Skyscraper City Forum banner
2721 - 2740 of 2777 Posts

·
Registered
Joined
·
4,525 Posts
Em sembla una bona proposta. La plaça de Sant Joan no ha recuperat mai l´ esplendor de plaça major d abans de la construcció del pàrquing. La recordo lleugerament perquè una tieta llunyana vivia a la plaça de la Sal i quan la visitàvem amb el meu pare entràvem amb el cotxe a la plaça Sant Joan i hi apàrcavem. Suposo que no serà cap problema de plantar arbres a la vora de la plaça perquè el pàrquing no arriba fins les façanes dels edificis.

Per altra banda, m´agradaria que aquesta actuació es fes també a la plaça de Sant Francesc i pels voltants de l´IEI.
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Em sembla una bona proposta. La plaça de Sant Joan no ha recuperat mai l´ esplendor de plaça major d abans de la construcció del pàrquing. La recordo lleugerament perquè una tieta llunyana vivia a la plaça de la Sal i quan la visitàvem amb el meu pare entràvem amb el cotxe a la plaça Sant Joan i hi apàrcavem. Suposo que no serà cap problema de plantar arbres a la vora de la plaça perquè el pàrquing no arriba fins les façanes dels edificis.

Per altra banda, m´agradaria que aquesta actuació es fes també a la plaça de Sant Francesc i pels voltants de l´IEI.
Estàs segur d'això de que el parking no arriba fins les façanes dels edificis?
A traves del parking públic també es dona accés a alguns parking privats dels edificis. Durant un temps vaig estar aparcant en una d'aquestes places i en el meu cas el accés amb el cotxe era per la planta -2 del parking públic i el accés peatonal a través de l'edifici que fa racó entre el hostal i l'antiga botiga "casa". Per tant, al menys la planta -2 del parking si que arriba a la línia de façana...
 

·
Registered
Joined
·
4,525 Posts
No ho sabia això que dius.

El que està clar que és que el pàrquing public no pot tocar les façanes. Mai passa. Més enllà dels problemes tècnics que pugui comportar, quan fan el forat cal que hi hagi un espai per a que els veïns puguin accedir a les escales dels edificis i per a que els comerciants tinguin accés a les botigues.

L´accés al pàrquing privat deu ocupar un espai concret. Només cal no plantar-hi cap arbre, allà.
 

·
Moderator
Joined
·
28,559 Posts
Discussion Starter · #2,724 ·
1142385

Desmantellen l'antiga fàbrica de Virginias de Lleida, que donarà pas a pisos

Operaris d’una empresa van procedir durant tot el dia d’ahir a retirar mobiliari i maquinària que quedava dins de la nau de l’antiga fàbrica de galetes Virginias a Pardinyes, al carrer Pintor Garcia Lamolla. L’edifici ha estat adquirit per una promotora que preveu enderrocar-lo per construir-hi blocs d’habitatges, tot i que no hi ha cap calendari fixat encara en aquest sentit, segons va explicar ahir a aquest diari el responsable de l’empresa.
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
L'altre dia vaig passar per l'av. Barcelona, i a l'encreuament amb la rambla del Carrer Riu Ebre estan fent obres. Just al costat de la LL11.
Sabeu si on obres relacionades amb aquests canvis?

Nova connexió transversal de la LL-11 per a vehicles, vianants i ciclistes que millorarà l'enllaç entre Cappont, Copa d'Or i la Bordeta

La comissió d’Urbanisme ha informat del projecte, que connectarà els carrers Maria Montesori i Riu Ebre amb una nova cruïlla semafòrica

L’obra, que té una durada prevista de 4 mesos, l’assumeix íntegrament un promotor privat com a compromís urbanístic, sense cap cost per l’Ajuntament


La Comissió Informativa de les polítiques de gestió urbanística i mobilitat ha acollit avui en una sessió telemàtica extraordinària presidida pel primer tinent d’alcalde, Toni Postius, la presentació de la proposta de connexió dels eixos de vianants, bicicletes i vehicles entre els carrers Riu Ebre i Maria Montesori, a través de la LL-11. Es tracta d’un projecte que ha de millorar la permeabilitat transversal (nord-oest/sud-est) d’aquest vial, configurat encara com a via ràpida, que d’aquesta manera anirà assumint un caràcter més urbà, millorant la connexió entre Cappont, la zona de Copa d’Or-Parc de l’Aigua i la Bordeta.

