Skyscraper City Forum banner
2701 - 2720 of 2792 Posts

·
Moderator
Joined
·
28,621 Posts
Discussion Starter · #2,701 ·
La Paeria abordarà la prolongació del carrer del Roure, per millorar la mobilitat interna al barri de Ciutat Jardí

L’Ajuntament està enllestint els tràmits de contractació de la primera fase del projecte, que permetrà connectar l’avinguda Ciutat Jardí amb el vial de Victòria Kent

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat ja els tràmits per a executar la urbanització de la prolongació del carrer del Roure, des del seu final actual, a l’altura del Parc de Bombers, fins al carrer Victòria Kent, una actuació que permetrà millorar la mobilitat interna al barri de Ciutat Jardí.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, es va comprometre la passada setmana en una reunió amb veïns del barri a abordar aquesta obra ben aviat i va anunciar-los que ja està en procés de licitació la primera fase d’aquest projecte.

“Un dels compromisos que té el govern municipal amb el barri de Ciutat Jardí és acabar les infraestructures que fa anys que estan pendents, tant des del punt de vista de la urbanització com del de la mobilitat. Ara iniciem la licitació d’un dels projectes que hem estat treballant en aquest darrer, que és el del carrer del Roure, un vial que està pendent d'urbanitzar i que ha de permetre unir l'avinguda Ciutat Jardí amb Enric Farreny, una llarga reivindicació dels veïns i veïnes”, ha afirmat Postius.

Es tracta d’un tram de 90 metres del carrer del Roure, situat entre l’Arborètum i el parc de Bombers, que permetrà completar una primera connexió transversal entre els carrers de la zona d’expansió del barri (SUR-2), des de l’avinguda de Ciutat Jardí, amb la part més pròxima a la carretera d’Osca, a través de Victòria Kent. En una segona fase, quedarà pendent allargar el carrer del Roure fins a Enric Farreny.

Les obres, que tenen un termini d’execució d’un mes, consistiran en l’estabilització del terreny existent per millorar-ne la resistència, l’estesa de la seva nova base i la pavimentació. Estaran coordinades amb la companyia concessionària del servei d’aigües i clavegueram, per tal deixar també preparada la xarxa de sanejament.

La configuració d’aquest carrer serà de dos carrils de circulació i un carril d’estacionament en línia. Durant les obres d’urbanització de la prolongació de Victòria Kent, que es van completar l’any 2018, ja es va urbanitzar la vorera del carrer del Roure, amb una amplada de 6,5 metres i paviment de sauló, delimitada per una vorada de formigó.


El carrer: Google Maps
 

·
Registered
Joined
·
4,657 Posts
No entenc perquè ho han de fer en dues fases. És un carrer de segona categoria que cal arranjar, això no ho nego, però sembla amb dues fases com si fos l´obra de la Seu.
 

·
Moderator
Joined
·
28,621 Posts
Discussion Starter · #2,703 ·
La Generalitat eliminarà els dos passos a nivell al Camí de Grenyana, dins l’obra per fer un baixador ferroviari al polígon El Segre

La proposta amb la qual treballa el Govern, que encara no és definitiva, preveu situar el baixador al costat de l’antic Molí de Grenyana i mantenir en aquest punt només una passarel·la per a vianants i ciclistes, eliminant definitivament aquest pas a nivell i també un altre situat més al nord. Per a permetre el pas de vehicles entre el Camí de Grenyana i el polígon industrial es construiria un nou enllaç amb l’avinguda Indústria elevat sobre la via, en una zona més segura, prop de la rotonda amb la C-13. Així es vol reduir també el trànsit de vehicles pesants al tram inicial del Camí de Grenyana.
619492


Sembla que aquest nou vial faria un recorregut així:

619647
 

·
Moderator
Joined
·
28,621 Posts
Discussion Starter · #2,704 ·
La Rambla de Corregidor Escofet guanya 1.000 m² de zona verda i completarà la seva transformació amb la plantació d'una cinquantena d'arbres aquest hivern

El tinent d'alcalde d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha visitat avui les tasques de plantació, que es fan amb la tècnica d'hidrosembra, i ha destacat que la millora és molt esperada pel veïnat

Avui finalitza la primera fase de les tasques per transformar la rambla de Corregidor Escofet en una zona més verda, uns canvis que han consistit a modificar una part del paviment d'arena i formigó per incorporar 1.044 m² de zona verda, repartida en 20 nous espais de gespa. Es tracta d'una varietat de gespa anomenada Grama que requereix un consum d'aigua més baix i que redueix els costos de manteniment, ja que entra en una latència hivernal.

