SkyscraperCity Forum banner
21 - 40 of 195 Posts

·
Registered
Joined
·
5,096 Posts
Bona noticia. La veritat ques es un carrer al que li tocava una renovació urgent. La ver.itat es que en aquests anys de crisis i absència de grans obres estan aprofitant per fer aquells petits arranjaments que els ciutadans demanàvem fa molt temps i que sempre deixàven de banda.
Alguna cosa de bo havia de portar la crisi.
Ara potser es fixaran més en les petites coses que sense cridar l´atenció del públic milloren la vida del veïnat.
 

·
Registered
Joined
·
5,096 Posts


La Paeria licita les obres de millora de la plaça Pau Casals

Està previst que les obres comencin a finals d’octubre i s’acabin a la primavera, amb un pressupost total de 474.058 euros

La Paeria renovarà, millorarà els serveis i rehabilitarà l’espai públic de la plaça Pau Casals de Lleida. L’ajuntament ha tret a licitació el projecte de les obres, que es preveu que comencin a finals d’octubre i que s’acabin a la primavera, amb un pressupost total de 474.058 euros.

L’actuació s’emmarcarà en una àrea de 3.400 m2, destinant un espai a jocs infantils i a enjardinament. Amb el projecte de renovació, la plaça guanyarà espai i s’eixamplarà amb l’enderroc dels tancaments perimetrals de la plaça i l’alineament de la vorera de l’avinguda de Balmes amb el tram existent de Ricard Viñes fins Torres de Sanui. L’espai de vorera es guanya a partir del carril lateral actual que serveix com a zona d’estacionament de vehicles, amb la qual cosa s’incrementa l’espai per als vianants, el carril bicicleta i s’afavoreix la integració de la plaça Pau Casals amb el sistema viari consolidat.

Pel que fa a l’ordenació dels espais i els paviments de la plaça, s’obriran els espais actuals als carrers contigus a la plaça, establint corredors i passadissos al voltant dels espais enjardinats o més lúdics de la plaça, afavorint-ne la transversalitat i l’obertura de la plaça a la trama urbana. Així, s’incrementa l’espai útil destinat als vianants, passant dels 2600 m2 actuals als 3400 m2 previstos en el projecte.

També es reordenarà la mobilitat al seu entorn, amb la incorporació del tram de l’avinguda de Balmes corresponent a la plaça a la xarxa del carril bicicleta. Per una altra banda, se suprimirà el gir dels vehicles a l’esquerra al voltant de la Creu dels Tres Tombs. El moviment de gir a l’esquerra en el semàfor es manté, però es resol mitjançant un carril dret d’espera a l’avinguda de Balmes, a partir del qual es podrà fer aquest moviment. Pel que fa a la pacificació del trànsit a l’entorn de la plaça i la millora de la seguretat viària, es faran dos passos elevats de vianants en les connexions de la plaça amb el carrer Torres de Sanui i amb el carrer Vallcalent i Ciutat de Fraga. La mesura es complementa amb l’increment de l’amplada de la vorera del carrer Vallcalent, entre Ciutat de Fraga i Balmes.

El projecte de renovació preveu preservar els arbres en bon estat de la plaça i adaptar-ne l’espai del voltant. En l'àmbit de serveis i d'instal·lacions de la plaça es contempla la renovació de la xarxa d’aigua al llarg de tot el perímetre de la plaça, la col·locació d’un nou sistema de drenatge per a l’evacuació de les aigües pluvials, la renovació de la xarxa de regadiu i la implantació de nou enllumenat públic a la zona corresponent a l’Av. Balmes, seguint l’ordenació iniciada amb la urbanització de la plaça Ricard Viñes.

A més, es preveuen els treballs de restauració, neteja i recol·locació de l’estàtua de Pau Casals, il·lustre violoncel·lista, director d’orquestra i català universal, que dóna nom a la plaça, per potenciar-ne la seva presència i el seu coneixement per part de tots els ciutadans.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=true&IdNoticia=20824
M´agrada el projecte. No li trobo cap defecte.
I encara sort que se´ls ha acudit de fer un carrir per girar a l´esquerra i no han ideat una minirotonda, que ara és la moda.
 

