Skyscraper City Forum banner
2761 - 2780 of 2791 Posts

·
Moderator
Joined
·
28,611 Posts
Discussion Starter · #2,761 ·
La urbanització de la plaça Sant Domènec ressaltarà el conjunt monumental de Balaguer
  • Es millorarà l’accés i es completarà la urbanització de la plaça realçant el conjunt monumental del convent i l’església de Sant Domènec
L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat les obres d’urbanització de la plaça de Sant Domènec, al terme municipal de Balaguer. La intervenció completarà la urbanització d’aquest espai fent-lo més accessible i donant unitat a tot el conjunt monumental.

Les obres projectades tindran un cost de 115.000 euros (IVA inclòs) dels quals la Generalitat aportarà 48.000 euros i l’Ajuntament de Balaguer 67.000 euros. Es basen en un projecte de l’arquitecta Nuria Mesalles, dels serveis tècnics de l’Ajuntament de Balaguer, i seran executades per l’empresa Inmobles Shoping 2016 SL. en un termini de 5 mesos.

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, mitjançant l’INCASÒL que gestiona la seva execució i la Direcció general d’Ordenació del Territori i Urbanisme que fa l’assistència tècnica, i l’Ajuntament de Balaguer són els promotors d’aquesta obra que s’inscriu en el protocol de l’1% cultural.

Les obres donaran unitat cromàtica al conjunt

La plaça de Sant Domènec es troba dins els terrenys que havien format part del conjunt del convent de Sant Domènec, al marge oriental del riu Segre, a tocar el pont vell de Sant Miquel. L’espai queda delimitat per l’est amb la façana de l’església, pel sud amb el carrer d’Urgell, per l’oest amb l’avinguda del Comte Jaume d’Urgell i pel nord amb la terrassa de la residència d’avis i la façana del claustre. Aquests edificis, junt amb la creu de terme situada en l’àmbit de la intervenció, estan declarats com a Béns Culturals d’Interès Nacional (BCIN).

L’actuació consistirà en la urbanització i reforma de la plaça Sant Domènec per tal de millorar l’accessibilitat a aquest espai i als edificis contigus. Continuarà sent una plaça tova amb un passeig entre grans plataners i es faran intervencions puntuals per donar a l’espai una unitat amb la presència històrica dels edificis del conjunt monumental.

En el procés previst caldrà desconstruir alguns elements com el mobiliari urbà, la barana existent, les dues escales que donen accés des del carrer Urgell i les peces ceràmiques que es van posar en substitució del revestiment dels murs perimetrals. També s’adaptarà el nou nivell del paviment de sauló a la creu de terme.

Així s’actuarà unificant el revestiment dels murs existents que s’han construït en diverses èpoques i amb materials diferents. Aquests murs es revestiran amb uns panells de malla electrosoldada reomplerta de pedres i els murs nous seran de gabions, amb aquest mateix tipus de malla, i duran incorporats l’enllumenat puntual i la barana. També es col·locarà un banc de gabions a l’entrada de la porta del claustre i es renovarà el mobiliari urbà.

La platina que marca l’antiga traça de la façana de Sant Domènec es canviarà per una franja mitjançant un paviment de llambordes de pedra, igual que l’existent. D’aquesta forma s’entendrà millor l’espai resultant i la façana de l’església a la vegada que s’elimina un perill de caiguda atès que a vegades passa desapercebut i podia resultar un perill per als usuaris.


 

·
Moderator
Joined
·
28,611 Posts
Discussion Starter · #2,762 ·
Millora de l’accés a la ciutat per la LL-11

El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, ha visitat avui les tasques de reparació del ferm entre la rotonda del cementiri i la de la C-13, i també les obres d’una benzinera propera que, juntament amb una actuació municipal per millorar una zona verda, dignificaran aquesta entrada a Lleida

L’accés a la ciutat per la carretera LL-11, a l’altura de la rotonda del cementiri, es veurà millorat gràcies a diverses actuacions que s’estan duent a terme i que serviran per dignificar aquesta punt, ha explicat avui el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, que ha visitat aquest indret acompanyat pel regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro.

