Skyscraper City Forum banner
2741 - 2760 of 2779 Posts

·
Registered
Joined
·
4,534 Posts
Potser no queda gaire estètic, però si és la solució als robatoris, endavant. A Torre Salses ja funciona aquest sistema, com a mínim a l´avinguda principal. Els carrers secundaris són completament a les fosques de nit però tampoc hi viu ningú i blocs de ciment barren el pas als vehicles.
 

·
Moderator
Joined
·
28,566 Posts
Discussion Starter · #2,742 ·
1723669

Avancen les obres per a un nou accés entre Cappont i Copa d'Or
Les obres per unir el barri de Cappont i la zona d’expansió Copa d’Or amb un nou accés que unirà els carrers Riu Ebre amb Maria Montessori travessant l’LL-11 avancen a bon ritme. Aquesta actuació està sent finançada i executada per una promotora local i la multinacional Conforama, que el dia 2 de setembre preveu obrir la seua gran botiga a Copa d’Or. El nou accés facilitarà tant el trànsit de vehicles com per als vianants.

 

·
Registered
Joined
·
4,534 Posts
El primer pas per a que l´avinguda de Barcelona deixi de ser una carretera i esdevingui una avinguda.

No solventarà el col·lapse de la rotonda del Mestre, però si que agilitzarà la circulació, també de vianants, entre Cappont, la Bordeta i la Copa d´Or.
 

·
Moderator
Joined
·
28,566 Posts
Discussion Starter · #2,744 ·
Ciutat Jardí: el barri de moda de la capital del Segrià
 • La duplicació de la N-240 entre l'Arnau i l'església de Montserrat, entre els projectes de la Paeria
“El fet que aquest barri guanyi massa crítica fa que els veïns ja ens demanin a l’Ajuntament nous serveis i equipaments com el fet de què passi l’autobús urbà, una residència de gent gran o una escola bressol”, afirma Postius.També està previst el creixement d’aquest àmbit, en concret hi ha dos sectors ja qualificats i que encara no s’han desenvolupat. El més avançat és el que comprèn els terrenys al voltant de l’església de Montserrat fins al Camí de l’Albi, lloc on està projectada una gran rotonda a la mateixa N-240. Al planejament vigent està qualificat com sòl urbanitzable. És una àrea que té una superfície més o menys com Agrònoms. Els propietaris d’aquest terrenys tenen interès en tirar endavant el projecte, que es podria dur en els propers dos anys.

Una de les millores importants que s’aconseguiria seria la prolongació i finalització de l’Avinguda Ciutat Jardí, que ara acaba de forma precipitada a l’alçada d’un parc infantil i que continuaria fins a l’alçada del Camí de l’Albi, millorant d’aquesta manera la seguretat en el trànsit. L’altre sector previst per ampliar la tipologia de Ciutat Jardí és el que s’ubica davant de l’escola d’Agrònoms, al costat de la Fonda del Nastasi i fins a l’alçada de l’església de Montserrat, que un cop configurat complementaria l’àmbit de Vila Montcada. Amb aquests dos àmbits, el barri de Ciutat Jardí ampliaria superfície en un 50 o 60 per cent.

En els darrers mesos l’Avinguda Ciutat Jardí s’ha convertit en una dreçera per molts conductors que volen evitar els col.lapses a l’Avinguda Rovira Roure, a la N-240, fet que ha fet augmentar de forma significativa el trànsit en aquest punt, on no estava contemplat en creuar una zona residencial de baixa densitat.
Duplicació de la calçada

En aquest sentit, el regidor d’urbanisme ens avança que l’Ajuntament està treballant en el projecte de duplicació de calçada de la N-240 entre l’església de Montserrat i l’hospital Arnau de Vilanova, dos carrils en cada sentit per guanyar fluidesa i forçar que el trànsit passi per l’Avinguda Rovira Roure. Aquest desdoblament de calçada aniria lligat a l’implantació d’un gran hipermercat tocant d’Agrònoms, que ja té la llicència comercial per part de la Generalitat i que ara hauria de presentar un projecte per millorar els accessos a la zona.
 

·
Registered
Joined
·
4,534 Posts
Part del trànsit d´entrada evita Rovira Roure pels semàfors, no pas per retencions, que si n´hi ha es formen abans de la primera rotonda, en zona no urbana.
De sortida, amb només un carril, de vegades el trànsit és dens.

