SkyscraperCity Forum banner

Projectes al Camp de Tarragona

774610 Views 4944 Replies 134 Participants Last post by  Gabri999
• L'objectiu del pla és un desenvolupament equilibrat i que el municipi mantingui la seva personalitat

• L'Ajuntament preveu aprovar el nou pla general aquest any

Després de quatre anys de treballs, la revisió del pla d'ordenació urbana (POUM) de Tarragona s'apropa a la fi. L'esborrany del projecte preveu l'expansió del municipi per donar sostre a un màxim de 175.000 habitants, 45.000 més dels que la ciutat compta actualment. Segons les estimacions de l'equip de govern (CiU-PP), el ple podria aprovar la proposta provisional abans de l'estiu i ratificar-la a finals d'aquest any. D'aquesta manera es gira full a l'actual planejament, en vigor des de l'any 1995.

L'"obsessió" de l'alcalde, Joan Miquel Nadal, que ha assumit personalment les competències sobre la redacció del pla, és que Tarragona no sobrepassi els 175.000 habitants al llarg del segle XXI. L'objectiu és garantir que la ciutat conservarà la seva personalitat malgrat el creixement demogràfic i la millora de les comunicacions amb l'àrea d'influència de Barcelona. En paraules de l'alcalde, el pla vol evitar que el municipi es converteixi "en una ciutat dormitori", i assegurar "l'equilibri entre els elements socials, històrics, industrials i culturals" que la caracteritzen.

El detall del pla no és definitiu, i possiblement variarà de forma sensible durant la fase d'aprovació, que inclou un període d'al·legacions. El que no canviaran són les motivacions del nou pla general, que assumeix el repte de donar continuïtat a l'entramat urbà de Tarragona. L'ordenament de la ciutat pateix encara els efectes d'una mala gestió urbanística a la dècada dels anys seixanta, quan l'arribada de les indústries químiques va motivar la creació, de manera precipitada, de la majoria de barris perifèrics de la ciutat. Quaranta anys després, el centre i els barris de Ponent segueixen desconnectats entre si. La proposta municipal planteja donar tractament urbà als descampats que aïllen els nuclis i millorar d'aquesta manera la cohesió de la ciutat.

Condicionat al sud per l'activitat industrial, el creixement de Tarragona segueix apuntant a la zona de Llevant. Ara que la creació d'un barri de 4.800 vivendes a la zona de Terres Cavades ha quedat paralitzada -amb dimissió i escàndol urbanístic inclosos-, l'Ajuntament apunta com a alternativa la zona de la Budellera. Es tracta d'una àrea pròxima d'unes 120 hectàrees, on es podrien construir unes 5.000 vivendes. Un dels principals promotors de Terres Cavades, el contructor José Luis García, ha comprat unes 30 hectàrees de terrenys a la zona amb perspectiva d'urbanització.

Veient que els preus a la Budellera creixen com l'escuma, veïns i ecologistes, agrupats a la plataforma Tarraco Verda, ja han manifestat el temor que la zona es converteixi en un camp de batalla immobiliari. Igual que amb Terres Cavades, el jutge que instrueix el cas a l'Audiència de Tarragona ha sol·licitat al consistori tots els expedients d'actuació urbanística previstos a la zona.

Al marge d'aquestes dues àrees, l'Ajuntament preveu noves urbanitzacions als voltants de la platja de la Móra, a cala Tamarit, mas d'en Rabassa i mas d'en Sorder. Respecte a això, el grup conservacionista Gepec critica "la fragmentació" dels espais naturals que vol impulsar el consistori a la zona de Llevant.

Nova centralitat

Dins del casc urbà de Tarragona, el consistori ha previst una nova centralitat a la zona de l'Hospital Joan XXIII, on s'aixecaran 1.900 habitatges. El consistori preveu allargar la rambla Nova fins a aquesta zona, així com implantar al barri establiments amb caràcter, com ara un centre comercial d'El Corte Inglés (sempre que la Generalitat hi estigui d'acord). Les obres d'urbanització començaran el mes de juliol, tenen un pressupost de 26 milions d'euros i acabaran l'any 2007, tal com es va establir ahir a la junta de govern municipal.

Segons Nadal, la redacció del POUM s'ha hagut d'adaptar a diverses modificacions del reglament, i això ha endarrerit la culminació dels treballs, que havien de durar un any i mig, segons es va estimar quan van començar, l'any 2001.

--

AVUI.
2961 - 2980 of 4945 Posts
También quería añadir un detalle que aprecie. Parece que está calle tendrá la siguiente continuidad

Hice este dibujo en Google Maps, donde el naranja es la calle digamos ya casi urbanizada, pero parece que también urbanizaran la línea azul. La línea verde de momento no la han excavado, y la línea amarilla en teoría se hará en una futura fase

TARRAGONA ciutat | Recopilació d'edificis en obres, en mal estat, i solars buits

1) al centre antic (ex-intramurs) (entre Baixada Toro, Passeig de les Palmeres, Rambla Vella, Estanislau Figueras, Pau Casals, Colom, Plaça Ponent, Sevilla, Doctor Zamenhof, Caputxins, Mitja Lluna, Martí d'Ardenya, Arquitecte Rovira i Pons d'Icart):