La plantació s'ha dut a terme mitjançant la tècnica de la hidrosembra, que consisteix a projectar sobre el terreny una mescla aquosa de llavors, adob i un mantell vegetal, i que permet una aplicació ràpida i uniforme.

La remodelació de la rambla es completarà a l'hivern amb la plantació de més arbrat, amb una cinquantena d'arbres de diferents varietats, que permetran guanyar zones d'ombra, i amb la incorporació de zones arbustives al llarg del recorregut. "Avui acabem la plantació de la gespa de la rambla de Corrregidor Escofet. És una fase de la remodelació de la Rambla que fa molt de temps que el barri està esperant. Pròximament, durant aquest hivern la previsió és plantar una cinquantena d'arbres i acabar-li de donar la volta a una rambla que fa dècades que els veïns d'aquest barri esperem, per tenir una rambla de gaudi" ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, que ha visitat avui les reformes. . "Cal facilitar, i més encara en temps de pandèmia, que la ciutadania tingui espais verds i amplis a l'aire lliure per fer salut, passejar i anar en bicicleta mantenint les distàncies", ha afegit.

Els treballs han servit també per reposar el sistema de reg i instal·lar escomeses noves. "Estem posant eines per corregir de forma contundent un manteniment que durant molts anys va ser molt deficient, fet que va provocar problemes diversos entre els quals la mortaldat de molts arbres per falta de reg", ha valorat Talamonte.


630535
630536


630537
 

·
Moderator
Joined
·
28,621 Posts
Discussion Starter · #2,705 ·
La Paeria enllesteix la primera fase de les obres de recuperació i millora del Camí del Riu

Es convocarà als Consells de Barris de Pardinyes, Balàfia i Ciutat Jardí-Vila Montcada per informar sobre les següents fases del desplegament de la recollida de residus porta a porta

La Comissió informativa de Polítiques de la Gestió i Promoció de l'Habitatge i la Transició Energètica ha informat avui de la finalització de la primera fase de les obres de recuperació i millora del Camí del Riu, una actuació que ha permès millorar dos trams de 3,4 km de longitud d’aquest sender i els seus accessos.

Les actuacions, segons ha explicat el tinent d’alcalde d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, s’han centrat, per una banda, al nord, en la recuperació del camí en el tram comprès entre el pont de l’Autovia A-2 i la finca de la Torre de la Mata, pel costat dret del riu, amb una longitud d’1,8 km. Les actuacions executades han estat l’adequació del camí existent per sobre de la mota de contenció del riu, amb esbrossades, podes d’arbrat i amb la recuperació d’un tram de 200 metres de bosc de ribera. A més, en aquest tram també s’han col·locat gabions que serviran com a bancs per contemplar i gaudir del riu.

Per l’altra banda, s’ha actuat en el tram del sud del camí, al marge esquerre, amb el condicionament del camí existent entre la ciutat i la passarel·la del Tòfol. S’hi ha fet tasques de poda, esbrossades i l’adequació de la rampa al costat de la depuradora de Lleida per facilitar el pas. Aquest tram té una longitud d’1,6 km.

La millora del Camí del Riu s’ha completat també amb actuacions per millora de la permeabilitat i l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda o persones que circulen en bicicleta en els accessos a La Mitjana des del Camí de Granyena i en el tram sud del Camí del Riu. Abans hi havia una tanca que ara ha estat substituïda per pilones que són permeables al pas de ciclistes o persones amb mobilitat reduïda.

La primera fase de les obres ha comptat amb un pressupost de 46.156,5 euros, que han estat finançats amb fons procedents del projecte europeu Interreg-Poctefa “Turisme Transfonterer Fluvial Sostenible – Têt, Ter, Fluvià i Segre” per a la millora i promoció ecoturística del riu Segre.