L´Avinguda de ciutat Jardí té passos de vianants elevats, i no és alternativa per entrar o sortir de la ciutat, tot i que alguns la fan servir.

Si volen que ningú agafi l´avinguda de Ciutat Jardí, a banda d´alinear Rovira Roure amb dos carrils per sentit, caldria posar algun semàfor a Ciutat Jardí.
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Part del trànsit d´entrada evita Rovira Roure pels semàfors, no pas per retencions, que si n´hi ha es formen abans de la primera rotonda, en zona no urbana.
De sortida, amb només un carril, de vegades el trànsit és dens.

L´Avinguda de ciutat Jardí té passos de vianants elevats, i no és alternativa per entrar o sortir de la ciutat, tot i que alguns la fan servir.

Si volen que ningú agafi l´avinguda de Ciutat Jardí, a banda d´alinear Rovira Roure amb dos carrils per sentit, caldria posar algun semàfor a Ciutat Jardí.
Des de quan hi ha passos elevats a Av. ciutat jardí? Han tret les escandaloses llambordes?
La gent seguirà passant per Av. ciutat jardí perquè és el camí més curt (Av. Ciutat jardí + onze de setembre per la Mariola + cardenal Cisneros), veig difícil que un sol semàfor eviti el desviament de la gent... Un radar a 30km/h potser si que seria disuassori
 

·
Registered
Joined
·
4,534 Posts
Bé, depenent d´on vinguis pot ser més curta l´opció de Ciutat Jardí. Però molts cotxes que hi circulen, i també per Enric Farreny, ho fan per evitar els semàfors de Rovira Roure. Jo mateix ho faig algun cop.

No hi ha cap pas elevat a l´Avinguda Ciutat Jardí? A mi em sona que si. Potser em confonc amb Enric Farreny.
 

·
Moderator
Joined
·
28,566 Posts
Discussion Starter · #2,748 ·
1827976

La construcció repunta la rambla Ferran
 • El sector immobiliari i l'ajuntament es conjuren per revitalitzar la rambla amb més pisos i erradicar els solars buits
 • A la venda vint-i-quatre habitatges en una nova promoció a Francesc Macià
Rehabilitar edificis, construir més habitatges i acabar amb els solars buits. Aquests són els tres eixos d’actuació que promotors immobiliaris, propietaris d’edificis i la Paeria duen a terme amb l’objectiu de revitalitzar la rambla Ferran, que ha anat perdent vida durant les últimes dos dècades. Aquesta tendència s’està revertint de la mà del sector immobiliari, ja que en els últims mesos s’estan portant a terme actuacions per contruir nous blocs d’habitatges en solars, edificis en ruïna o a mig construir.

Un exemple d’aquest fet és que el Banc Santander ja ha començat la comercialització d’un bloc de vint-i-quatre habitatges que s’edificarà al solar del número 43 de l’avinguda de Francesc Macià, que porta més de deu anys sent un pàrquing de motos, i el preu dels pisos va des dels 150.000 fins als 245.000 euros.

En aquest sentit, el president del col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API), Josep Maria Esteve, va vaticinar que aquests habitatges no tardaran a vendre’s perquè “la demanda de pisos d’obra nova a Lleida ha augmentat molt aquest últim any i no només als barris perifèrics, sinó també al centre, i aquest bloc és un exemple de l’increment de la demanda”. Al seu torn, Esteve va assegurar que “Ferran és una rambla que porta morta bastant temps a causa que només hi ha comerços i oficines, la qual cosa resta vida al carrer, i s’haurien de fer actuacions per revitalitzar-la”.

 

·
Moderator
Joined
·
28,566 Posts
Discussion Starter · #2,749 ·
1839900

El nou pas de Cappont cap a Copa d'Or ja pren forma

Els treballs per fer un nou accés que connecti Cappont amb Copa d’Or a través dels carrers Riu Ebre i Maria Montessori avancen a bon ritme i ja estan a punt que s’uneixin les dos zones. Aquesta obra està finançada per una promotora local i per la multinacional gal·la Conforama.

