència prova la idoneïtat de l’edifici.

A més, el paer en cap ha explicat que el primer projecte del Museu Morera, que s’ubicava a la Panera, tenia un pressupost de 10’8 milions d’euros i una superfície de 3.391m2. A la segona proposta del Museu Morera, el pressupost va passar a ser de 6,5 milions d’euros i una superfície expositiva de 2.375 m2. L’actual proposta d’ubicar el Museu a l’Audiència comporta ampliar la superfície expositiva respecte la segona proposta, amb 2.379 m2, i amb un cost més econòmic de finançament.

Ara, ha explicat el paer en cap, caldrà demanar pressupostos i estudiar la viabilitat econòmica del projecte “donat que la viabilitat en quant a espais i superfícies hi és”.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=true&IdNoticia=18788
 

·
Moderator
Joined
·
28,839 Posts
Discussion Starter · #2,146 ·
La Paeria inicia les obres de millora del carrer Bruc de Cappont

Situat entre el carrer Jaume II i l’avinguda de València, s’ampliaran les voreres per millorar l’accessibilitat i donar més prioritat als vianants i s’habilitarà un solar com aparcament amb 55 places gratuïtes

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha visitat aquest dilluns l’inici de les obres de millora del carrer Bruc, situat entre el carrer Jaume II i l’avinguda de València. L’objectiu principal d’aquesta important actuació per al barri de Cappont és la renovació i l’ampliació d’una de les voreres per millorar l’accessibilitat i donar més prioritat als vianants, així com la renovació dels serveis i l’adequació d’un solar per habilitar 55 places d’aparcament gratuïtes. A la visita també han assistit la 1a tinent d’alcalde, Marta Camps, i la regidora del barri, Dolors Arderiu.

L’actuació al carrer Bruc, que té un termini d’execució de 5 mesos, engloba un total de 1.557 m2 de superfície, dins de la qual es millora la calçada amb aglomerat asfàltic (780 m2) i es renoven les voreres (777 m2): una d’elles, la que es troba en el costat dels números imparells, s’ampliarà fins als 3 m, i l’altra, la dels números parells fins als 4,5 metres d’amplada. A més, s’ha previst la plantació de 4 arbres. Pel que fa als serveis, es millora la xarxa de sanejament i la d’aigua potable i es col·loca nou mobiliari urbà.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que “aquesta actuació és molt important per al barri perquè el carrer del Bruc és un eix pel qual passen molts vianants ja que connecta el pont Vell amb el barri de Cappont” Així mateix, Ros ha explicat que el projecte engloba, a més, l’habilitació d’una zona d’aparcament de 1.078 metres quadrats que s’ubicarà en un solar d’aquest carrer, després que l’Ajuntament de Lleida arribés a un acord amb els seus propietaris per tal que li cedissin i poder dotar a la zona de més places lliures de pàrquing.

El pressupost d’aquesta actuació, que és previst que estigui acabada la propera primavera, és de 234.729,83 € i es du a terme a través de la concessionària Aigües de Lleida.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=true&IdNoticia=18882

 

·
Registered
Joined
·
5,084 Posts
La Paeria inicia les obres de millora del carrer Bruc de Cappont

Situat entre el carrer Jaume II i l’avinguda de València, s’ampliaran les voreres per millorar l’accessibilitat i donar més prioritat als vianants i s’habilitarà un solar com aparcament amb 55 places gratuïtes

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha visitat aquest dilluns l’inici de les obres de millora del carrer Bruc, situat entre el carrer Jaume II i l’avinguda de València. L’objectiu principal d’aquesta important actuació per al barri de Cappont és la renovació i l’ampliació d’una de les voreres per millorar l’accessibilitat i donar més prioritat als vianants, així com la renovació dels serveis i l’adequació d’un solar per habilitar 55 places d’aparcament gratuïtes. A la visita també han assistit la 1a tinent d’alcalde, Marta Camps, i la regidora del barri, Dolors Arderiu.

L’actuació al carrer Bruc, que té un termini d’execució de 5 mesos, engloba un total de 1.557 m2 de superfície, dins de la qual es millora la calçada amb aglomerat asfàltic (780 m2) i es renoven les voreres (777 m2): una d’elles, la que es troba en el costat dels números imparells, s’ampliarà fins als 3 m, i l’altra, la dels números parells fins als 4,5 metres d’amplada. A més, s’ha previst la plantació de 4 arbres. Pel que fa als serveis, es millora la xarxa de sanejament i la d’aigua potable i es col·loca nou mobiliari urbà.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que “aquesta actuació és molt important per al barri perquè el carrer del Bruc és un eix pel qual passen molts vianants ja que connecta el pont Vell amb el barri de Cappont” Així mateix, Ros ha explicat que el projecte engloba, a més, l’habilitació d’una zona d’aparcament de 1.078 metres quadrats que s’ubicarà en un solar d’aquest carrer, després que l’Ajuntament de Lleida arribés a un acord amb els seus propietaris per tal que li cedissin i poder dotar a la zona de més places lliures de pàrquing.