L’actuació d’aquesta primera fase es complementarà en el futur amb l’execució de la segona fase de les obres de millora del Camí del Riu, que inclou la plantació de 50 arbres i 1.300 arbusts, la reposició de drenatges i el condicionament del camí i la millora de la senyalització en tota la seva extensió, des de l’A-2, fins a Butsènit. El pressupost d’aquesta segona fase és de 117.609,7 euros, també finançats pel projecte TTFS.

Desplegament del porta a porta

Durant la reunió de la comissió també s’ha anunciat la pròxima convocatòria dels Consells de Barris de Pardinyes, Balàfia i Ciutat Jardí-Vila Montcada per fer partícip al veïnat de les següents fases del desplegament de la recollida porta a porta de residus. A finals d’any està previst iniciar la campanya informativa prèvia a la implantació del porta a porta a Pardinyes i Balàfia.

També s’ha explicat que es durà a terme una campanya de reducció de residus contra el malbaratament alimentari, en el marc de la setmana de prevenció de residus i una campanya de promoció de la recollida selectiva de vidre per donar suport a la recerca contra el càncer de mama.


644194


644195


644196
 

·
Moderator
Joined
·
28,621 Posts
Discussion Starter · #2,706 ·
Completades les obres del nou parc infantil Joan Oró

Després de la sanció al contractista pel retard injustificat en el desenvolupament de l’obra i de la substitució del material de fusta dels jocs, on van detectar-s’hi deficiències

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, remarca que la Paeria serà exigent amb les empreses perquè compleixin amb els terminis i requisits acordats per contracte


Les obres de construcció d’un nou parc infantil al Parc Joan Oró, situat entre els carrers Enginyer Santi Companys i Sant Paulí de Nola, al costat de l’escola Parc de l’Aigua de la Bordeta, han quedat acabades aquesta setmana, després que l’empresa adjudicatària i l’encarregada del subministrament dels jocs infantils hagin completat les tasques encomanades per l’Ajuntament.

La Paeria va obrir un expedient sancionador al contractista, per la demora injustificada en l’execució de les obres, que haurien d’haver acabat el passat 18 de juny, però no ho han fet fins ara. Va ser-li imposada una sanció de 626,40 euros, en aplicació de l’article 193 de la Llei de Contractes del Sector Públic. Posteriorment, l’empresa ha completat les tasques pendents.

Paral·lelament, s’ha estat en contacte amb l’empresa subministradora dels jocs infantils, ja que aquest estiu els serveis tècnics municipals van detectar algunes mancances en els suports de fusta, que en alguns punts s’havien esquerdat. Aquesta segona empresa va accedir a substituir-los per uns altres de nous, tot i que no s’havia detectat cap perill per l’estructura dels jocs.

Ara, aquest parc ja està llest per al seu ús per part de la ciutadania, encara que, com a la resta de la ciutat, caldrà complir amb les precaucions que s’imposen amb motiu de la pandèmia de la Covid-19

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha remarcat que la Paeria serà exigent per demanar el compliment dels terminis i la resta de requisits que s’estableixen en els contractes amb les empreses, com els períodes de garantia. “En els últims anys no s’havia estat prou contundent en la defensa dels interessos de la ciutadania davant de les empreses que es contracten per dur a terme una obra o servei. Això s’ha acabat, quan una empresa treballa amb l’Ajuntament de Lleida ha de saber que haurà de complir en temps i forma amb tots els compromisos assumits i ens encarregarem d’exigir-ho”, ha afirmat Postius.

L’actuació en aquest parc contemplava el subministrament i instal·lació de 5 elements de joc de fusta i del paviment amortidor de sorra que protegirà els infants que en facin ús. Els jocs triats són gronxadors, circuit d’obstacles i escalada -parkour-, jocs de sorra, tobogan i conjunt de barres per a piruetes. També s’hi ha inclòs la instal·lació del reg i la plantació de nou arbrat per donar ombra a la zona de jocs, a més de la instal·lació de mobiliari urbà com quatre taules de pícnic i bancs.