 

·
Moderator
Joined
·
28,566 Posts
Discussion Starter · #2,750 ·
La Paeria cedeix dos passarel·les mòbils al Palau d’Anglesola
 • El paer en cap, Miquel Pueyo, assisteix a l’estrena de la ubicació de la primera estructura, batejada com a ‘Pas de Cappont’, que recorda el barri d’on procedeixen aquestes passarel·les i que ha estat instal·lada amb els voluntaris de Fet a JOVA
 • Són dos trams que prestaven servei al Parc de la canalització del riu Segre i que, en no ser necessàries, s’han cedit per fer passos sobre la tercera Sèquia Principal del Canal d’Urgell al Palau d’Anglesola
La Paeria ha cedit d’ús a precari a l’Ajuntament d’Anglesola dos passarel·les mòbils, que prestaven servei al Parc de la canalització del riu Segre de Lleida, perquè s’instal·lin en aquesta població, on facilitaran el pas d’una riba a l’altra del Canal d’Urgell. Aquest estiu s'ha ubicat la primera a la tercera Sèquia Principal del canal, que avui es posa en funcionament.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, amb l’alcalde d’aquesta localitat, Francesc Balcells, ha participat en l’estrena de la ubicació del nou pas, que s’ha batejat amb el nom de "Pas de Cappont", per recordar el barri lleidatà d’on procedeixen les estructures després que hi restessin durant 25 anys. Pueyo ha destacat la col·laboració entre ambdós ajuntaments per acordar la destinació dels dos trams de passarel·la, estretint així els vincles amb el territori i donant sortida a aquest material perquè es pugui reaprofitar. A més, ha remarcat que el nou pont afavorirà la connexió entre ambdues bandes del canal perquè més veïns i veïnes, caminants i visitants, en pugui gaudir.

De la seva banda, Balcells ha explicat que l’estrena del nou pas s’ha fet amb una cursa-caminada, organitzada pels runners i Club Esportiu del Palau d’Anglesola dins els actes de la festa major de la població. El recorregut, d’uns 5 quilòmetres i amb la sortida i l'arribada al camp de futbol, ressegueix un tram de la banqueta del canal per tornar per l’altra banda. D’aquesta manera, es passa pel “Pas de Cappont”. La instal·lació d'aquesta prmiera estructura ha comptat amb la participació dels nois i noies de Fet a JOVA. En aquest voluntariat d’estiu, els i les joves han fet els clots del es bases a pic i pala, han encofrat, han netejat i han tornat a pintar la passarel·la.

En acabar la ruta a peu, l'alcalde de Lleida ha anat a l'Ajuntament del Palau d'Anglesola on ha signat al Llibre d'Honor de la localitat.

L’Ajuntament de Lleida disposava de diversos trams de passarel·la, distribuïts al marge esquerra de la canalització, que permetien el pas d’un marge a l’altre del riu. Les dificultats que comportava la seva gestió, davant les crescudes de cabal del riu, van fer que es retiressin i que no s’hagin utilitzat en els darrers 25 anys, sent actualment innecessàries. Donat que en un futur proper no es tenia constància que es volgués recuperar la seva funcionalitat, es va decidir cedir-ne l’ús per construir-hi dos passos de vianants sobre el Canal d’Urgell al Palau d’Anglesola. Es tracta de dos trams de passarel·la metàl·lics, de 10,30 m i de 12 m de longitud, formades per un entramat de perfilaria metàl·lica i reixes d’acer galvanitzat que conformen les baranes i el sòl de l’estructura. L’Ajuntament de Lleida ha realitzat aquesta operació amb altres poblacions properes.


1968099


1968100


1968101


1968102
 

·
Moderator
Joined
·
28,566 Posts
Discussion Starter · #2,751 ·

Arranquen les obres per a un nou McDonald's al centre de Lleida
La cadena de menjar ràpid McDonald’s ha iniciat les obres del seu tercer establiment a Lleida, en concret a la plaça Sant Joan, amb la previsió d’obrir al desembre.

La Paeria va concedir a l’empresa l’agost del 2020 la llicència urbanística per adequar la façana del número 10 de la plaça Sant Joan per implantar l’establiment. El projecte contempla que el restaurant ocupi una planta baixa i el primer pis de l’edifici Banc Vitalici, situat al costat de les escales.