-POUM: edifici d'Estanislau Figueras (nº18) amb Ixart, demolició. Obertura com a zona peatonal. Finalitzat, obert al públic.
-POUM: edifici contigu a l'anterior, C/Estanislau Figueras (nº16) amb Ixart. Demolició encara no iniciada.
-OBRA NOVA: Estanislau Figueras, entre Ixart i Assalt. Construcció de l'edifici de la nova seu del col.legi/centre d'acollida Sant Josep Obrer, a l'antic solar de l'Agua del Carmen... La façana... és horrorosa! :cripes: Hi han afegit unes bandes verticals de colors, cosa que encara la fa més horrorosa. Finalitzat. Més lleig que un pecat, és.
-EN OBSERVACIÓ: propera (sembla ser) demolició o restauració d'un edifici antic al C/Méndez Núñez (nº9), entre Rambla Nova i Armanyà. Detectades algunes obres als baixos de l'edifici (desconec de quin tipus). La cosa no avança, ara per ara.
-OBRA NOVA: edifici a C/Lleida (nº29), entre Cervantes i Pl.Ponent. Finalitzat i amb habitants.
-OBRA NOVA: edifici al C/Armanyà (nº15), entre Roger de Llúria i Adrià, costat muntanya. No és gaire gran. Paral.litzat, però no han tret les bastides.
-OBRA NOVA: edifici al C/Armanyà (nº9), entre Méndez Núñez i Adrià, costat muntanya. Paral.litzat.
-REFORMA: Ampliació de l'edifici de Càritas, al c/Armanyà (nº16), cantonada Adrià, costat Francolí/Pons d'Icart. L'estructura ja arriba a l'alçada de l'edifici de Càritas. Estan fent un afegit a la torreta rodona de la part antiga de l'edifici. Afegit finalitzant-se. La veritat és que no queda gaire bé...
-RESTAURACIÓ: edifici antic al C/Cardenal Cervantes (nº6), entre Fortuny i Unió, costat mar. Façana pintada de color blau. Finalitzat, i en servei! Tota una sorpresa, han anat rapidíssims, És un hotel, i ja funciona!!! Hotel Pigal, es diu. Ha quedat fantàstic, i més places hoteleres a Tarragona.
-RESTAURACIÓ: lateral i teulada de l'església de St.Francesc (c/St.Francesc cantonada Rambla Vella). Finalitzada.
:siren: -OBRA NOVA: bloc de pisos a Pau Casals (nº8) entre August i Estanislau Figueras. Finalitzat i amb habitants.
-RESTAURACIÓ: façana antiga al C/Méndez Núñez (nº5), entre Rambla Nova i Armanyà, costat Francolí (entre la pizzeria Da Mario i el Cafè Teatre). Finalitzada.
-RESTAURACIÓ: façana antiga a C/Fortuny (nº17) amb Governador González (l'edifici de la pastisseria Carmen). Finalitzada.
-RESTAURACIÓ: façana antiga a Rambla Nova, nº23 (cantonada Girona, just davant de la Casa Salas, És l'edifici de RTVE i el Jofre). Finalitzada.
-RESTAURACIÓ: rehabilitació d'edifici antic a Rambla Nova, nº29 (entre Girona i Sant Agustí, a dues cases de la Casa Salas, És la casa del restaurant Shanghai). Hi anuncien 8 pisos de 100m2. Finalitzada i amb habitants.
-RESTAURACIÓ: façana antiga a Rambla Nova (nº62), cantonada C/Unió (És l'edifici del Dunkin Donuts i el banc Sabadell). Finalitzada.
-RESTAURACIÓ: rehabilitació d'edifici antic a Rambla Nova (nº36), cantonada Adrià (És l'edifici del Nàstic). Finalitzada.
-RESTAURACIÓ: façana antiga a Rambla Nova (nº 47), entre Sant Agustí i Comte de Rius, costat muntanya (És l'edifici del Hunkermöller). Finalitzada.
-RESTAURACIÓ: façana antiga al C/Colom (nº10-12), entre Font del Centenari i Governador González, a la vorera del Zara. Finalitzada.
-EN OBSERVACIÓ: C/St.Agustí (nº2), cantonada Rambla Vella, tocant a l'església de Sant Agustí. L'edifici civil més antic del centre. En pèssim estat.
-EN OBSERVACIÓ: C/Roger de Llúria (nº9, nº9-BIS), entre Armanyà i Pons d'Icart.
-EN OBSERVACIÓ: C/Unió (nº39), cantonada Cardenal Cervantes. Tapiada. Elements Art Déco a la façana. És la casa de la senyora que acumulava brossa.
:siren: -SOLAR: C/Unió (nº43), dóna al C/Fortuny. Antic garatge dels Autocars Segarra. Restes romanes. Hi ha cartell d'obra, possible promoció d'habitatges.
-EN OBSERVACIÓ: C/Gasòmetre (nº6), entre Mitja Lluna i Soler, costat mar. Edifici de l'antic Discos Arsis (no l'actual).
-EN OBSERVACIÓ: C/Gasòmetre (nº8), entre Mitja Lluna i Soler, costat mar. Antiga nau industrial, hi havia una empresa de marbres (funeraris). Restes romanes.
-SOLAR: C/Gasòmetre (nº35), entre Soler i Lleida, costat muntanya. Dóna al fórum romà. Restes romanes!!!
-RESTAURACIÓ: façana antiga a Rambla Nova (nº94-B), entre Colom i Canyelles. Edifici de la llibreria Adserà. Finalitzada.
-RESTAURACIÓ: edifici antic a Rambla Nova (nº 38), cantonada Adrià (costat Francolí). Restauració de la façana lateral (C/Adrià). Casa molt senyorial, de les que més de la Rambla Nova. Finalitzada.
:? -RESTAURACIÓ?: edifici antic a C/Canyelles (nº12), cantonada Governador González (costat mar). L'edifici havia tingut la façana amb bastides, però no es veu ni rastre d'intervenció. :?
-RESTAURACIÓ: façana antiga a C/Comte de Rius (nº19), entre August i Rambla Nova, costat Francolí. Finalitzada.
-RESTAURACIÓ: façana antiga a C/Unió (nº9), entre Rambla Nova i Governador González.


2) a la Part Alta (intramurs) (entre Rambla Vella, Passeig de Sant Antoni, Passeig Torroja, Muralles, Via de l'Imperi Romà):