644200


644202
 

·
Moderator
Joined
·
28,621 Posts
Discussion Starter · #2,707 ·
La comissió d’Urbanisme ha aprovat avui provisionalment el nou sector industrial privat de 36 ha entre la Ll-11 i el Camí dels Frares ( SUR-35), que es començarà a urbanitzar abans de finals d’aquest 2020

En marxa el nou polígon industrial del SUR-35

La comissió d’Urbanisme ha donat llum verda avui al nou polígon industrial de 36ha situat entre l’LL-11 i el polígon industrial del Camí dels Frares, SUR-35, un cop finalitzades les tramitacions urbanístiques corresponents. La previsió és que les obres d’urbanització puguin començar abans de finalitzar aquest mateix any. Toni Postius ha destacat que es tracta d’una “bona notícia que ens permet donar la benvinguda a un polígon d’iniciativa privada, que ja té bastant avançada la seva comercialització i permetrà acollir noves empreses” i que permet comptar amb nou sòl d’ús industrial una mancança històrica de la ciutat.

Postius ha explicat que es preveu que els treballs d’urbanització puguin començar abans de finals d’any: “Urbanísticament està resolt tot l’expedient, poden començar les obres d’urbanització i, a partir d’aquí es podran començar a tramitar les llicències d’obres de les naus industrials que es considerin, tant pel que fa referència a l’apartat de subzona de gran indústria com al que fa referència a activitats logístiques d’indústria mitjana”.

Nous habitatges al Centre Històric

En la reunió ordinària de la comissió informativa de polítiques de Gestió Urbanística i Mobilitat s’ha informat favorablement també de l’aprovació provisional de la Ua 100, que delimita un àmbit d’actuació al Centre Històric de prop de 2.000 m2. Aquesta actuació té per objectiu agrupar finques en un sol àmbit d’actuació que permeti desenvolupar projectes unitaris amb dimensions suficients per desenvolupar tant habitatges com locals per a activitats econòmiques i aparcaments. El sostre total de l’àmbit és de 3.338, 65 m2 i s’hi podran construir 33 habitatges, aproximadament.

 

·
Registered
Joined
·
4,657 Posts
La Rambla de Corregidor Escofet guanya 1.000 m² de zona verda i completarà la seva transformació amb la plantació d'una cinquantena d'arbres aquest hivern

El tinent d'alcalde d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha visitat avui les tasques de plantació, que es fan amb la tècnica d'hidrosembra, i ha destacat que la millora és molt esperada pel veïnat

Avui finalitza la primera fase de les tasques per transformar la rambla de Corregidor Escofet en una zona més verda, uns canvis que han consistit a modificar una part del paviment d'arena i formigó per incorporar 1.044 m² de zona verda, repartida en 20 nous espais de gespa. Es tracta d'una varietat de gespa anomenada Grama que requereix un consum d'aigua més baix i que redueix els costos de manteniment, ja que entra en una latència hivernal.

La plantació s'ha dut a terme mitjançant la tècnica de la hidrosembra, que consisteix a projectar sobre el terreny una mescla aquosa de llavors, adob i un mantell vegetal, i que permet una aplicació ràpida i uniforme.

La remodelació de la rambla es completarà a l'hivern amb la plantació de més arbrat, amb una cinquantena d'arbres de diferents varietats, que permetran guanyar zones d'ombra, i amb la incorporació de zones arbustives al llarg del recorregut. "Avui acabem la plantació de la gespa de la rambla de Corrregidor Escofet. És una fase de la remodelació de la Rambla que fa molt de temps que el barri està esperant. Pròximament, durant aquest hivern la previsió és plantar una cinquantena d'arbres i acabar-li de donar la volta a una rambla que fa dècades que els veïns d'aquest barri esperem, per tenir una rambla de gaudi" ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, que ha visitat avui les reformes. . "Cal facilitar, i més encara en temps de pandèmia, que la ciutadania tingui espais verds i amplis a l'aire lliure per fer salut, passejar i anar en bicicleta mantenint les distàncies", ha afegit.

Els treballs han servit també per reposar el sistema de reg i instal·lar escomeses noves. "Estem posant eines per corregir de forma contundent un manteniment que durant molts anys va ser molt deficient, fet que va provocar problemes diversos entre els quals la mortaldat de molts arbres per falta de reg", ha valorat Talamonte.