Per una banda, durant la jornada d’avui s’està treballant en la millora del paviment de l’LL-11 en el tram situat entre la rotonda del cementiri i la de la C-13, en diversos punts on es trobava en mal estat, per tal de millorar la seguretat viària. Les obres, que han obligat a restringir parcialment el pas de vehicles, inclouen el fresat i la reposició el paviment d'aglomerat i quedaran concloses aquesta tarda.

Els punts on s'actua són els dos carrils de sortida de la rotonda del cementiri en direcció a Barcelona, incloent-hi l'accés al carril lateral d'entrada al polígon Neopark; i, en sentit contrari, part dels dos carrils de sortida de la rotonda ubicada a l'encreuament de la C-13 amb l'LL-11, en direcció a la ciutat de Lleida.

Paral·lelament, el propietari de la benzinera que es troba en aquest encreuament de l’LL-11 amb la rotonda del cementiri està duent a terme obres de renovació total d’aquest espai, que també comporten millores en la urbanització de l’espai públic en aquest punt i que permetran oferir una molt millor imatge, ha assenyalat Postius.

A més, la Paeria aprofitarà els àrids que s’han retirat durant les obres per instal·lar els dipòsits de la benzinera per anivellar i condicionar com a zona verda una finca municipal que està situada en la cantonada entre la rotonda del cementiri i l’accés que porta cap al polígon El Segre i el pont de Pardinyes, davant l’empresa de pinsos Nanta.

“La combinació d’aquestes obres, que sumen actuacions d’iniciativa pública i privada, permetran dignificar aquest encreuament, que és molt transitat i que ara no oferia la millor imatge”, ha assenyalat Postius, qui ha recordat que millorar els accessos a la ciutat és una de les prioritats de la regidoria.

Les obres de millora del paviment a l’LL-11 formen part del Pla de manteniment, conservació i millora de paviments aglomerat asfàltic, adjudicat a l'empresa Sorigué per un import de 150.000 euros, del qual ja s'han dut a terme diverses actuacions. En una primera fase, el novembre del 2020, es va actuar als carrers Pla d'Urgell, Comtes d'Urgell i Roger de Llúria. En la segona fase, a finals d'estiu, als carrers Príncep de Viana i avinguda Catalunya. Posteriorment, es va dur a terme la millora dels carrers Vidal i Codina, José Olóndriz i l'accés a l'escola Països Catalans, inclosos també en aquest contracte.


 

·
Moderator
Joined
·
28,611 Posts
Discussion Starter · #2,763 ·

Projecte a Lleida per a 230 pisos, una gran zona verda i ampliar l'hospital Santa Maria

Les empreses Sorigué i Cosehisa ja han iniciat els tràmits per a la construcció de més de 200 habitatges i habilitar una gran zona verda de dos hectàrees a la zona compresa entre l'avinguda Onze de Setembre i els carrers Sant Hilari i Roda d'Isàvena. A més, un espai destinat a equipament permetrà ampliar l'hospital Santa Maria.

Les empreses Sorigué i Cosehisa impulsen el desenvolupament del polígon d’actuació urbanística ubicat entre l’avinguda Onze de Setembre i els carrers Sant Hilari i Roda d’Isàvena, que, a més de poder acollir un màxim de 232 habitatges i una gran zona verda, facilitarà l’ampliació de l’hospital Santa Maria, que està situat a l’altre costat de Roda d’Isàvena.Cadascuna de les dos empreses ha adquirit el 50% dels terrenys de titularitat privada que formen part d’aquest sector, la superfície global del qual és de 25.277 metres quadrats, dels quals 1.827 estan destinats a equipament. Sorigué i Cosehisa ja han iniciat els contactes amb l’ajuntament per tramitar el pla de reparcel·lació i la posterior urbanització del sector, l’ordenació orientativa del qual, encara no definitiva, preveu que els habitatges estiguin distribuïts en cinc blocs.

[...]