-RESTAURACIÓ: casa antiga al C/Cavallers (nº5-7) cantonada Riudecols. Finalitzat i amb habitants.
-RESTAURACIÓ: Ca l'Ardiaca, al Pla de la Seu. Projecte d'hotel. Paral.litzat.
-RESTAURACIÓ: Ca l'Agapito i Voltes del Pallol, a la Plaça del Pallol. Paral.litzat.
-RESTAURACIÓ: edifici antic a la Plaça del Rei (nº10) cantonada Plaça dels Àngels (nº14). Finalitzada. No m'agrada, queda massa "nova", i l'han pintat de color gris, quan abans era ocre, i quedava millor.
-RESTAURACIÓ: façana de l'església de la Trinitat (a la Pl. del Rei). Finalitzada.
-EN OBSERVACIÓ: cases de la vorera oriental del C/Comte en pèssim estat (nº1, i nº9).
:siren: -EN OBSERVACIÓ: solars demolits degut al famós problema de clavegueram al C/Comte (nº3, nº5, nº7). Detectat cartell d'empresa constructora, anuncia pisos.
:siren: -RESTAURACIÓ: edificis antics C/Comte (nº11, i nº13). Per fii!!! Estan fent una reconstrucció parcial de les dues cases. Part demolició, part restauració. Amb cartell anunciant "la casa més bonica de Tarragona". :) Iniciant les noves estructures. Van fent els interiors, poc a poc. La cosa comença a estar avançada. Dins de poc començaran a instal.lar les finestres.
-RESTAURACIÓ: façana antiga, al C/Comte (nº26). Finalitzada.
-RESTAURACIÓ: façana antiga, al C/Comte (nº28), cantonada Plaça Sant Miquel. Finalitzada (i ja era hora! li feia molta falta...).
:siren: -RESTAURACIÓ: edifici antic, C/Destral (nº8). Restauració polèmica per possibles danys a elements romans de la façana. És una d'aquelles "rehabilitacions" que en realitat són una demolició. Que vigilin, perquè hi ha restes romanes, no poden fer qualsevol cosa. Obra de la façana finalitzada, s'ha pintat de color carabassa, es treballa als interiors. Finalitzant (finestres, etc).La cosa sembla que no avança.
-SOLAR: C/Civaderia (nº17), entre C/de les Moles i Pl. de les Cols. Una casa que es va enfonsar (amb conseqüències tràgiques).
-SOLAR: C/Civaderia (nº32, nº36). Entre Pl. de les Cols i C/Mediona. Dos edificis que es van enderrocar per mal estat. Restes romanes.
-EN OBSERVACIÓ: C/Civaderia (nº28, nº30). Entre Pl. de les Cols i C/Mediona. Dos edificis tapiats i protegits amb xarxes, es troben en pèssim estat.
-EN OBSERVACIÓ: C/Civaderia (nº22, nº24). Dos solars sorgits després de dos enderrocaments per mal estat, amb restes romanes i medievals. Fa anys que estan així, no sé si s'hi podrà tornar a construir.
-SOLAR: C/Civaderia (nº14). Creat arran d'una demolició o enfonsament.
-EN OBSERVACIÓ: C/Civaderia (nº12). Edifici semi-enfonsat, i tapiat, en pèssim estat.
-EN OBSERVACIÓ: C/Civaderia (nº10). Edifici protegit amb tanques i xarxes. En obres? En tot cas, en pèssim estat. En observació. Cap avenç.
El carrer Civaderia és el carrer amb les cases en pitjor estat de tota Tarragona. Deplorable. :no:
-EN OBSERVACIÓ: casa antiga C/Gai (nº3), entre Civaderia i Misser Sitges. Té bastides. Tot sembla indicar una rehabilitació. En observació. Cap avenç.
-RECONSTRUCCIÓ: C/Misser Sitges (nº1), entre Comte i Mediona. La façana encara s'aguanta, però l'interior de l'edifici va caure. Perill d'enfonsament, si no es rehabilita o es demoleix però ja. Bona noticia!! Estan fent un edifici nou, salven la façana. :) Enllaça amb les obres del C/Comte nº11 i 13. Iniciant les noves estructures.
-RESTAURACIÓ: façana antiga a C/Misser Sitges (nº3), entre Comte i Mediona. Finalitzada.
-EN OBSERVACIÓ: C/Mediona (nº20), entre Misser Sitges i Cavallers. Sembla ser una rehabilitació en fase final. En observació.
-EN OBSERVACIÓ: C/Mediona (nº18), entre Misser Sitges i Cavallers. Casa tapiada, en pèssim estat.
-EN OBSERVACIÓ: tota l'illa de cases compresa pels carrers Mediona, Plaça Ripoll, Riudecols i Cavallers. Amb excepcions, en estat totalment ruïnosa, gran nombre d'edificis enderrocats o ruïnosos. Lamentable.
-EN OBSERVACIÓ: casa Foixà, al C/Cavallers (nº11), entre Mediona i Riudecols. Segueix parcialment enfonsada i en ruines, i amb bastides protectores. Ni rastre de la promesa reconstrucció d'una de les cases més senyorials de la Part Alta.
-EN OBSERVACIÓ: C/Cavallers (nº9), entre Mediona i Riudecols. L'enfonsament de la casa va causar l'enfonsament parcial de la Casa Foixà. Ara és un solar ple de runa.
-EN OBSERVACIÓ: C/Cavallers (nº8), entre Major i Pl.Pallol. Casa senyorial abandonada i tapiada arran de l'enfonsament de les dues cases del davant. Antiga casa okupa "La Kulumera". La Diputació anuncia que comprarà l'edifici (catalogat) per ampliar el Conservatori de Música. Espero que mantinguin la porta, molt antiga. Una gran notícia. :)
Havia estat okupada (La Kulumera, li deien els okupes), però arran de l'enfonsament es troba en pèssim estat.
-EN OBSERVACIÓ: C/Riudecols (nº4), entre Cavallers i Pl.Ripoll. Tapiada. En pèssim estat.
-EN OBSERVACIÓ: Pl.Ripoll (nº11), cantonada Riudecols. Tapiada. En pèssim estat.
-EN OBSERVACIÓ: Pl.Ripoll (nº2), entre Misser Sitges i Mediona. Tapiada, en pèssim estat.
-EN OBSERVACIÓ: C/ de les Moles (nº2?). Tapiada, en pèssim estat.
-EN OBSERVACIÓ: C/ de les Moles (nº3). Solar creat arran de demolició o enfonsament.
-EN OBSERVACIÓ: C/ de les Moles (nº?). Només queda la façana, però l'edifici adjacent del darrera té balcons que donen al solar. Estrany.
-EN OBSERVACIÓ: C/ de les Moles (nº9). Apuntalada.
-EN OBSERVACIÓ: C/Merceria (nº2)/Pla de la Seu (nº8). Fa cantonada amb les escales i els porxos. Façana en mal estat, protegida amb una xarxa.
Restes romanes i medievals.
-EN OBSERVACIÓ: C/Major (nº33), cantonada Cuirateries (l'edifici del quiosc). Protegida amb xarxes.
-EN OBSERVACIÓ: C/Calderers (nº3, nº5). Solar creat arran de la demolició o enfonsament de dos edificis. Restes de la façana dempeus.
-EN OBSERVACIÓ: C/Calderers (nº7, nº9, nº11). Edificis parcialment enderrocats degut a un enfonsament que va obligar a desallojaments.
-EN OBSERVACIÓ: C/Sant Pere Estubes (nº20), entre Sant Pere Estubes (l'altra part) i Ventallols. Casa tapiada.
-EN OBSERVACIÓ: C/Ventallols (nº9), entre Pl. del Rei i Carreró dels Antics Jutjats. Tapiada, apuntalada, parcialment enfonsada per dins. Perill.
-EN OBSERVACIÓ: C/Natzaret (nº4), a la Pl. del Rei. Protegida amb xarxes (És l'edifici del Champanyet).
-EN OBSERVACIÓ: Ca La Garsa, a la Plaça dels Àngels, cantonada Talavera i Pl.Rovellat. En ruines després d'una demolició desafortunadíssima.
-EN OBSERVACIÓ: C/Santa Anna (nº9), pel darrera dóna al C/Talavera. Edifici abandonat protegit amb xarxes. En pèssim estat.
-RESTAURACIÓ: façana antiga a Pl. dels Àngels (nº6), entre Ca la Garsa i el Museu. Finalitzada!
-RESTAURACIÓ: façana antiga a Pl.Rovellat (nº4). Finalitzada.
-EN OBSERVACIÓ: C/Granada (nº7). Casa senyorial propietat de l'ex-regidor Raül Font, com la Casa Foixà. En estat deplorable, protegida amb xarxes. La casa té les Muralles com a façana al Pg.Sant Antoni, o sigui que la UNESCO hi hauria de dir alguna cosa, perquè si segueix així, s'enfonsarà. Lamentable!!!! Els propietaris hi podrien guanyar molts diners, però prefereixen deixar que es deteriori!!!!
-EN OBSERVACIÓ: C/Portella (nº9), cantonada Arc de Sant Bernat. Casa senyorial bastant antiga. Ha quedat abandonada?
-EN OBSERVACIÓ: C/ de la Mercè (nº18), protegida amb xarxes.
-EN OBSERVACIÓ: solars contigus a C/ de la Mercè (nº1), i Pl.Pescateries Velles (nº13, nº15), parcialment demolits, un dels solars s'ha convertit parcialment en via pública (hi posen contenidors de la brossa).
-EN OBSERVACIÓ: Plaça dels Cabrits (nº8, nº10). Afectats per les obres -:|- de Ca l'Ardiaca? No queda clar. Restes romanes.
-EN OBSERVACIÓ: C/Escrivanies Velles (nº5).
-EN OBSERVACIÓ: C/ del Vidre (nº5, nº7), tapiades. Possiblement enfonsades per dintre, amb façana posterior al C/Civaderia.
-EN OBSERVACIÓ: Baixada del Roser (nº25), tapiada, accés de tota manera impossible, degut a que forma part de la bastida protectora de la Muralla, que just en aquell punt necesita rehabilitació urgent. :no:
-EN OBSERVACIÓ: Baixada del Roser (nº27), cantonada Pl.Sant Joan. En ruines de fa molts anys. Restes romanes.
-EN OBSERVACIÓ: Pl.Sant Joan (nº12), protegida amb xarxes.
-EN OBSERVACIÓ: Pl.Sant Joan (nº14), amb un cartell del Pla de Millora de Barris (el cartell hi és des de fa anys).
-EN OBSERVACIÓ: Església del convent del Carme, al C/Carme cantonada Misser Nogués. Façana en mal estat, hi han crescut plantes.
-RESTAURACIÓ: façana antiga a C/del Claustre (nº4). Finalitzada.
-RESTAURACIÓ: façana antiga a C/de les Coques (nº9), al costat del restaurant AQ. Finalitzada.
-EN OBSERVACIÓ: C/ de les Coques (nº11), cantonada Arc de Sant Llorenç.
-EN OBSERVACIÓ: C/ Arc de Sant Llorenç (nº3), entre Les Coques i Puig de Pallars, edifici senyorial en pèssim estat, risc d'enfonsament, està catalogat i té una torre de vigia. Lamentable!!!
-RESTAURACIÓ: C/St.Llorenç, entre Descalços i Santa Tecla. Façana del col.legi d'arquitectes.
-EN OBSERVACIÓ: C/Sta. Tecla (nº?). Casa tapiada, parcialment enfonsada. Adjacent al Consell Comarcal. :(
-EN OBSERVACIÓ: C/St.Llorenç (nº10), entre Sta.Tecla i Pl.Pescateries Velles, edifici parcialment enderrocat.
-EN OBSERVACIÓ: C/St. Llorenç (nº7), entre Pl.Pescateries Velles i Descalços, edifici parcialment enfonsat per dins. En pèssim estat. Perill.
-EN OBSERVACIÓ: C/Llorer (nº11). Casa tapiada.
-EN OBSERVACIÓ: C/Llorer (entre nº11 i nº17), edifici d'obra nova inacabat, paral.litzat i tapiat des de fa molts anys.
-EN OBSERVACIÓ: C/Salines (nº23), entre Ferrers i Rera Sant Domènec. Apuntalada.
-EN OBSERVACIÓ: C/Salines (nº5), entre Rera Sant Domènec i Plaça de la Font. Protegit amb xarxes.
-EN OBSERVACIÓ: Pl. de la Font (nº33), entre Portalet i Bocacalle. Edifici del supermercat Clarel. Protegit amb xarxes. Restes romanes.
-EN OBSERVACIÓ: Pl. de la Font (nº14), dóna al C/St.Domènec. Edifici de la peixateria Amparo. Protegit amb xarxes.
-EN OBSERVACIÓ: C/ de la Palma (nº4), cantonada Carreró de la Palma.
-EN OBSERVACIÓ: C/St.Domènec (nº17), cantonada C/ de la Palma.
-EN OBSERVACIÓ: C/Trinquet Vell (nº13). Solar que conserva la façana.
-EN OBSERVACIÓ: Baixada Pescateria (nº21), al circ romà. Tapiada, en pèssim estat, i protegida amb xarxes. Havia estat una casa okupa. En teoria, s'ha de demolir com a part de la capçalera del circ romà, el mateix que els altres edificis restants de l'illa de cases (nº19, nº23, nº25), que en canvi estan en perfecte estat.
-SOLAR: C/Trinquet Nou cantonada C/St.Oleguer. Solar que conté restes del circ romà, però que no està connectat al recinte obert al públic. Inedificable.
-EN OBSERVACIÓ: Rambla Vella, 11, entre Sant Oleguer i Portalet, edifici de l'antic bar Barbacoa. Tapiat, protegit amb xarxes, en pèssim estat. Va estar okupat. En teoria s'havia de rehabilitar, i hi va haver un cartell a la façana, però la crisi va parar l'obra...
-RESTAURACIÓ: a la Plaça del Rei, l'església de la Sang (o de Natzaret). Restauren la façana. Ja era hora, tenia una esquerda bastant preocupant.
-RESTAURACIÓ: edifici antic al C/Cós del Bou (nº4), costat catedral, entre la farmàcia i el Bierwinkel. Finalitzant-se.
-RESTAURACIÓ: façana antiga al C/Cós del Bou (nºX, entre el nº8 i el nº14-16).
-RESTAURACIÓ: façana antiga al C/Rera Sant Domènec (nºX).