El pressupost d’aquesta actuació, que és previst que estigui acabada la propera primavera, és de 234.729,83 € i es du a terme a través de la concessionària Aigües de Lleida.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=true&IdNoticia=18882

No es fa l´alineació de les cases del costat sud? Fa dies que no hi passo. Pels plànols sembla que encara queden cases velles sense enderrocar.
 

·
Moderator
Joined
·
28,839 Posts
Discussion Starter · #2,152 ·
La de l´Avinguda de València amb l´Avinguda de les Garrigues em sorprèn perquè ja està semaforitzada.
Jo ho he entès com que volen restaurar un pas de vianants ja existia però que van suprimir fa uns anys. Sempre veig gent que creua per allà igualment...

Per cert, m'he fixat que ja no pinten els passos de vianants sencers sinó que només els delimiten. La primera vegada que vaig veure un així (crec que a Barcelona) vaig pensar mira que són garrepes aquí que no els pinten sencers. :lol:
 

·
Registered
Joined
·
5,084 Posts
Per cert, m'he fixat que ja no pinten els passos de vianants sencers sinó que només els delimiten. La primera vegada que vaig veure un així (crec que a Barcelona) vaig pensar mira que són garrepes aquí que no els pinten sencers. :lol:
Cert, ho he vist jo també, però curiosament han pintat un pas de vianants aquesta setmana a Humbert Torres/Sant Hilari i ho han fet pel mètode tradicional, és a dir pintant-ho tot. També és veritat que han mogut un pèl la posició del pas.
Abans crec que els passos de zebra eren prioritat pels vianants mentre que els altres donaven als vehicles més llibertat. Quan jo em vaig traure el carnet ja s´havien unificat tots dos donant al vianant la prioritat, i ja no cal que hi hagi diferència entre els dos. Estalvi de pintura? Pot ser! Però jo crec que més aviat és per evitar relliscades, perquè quan plou la part pintada patina, i en alguns carrers he vist fins i tot que hi han fet com unes bandes rugoses amb algun estri sobre l´asfalt per evitar caigudes.
 

·
Registered
Joined
·
76 Posts
Els passos zebra dels semàfors van delimitats i els dels que no tenen semàfors van pintats sencers però amb un dibuix ratllat. Tot es per evitar relliscades per les motos i es una reivindicació de fa molts anys per part d'aquest col-lectiu. No crec que sigui una copia dels passos de Barcelona, als EEUU fa molts anys que també es pinten així
 

·
Registered
Joined
·
76 Posts
Segons he llegit al Segre a princípis d'any es demoliran les fonts decoratives de la banqueta que es van fer durant el mandat d'Oronich i es plantaran flors decoratives al seu lloc. També rtiraran el sauló i ficaran adoquins com en un petit tram que ja es va fer.
És una actuació necessària ja que fa molts anys que no funcionen i donen una imatge molt dolenta. El que no entenc com sent el centre de la ciutat, i davant de la Paeria han estat tants anys , mes de 10-15, tenint unes fonts sense funcionar i plenes de merda,....:bash:
 

·
Moderator
Joined
·
28,839 Posts
Discussion Starter · #2,157 ·
^^ Enrajolaran tot el tram des del Pont de la Universitat al Pont Vell? Si queda com el tram Pont Universitat - Pont Nou estarà prou bé. Quan plou fa angúnia caminar per allà, o passes per la vorereta o et menges els tolls i el fang.
 

·
Registered
Joined
·
76 Posts
^^ Enrajolaran tot el tram des del Pont de la Universitat al Pont Vell? Si queda com el tram Pont Universitat - Pont Nou estarà prou bé. Quan plou fa angúnia caminar per allà, o passes per la vorereta o et menges els tolls i el fang.
Això hi deia al Segre. Jo també penso que queda prou bé, perque com dius quan plou,....
 

·
Registered
Joined
·
5,084 Posts
Segons he llegit al Segre a princípis d'any es demoliran les fonts decoratives de la banqueta que es van fer durant el mandat d'Oronich i es plantaran flors decoratives al seu lloc. També rtiraran el sauló i ficaran adoquins com en un petit tram que ja es va fer.
És una actuació necessària ja que fa molts anys que no funcionen i donen una imatge molt dolenta. El que no entenc com sent el centre de la ciutat, i davant de la Paeria han estat tants anys , mes de 10-15, tenint unes fonts sense funcionar i plenes de merda,....:bash:
Sens dubte una molt bona notícia. Una obra que no crec que sigui cara i és necessària. Quan plou fot fàstic caminar per allà. Tothom circulant per la petita vorera que limita amb el Segre i quan dues persones es creuen mirades per veure qui baixa al sauló.
Les fonts aquelles allà no sé que hi fan. Jo no hi posaria ni flors ni res, llambordes per a caminar-hi. A mi em fan nosa perquè els veig com obstacles posats allà al mig. Em recorden a les dos jardineres gegants que hi ha a la Rambla d´Aragó.
 
2141 - 2160 of 2828 Posts
Top