“És una actuació molt important per ajudar a reduir els problemes de trànsit que tenim a la zona i per millorar la connexió entre barris. La zona de Copa d’Or i del Parc de l’Aigua és una de les principals àrees de creixement urbanístic de la ciutat i amb aquesta actuació, fruit de la col·laboració entre el sector públic i privat, millorarem la mobilitat de vianants, ciclistes i vehicles”, ha destacat Postius.

Les obres les executa un promotor del sector SUR 5 com a obligació de la llicència per raons de mobilitat, sense cap cost per l’Ajuntament. La seva execució està condicionada al final de l’estat d’alarma, però la previsió és que el gruix dels treballs, que tenen una durada total prevista de 4 mesos, puguin executar-se aquest estiu, sempre pendent de la situació sanitària. Els treballs no comportaran talls importants de trànsit a l’LL-11, només algunes afectacions puntuals als seus carrils quan s'hagin de col·locar els serveis i semàfors corresponents.

Millora de la mobilitat a peu, en cotxe i bicicleta

La posada en marxa d’aquesta nova connexió transversal ampliarà les ja existents per les avingudes Victoriano Muñoz, Les Garrigues i de l’Estudi General/Miquel Batllori, reduint la distància entre aquestes dues últimes connexions més cèntriques, que ara és de 450 metres a la meitat, uns 220.

La proposta dissenya una cruïlla amb senyalització semafòrica, noves voreres i calçades, que permetran regular tant el pas dels vehicles com dels ciclistes i vianants. L’obra també incorpora el desdoblament del carrer Maria Montesori amb un carril per sentit i la seva connexió amb l’avinguda de les Garrigues. Això permetrà millorar els desplaçaments en aquest sector, reduint el trànsit que ara ha de passar per Miquel Batllori.
Aquesta nova connexió permet implantar un nou pas de vianants que creua la LL-11, connectant Riu Ebre amb Maria Montesori, i un nou pas de ciclistes que connecta els carrils bici de Riu Ebre i avinguda Barcelona amb el sector de Copa dOr. Així es configura un eix directe per a vianants i ciclistes des de Cavallers i la passarel·la del Liceu Escolar fins a la zona de Copa d'Or.
Pel que fa als vehicles, la nova connexió transversal reduirà el trànsit per l’avinguda Miquel Batllori i l’avinguda de les Garrigues, ja que permetrà els següents trajectes i girs:
• Els vehicles que surten de Maria Montesori/President Josep Irla (la zona on hi ha els establiments MediaMarkt, Ibis, McDonald’s i Viena, entre altres) connectaran amb la LL-11 en els dos sentits de la marxa.

• Que els mateixos vehicles connectin amb avinguda de les Garrigues per Maria Montesori, mantenint també la connexió actual entre la LL-11 i Av. Garrigues.

• Que els vehicles que surtin del carrer Riu Ebre connectin amb la LL-11, en els dos sentits de la marxa.

• Des de la LL-11 no es podran fer girs a l’esquerra, però si es podrà aprofitar la semilluna del costat de Maria Montesori per accedir, provinent del sud, cap al carrer Riu Ebre.
La comissió ha informat de la cessió anticipada de diverses porcions de finques, afectades per aquestes obres de mobilitat, establertes en el Pla de millora urbana d’ordenació de composició volumètrica i de façanes en l’àmbit dels conjunts D3 i D4 de l’illa ID pel sector SUR 5 i ubicades al polígon d’actuació urbanística UA 46.


View attachment 81239
 

·
Moderator
Joined
·
28,559 Posts
Discussion Starter · #2,726 ·
L'altre dia vaig passar per l'av. Barcelona, i a l'encreuament amb la rambla del Carrer Riu Ebre estan fent obres. Just al costat de la LL11.
Sabeu si on obres relacionades amb aquests canvis?
Sí, crec que no vaig penjar la notícia:

1321434


Obres per connectar Cappont i Copa d'Or amb un nou vial

 

·
Moderator
Joined
·
28,559 Posts
Discussion Starter · #2,727 ·
1330660


L'antiga discoteca Big Ben es ven per 1,3 milions d'euros

L’antiga discoteca Big Ben de Golmés està a la venda per 1.384.110 euros. El macrocomplex de lleure, que va tancar les portes el 2015 després de trenta-nou anys d’història, es comercialitza a través d’Haya Real Estate.
Un gran cartell llu des de fa unes setmanes a la façana de l’edifici en què se n’anuncia la venda. El recinte va tancar després de quedar en mans del BBVA al cap de diversos anys en decadència.