3) a l'Arrabassada (Vall de l'Arrabassada/Parcel.les Tuset/Vileta de Mar):

-OBRA NOVA: bloc de pisos C/Vicent Andrés Estellés (nº10), entre Llorenç de Villalonga i Josep Mª de Sagarra, a la Vall de l'Arrabassada. Finalitzat i amb habitants.
-OBRA NOVA: bloc adjacent a l'anterior, al C/Llorenç de Villalonga (nº24) entre Vicent Andrés Estellés i Mercè Rodoreda (costat muntanya). Finalitzat i amb habitants.
-OBRA NOVA: tercer bloc de la promoció, al C/Mercè Rodoreda (nº10, crec) cantonada Llorenç de Villalonga (costat muntanya). Finalitzat i amb habitants. Al final, efectivament han entregat els tres blocs junts.
-OBRA NOVA: casa unifamiliar al C/Josep Ras (nº6), entre Via Augusta i la platja (al costat del restaurant). Finalitzat i amb habitants.
-OBRA NOVA: bloc de quatre plantes al C/J.V.Foix (nº8), entre Salvador Espriu i Llorenç de Villalonga. Finalitzat i amb habitants. S'han donat moltíssima pressa amb aquest bloc, que va començar després que els altres del barri però ha acabat abans.
-OBRA NOVA: bloc de pisos al C/Llorenç de Villalonga entre Mercè Rodoreda i Carles Riba. Última illa de cases encara no totalment edificada a la zona. Estructura finalitzada. Iniciant obra de la façana. Obra de la façana quasi finalitzada.
-OBRA NOVA: iniciat nou bloc contigu a l'anterior, entre Mercè Rodoreda y Vicent Andrés Estellés (a la mitja lluna). Han encofrat ja fins al segon. Suposo que també construeix José Luis García, està enganxat a l'anterior, i mitja Arrabassada o més l'ha fet ell. Estructura i obra de la façana finalitzades, iniciant interiors i acabats.
-OBRA NOVA: iniciant els ciments d'un tercer bloc, contigu a l'anterior, i que completa el barri de la Vall de l'Arrabassada, era el darrer solar encara no edificat. Intueixo que també construeix Promociones José Luis.
-RESTAURACIÓ: a Via Augusta (nº147), han repintat la façana de l'antic Hotel Anterman (després antic Tòful de Mar). L'han reobert, com a mínim com a bar-restaurant. L'hostal no sé si ha reobert o no. Finalitzada.
-EN OBSERVACIÓ: Detectat edifici en construcció o reconstrucció al C/Vileta de Mar, més o menys per la zona del Can Bonachí.
:siren:-OBRA NOVA: Hi ha problemes amb el solar definitiu de l'Escola Arrabassada (C/Mercè Rodoreda amb Narcís Oller i J.V.Foix, tocant a les casetes de l'Ermita de la Salut): Dominiques alega que en època de Nadal els hi van prometre aquell solar per a traslladar-s'hi des de la seva actual seu a Rovira i Virgili amb Baró IV Torres. L'AMPA de l'Escola Arrabassada (que recordem, està als Cossis i en barracons des de fa 12 anys), molt enfadats, i els veïns de tota la zona també: és l'únic col.legi públic de tots els barris de Llevant (sense comptar el col.legi del Miracle, que serveix a la Part Alta, a més del propi Miracle). Han començat les obres de l'Escola Arrabassada al seu emplaçament definitiu!! De moment estan desbrossant. Obres iniciades, ja pugen les columnes.


4) a la Muntanyeta:

-OBRA NOVA: dos cases unifamiliars a les Parcel.les Pedrol, just a davant de la parada "Pedrol" de la línia 6 del bus.
a) La primera (nº 4B) finalitzada i amb habitants. O no? Habitants n'hi ha, però sembla com si les obres no s'hagin acabat... Certament, la valla que dóna al carrer, i el jardí presenten un aspecte massa inacabat. Van reprendre les obres de la tàpia, parades durant molt de temps... però al cap de poc les van tornar a parar. El més gros de tot és que han acabat abans la tàpia de la casa del cantó, que va començar obres més tard.
b) La segona (nº 4A) finalitzada i amb habitants.


5) a Solimar/Monnars:

-OBRA NOVA: casa unifamiliar a la Carretera del Catllar (nº3), quasi a la rotonda amb la N-340. Finalitzada i amb habitants.
-SOLAR: tres solars buits al C/Guineueta, entre Passatge de l'Àguila i Pegàs.
-SOLAR: solar buit al C/Cigne (nº16-B), entre Vora Bosc i Rambla Lleó Menor.
-SOLAR: solar buit a la cantonada del C/Vora Bosc amb C/Óssa Major, entre Vora Bosc nº9 i Óssa Major nº6.
-OBRA NOVA: casa unifamiliar en construcció al C/Centaure (nº4), entre Andròmeda i Rambla Lleó Menor, costat Francolí.
-SOLAR: solar buit a la cantonada entre Rambla Lleó Menor i C/Centaure, costat mar/Francolí.


6) a Joan XXIII/Parcel.les Roda (entre l'A-7, el riu, Av.Roma, Vidal i Barraquer, Av.Argentina i Ctra. de Valls):