 

·
Moderator
Joined
·
28,566 Posts
Discussion Starter · #2,753 ·
La Paeria farà un carril bici a Prat de la Riba i preveu ampliar les voreres de rambla d'Aragó
 • Per a això suprimirà una via de circulació en direcció al Parc de les Vies i plantarà més arbres
 • També construirà un pas de ciclistes que uneixi el pont de Pardinyes amb el polígon El Segre
 

·
Moderator
Joined
·
28,566 Posts
Discussion Starter · #2,754 ·
Mural en homenatge al Mestre Emili Pujol en la vianalització del carrer que porta el seu nom

La Paeria incorpora art en la dignificació d’un espai urbà que es recupera per a ús exclusiu dels vianants

L’Ajuntament de Lleida ha presentat avui la vianalització del carrer del Mestre Emili Pujol, dins dels actes de la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebren fins al pròxim divendres.

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, i del regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, ha visitat l’actuació amb la qual queda totalment restringit el pas de vehicles en aquesta via, excepte per als usuaris dels pàrquings privats.

Toni Postius ha explicat que els treballs han consistit a senyalitzar la vianalització; s’han col·locat uns aparcabicis i s’ha afegit un mural en homenatge a la figura que dona nom a aquest carrer, el Mestre Emili Pujol. L’autora de l’obra és la muralista Txus Montejano, que ha plasmat un retrat del compositor i pedagog en un mur d’aquest carrer. La seva proposta artística també arriba a la calçada, on s’ha pintat el pentagrama d’una composició, una guitarra i altres elements gràfics.

El paer en cap Miquel Pueyo ha destacat la qualitat del treball de Txus Montejano amb el qual es recorda una de les figures més importants de la música lleidatana: compositor, musicòleg, pedagog i guitarrista. El seu llegat està dipositat a l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Castro ha assenyalat que l’Ajuntament continuarà amb la vianalització de carrers, dins de la seva aposta per la mobilitat sostenible i la priorització dels vianants, els vehicles de mobilitat personal i el transport públic.

Una petició veïnal

La vianalització que s'ha presentat avui respon a una petició dels veïns i veïnes d'aquest carrer, on fins ara es podia aparcar de manera lliure. Hi havia 36 places d’estacionament, però molts vehicles aparcaven fora dels llocs establerts i era habitual que els aparcaments s’acabessin allargant diversos dies, ja que no era zona blava. Aquesta circumstància provocava sensació d’inseguretat i impedia la correcta neteja de l’espai. Un altre dels problemes que hi havia és que els conductors sovint havien de fer girs complicats per sortir d’aquest carrer que no té sortida.

L’Ajuntament de Lleida va parlar amb les comunitats de propietaris per veure quina solució es podia articular i es va acordar suprimir les places d’aparcament i vianalitzar el carrer.
 

·
Moderator
Joined
·
28,566 Posts
Discussion Starter · #2,755 ·

La Paeria enceta la millora dels accessos per carretera a la ciutat

S'està actuant amb reparacions del ferm a l'N-230, entre Torrefarrera i Balàfia, i l'any vinent es preveu fer millores en altres accessos a la ciutat que es troben en mal estat

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, destaca la importància de fer un "manteniment exigent" de les infraestructures viàries


L'Ajuntament de Lleida està duent a terme obres de reparació del paviment del tram de la carretera N-230 que va des de la sortida de la ciutat pel barri de Balàfia fins al límit de terme amb Torrefarrera, que es trobava força malmès, per tal de millorar la seguretat viària.

Aquestes obres, que també inclouen refer el ferm de la rotonda que hi ha a la confluència entre l'avinguda Alcalde Porqueres i els carrers Jordi Solé Tura i Laureà Figuerola, enceten una actuació de millora dels principals accessos a la ciutat per les carreteres de l'Estat, han explicat el Paer en Cap, Miquel Pueyo, i el primer tinent d'alcalde, Toni Postius, que avui han visitat les tasques.

"Les obres han començat aquesta nit, amb un endarreriment de 24 hores per culpa de la pluja, i es desenvolupen en horari nocturn per reduir les molèsties. Una ciutat de vegades té l'oportunitat de fer una inauguració brillant, però ha de fer també un manteniment exigent i aquest és un repte que no s'acaba mai", ha assenyalat Pueyo, qui ha destacat la necessitat d'aquests treballs per anar posant a punt la trentena de quilòmetres que es van traspassar fa quinze anys per part de l'Estat a la Paeria, que, per tant, és responsable del seu manteniment.