·
Registered
Joined
·
5,096 Posts
El senyor alcalde , es llest com les guineus i s'ha guardat les inaguracions per coincidir en plena campanya electoral.
Quina casualitat que dos obres molt esperades com la plaça Pau Casals (fa segles que s'ha demanat fer-la nova), així com l'arrenjament dels voltants de l'avinguda estudi general (no entenc porque no es va fer quan es va inagurar el complex campus) es deixi per ultima hora....
I ara llegeixo que retornarà les obres al museu de la ciència....

Angel Ros (el faraò de Ponent) !
Per desgràcia, això ho fan tots els alcaldes, i ara es nota menys perquè no hi ha tants diners per gastar. Esperem no obstant que almenys ho facin bé i que no s´enfonsi com va passar amb la vorera de l´av. onze de setembre que mira cap al pàrquing del camp d´esports que va cedir a la tardor després d´haver-la feta precipitadament en una primavera electoral.
 

·
Registered
Joined
·
5,096 Posts
La Paeria adjudica la urbanització de la "nova" plaça Pau Casals

A l'empresa Arnó per un import de 432.009,51 € i un termini d'execució de 5 mesos

L'Ajuntament de Lleida ha adjudicat la urbanització de la "nova" plaça Pau Casals a l'empresa Arnó per un import de 432.009,51 € i un termini d'execució de 5 mesos. Amb aquesta actuació la plaça es convertirà en un espai obert, amb més superfície per als vianants i jocs infantils.

Així, la "nova" plaça Pau Casals no tindrà mur perimetral, una reivindicació històrica dels veïns de la zona, i s’eliminarà el carril lateral a Balmes per ampliar la vorera fins a l’actual mitjana i guanyar espai per als vianants. La nova vorera s’incorporarà a la plaça, però s’hi deixarà un espai per poder envoltar la Creu dels Tres Tombs durant la celebració de la festivitat de Sant Antoni Abat. Així mateix, es preveu restaurar i resituar l’escultura de Pau Casals en un punt de la plaça més proper a la Creu dels Tres Tombs i posar-la sobre un paviment de diferent color, perquè tingui més rellevància que en l’actualitat. Es posaran una trentena de bancs i cadires, es reforçarà l'enllumenat, s'instal·larà reg i es milloraran les xarxes d'aigua i sanejament, així com l'accessibilitat.

La novetat d'aquest projecte és la zona de jocs infantils, que estarà situada a la part més allunyada de la calçada, que incorpora un gran joc infantil en forma de vaixell pesquer, per recordar els orígens mediterranis de l'il·lustre violoncel·lista a qui està dedicada l'espai.

L'Ajuntament de Lleida compta amb una partida pressupostària i avança el finançament de la urbanització de la plaça Pau Casals, que té una subvenció de 284.435 € del PUOSC de la Generalitat.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=true&IdNoticia=21677

^^ I aquestes cometes? Honestedat en període preelectoral? :eek:
Suposo que la reforma de la plaça Pau Casals serà una de les obres per lluir a les eleccions com la urbanització de l´avinguda Estudi General, ja que la reforma de la Rambla Ferran ha quedat en un no res.
 

·
Registered
Joined
·
5,096 Posts
Privatització encoberta de les Basses?

Això apareixia al programa electoral de fa quatre anys?

Perquè presentar-ho ara quan falten mesos per les eleccions municipals i no discutir-ho amb tots els grups a la campanya electoral i que el poble ho pugui valorar democràticament?
 

·
Registered
Joined
·
5,096 Posts
Em sembla que posant sobre la taula terreny per a indústries no s´activa l´economia. L´economia funciona quan hi ha demanda de terrenys per a usos industrials, i no veig que això passi.