-OBRA NOVA: bloc de pisos solitari i inacabat (després d'estar-se anys abandonat i okupat) de la Carretera de Valls, entre Josep Maria Vives i les Parcel.les Roda. Façana finalitzada. Porta del carrer i locals comercials encara completament tapiats. Zona comunitària aparentment finalitzada. Passa el temps, i res de res... :( No sembla que hi hagi manera de que es vengui. I això que fa temps que sembla que estigui acabat.
-OBRA NOVA: segon bloc de la promoció, al C/Artur Bladé, entre Josep Maria Vives i les Parcel.les Roda, que s'havia quedat durant anys només en els ciments. Façana finalitzada. Zona comunitària aparentment finalitzada. Façana finalitzada. Porta del carrer i locals comercials encara tapiats -però no completament-, excepte porta del pàrking. Possiblement falti molt poc per l'entrega de claus. Passa el temps, i res de res... :( No sembla que hi hagi manera de que es vengui. I això que fa temps que sembla que estigui acabat.
:siren: -OBRA NOVA: detectat desbrossat al solar del C/Doctor Mallafré cantonada l'accés al parc de la Col.lectiva (el parc de les Cases Barates), costat Mossos. També han instalat tanques a tot el solar. Solar adquirit pels mormons, per instal.lar-hi el seu nou centre de culte. Obres iniciades! Ja hi ha una excavadora i comencen els moviments de terra. Iniciats els ciments. Ja comencen a pujar les primeres columnes. Aquests mormons corren! Encofrant ja la planta baixa. Els mormons corren que se les pelen. Els mormons segueixen al seu ritme constant, ja estan acabant d'encofrar la planta baixa. Han instal.lat noves valles a Dr.Mallafré, opaques. Els mormons corren com coets: ja comencen amb el primer pis!! Estructura ja finalitzada. Des de fa una temporada han baixat ritme de manera notable, però no han parat. Obra de la façana finalitzant-se.
-SOLAR: solar mai edificat del C/Pont i Gol, entre MªAurèlia Capmany i Ramon Nogués. En observació.
-SOLAR: solar mai edificat del C/Pont i Gol, entre Ramon Nogués i Pl. de les Corts. En observació.
:siren: -OBRA NOVA: nova promoció al C/Pont i Gol, cantonada Guillem Oliver, a la rotonda, i ocupant tota l'illa fins al C/Jaume Vidal Alcover. Cartell d'Immoglaciar anunciant pisos. El solar és contigu a l'Escola Tarragona, i enganxada a la mateixa hi han fet la caseta de vendes de la promotora. Obres iniciades!! Han tancat tot el solar amb valles opaques, i han instal.lat una caseta d'obra a Pont i Gol, just al costat de la qual hi ha un foradet des d'on es poden seguir les obres. Per ara han desbrossat completament i estan fent les cimentacions.Ja estan encofrant el primer pis. Van sense pressa però sense pausa.
-POUM: entre C/Dr.Mallafré (tocant a la comissaria dels Mossos), C/Ramon Nin (continuació de Covadonga) i els blocs del C/Goya, han desbrossat parcialment (els arbres no els han tallat) el solar corresponent al PA-68 del POUM, adaptant la vorera de Dr.Mallafré per a entrada i sortida de camions (segons diu un cartell), i a l'interior del solar hi han instal.lat un contenidor que sembla una caseta d'obra. Continua el desbrossat. Han aparegut marques de guix que assenyalen la posició dels dos blocs del PA-68. M'ha dit un ocellet que construeix Promociones José Luis. No sé si l'ocellet ho sap del cert. L'ocellet sí que encerta en dir que el PA-68 inclou zona verda: n'hi ha prou amb veure el POUM per comprovar-ho. Una altra cosa es com de verda sigui la zona verda en qüestió... Continua el desbrossat. Iniciades excavacions del que sembla ser un dels edificis del PA-68, a Dr.Mallafré. Hi ha un arbre que està al solar, ocupant l'espai d'un dels futurs edificis, però sembla que l'hagin de protegir o alguna cosa. Tal i com el tenen, no sembla que l'hagin de talar, i sí que podria ser que el transplantéssin. Si al mateix solar a la zona verda, o a algun altre lloc, no ho sé dir. Comença a intuir-se el forat dels futurs ciments, del que sembla que serà un sol bloc (per ara), que anirà consecutiu al bloc dels Mossos. No sé si salvaran l'arbre. Quant a l'espacio entre el forat i els blocs del C/Goya, han pintat amb guix unes ratlles misterioses (dos cercles separats per una línia corba entre el C/Ramon Nin i el solar posterior dels Mossos). Misteri. L'arbre se salva, ha estat traslladat uns metres cap al C/Goya, on anirà la zona verda, i han acumulat molta terra. Amb això, han intensificat les obres d'excavació dels futurs ciments del nou bloc del C/Dr.Mallafré. Comença a prendre forma el que seran els ciments, poc a poc el forat va sent més fondo. MISTERI ABSOLUT: han parat les cimentacions, i estan tornant a tapar el forat, han fet una paret de ciment entre el forat i la zona verda. Sembla que ara treballin més a la zona verda que al forat en sí, però tampoc massa. L'arbre que es va traslladar ha reviscolat.
-SOLAR: Al C/Jaume Vidal Alcover, entre Guillem Oliver i Artur Bladé. Nova promoció anunciada de Neinor Homes. No confondre amb la d'Immoglaciar d'un carrer més avall (a la rotonda de Pont i Gol). Aquesta de Neinor Homes anirà davant dels blocs del fons del tot, tocant al Parc del Francolí. De moment, han tancat una zona a Artur Bladé cantonada Guillem Oliver, que semblava iniciada fa molt de temps, i l'han desbrossat. Està plena de gats.
:siren: -OBRA NOVA: Detectat al Diari anunci de Finques Gomis d'inici imminent d'obres del solar de Doctor Mallafré, 14. Al solar el cartell també ho indica. Això és just al costat de l'edifici del basar xinès Vidal (el nou edifici completarà l'illa de cases), i just a la vorera de davant de les obres dels mormons. Semblen haver desbrossat fa poquíssim. Obres d'excavació iniciades.
:siren: -OBRA NOVA: Detectat cartell de Metrovacesa al C/Lluís Mestres Capdevila, just a davant de la Guàrdia Urbana. No em queda clar si la promoció ocuparà els dos solars de l'illa encara no construïts, o només un.


7) a Boscos (Boscos de Tarragona/Molnàs Residencial/Llevantina/Bon Sol/Florimar):

-OBRA NOVA: casa unifamiliar a l'Avinguda de Boscos (nº23), entre Amadeu Vives i Enric Morera. Finalitzada i amb habitants.
-SOLAR: solar buit al C/Isaac Albéniz, entre el nº28 i el nº32, entre Antoni Nicolau i Francesc Alió. Van iniciar les excavacions per a la cimentació, però la cosa no va passar d'allà.
-SOLAR: solar buit al C/Isaac Albéniz cantonada Francesc Alió, entre Isaac Albéniz nº23 i Francesc Alió nº4.
-SOLAR: solar buit al C/ Isaac Albéniz, entre el nº70 i el bosc. Van iniciar les excavacions per a la cimentació, però la cosa no va passar d'allà.
-SOLAR: solar buit al C/ Oscar Esplá, entre el nº20 i el nº24.
-SOLAR: solar buit al C/Enric Morera, entre el nº29 i el nº33. Recentment desbrossat.
-SOLAR: solar buit al C/Enric Morera, entre el nº7 i el nº13.
-EN OBSERVACIÓ: solar buit al C/Jaume Pahissa, entre el nº9 i el nº13. Recentment desbrossat, no sé si també han iniciat treballs previs a la construcció d'una casa. En observació.
-EN OBSERVACIÓ: solar buit al C/Jaume Pahissa, entre el nº13 i el nº17. Recentment desbrossat, no sé si també han iniciat treballs previs a la construcció d'una casa. En observació.
-SOLAR: solar buit al C/Jaume Pahissa, entre el nº23 i el nº25.
-SOLAR: solar al C/Jaume Pahissa, entre el nº23 i el nº25, buit, tret que hi ha un cobert per aparcar-hi dos cotxes, la resta del solar està totalment salvatge.
-RESTAURACIÓ: han restaurat la caseta que havia estat un súper fa mooolts anys, just al costat de la parada del bus de la plaça de Boscos, i l'han convertit en un bar amb terrassa. Està obert. :)


8) A Cala Romana:

-OBRA NOVA: detectades al C/Terra Ferma (darrera del tennis) dues cases unifamiliars d'un conjunt de quatre en obres, les altres dues aparentment finalitzades i amb habitants. Molt avançades, amb tota la façana feta, però sense finestres. Paralitzades.