En el moment en què va canviar de mans, ja es va fer pública la intenció de la nova propietària de vendre el complex, que ocupa una superfície de més de 6.500 metres quadrats i, segons la informació del servidor immobiliari, està inclòs en un pla d’actuació pendent d’urbanització i d’ús residencial que ocupa 13.000 metres quadrats. A prop de l’antiga discoteca se situa també la fàbrica de Puleva.
 

·
Moderator
Joined
·
28,559 Posts
Discussion Starter · #2,728 ·
Millora paisatgística i ambiental del tram urbà del marge dret del riu Segre

L’actuació consisteix en l’aportació de terra a la jardinera que hi ha peu de mur, la reparació del reg i la plantació de 1.200 exemplars de vegetació arbustiva

La regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida ha dut a terme treballs de millora ambiental i paisatgística d’un tram del marge dret de la canalització del riu Segre. Les actuacions es concentren entre el pont Vell i el pont de la Universitat i consisteixen en l’aportació de terra vegetal a la jardinera del peu del mur, la reparació del reg i la plantació de 1.200 exemplars de vegetació arbustiva.

Es tracta d’espècies autòctones mediterrànies, de port mitjà o alt, de baix manteniment i floració vistosa com la ginestera (200 exemplars), el baladre (200), la ginesta (100) o l’estepa (100). Algunes espècies s’han seleccionat també per tenir fruits carnosos que puguin servir d’aliment a la fauna, com els petits ocells, Aquestes espècies són el llentiscle (80), l’aladern (50), el saüc (50) o l’ullastre (140). I també s’ha triat espècies molt adaptades a condicions climàtiques extremes, com el tamariu (200) i el salat (80).

L’actuació persegueix diferents objectius com són:
 • la integració paisatgística, oferint un espai més acollidor pels usuaris que passegen i fan esport en aquest espai, actualment de formigó,
 • una major naturalització del tram urbà del riu Segre, oferint refugis i fonts d’aliment de fauna (insectes, rèptils i petits ocells) i contribuir a la millora de la biodiversitat de la zona. L’actuació es planteja també com una prova pilot per observar com s’adapten les diferents espècies a les dures condicions d’insolació per tal de fer projectes de continuïtat i proposar una posterior adequació dels altres trams del mur del marge dret de la canalització.
Aquestes actuacions compten amb el finançament del programa Interreg POCTEFA amb fons FEDER, dins el projecte “Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible – Têt, Ter, Fluvià i Segre”, que té com a objectiu millorar les condicions ambientals del riu Segre i promocionar les activitats turístiques i de descoberta de l’espai. Aquest és un programa europeu de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre Espanya, França i Andorra.


1348128


1348130


1348132
 

·
Moderator
Joined
·
28,559 Posts
Discussion Starter · #2,730 ·
1444003


Inicien els treballs per plantar arbres al parc d'Alcalde Pujol

L’ajuntament va començar ahir el moviment de terres al solar del carrer Alcalde Pujol, que en unes setmanes es convertirà en un parc. Una vegada s’hagin acabat aquestes tasques en els propers dies, es procedirà a la plantació d’un centenar d’arbres fins dijous vinent.

La construcció d’aquest solar en un parc és una reivindicació que els veïns porten reclamant a l’ajuntament des de fa més de deu anys.

 

·
Moderator
Joined
·
28,559 Posts
Discussion Starter · #2,731 ·
La Paeria estudia si és viable obrir al trànsit Bisbe Ruano cap a Ricard Viñes

La Paeria analitza si és viable obrir de nou al trànsit el tram per a vianants de Bisbe Ruano cap a Ricard Viñes. Així es desprèn del concurs que ha convocat per adjudicar un estudi sobre la capacitat de l’estructura de l’aparcament subterrani de Ricard Viñes davant de càrregues de trànsit per determinar si podria “fer front a l’eventual nova vialitat sobre la plaça o si, en cas contrari, s’hauria de procedir a un projecte de reforç de l’estructura i estimar-ne l’abast”. L’informe justificatiu d’aquesta licitació detalla que l’ajuntament “té la necessitat d’estudiar la possibilitat de donar continuïtat al carrer Bisbe Ruano fins a enllaçar amb la rotonda de la plaça Ricard Viñes”. El pressupost per a l’informe és de 4.840 euros i el contracte, de dos mesos (el juny i el juliol).