630535
630536
Aquesta rambla semblava inacabada. No sé quina mania amb el terra de sauló a la ciutat. Això als parcs i a la canalització, o vora els canals, perfecte, però no és addient ni en una rambla ni en un passeig com el de la Banqueta.
Cert és que els til·lers tenien un aspecte lamentable, bàsicament per manca d´un reg adequat.
Respecte al resultat de les obres, prefereixo no dir res fins que no s´hagin acabat.
 

·
Registered
Joined
·
4,657 Posts
Jo hauria optat per una solució linial. O bé posant al centre de la Rambla dues fileres més d´arbres sobre un parterre o bé posant les dues files paral·leles a les existents fent dos parterres laterals a cada costat de la Rambla.

Corregidor Escofet hauria de tenir carril Bici. No sé si seria possible fent-lo a nivell de calçada retallant uns metres la rambla per cada costat, de manera que hi hagi un carril de pujada vora la rambla a la calçada de pujada i un altre carril per baixar vora la rambla de baixada.

També crec que haurien hagut d´unir la Rambla central des de l´Avinguda de Tortosa fins a Comtes d´Urgell a Pardinyes i des de la Rotonda del Rellotge fins a la Plaça Països Catalans a Balàfia, tallant la ciruculació de vehicles a tots els carrers secundaris que travessen la Rambla.
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
A més, hi falta un carril bici decent (asfaltat) en aquesta avinguda, i si van posant-hi parterres després no hi cabrà.
Tranquil, la meitat dels parterres que han fet els han col·locat eliminant la vorera d'un costat de la rambla. Seguim tenint metres i metres de secarral central, i ara ja només tenim vorera continua per un dels costats...
 

·
Moderator
Joined
·
28,621 Posts
Discussion Starter · #2,712 ·
698836


La Paeria millorarà la mobilitat a la cruïlla d’Anselm Clavé i la rambla de Ferran


Ha elaborat un projecte en què es renoven els semàfors existents en aquest punt, amb pas per a ciclistes i instal·lació de comptadors per a vianants; es desplaça el pas de vianants; s’amplia el tram final de vorera d’A.Clavé i es perllonga el carril bici des de Cardenal Remolins fins la rambla

L’objectiu és donar més seguretat als usuaris i pacificar el trànsit de vehicles, vianants i VMP


L’Ajuntament de Lleida ha elaborat un projecte per millorar l'accessibilitat i la mobilitat en bicicleta a la plaça de Ramon Berenguer IV, en concret en la connexió entre la rambla de Ferran i el carrer d’Anselm Clavé. El document mostra com, en primer lloc, es desplaça el pas de vianants de l’inici de la rambla, a la cantonada amb Anselm Clavé. Això permetrà millorar la visibilitat dels vianants i donar-los més seguretat. Amb aquesta actuació també s'executaran uns nous rebaixos accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i/o amb problemes de visió. A més, es renovaran els semàfors existents i s’inclourà un pas separat per a ciclistes i s'instal·laran comptadors numèrics regressius en el semàfor verd de vianants per reforçar la seguretat als usuaris/es.

D’altra banda, el projecte preveu l’ampliació de vorera del carrer d’Anselm Clavé en el tram comprès entre Cardenal Remolins i la rambla de Ferran. L’objectiu és aconseguir el mateix ample que a la resta del carrer i permetre un flux més còmode de persones vianants.

Finalment, incorpora la prolongació del carril bici des de Cardenal Remolins fins a la rambla de Ferran, fet que permet la connectivitat de la xarxa de bicis i vehicles de mobilitat personal (VMP). Aquestes actuacions tenen un pressupost de 37.640,39 euros i es preveu un termini d'execució d’un mes.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que en la redacció del projecte s’ha tingut en compte les peticions de millorar la seguretat vial del pas de vianants, ubicat a l'inici de la rambla, així com la petició sorgida de les reunions amb el col·lectiu En bici per Lleida - BACC durant la Setmana de la Mobilitat, en què demanava millorar la connexió del carril bici d'Anselm Clavé amb la rambla. Per això, ha indicat que s'ha realitzat un projecte que modifica la cruïlla regulada amb semàfors i integra les seves observacions. L’actuació en aquesta zona de la plaça de Ramon Berenguer IV afavoreix la pacificació del trànsit rodat i de les persones vianants i és un pas més en la remodelació de la plaça, per aconseguir un entorn més integrat i segur.