9) A la Part Baixa (intramurs) (entre vies del tren, Pere Martell, Torres Jordi, Jaume I, Eivissa -exclosa-, Sevilla -exclosa-, Dr.Zamenhof -exclosa-, Caputxins -exclosa-, Mitja Lluna -exclosa-, Martí d'Ardenya -exclosa-, Arquitecte Rovira -exclosa-, Pons d'Icart -exclosa-):

:siren: -RESTAURACIÓ: Edifici de la Duana del Port, a la Plaça dels Carros (nº12), entre Lleó i Mar, projecte d'hotel. Paral.litzat. Reprenen les obres. Obres iniciades. Rehabilita Garcia Riera. Llàstima. :( Havia de ser un hotel, i seran pisos. Adéu regeneració de la Plaça dels Carros.
-SOLAR: C/Rebolledo (nº8), entre Cartagena i Sant Miquel, costat Gaià, han enderrocat un edifici (davant de l'antic local de la Vaqueria), part del pati interior es feia servir de parking.
-RESTAURACIÓ: C/Cartagena (nº8), entre Rebolledo i Misericòrdia, costat mar, restauració de façana antiga. Finalitzada.
-EN OBSERVACIÓ: C/St.Magí (nº12). Edifici de la Sala Zero (ex-La Canela, ex-La Geganta).
-EN OBSERVACIÓ: C/Orosi (nº7), entre Pau del Protectorat i General Contreras, costat muntanya. Façana en mal estat.
-RESTAURACIÓ: C/Comerç (nº2). Edifici de l'Arxiu del Port. Finalitzada.
-RESTAURACIÓ: Pl.Carros (nº2). Edifici de Capitania del Port (Ministeri de Foment). Finalitzada.
-EN OBSERVACIÓ: C/Santiyán (nº8) i C/Pau del Protectorat (nº36), dóna també a General Contreras. Antic edifici de la Guardia Civil (o la Policia Nacional? No ho recordo), i de la Cofraria del Cristo del Buen Amor. Inclou l'església de Sant Nicolau de Bari. Tapiat (excepte l'església), i en pèssim estat!! Lamentable, tenint en compte que s'hi guarden passos de Setmana Santa.
-RESTAURACIÓ: Pl.Carros (nº9), entre Apodaca i Reial. Edifici antic, hi ha un restaurant xinès. Finalitzada,
-EN OBSERVACIÓ: C/Rebolledo (nº18), entre Reial i Smith. Una de les cases més antigues de la Part Baixa, si no la que més. Tapiada i en pèssim estat.
-EN OBSERVACIÓ: C/Rebolledo (nº21), cantonada Reial. Antic edifici del Bazar Puerto. Apuntalada.
-SOLAR: C/Lleó, cantonada C/Rebolledo, costat mar/Gaià.
-EN OBSERVACIÓ: C/Rebolledo (nº27), entre Lleó i Mar (costat Francolí).
-EN OBSERVACIÓ: C/Mar, 5, entre Rebolledo i Misericòrdia. Edifici tapiat.
-EN OBSERVACIÓ: C/Mar, 6, entre Rebolledo i Misericòrdia. Edifici tapiat.
-EN OBSERVACIÓ: C/Mar, 7, entre Rebolledo i Misericòrdia. Edifici tapiat.
-SOLAR: C/Lleó (nº16), cantonada Misericòrdia (costat mar/Gaià). Restes de la façana.
-EN OBSERVACIÓ: C/Lleó (nº14), entre Rebolledo i Misericòrdia, costat mar. Edifici protegit amb xarxes, en pèssim estat, parcialment enfonsat per dintre.
-EN OBSERVACIÓ: C/Lleó (nº12), entre Rebolledo i Misericòrdia, costat mar. Edifici tapiat, en pèssim estat.
-EN OBSERVACIÓ: C/Smith (nº3), dóna al C/Nou de St.Oleguer. Protegit amb xarxes.
-EN OBSERVACIÓ: C/St.Miquel (nº21), cantonada Misericòrdia (costat muntanya/Francolí). Edifici antic, amb la façana en bastant mal estat.
-SOLAR: C/Nou de Sta.Tecla, entre Sant Magí i Cartagena. Creat per la demolició d'una antiga nau industrial. En pèssim estat, es fa servir de parking de cotxes, i està PLE de caques de gos. Possibles restes romanes (just davant del teatre romà). LAMENTABLE!!! :evil:
-EN OBSERVACIÓ: C/Nou de St.Oleguer (nº18) i C/Smith (nº25). Edifici demolit, queda la façana costat Smith, la resta és un solar.
-SOLAR: C/Smith (entre nº12 i nº20), entre Misericòrdia i Castellarnau.
-EN OBSERVACIÓ: C/Smith (nº22) i C/Castellarnau (nº10).
-EN OBSERVACIÓ: C/Reial (nº17), cantonada Misericòrdia (costat Gaià/muntanya). Fa uns anys hi va haver un assassinat a dins.
-EN OBSERVACIÓ: C/Reial (nº11), entre Misericòrdia i Castellarnau (costat muntanya).
-SOLAR: C/Mar (nº11), entre Misericòrdia i Castellarnau.
-SOLAR: C/St.Miquel (entre nº37 i garatge La Campana), entre Castellarnau i Castaños, costat muntanya. Dóna al C/Dr.Zamenhof. Restes romanes.
-EN OBSERVACIÓ: C/Mar (nº21), entre Castaños i Vapor.
-EN OBSERVACIÓ: C/Mar (nº22), entre Castaños i Vapor. Façana en molt mal estat.
-SOLAR: C/Mar (nº29), entre Castaños i Vapor.
-SOLAR: C/Lleó (nº58), entre Vapor i Jaume I.
-EN OBSERVACIÓ: C/Mar (nº35), entre Vapor i Jaume I. Edifici antic, tapiat i protegit amb xarxes.


10) Als Quatre Garrofers Nord/Països Catalans:

-SOLAR: observat desbrossat al C/Gramunt Subiela, entre el nº76 i el parc, costat mar (a Tarragona 2, costat Quatre Garrofers). Es tracta d'un dels dos únics solars encara no edificats al C/Gramunt Subiela. En observació. Detectat nou cartell de constructora anunciant cinc cases unifamiliars. No sembla ser cap simple desbrossat, doncs. Però fa mesos que no hi ha cap avenç.
:siren: -RESTAURACIÓ: detectades obres a una casa de planta i pis amb jardí, al C/Pi i Margall (nº21), cantonada Pere Batlle, als Quatre Garrofers. Avui la maquinària d'obra no hi era, i no hi ha massa avenç. No sé si es tracta d'un inici de demolició, o d'un inici de restauració. La casa portava uns anys abandonada, però aparentment encara està en relatiu bon estat. En observació. Observada familia prenent mesures al jardí, que ha estat demolit en gran part. He sentit pel damunt que parlaven d'una piscina. L'hipòtesi d'una restauració pren forma. De moment, sense novetats. Fa mesos que no hi ha cap avenç, al jardí hi creix l'herba. Sembla que hi deu haver hagut un canvi de plans... l'herba ha crescut tant, que el jardí sembla quasi un bosc ja... No sabria dir si han reprès les obres, no n'estic segur. Han desbrossat, això sí. Hi ha una bastida a un lateral del primer pis. Sembla com si hi facin un afegit (a pas de caragol amb narcolèpsia)... :yawn: Després d'anys de no saber si sí o si no, les obres han començat de veritat. Han aixecat la tàpia exterior cosa de mig metre, i estan restaurant l'edifici, amb alguns afegits d'obra nova. Part de la façana està ja finalitzada, però no tinc clar que això vulgui dir gran cosa, sabent com van les coses a aquesta casa. Façana molt avançada, jardí no gens.
-OBRA NOVA: casa unifamiliar en construcció al C/Antoni de Magrinyà (nº3B), entre Pere Batlle i Joan Serra, costat Gaià. D'una sola planta (façana de color gris/negre pissarrós). Era un dels dos últims solars no edificats del carrer. Finalitzada i amb habitants.
-SOLAR: solar mai edificat al C/Pi i Margall, cantonada Ramon Comas. Sense comptar els solars del C/Joan Serra cantonada Països Catalans que es van transformar en parking, és l'últim solar de tota la zona de Països Catalans encara mai edificat. En observació.