Tant el pàrquing com la nova plaça, dissenyada per la prestigiosa arquitecta Benedetta Tagliabue, van ser inauguradesl’any 2010. La remodelació de la plaça va consistir a ampliar la zona central amb la conversió en zona de vianants de trams de Bisbe Ruano i Fleming, a banda de construir una rotonda a l’encreuament amb Prat de la Riba, Rovira Roure i Balmes i el pàrquing subterrani.
 

·
Registered
Joined
·
1,519 Posts
A nivell viari, crec que va ser una bona reforma, l'únic que canviaria és l'accés al pàrquing, que jo l'hagués situat precisament a Bisbe Ruano.

En canvi, a nivell de bicis, un fracàs bastant gran ja que ara no hi ha carril bici ni forma de fer-ne un amb sentit, particularment al voltant de la sortida del pàrquing. I a nivell de vianant, millorable la banda Prat de la Riba i també la situació de terrasses a Fleming.

Finalment, pel que fa a vida social, crec que la plaça ha guanyat, tot i que podria haver guanyat més encara si s'hagués deixat més espai per a esdeveniments, que actualment ocupen les dues muntanyes que donen accés al pàrquing. També ha ajudat molt l'ampliació de vorera a Balmes i la reforma de la plaça Pau Casals.

I pel que fa a la notícia en qüestió, em sembla fatal, i bastant increïble que aquest govern hagi accedit inclús a fer l'estudi. Espero que acabi en un no-res.
 

·
Registered
Joined
·
4,525 Posts
La plaça de Ricard Vinyes és un nyap. El primer error és fer-hi un pàrquing sota. Podrien haver-lo fet al solar de l´antic Magisteri, que cau molt a prop. Després el disseny era molt forçat. Franges de gespa en una plaça on els ciutadans hi passegen contínuament? I aquelles construccions, que són les entrades al pàrquing, que empetiteixen la plaça.... A banda de l´inexistència del carril bici. Crec que la plaça necessita una bona reforma.

El tancament de part de Doctor Fleming a la circulació és comprensible, però no ho veig lògic a Bisbe Ruano. Han tallat una de les principals artèries dels barris de l´oest del Segre: Prat de la Riba- Bisbe Ruano-Pius XII. I no ho dic des ´d un punt de vista del cotxe privat. Línies d´autobús n´han quedat afectades.

La solució a això no passa per obrir Bisbe Ruano directament cap a la rotonda de Ricard Vinyes. Crec que s´hauria d´obrir cap a Balmes fent un vial proper a la línia d´edificis que hi ha al cantó Balmes-Bisbe Ruano de la plaça. Aquest vial hauria de ser de dos carrils, un pel bus. Com que a Balmes ja hi ha semàfor, venint de Bisbe Ruano es podria girar a la dreta cap a Balmes i a l´esquerra cap a Rovira Roure i cap a Prat de la Riba. En direcció contrària, és a dir, per entrar cap a Bisbe Ruano, es podria fer perfectament des de Prat de la Riba i des de Rovira Roure, tot i que no des de Balmes. Com a contrapartida a la pèrdua de metres quadrats pels vianants, es pot eixamplar la vorera oest -la més propera a Ronda- de bisbe Ruano, fent que aquest carrer sigui un Bulevard, bulevard que ocuparia com a mínim fins la meitat del carrer.
 

·
Moderator
Joined
·
28,559 Posts
Discussion Starter · #2,735 ·
Sembla que de moment queda descartat:

La Paeria rectifica i descarta reobrir Bisbe Ruano cap a Ricard Viñes
 • Diu que l'estudi que va licitar la setmana passada per analitzar-ho és erroni
 • Ara el corregirà perquè defineixi si és viable instal·lar-hi atraccions o una pista de gel
 

·
Registered
Joined
·
1,519 Posts
Doncs jo crec que Bisbe Ruano està molt bé tancat al trànsit per Ricard Vinyes. Si estigués obert, seria una artèria transversal juntament amb Prat de la Riba pel que tindria molt trànsit. I no fa cap falta, com s'ha demsotrat aquests anys, que no s'ha col·lapsat cap carrer ni Ronda.