Gestió de Serveis Sanitaris, l’empresa pública que gestiona l’hospital, projecta des de fa temps ampliar l’àrea de Salut Mental amb una nova unitat per a ingressos.El plantejament actual per part de Salut és aprofitar aquest solar a l’altre costat del carrer per a un immoble que aculli serveis com podrien ser consultes externes, administració o determinades proves que no estan vinculades a l’hospitalització, i aprofitar d’aquesta manera els espais que quedarien lliures en l’actual centre per poder ampliar els llits per a salut mental. L’alternativa que també s’havia estudiat de fer allà el nou edifici per a aquest servei ha quedat descartada perquè totes les unitats d’hospitalització han d’estar integrades per facilitar els trasllats interns per a proves o altres motius, la qual cosa seria impossible a l’haver-hi un carrer al mig. També cal tenir en compte que el fet que bona part dels immobles del Santa Maria estiguin catalogats pel seu interès històric i artístic dificulta determinades actuacions d’ampliació i reforma de les instal·lacions sanitàries.
 

·
Registered
Joined
·
4,622 Posts
Molt bonic el plànol, però aquesta illa situada entre els carrers Sant Hilari, Roda d´Isavena i l´Avinguda Onze de setembre apareix en tot els plànols que haig vist com a zona verda. Han canviat el POUM? No en tinc notícia.
 

·
Registered
Joined
·
1,610 Posts
Molt bonic el plànol, però aquesta illa situada entre els carrers Sant Hilari, Roda d´Isavena i l´Avinguda Onze de setembre apareix en tot els plànols que haig vist com a zona verda. Han canviat el POUM? No en tinc notícia.
Si, això posa a l'article, que l'Ajuntament ha acceptat requalificar-ho ja que no té diners per fer-hi la zona verda en qüestió, i al final s'ha arribat a aquest acord amb promotors per fer ambudes coses.

I sincerament, em sembla bé, aquesta parcel·la ja fa molt que s'hauria d'haver urbanitzat i d'aquesta forma la zona verda segueix sent gran, es permet la contrucció de vivenda en una zona molt interessant i que vertebra el passeig de l'Onze de Setembre i a més, ho paguen els promotors.
 

·
Registered
Joined
·
4,622 Posts
Tan arruinat està l´ajuntament! Ho dic perquè agafar i explanar, si cal fer-ho, més enfonsar l´edifici existent i treure´n la runa i plantar arbres no sembla pas ser una obra que requereixi grans quantitats de recursos pel que és un ajuntament de la mida del de Lleida. Suposo que diran que la culpa és de l´anterior equip i potser tenen raó. No ho sé.

No anem a Lleida gaire sobrats de zones verdes i aquella illa amb la proposta presentada no quedarà malament, però seran quatre arbres entre edificis. Res semblant a un parc. El que és cert és que el passeig Onze de Setembre amb aquesta actuació quedarà clarament inserit en la trama urbana i deixarà de ser un passeig perifèric.

Just a l´altre costat del passeig de l´Onze de Setembre, en aquell punt, hi ha una gran illa entre el mateix onze de setembre, l´avinguda de Marimunt, l´avinguda de Pinyana i el nou carrer a urbanitzar que surt de la rotonda situada a la cruïlla entre onze de setembre i Roda d´Isavena i que anirà paral·lel a Marimunt. Aquesta illa és una gran zona verda, amb la previsió de l´edificació d´edificis només en algunes de les seues vores, quedant com el parc de la ciutat de Tarragona. Espero que respectin el planejament actual.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Te bona pinta, ja que si per aquest ajuntament una zona verda es com la del descampat de Joc de la Bola, que ara aparcar per la zona es un caos, sobretot els dijous amb el mercat, i la "Zona Verda" son 4 abres mal plantats i ple de cagades de gos.
 

·
Registered
Joined
·
4,622 Posts
Te bona pinta, ja que si per aquest ajuntament una zona verda es com la del descampat de Joc de la Bola, que ara aparcar per la zona es un caos, sobretot els dijous amb el mercat, i la "Zona Verda" son 4 abres mal plantats i ple de cagades de gos.
Sóc del Joc de la Bola i el parc al descampat dels "arbres mal plantats" és una reclamació veïnal després que la zona verda que s´anunciava en temps del Ciurana just al costat del camp d´Esports, on ara fan el mercat el dijous, fos convertida en un gran pàrquing.

Teòricament aquest hivern han de fer la plantada dels arbres i resta de vegetació que falta.
 