11) Al Serrallo:

-RESTAURACIÓ: al C/Trafalgar, edifici del restaurant La Puda i antic Pòsit de Pescadors, en obres. Finalitzada, restaurant en servei. Ja no es diu La Puda...
-RESTAURACIÓ: al Moll de Costa cantonada Pere Martell, nou local dels Xiquets del Serrallo, en restauració. Finalitzada. Al final sí que hi van els Xiquets del Serrallo.
-EN OBSERVACIÓ: C/Gravina (nº3) i C/St.Pere (nº4), entre Pere Martell i Sant Andreu. Edifici antic, protegit amb xarxes.
-EN OBSERVACIÓ: C/St.Pere (nº7), entre Pere Martell i Sant Andreu.
-EN OBSERVACIÓ: C/Gravina (nº15), entre Pere Martell i Sant Andreu.
-EN OBSERVACIÓ: C/Gravina (nº13), entre Pere Martell i Sant Andreu. En restauració? En observació.
-EN OBSERVACIÓ: C/Gravina (nº9), entre Pere Martell i Sant Andreu. Edifici tapiat, en pèssim estat.
-SOLAR: C/Espinach (nº9), entre Sant Andreu i Callao.
-EN OBSERVACIÓ: C/St.Pere (nº33), entre Sant Andreu i Callao.
-EN OBSERVACIÓ: C/Gravina (nº41), cantonada Pl.Sant Magí.
-EN OBSERVACIÓ: C/Gravina (nº50), entre Callao i Sant Joan.
-SOLAR: C/Gravina (nº55) i C/St.Pere (nº62).
-EN OBSERVACIÓ: C/Gravina (nº57) i C/St.Joan (nº14).
-EN OBSERVACIÓ: C/St.Pere (nº54), entre Callao i Sant Joan.
-EN OBSERVACIÓ: C/St.Pere (nº58), entre Callao i Sant Joan. En molt mal estat.
-SOLAR: C/Espinach, cantonada C/St.Joan.
-RESTAURACIÓ: edifici de l'antiga Duana del Port, al Moll de Costa tocant a l'antic pas a nivell.


12) A Ciutat Jardí/El Miracle (entre Escales del Miracle, Pg.St.Antoni, Bda.Beneficència, Via Augusta, Rafael Casanova i vies del tren):

-RESTAURACIÓ: edifici antic de planta i pis a Via Augusta (nº37) amb Baixada del Miracle. Façana en restauració. Em pregunto si ho fa una sola persona. Van molt lents! Hi ha hagut un petit avenç. Em sembla que ho deu fer una sola persona, amb una galleda, un pot de Titanlux i un pinzell de rotllo... :lol:
Sembla que han fet servir el pot de Titanlux una miqueta més, ja falta molt poquet. :D:lol:
-SOLAR: solar adjacent a l'edifici antic de Via Augusta (nº37). En venda, segons una pintada.
-SOLAR: solar buit a Via Augusta (nº85), entre Mestre Benaiges i Rafael Casanova. En observació.
-SOLAR: edifici antic a Via Augusta (nº11), entre Escales del Miracle i Passatge del Sol, era l'edifici de l'antic Bar Inter. La façana estava en bon estat, però per dintre l'edifici estava molt malament, feia bastants anys que no hi vivia ningú ja, cosa que va acabar causant un despreniment intern que va obligar al tancament del Bar Inter. Veurem si edifiquen aviat, o si queda com a solar buit... La demolició en aquest cas és lenta, però ja només els queda la planta baixa. Demolició finalitzada.


13) Als Quatre Garrofers Sud/Monestir de Poblet/Camp de Mart (entre Av.Catalunya, Ctra. de Valls, A-7, Ctra.Cementiri, i Muralles):

:siren: -OBRA NOVA: bloc de sis plantes a Avinguda Catalunya (nº55 i nº¿57?¿55-B?) amb Carretera de Valls. Penúltim solar mai edificat a Av.Catalunya. Finalitzat i amb habitants.
:siren: -SOLAR: solar mai edificat a Carretera de Valls, contigu a l'anterior. Detectada tanca de la constructora Garcia Riera.
:siren: -SOLAR: solar, últim mai edificat a Av.Catalunya, entre la rotonda dels Quatre Garrofers i l'Av.Andorra, just al costat de les obres de just a sobre ^^. Sembla ser que hi ha d'anar un carrer, però el solar és molt ample. No descartaria que a més del carrer hi arribéssin a construir un altre bloc. Carrer ja en obres. Solar restant encara no.
:siren: -OBRA NOVA: iniciades obres de la nova facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia. Ocuparà el solar encara no edificat del campus, tocant als blocs de Rovira i Virgili. La facu actual, al campus Sescelades, està molt vella, diuen. Les obres de la Facultat d'Educació avancen molt ràpid. Sembla que han acabat amb els moviments de terra (a falta de l'urbanització de la plaça central, que s'haura de veure a quina cota anirà). Han reservat part de la terra per a remplerts en un bon monticle al mig de la parcel·la. També han començat a apilar ferralla i l'estan baixant a la cota de fonamentació. Fan via! Avui ja han desmotllat el darrer tram de l'encofrat per al mur pantalla perimetral. Amb aixó ja queda finalitzada tota l'estructura vertical de la planta soterrani (crec que tan sols 1 planta, tot i que a ull l'altura em sembla excessiva, veurem).Des de fa una temporada que les obres no avancen.


14) Als Cossis:

-OBRA NOVA: a Pg.Rafael Casanova (nº32-bis). Casa unifamiliar en construcció. Sembla ser que s'ha demolit l'edifici anterior que hi havia (si mal no recordo) un xalet antic. Pràcticament finalitzada. Sembla com si hagin restaurat també un edifici més antic del mateix recinte. Jardí en obres, tàpia encara no (suposo que la restauraran, no està en bon estat).
-OBRA NOVA: detectades unes rases, semblen ser cates arqueològiques, al solar de Pg.Rafael Casanova (ergo 1ª línia de mar), entre Francesc Nel.lo i Fernández de Córdoba. Probablement es tracti del solar no edificat més car de tota la ciutat (les vistes són fabuloses). Si es confirma que hi construeixen, bona senyal. Edito: Han desbrossat part del solar, però han tornat a tapar les rases. Doncs no és un solar, sinó dos!! Iniciades obres a Passeig Rafael Casanova cantonada Francesc Nel.lo, estan fent els ciments d'una casa unifamiliar, que benaurat qui hi visqui, que tindrà unes vistes que t'hi cagues!! :drool: Ja es veuen les columnes. És un xalet bastant més gran que el que hi ha a l'altre costat de Francesc Nel.lo, y prefabricat. S'intueix un balcó que val milers d'euros (quina vista... :drool:). El xalet dels Cossis del passeig Rafael de Casanova amb Francesc Nel.lo està ja finalitzant-se. Serà molt gran... però no m'agrada gaire. :sly: Sembla ja finalitzat.
-SOLAR: Pg.Rafael Casanova cantonada Fernández de Córdoba. La part encara no edificada del solar anterior. Probablement es tracti del solar no edificat més car de tota la ciutat (les vistes són fabuloses).
-SOLAR: solar al C/Francesc Nel.lo, entre Pg.Rafael Casanova i Carles Babot, costat mar. Dóna al Pg.Rafael Casanova (ergo 1ª línia de mar). Tirant a gran, però només hi cap una casa. Previsiblement caríssim.
-SOLAR: solar al C/Francesc Nel.lo, entre Pg.Rafael Casanova i Carles Babot, costat muntanya. És gran. Tàpia antiga, d'una finca anterior ja desapareguda.
-SOLAR: solar al C/Carles Babot, entre Francesc Nel.lo i Miquel Melendres, davant de l'Escola Arrabassada. Hi caben entre una i dues cases unifamiliars. Vallat. Herba alta.
-SOLAR: solar al C/Carles Babot, entre Francesc Nel.lo i Miquel Melenndres, just a davant de la parada "Escola Arrabassada" del bus 8... i de l'Escola Arrabassada. Dóna al Pg.Rafael Casanova (ergo 1ª línia de mar). Hi caben entre una i tres cases unifamiliars. Previsiblement molt car. Recentment desbrossat, i la valla no sé si és nova, o si l'acaben de repintar.
-SOLAR: solar al Pg.Rafael Casanova, cantonada Carles Babot, just a davant de la parada "Casanova" del bus 8. Hi cap una casa unifamiliar. Previsiblement bastant car.
-SOLAR: solar al C/Miquel Melendres, entre Carles Babot i Francesc Nel.lo, davant de l'Escola Arrabassada. És molt gran, probablement hi càpiguin entre tres i cinc cases unifamiliars.
-SOLAR: solar al C/Cossis, entre el nº6 i el nº8. Hi cap una casa unifamiliar. Recentment desbrossat.
-SOLAR: solar al C/Cossis, entre el nº8 i el C/Antibes. Hi cap una casa unifamiliar. Herba alta.
-SOLAR: solar entre C/Antibes i Francesc Nel.lo, últim solar mai edificat a l'illa de cases, hi cap una casa unifamiliar.
-EN OBSERVACIÓ: solar al C/Francesc Nel.lo, entre Carles Babot i Miquel Melendres, entre el nº15 i l'Escola Arrabassada. Tàpia construïda fa aparentment poc. Hi ha material d'obra apilat a dins. El terra està remogut, però de fa dies o setmanes (no mesos). Visiblement es tractarà d'una casa unifamiliar, però encara no han fet ni les cimentacions. En observació. Edito: No sabria dir si hi han apilat més material d'obra, però m'ha fet aquesta sensació... Obra aparentment paral.litzada o postposada, el material d'obra està al lloc, i el solar és desbrossat periòdicament.
-SOLAR: últim solar mai edificat al C/Salvador Ventosa, vallat. Probablement s'hi edifiqui una casa unifamiliar gran. La part del carrer que correspon al solar està sense urbanitzar, crec que té alguna cosa que veure amb el POUM.
-EN OBSERVACIÓ: al C/Fernández de Córdoba (nºx -contígua al nº65-), entre Pg.Rafael Casanova i Antibes, casa unifamiliar (anomenada "Mas Blanc"). No queda clar si està abandonada o no.
-SOLAR: penúltim solar mai edificat al C/Fernández de Córdoba, entre Pg.Rafael Casanova i Antibes, bastant gran, contigu a l'anterior.
-HORT: C/Fernández de Córdoba cantonada C/Cossis. Encara hi ha un hort, als Cossis! :lol: Evidentment, és l'últim solar del carrer Fernández de Córdoba mai edificat, a priori... Cartell de "en venda".