"Qualsevol asfalt a partir dels deu anys comença a deteriorar-se de forma notable i per tant un ajuntament com el nostre té una lluita permanent per anar-lo mantenint i posant al dia, a banda del que es fa de nou", ha afegit Pueyo.
Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha assenyalat que "estem treballant perquè de cara a l'any vinent puguem anar actuant en les entrades de la ciutat perquè es troben en males condicions, fent un esforç econòmic als pressupostos per a poder posar-hi més recursos que ens permetin abordar les actuacions que calen en els diferents trams urbans de carreteres que té la ciutat de Lleida". Postius ha lamentat que el traspàs en el seu dia no anés acompanyat d'un finançament regular per afrontar el manteniment de les carreteres, sinó només d'una aportació puntual.

"La voluntat és seguir treballant en aquesta línia, amb aquest pla de manteniment i millora que ha d'establir quines són les prioritats i després fer-ne una calendarització, precisament perquè hi ha trams que fa molt temps que estan esperant poder ser arranjats i moltes vegades no s'ha actuat per criteris tècnics sinó d'oportunitat", ha afegit el tinent d'alcalde.

Les obres en aquest tram de l'N-230 quedaran concloses demà a primera hora, després d'una nova nit de treballs, que comportaran restriccions al trànsit a partir de les 21.00 hores. Dijous està previst enllestir l'actuació pintant les noves marques viàries.

 

·
Moderator
Joined
·
28,566 Posts
Discussion Starter · #2,756 ·

Desdoblaran l'N-240 a Lleida a l'altura de Ciutat Jardí per un nou híper
 • Condició imposada a Esclat per donar llum verda al projecte
 • Entre les rotondes de Pinyana i de l'església de Montserrat
La construcció del minihíper de 4.000 metres quadrats d’Esclat a Ciutat Jardí portarà associat el desdoblament del tram de l’avinguda Alcalde Rovira Roure comprès entre la rotonda de l’avinguda de Pinyana i la de l’església de Montserrat. Fonts municipals van indicar que el grup Bon Preu ja ha demanat la llicència per iniciar les obres, que primer comportaran la demolició de les naus que acullen els establiments Dia, La Sirena i MercaChina i, posteriorment, la construcció del nou immoble de més mida.

Un dels condicionants imposats per l’ajuntament per portar a terme aquesta actuació era la millora dels accessos, tenint en compte el trànsit addicional que comportarà a la carretera d’Osca (N-240) aquest híper, que amb 4.000 metres quadrats de superfície de venda serà el segon més gran de la ciutat després del Carrefour i que ja té llicència comercial de la Generalitat.
 

·
Registered
Joined
·
4,534 Posts
Que l´entrada per Rovira Roure tard o d´hora seria reformada i que tindria dos carrils per sentit era una obra que tots sabíem que tard o d´hora cauria.

A mi m´interessen els detalls.

Com serà el carril bici? No cal que n´hi hagi un per cada costat. Amb un amb doble sentit n´hi ha prou. I si pogués ser pel mig de l´Avinguda, estil Meridiana o Paral·lel, ja seria l´èxtasi, però això dubto que els passi pel cap.

Hi haurà carril bus? Dubto que se´ls acudeixi. Ni al centre de la ciutat se´n veuen gaires.

D´aparcaments no cal que en facin, excepte si és per protegir el carril bici.

Semàfors? Calen més passos de vianants per creuar l´avinguda, perquè en algun tram ho fas una gran volta o travesses pel mig. I amb semàfors, que no serien cap problema pel trànsit si tots van sincronitzats.

Veurem els detalls quan apareguin.
 

·
Moderator
Joined
·
28,566 Posts
Discussion Starter · #2,758 ·
La Paeria aprova les clàusules per contractar la redacció del projecte de l’Equipament residencial a Pardinyes

Ja es pot consultar al Perfil de contractant el plec d’aquest concurs públic per redactar el projecte l’edifici modular residencial per a emergències temporals per 224.066 euros

Se n'ha informat a la Comissió d’Economia i després s’ha aprovat a la Junta de Govern Local