·
Moderator
Joined
·
28,611 Posts
Discussion Starter · #2,769 ·
L'estació d'autobusos serà municipal el 24 de març

La concessió de l’estació d’autobusos del carrer Saracíbar acaba el 24 de març del 2022 i la cooperativa encarregada de la seua gestió ha confirmat que l’entregarà a la Paeria en la data acordada. Així ho va assegurar el que va ser gerent i actual conseller d’aquesta societat, Manuel de Sárraga, que va recalcar que “el 24 de març entregarem les claus de l’estació a la Paeria sense cap dubte i serà decisió seua l’ús que li vulgui donar”. La concessió de l’estació, la construcció de la qual va ser finançada pels comerciants del carrer Sant Antoni i la cooperativa Nostra Llar, va començar el 24 de març del 1972 i De Sárraga defensa donar-li un ús completament diferent de l’actual.

“Crec que el millor seria fer un equipament comercial que revitalitzi la zona de Blondel, Sant Antoni i avinguda de Catalunya, però per fer-ho s’haurà de modificar el Pla General, ja que l’espai està qualificat com a equipament.” Precisament, l’any 2008 la Paeria va negociar amb l’empresa FNAC per obrir-hi una gran botiga, però la crisi econòmica de llavors va fer que tot el projecte saltés pels aires. En aquest sentit, De Sárraga va incidir que “ajudarem la Paeria en el que faci falta a nivell d’assessorament, però deixant clar que la nostra feina acabarà el mes de març. De tota manera, no tinc dubtes que si l’ajuntament vol fer una nova estació a Príncep de Viana és perquè ja té algun projecte al cap per a l’espai del carrer Saracíbar”, va assegurar el conseller de l’estació d’autobusos. Reconvertir la terminal en un comerç de referència és l’opció preferida tant per a la cooperativa que el gestiona com per als veïns i els comerciants de l’Eix.

En aquest sentit, el seu president, Llorenç González, va dir que “l’important és que hi hagi voluntat política, però el millor seria que una gran marca s’establís allà i fes de pol comercial de tota la zona de Sant Antoni i els barris d’Universitat i Instituts-Sant Ignasi”. No obstant, González també proposa “que s’hi habiliti un pàrquing, perquè els dissabtes els de Sant Joan i Blondel s’omplen i els clients que venen de fora de la ciutat ho agrairien”.

 

·
Moderator
Joined
·
28,611 Posts
Discussion Starter · #2,770 ·

Estudi per vianalitzar l'entorn de Ricard Viñes i el carrer Alfred Perenya

La comissió d’Urbanisme de la Paeria va aprovar ahir estudiar la viabilitat de convertir en zona de vianants els carrers Alfred Perenya i el tram final de Pi i Margall i crear una zona comercial per als vianants a l’entorn de la plaça Ricard Viñes.

La proposta la va presentar el Comú i va comptar amb el suport de l’equip de govern (ERC i JxCat), els edils no adscrits Ángeles Ribes i José María Córdoba i l’abstenció de la també no adscrita Maria Burrel, el PSC i el PP. La proposta del Comú preveu la possibilitat de convertir en zona de vianants Pi i Margall entre el carrer Salmerón i la plaça del Treball i Alfred Perenya entre Príncep de Viana i Rovira Roure. Respecte a la zona comercial per a vianants, la proposta és que inclogui des de la plaça Pau Casals fins a la plaça de les Missions.

 

·
Registered
Joined
·
4,622 Posts
Pi i Margall és una perllongació de l´eix, i és un carrer molt comercial

Alfred Perenya? Potser seria millor de posar passos elevats però peatonitzar-lo, no ho veig clar. No és un carrer comercial i tampoc fer-lo de vianants el faria més atractiu. Els vianants triarien igualment Prat de la Riba per desplaçar-se.
 

·
Moderator
Joined
·
28,611 Posts
Discussion Starter · #2,774 ·
Potser la intenció és ampliar la plaça del Treball, però en aquest cas tampoc no caldria fer-lo tot de vianants, només des de Paer Casanovas a Príncep de Viana.
 