 

·
Registered
Joined
·
4,657 Posts
¿Hem d´entendre, aleshores, que la reforma de la Rambla que comportava entre altres coses la unió de la Rambla Ferran amb la zona de gespa del centre de la plaça Berenguer IV queda ajornada sine die?
 

·
Moderator
Joined
·
28,621 Posts
Discussion Starter · #2,714 ·
Inicien els tràmits perquè Ciutat Jardí guanyi 19 ha
  • Més enllà de l’església de Montserrat
  • Pot acollir fins a 382 habitatges i 19.000 metres quadrats de superfície comercial
Els propietaris de divuit hectàrees de terreny situades al peu de la carretera d’Osca, a partir de l’església de Montserrat, on ara acaba la nova Ciutat Jardí, han iniciat els tràmits per desenvolupar urbanísticament aquesta zona, que constitueix el denominat SUR 32.

A més, aquest SUR engloba un altre àmbit d’1,2 hectàrees sense urbanitzar situades a l’altra punta de Ciutat Jardí, entre l’entorn de la presó i Onze de Setembre. La junta de govern local de la Paeria va tramitar fa uns dies l’aprovació de la constitució de la junta de compensació del pla parcial SUR 32, que és el primer pas.

Fonts coneixedores de l’operació van explicar a aquest diari que propietaris que controlen entre 70 i el 80 per cent dels terrenys han decidit reactivar aquest pla parcial, després que la seua gestació quedés paralitzada fa més de set anys. Van detallar que la idea és completar tots els tràmits urbanístics necessaris perquè d’aquí a dos o tres anys es pugui plantejar la possibilitat d’impulsar la urbanització si la nova Ciutat Jardí ja està plenament consolidada i hi ha bones perspectives que pugui continuar creixent en aquesta zona. Els propietaris compten amb l’assessorament de l’estudi d’arquitectura Arqcoas, que va ser el que ja va dissenyar el pla parcial que va quedar paralitzat.
 

·
Moderator
Joined
·
28,621 Posts
Discussion Starter · #2,715 ·
777078

La Paeria preveu tancar el pàrquing d’Alcalde Pujol després de festes

Plantaran arbres i faran inversions anuals per assolir el Parc de les Arts

La Paeria eliminarà la zona d’aparcament dissuasori del solar del carrer Alcalde Pujol després de les festes de Nadal, segons l’acord al qual van arribar ahir la Paeria i l’Associació de Veïns de Joc de la Bola. Els responsables veïnals es van reunir amb el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, el qual els va anunciar que després de Nadal faran una primera intervenció en el gran solar entre els carrers Alcalde Pujol, Segrià i Cristòfol de Boleda, on els veïns reclamen des de fa temps l’anomenat Parc de les Arts. D’entrada, doncs, es tancarà l’actual pàrquing “que és un focus d’insalubritat, molèsties i incivisme”, segons el president veïnal Francesc Moix. També es faran moviments de terra per condicionar la zona i es plantaran arbres. Al respecte Postius va confirmar que entre febrer i març la Paeria plantarà els arbres del nou parc “perquè així ja tindrem una base per poder fer inversions cada any per anar desenvolupant el parc i els elements que acordem amb els veïns”. Cal recordar que hi ha un projecte bàsic que estableix habilitar una àgora, un rocòdrom, una zona de jocs infantils i un centre cívic. Tot i les dificultats econòmiques de la Paeria, Postius va dir que “si podem fer-ho tot en 5 anys no trigarem 10” i va afegir que, al menys, “farem unes millores que no s’han dut a terme durant més de 20 anys”. Moix, per la seva banda, va dir que a partir d’ara mantindran reunions periòdiques amb els tècnics municipals per acabar de definir les intervencions. “Farem un primer pas que creiem que és un gran què pel barri”, va afegir.

 

·
Registered
Joined
·
4,657 Posts
Han posat un gran rètol a Dtor Fleming, costat Camp d´Esports, anunciant la construcció del carril bici per Fleming entre Ronda i Alcalde Pujol, que unirà els dos carrils existents a banda i banda. Ja hi treballen. El carril passarà ocupant la franja d´aparcaments centrals situada més al nord.
 