En canvi, si que estic d'acord en obrir-lo a autobusos, però només autobusos, generaria un nou eix de transport públic que actualment si que fa falta a la zona de Ricard Vinyes.

El que aniria fent ja és:
 • ampliació de voreres a Bisbe Ruano i construcció de carril bici segregat.
 • ampliació de voreres a Prat de la Riba i construcció de carril bici segregat.
 • carril bus a Balmes i deixar només 1 carril per a la circulació, desincentivant l´ús d'aquesta artèria.
 • carril bus a Aragó, que li sobren carrils.
 

·
Registered
Joined
·
4,525 Posts
Doncs jo crec que Bisbe Ruano està molt bé tancat al trànsit per Ricard Vinyes. Si estigués obert, seria una artèria transversal juntament amb Prat de la Riba pel que tindria molt trànsit. I no fa cap falta, com s'ha demsotrat aquests anys, que no s'ha col·lapsat cap carrer ni Ronda.

En canvi, si que estic d'acord en obrir-lo a autobusos, però només autobusos, generaria un nou eix de transport públic que actualment si que fa falta a la zona de Ricard Vinyes.

El que aniria fent ja és:
 • ampliació de voreres a Bisbe Ruano i construcció de carril bici segregat.
 • ampliació de voreres a Prat de la Riba i construcció de carril bici segregat.
 • carril bus a Balmes i deixar només 1 carril per a la circulació, desincentivant l´ús d'aquesta artèria.
 • carril bus a Aragó, que li sobren carrils.
Bàsicament d´acord.

A prat de la Riba, més que ampliar voreres, caldria fer -com ja està mig previst-un carril bici central, al qual jo li afegiria un carril bici central. En certa mesura seria tornar al Prat de la Riba antic, quan hi havia una rambla al centre del carrer, tot i aquest espai pres als cotxes, seria pel transport públic i les bicis.

Pel que fa a Balmes, jo aprofitaria l´eix Catalunya-Aragó i Balmes i hi col·locaria el carril bus. A l´avinguda de Catalunya ja hi és, però jo el col·locaria al centre, entre els dos carrils que pugen i els dos que baixen, suprimint les parades. No cal que el bus pari a cada cruïlla. Implicaria això suprimir els girs a l´esquerra de pujada. A la Rambla d´Aragó el carril bus passaria pel mig, havent-hi lloc per un parterre amb gespa i arbres a la seua dreta (tot pujant), on s´hi instal·larien les parades. Una a la part més baixa, u una altra a la part més alta. Finalment Balmes és el tram més complex. Més que treure carrils a la circulació, jo n´afegiria un cinquè, al bell mig de la calçada, continuació del de la Rambla d´Aragó, pel bus. Caldria "raspar" al vorera del costat de la plaça Pau Casals i treure el monument dels tres tombs per col·locar-lo en un altre lloc. Al tram més proper a Ricard Vinyes podria de baixada només quedar un carril si no es vol amputar part de l`ampla vorera amb el seu carril bus construïda fa poc.

Tot això hauria d´anar acompanyat de l´eliminació de la rotonda de Ricard Vinyes amb un carril pels que venen de Prat de la Riba per girar cap a Rovira Roure i un altre carril per girar cap a Balmes. Mentre que a Rovira Roure el carril de la dreta serviria per continuar recte cap a Balmes i el de l´esquerra per girar cap a Prat de la Riba. L´eliminació de la rotonda afavoriria la construcció del carril bici cap a Rovira Roure. En el primer tram d´aquest carrer, fins a Ronda, el carril bici aniria ocupant els aparcaments del costat de la Plaça vuit de Març. El aparcaments suprimits els col·locaria al costat del carril bici, com a la Rambla d´Aragó, protegint-lo. Quedarien els mateixos carrils perquè tots es mourien cap a l´altre costat del carrer eliminant els aparcaments, tot i que també es podria fer un 2+1, de manera que a la part més propera a Ronda hi hagués dos carrils per sortir i a la part més propera a R.Vinyes dos carrils cap a Balmes.

I tot això acompanyat de carril bus per Ruano amb sortida a Balmes.
 

·
Moderator
Joined
·
28,559 Posts
Discussion Starter · #2,740 ·
2721 - 2740 of 2777 Posts
Top