·
Registered
Joined
·
4,622 Posts
Si volen connectar la nova part de vianants del carrer Pi i Margall fins a la plaça del Treball, cal interrompre la circulació a Alfred Perenya, que ara és un eix secundari pels vehicles prou vàlid per anar de la zona de Ricard Vinyes fins a Pardinyes i Balàfia. Si prohibeixes la circulació dels que venen per Alfred Perenya a la plaça del Treball, pots fer de vianants tot el carrer, però no li veig el guany, francament. Jo crec que seria millor treure els cotxes de Pi i Margall que seria una bona perllongació de l´eix comercial i després ja es miraria si cal o no fer pels vianants Alfred Perenya. Jo no acabo de veure de manera clara aquesta dèria per les peatonalitzacions en segons quins carrers que no aporten res. Per mi és millor l´eixamplament de voreres, si es pot -en el cas d´Alfred Perenya ja es va fer fa anys-.
 

·
Registered
Joined
·
1,610 Posts
Més valdria actuar a Prat de la Riba, i deixar-se d'invents en carrers paral·lels.

Prat de la Riba fa temps que damana canvis. Sobretot, carril bici en calçada, voreres més amples, i no sobraria un carril bus per sentit.

Segons el tram, hi deixaria els 3 carrils actuals, o ho passaria a 2 carrils per sentit, en ambdós casos un dels carrils hauria de ser exclusiu per bus i taxi. I un carril bici bidireccional, clar. La resta, espai per voreres i on es pugui, espais de càrrega i descàrrega de mercaderies urbanes. Aparcaments, tots fora excepte PMR.
 

·
Registered
Joined
·
4,622 Posts
A Prat de la Riba li cal un rentat de cara total. Se´n parla però no es concreta mai res.

Jo les voreres d´entrada no les eixamplaria. El carril bus, necessari i més o menys dissenyat, però crec que només caldria en un sentit, direcció príncep de Viana.

Per mi, el més addient seria de fer pel centre de l´Avinguda el carril Bus i el carril bici, deixant entre tots dos carrils un espai amb arbres que seria on hi haurien les marquesines. El carril Bus més proper al Pg. de Ronda i el carril bici més proper a la Seu vella. Fet això, dos carrils pels vehicles privats per banda i aparcaments només en un costat.
 

·
Moderator
Joined
·
28,611 Posts
Discussion Starter · #2,778 ·
La Paeria engegarà un procés participatiu per decidir què fer amb l'estació d'autobusos
  • Sigui quina sigui l'elecció, el solar s'ha de rehabilitar i costarà uns 3,5 milions d'euros
El regidor d'Urbanisme recorda que el solar de l'actual estació d'autobusos està qualificat com a equipament comunitari i que, per tant, els usos s'han d'adequar a aquesta circumstància. Postius explica que les entitats comercials, per exemple, els han traslladat la necessitat de complementar l'espai d'aparcament; les associacions aposten per un centre de dia o un centre cívic, i hi ha escoles properes que voldrien ampliar el seu espai.

També podria acollir un equipament esportiu
, apunta Postius, o fins i tot combinar diverses propostes ja que hi ha diversos espais. I és que, a banda de la planta que dóna al carrer, on arriben i surten els autobusos i estan les oficines; a la primera planta hi havia antigament un restaurant i a la planta soterrada, actualment tancada, hi havia hagut una discoteca. "És un espai molt gran i caldrà veure quins usos se li poden donar, però és una gran oportunitat per a aquesta zona de la ciutat mancada d'equipaments", celebra Postius."Es tracta d'endreçar aquesta zona que fa molts anys que espera. Molts anys de reivindicacions, de vergonya i de degradació que cal corregir", apunta.

A més, Postius ha afegit que estan en contacte amb el govern espanyol perquè l'edifici dels sindicats, que té un expedient de disciplina urbanística obert per males condicions, i que també està qualificat com a equipament comunitari, pugui afegir-se al projecte participatiu. "Hem traslladat a l'Estat que voldríem trobar una solució conjunta per donar vida als dos espais, que estan un al costat de l'altre", un projecte que permetria també connectar el carrer Saracíbar amb l'avinguda Catalunya.

Sembla bona idea incorporar l'edifici del sindicats al procés.
 

·
Registered
Joined
·
704 Posts

Attachments

2761 - 2780 of 2791 Posts
Top