L’Ajuntament de Lleida ha aprovat el plec de clàusules del servei de redacció del projecte bàsic i executiu de l’edifici modular residència per a emergències temporals, ubicat a Pardinyes, la seva tramitació d’urgència i l’inici de la licitació. El concurs, mitjançant procediment obert, ja s’ha publicat avui amb un pressupost total de 224.066,12 euros (que es desglossaria en dos anualitats de 112.033.07 euros per al 2021 i el 2022) i una durada de cinc mesos. Hi ha temps per a presentar ofertes fins al 18 d'octubre a les 13 h. La Paeria tira endavant amb el projecte després que s’hagi aprovat l’informe que avala la urgència del concurs per donar compliment als terminis establerts en el conveni entre l’ajuntament i la Generalitat per iniciar la construcció d’aquest Equipament comunitari per a emergències i altres necessitats d’allotjament temporal d’interès públic.

El projecte rebrà una subvenció de 4 milions d’euros per part de la Generalitat, que ja ha aprovat aquesta partida per donar curs a la seva construcció i posada en marxa. Els diners del concurs per a la redacció del projecte estan inclosos en aquesta partida de 4 M€ de la Generalitat. Fins als 5,2 milions d’euros del cost total del projecte, la Paeria ho inclourà als pressupostos, alhora que demanarà suport a altres administracions, donada la transversalitat del projecte, sent un equipament de territori.

La tinent d’alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, ha explicat que se n’ha donat compte a la Comissió per les Polítiques de Gestió d’Economia, Presidència, Participació i Promoció Econòmica, convocada per avui i que després ho ha aprovat la posterior Junta de Govern Local, que n’és l’òrgan competent. Freixanet ha indicat que s’està sobre el previst i que, un cop redactat el projecte, després correspondrà fer la licitació per executar les obres.

Freixanet ha reiterat que la voluntat de l’equip de govern és donar resposta amb aquest equipament a una problemàtica que fa molts anys que persisteix a la ciutat i poder disposar d’un equipament comunitari que aculli en condicions les persones que venen a l’estiu a la campanya de la fruita i altres situacions que requereixin d’un allotjament immediat i o curt curta/mitjana estada.

Edifici Modular per a emergències i urgències

L’edifici modular es projecta sobre un solar buit, ubicat al carrer Josep Pallach, incloent les instal·lacions necessàries per a desenvolupar diferents tipus d’activitat: ús residencial, activitat de tipus socio-assistencial, accions comunitàries, etc. La capacitat aproximada és de 120 persones. L’equipament, de dues plantes, inclourà espais privatius (habitacions); altres d’ús per a persones que no pernocten (com dutxes o bugaderia); espais comunitaris (sala polivalent, bar-restaurant..) i espais per a professionals (d’atenció i de gestió).

La necessitat de disposar d’un centre d’emergències i urgències socials que garanteixi la cobertura de les necessitats bàsiques i la inclusió social de les persones ateneses també s’estén al concepte “all-inclusive model”. Això es tradueix en la incorporació d’espais comunitaris oberts al barri i a la ciutat com a elements d’integració i inclusió social. Alhora, aquest recurs pensat per a curta i mitjana estada, es pot utilitzar per altres col·lectius en moments de baixa ocupació, que tinguin una estada limitada a la ciutat, com colònies, programes acadèmics d’intercanvi, etc.

Audiència Pública

L’equip de govern de la Paeria celebrarà les pròximes setmanes una audiència pública oberta a la ciutadania perquè hi participin les entitats o persones a títol particular. En aquest espai de debat es parlarà del model d’atenció a les persones sense llar, així com de l’estratègia situacions d’urgència o emergència social o els recursos que s’han previst per atendre aquestes necessitats a la ciutat, entre altres, perquè es pugui establir un model d’actuació amb continuïtat en el futur. La tinent d’alcalde ha reiterat que es continuarà treballant per explicar millor el projecte de l’equipament i per resoldre els dubtes que ha generat. 

·
Moderator
Joined
·
28,566 Posts
Discussion Starter · #2,759 ·
Territori dona llum verda al nou eixample de Guissona
 • Aprovat el planejament per desenvolupar un nou sector residencial i terciari que estendrà el nucli urbà fins al límit amb la carretera L-311, amb 234 nous habitatges
 • Modificat també el planejament municipal de Sant Ramon per crear un nou espai d’esport a l’aire lliure que se situarà entre la piscina i l’escola Mare de Déu de la Mercè
La Comissió territorial d’urbanisme de Lleida, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha aprovat definitivament avui el planejament que permetrà desenvolupar el nou eixample de Guissona (Segarra), un sector residencial i terciari que estendrà el nucli urbà fins al límit amb la carretera L-311, amb 234 nous habitatges.