Suposo que tot això forma part de la campanya electoral. Avui un home m´ha dit que l´Àngel Ros està nerviós perquè les enquestes no li són favorables.

Ahir em va arribar una carta on l´alcalde em deia que si no feia cap infracció em regalaria no sé quantes hores de parquímetre gratuït. A banda de que no els faig servir mai, quan vaig rebre la carta em vaig posar de molt mala llet perquè pensava que era una multa.
 

·
Registered
Joined
·
5,096 Posts
El col·legi d´arquitectes de Lleida planteja modificar el POUM en tramitació per incloure-hi una reserva de terrenys preferentment als límits de la ciutat per ubicar-hi en un futur una línia de tramvia.
 

·
Registered
Joined
·
5,096 Posts
^^ Només es tracta de resevar terrenys al POUM, i això només es pot fer allà on encara no s´ha urbanitzat, on es pot determinar que el vial X tingui un espai reservat pel tramvia, que fins que no s´implanti pot utilitzar-se per l´autobús.

Sembla que la idea és de crear un circuit circular que envolti la ciutat. Veurem però que acaben fent, tot i que jo penso que encara que fessin una reserva que circumdés la zona urbana, si s´arribés a construir entraria cap al centre per un lloc o altre, perquè no li trobaria gaire sentit un tramvia que no atansés a la gent a la zona de l´avinguda de Madrid.

Per altra banda, el POUM considera que un cop s´acabi l´avinguda Onze de Setembre fins la carretera de Saragossa i s´uneixi aquest punt amb la variant sud i una perllongació de l´avinguda de Barcelona que començaria a l´enllaç amb l´autopista, es reordenarà el trànsit a la primera circumval·lació instaurant-hi el sentit únic, i si això arriba, no veig gaire complicat que a l´avinguda d´Aragó, Balmes, avinguda de Catalunya, etc... dels quatre, cinc o sis carrils pels vehicles que ara hi ha un pugui passar a ser terreny pel tramvia.
 

·
Registered
Joined
·
5,096 Posts
Jo n´havia sentit a parlar del projecte d´hotel frustrat.
A més, vaig conèixer una persona que va viure a l´edifici i l´interior té alguns trets (o pífies fruit de la reconversió) que fan que sigui visible que a l´inici l´objectiu era un altre.
 

·
Registered
Joined
·
5,096 Posts
Això no és res comparat amb Torre Salses. Allà no hi ha quedat res, tot i que penso que fou el propi ajuntament qui ho va treure per evitar robatoris, segurament després de patir-ne alguns. De fet, no només han tret els cables, sinó també la carcassa superior.

A banda d´això, tota la urbanització fa pena. Les tampelles dels serveis soterrats també han estat robats, les fonts no ragen, els arbres no són esporgats, els escombraires no passen per allí i alguns carrers tenen un tou de matèria orgànica, bàsicament fruits de la mèlia, que no deixen gairebé veure l´asfalt. I l´última vegada que hi vaig passar les poques zones amb gespa que hi ha estaven rostides pel sol.
 

·
Registered
Joined
·
5,096 Posts
Suposo que si, pero veient les últimes tendències a la ciutat en quant a jardineria suposo que serà a base d'heura i plantes aromàtiques i de secà. No ho trobo malament però al centre de la ciutat no estaria malament ajudar amb una mica de gespa. Després et trobes rotondes com la del cementiri, i zones allunyades amb molts m2 de gespa i les places del centre no tenen ni m2.
Hauria quedat millor des del meu punt de vista una mica de verd.

Respecte a la rotonda del cementiri i zones de gespa properes en zona industrial, no crec que ara sigui el moment d´arrencar-la, però si que crec que totes aquestes zones agespades caldria dotar-les d´arbres i arbusts, que farien ombra a la pròpia gespa evitant a la llarga destinar-hi tants litres d´aigua.
 
21 - 40 of 195 Posts
Top