·
Moderator
Joined
·
28,621 Posts
Discussion Starter · #2,717 ·
Llicència municipal perquè la promotora de la Sareb construeixi 102 pisos a Copa d'Or
  • Al peu de l'avinguda Miquel Batllori, just abans del parc Joan Oró en direcció a la Bordeta
  • Aquesta zona d'expansió es consolida com a pol d'atracció per al sector immobiliari residencial
 

·
Moderator
Joined
·
28,621 Posts
Discussion Starter · #2,719 ·
1097414


La Paeria vol convertir la plaça Sant Joan en un nou ‘espai verd’

Preveu plantar 22 arbres en els laterals i col·locar murs vegetals

La Paeria vol convertir la plaça Sant Joan en un espai públic “verd” amb la plantació de 22 nous arbres en tres dels laterals i uns murs vegetals en les parets de la passarel·la, per tal de canviar-li la imatge “dura” que ha tingut històricament.

El tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, va dir que “les característiques complexes que té el ferm d’aquesta plaça han fet necessaris diferents estudis per determinar en quines ubicacions era possible plantar l’arbrat”.

Talamonte va afegir que “s’han realitzat estudis arqueològics amb Patrimoni i també estudis tècnics i de serveis, perquè la proposta de disposició dels arbres encaixés amb les diverses conduccions que hi ha sota el terra de la plaça”.

“Amb aquesta idea inicial, ancorada en el Pacte d’Entesa, des de l’Ajuntament de Lleida s’iniciarà un procés participatiu amb veïns, entitats cíviques i comerciants sobre la remodelació verda de la plaça Sant Joan per acabar de definir quina és la millor possibilitat de plantació de l’arbrat i els llocs més idonis, sense que es generi cap conflicte”, va manifestar.
 

·
Moderator
Joined
·
28,621 Posts
Discussion Starter · #2,720 ·
^ Nota de premsa de l'ajuntament:

La Paeria presenta un projecte de remodelació verda de la plaça Sant Joan amb 22 nous arbres

El regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, explica que l’objectiu és convertir l’espai amb una zona de confort per a la ciutadania i anuncia que s’obrirà un procés participatiu per concretar el projecte, que es vol que sigui una realitat l'hivern vinent

La Comissió Informativa de Polítiques de la Gestió i Promoció de l'Habitatge i Transició Ecològica ha presentat avui un projecte de remodelació verda de la Plaça de Sant Joan, consistent en la plantació de 22 nous arbres en tres dels laterals de la plaça i en la plantació de murs vegetals a l'altre lateral, en les parets de la passarel·la.

Les característiques complexes que té el ferm d'aquesta plaça han fet necessaris diferents estudis per determinar en quines ubicacions era possible plantar l'arbrat. S'han realitzat estudis arqueològics amb Patrimoni i també estudis tècnics i de serveis, perquè la proposta de disposició dels arbres encaixés amb les diverses conduccions que hi ha sota el terra de la plaça.

Partint d'aquesta proposta tècnica, s'obrirà un procés participatiu amb veïns, entitats cíviques i comerciants sobre la remodelació verda de la plaça Sant Joan, que permetrà concretar el projecte definitiu per portar-lo a terme durant la plantació d'arbrat de l’hivern vinent.

El tinent d'alcalde i regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha manifestat que "comencem el camí perquè Sant Joan deixi de ser una plaça dura i es converteixi en un nou espai verd de la ciutat. Un espai amb ombra i amb major confort per a la ciutadania". Talamonte ha explicat que la intervenció que es planteja suposarà "un canvi d'idea respecte al que és la plaça de Sant Joan i és una actuació que no reverteix molta complexitat: estem parlant de plantar arbres, vista la possibilitat que tenim i la seva senzillesa tenim molt clar que ho volem tirar endavant".

Al mateix temps, Talamonte ha anunciat que "amb aquesta idea inicial, ancorada en el Pacte d'Entesa, des de l'Ajuntament de Lleida obrirem un procés participatiu per concretar el projecte, que esperem que sigui realitat l'hivern vinent".
El projecte preveu plantar les mateixes varietats d’arbres que hi ha actualment a la plaça de Sant Joan: líquid àmbar i acer.


1098759


1098760


1098761


1098762
 
2701 - 2720 of 2792 Posts
Top