El sector se situa al sud-oest del nucli urbà, entre la zona residencial de La Fonteta i la L-311, i actualment es troba ocupat per camps agrícoles de secà, la Torre Nova d’En Carlos, una construcció defensiva protegida, un dipòsit d’aigua i diversos murs de pedra de les finques.

L’Ajuntament de Guissona impulsa un Pla parcial urbanístic per desenvolupar un nou eixample, amb la voluntat de proveir al municipi de nous habitatges, tant de lloguer com de compra. D’aquesta manera, es podrà donar resposta a les previsions de creixement de la població, conseqüència de l’ampliació de l’activitat econòmica. El nou sector es vol desenvolupar amb criteris de sostenibilitat i ecoeficiència, per fomentar l’estalvi energètic i minimitzar l’impacte ambiental.

Així, la xarxa viària del nou eixample s’organitzarà mitjançant dos carrers principals que donaran continuïtat a altres existents: l’avinguda President Lluís Companys, que es prolonga fins a connectar amb l’avinguda de Tàrrega; el carrer Font del Forat Micó, que enllaçarà amb l’avinguda President Lluís Companys. Es completarà amb un nou carrer que connectarà el sud del nou sector amb l’avinguda President Lluís Companys. Els 234 habitatges, tots plurifamiliars, es distribuiran al llarg dels nous carrers i tindran un màxim de planta baixa i dues plantes d’alçada.

Al centre del sector, es conservarà la Torre Nova d’en Carlos i es construirà un equipament sanitari-assistencial per donar servei a l’increment poblacional de Guissona. A la cantonada nord-oest, entre la carretera L-311 i l’avinguda President Lluís Companys, es podran ubicar establiments amb usos terciaris i industrials grans, que contribuiran a generar oportunitat econòmiques i laborals per al municipi. Finalment, el Pla preveu 9.260 m2 d’espais lliures, que donaran continuïtat a l’anell verd de Guissona.

Equipaments esportius a Sant Ramon

També a la comarca de la Segarra, la Comissió ha aprovat la modificació del planejament municipal de Sant Ramon per crear una nova zona d’equipaments esportius a l’aire lliure. Se situarà al nord del nucli urbà i connectarà l’actual escola Mare de Déu de la Mercè, el centre social i les piscines.

Per tal de guanyar espai on ubicar aquesta zona esportiva, es reduirà el sector residencial previst al mateix àmbit.
 

·
Moderator
Joined
·
28,566 Posts
Discussion Starter · #2,760 ·

La Paeria farà una nova senyalització que faciliti l’accés als punts més atractius de la ciutat

L’Ajuntament vol renovar els cartells, envellits i amb informació antiquada

La Paeria vol elaborar un pla de senyalització orientativa que faciliti l’accés als punts d’atracció de la ciutat. La redacció d’aquest pla de senyalització ha sortit ara a concurs públic per un pressuspost de 35.421 euros. Segons les bases de la licitació, l’objectiu del projecte és unificar la configuració dels cartells, definir de nou els pols d’atracció a senyalitzar i els punts on s’han de col·locar els cartells per tal d’assolir un guiatge correcte al municipi de Lleida.

El sistema de senyalització pioritza la identificació de les vies per facilitar que els usuaris circulin per la xarxa bàsica, tal com es troba definida en el Pla de Mobilitat Urbana. Val a dir que actualment, el conjunt de senyals d’orientació existents a la ciutat estan molt envellides i la informació dels nous punts s’ha anat afegint a la existent. D’aquesta forma s’ha anat perdent la unitat de criteri i eficiència en el guiatge dels conductors i conductores, segons la Paeria. Les empreses interessades en dur a terme la tasca han de presentar les seves ofertes abans del 2 de novembre.


Sembla que s'afegien noves destinacions quan a l'alcalde de torn li interessava promocionar algun nou equipament, sense esperar que esdevingués un punt d'interès consolidat. A més com es veu a la foto d'exemple ni es molestaven a respectar la tipografia original.
 
2741 - 2760 of 2779 Posts
Top