15) A Sant Pere i Sant Pau:

:siren: -OBRA NOVA: solar mai edificat al C/Miguel Servet cantonada Blanca d'Anjou. Últim solar encara mai edificat de tot Sant Pere i Sant Pau. Just davant de la parada "Cooperativa Tarraco" dels busos 6 i 54, i a prop del Mercadona. Boniques vistes. Hi ha un cartell d'un banc des de fa temps, anunciant que el solar està en venda. En observació. OBRES INICIADES!! Nou bloc de pisos. Han fet la cimentació, i estan encofrant ja la primera planta. La zona tancada encara no ocupa tot el solar, així que és aviat per dir si el recinte de l'edifici l'ocuparà sencer o no. Mentrestant, a la part no vallada, encara hi aparquen els cotxes. Estructura finalitzada, són cinc plantes, han anat ràpid.


16) A L'Oliva/Cementiri:

-SOLAR: solar mai edificat entre Rovira i Virgili, l'autovia A-7 i Joan Antonio Guardias. Hi anaven a edificar, i hi van arribar a fer excavacions arqueològiques, però es va parar l'obra just abans de fer cimentacions.


17) a Via Augusta/Camí de la Cuixa (entre vies del tren, Montserrat Roig, Joan Fuster -exclosa-, Internet, Mozart, Beethoven, Johann Sebastian Bach, Passeig Torroja, Passeig St.Antoni -exclosa-, Bda.Beneficència -exclosa-, Via Augusta -exclosa- i Rafael Casanova):

-OBRA NOVA: casa unifamiliar a Via Augusta (nº101B), entre Sant Raimon de Penyafort i Bisbe Deig, costat mar. Finalitzada i amb habitants.
-OBRA NOVA: casa unifamiliar a Via Augusta, entre Mozart i Bisbe Deig, costat muntanya. Ciments del nou edifici en construcció. Barana del jardí reconstruïda (ha quedat mona). No sembla que la cosa avanci gaire, però d'obres, n'hi ha... Paral.litzat? Fa mesos que no hi ha cap avenç visible, però les tanques d'obra hi són, i sembla que algú cuida el jardí... Sembla que han reprès les obres, però a ritme de caragol... Reprenen les obres, i a bona marxa! Visible ja l'estructura del nou edifici, encofrat ja soterrani i planta baixa, les columnes pugen al primer ja. No crec que tingui més de dues plantes. Han tornat a parar...
-EN OBSERVACIÓ: solar mai edificat entre Via Augusta, Ernest Lluch i Sant Raimon de Penyafort. Té el material d'obra abandonat de fa anys, quan hi anaven a edificar, però van parar les obres per la crisi. Detectades unes rases, semblen ser cates arqueològiques. Retorna l'activitat? Detectades més rases, i no sé si nou material d'obra... Edito: El material d'obra que havia detectat, en realitat és una o dues grues plegades. No n'estic segur si són les mateixes que hi havia abandonades que les han repintat, o si es tracta de grues noves (que en tot cas estan plenes d'herbots). Les rases les han fet entrant des del carrer Ernest Lluch. Instal.lades noves tanques opaques. No sembla haver-hi cao obra, almenys de moment.
-EN OBSERVACIÓ: solar immens i mai edificat entre Via Augusta, Montserrat Roig i Ernest Lluch (i probablement caríssim). Dada interessant: hi anaven a edificar, però l'obra no va arribar a començar, tot i que es va mantenir la caseta d'obra del promotor, que va ser okupada i finalment va quedar destruïda per un incendi. Doncs bé, n'hi torna a haver una, de caseta d'obra, just al mateix lloc. El solar ha estat quasi completament desbrossat amb excavadora, incloent el terraplè de la Via Augusta. Només hi han deixat un pi (i n'han tallat un altre a la Via Augusta). De moment, res. La segona caseta d'obra mai s'ha arribat a utilitzar fins ara, i han passat llargs mesos. El solar ha estat desbrossat uns quants cops i es fa servir de pàrquing per als que van a la platja.
-EN OBSERVACIÓ: bloc de dues plantes al C/Mestre Andreu (nº6). La meitat de l'edifici costat Via Augusta està en perfecte estat, però la meitat costat Ernest Lluch està en pèssim estat, i no sé si abandonada.
-SOLAR: solar buit a Mestre Andreu (nº4), entre Via Augusta i Ernest Lluch, costat Francolí. No recordo si hi havia hagut un edifici, diria que sí.
-SOLAR: solar buit a Via Augusta, entre Bisbe Deig i Sant Raimon de Penyafort. O més aviat solars. Com a mínim hi ha espai per a entre dues i quatre cases unifamiliars (o el què sigui que hi facin). El solar més proper al nº103 (el que té restes d'un edifici anterior) ha estat desbrossat.
:siren: -OBRA NOVA: Detectada casa unifamiliar en construcció a Via Augusta, costat mar, entre Sant Raimon de Penyafort i Bisbe Deig. A un dels solars que quedaven buits, el que toca a la mansió tan gran que fa cantó amb Sant Raimon de Penyafort. Està bastant avançada: s'han donat moltíssima pressa, ja té bona part de l'obra de la façana feta. Obra de la façana finalitzada, preparant les finestres.


18) al centre nou (eixamples diversos, ex-extramurs) (entre vies del tren, el riu, Av.Roma, Vidal i Barraquer, Av.Argentina, Av.Catalunya, Via Imperi Romà, Estanislau Figueras, Colom -exclosa-, Plaça Ponent, Sevilla -exclosa-, Eivissa, Jaume I, Torres Jordi i Pere Martell):

-RESTAURACIÓ: Edifici de la Subdelegació del Govern (Pl.Imperial). Façana en restauració. Finalitzada.
-OBRA NOVA: bloc de pisos al C/Vidal i Barraquer (nº48) cantonada Smith, costat mar. La casa és de color blanc, amb l'àtic de color negre (pissarra?). Finalitzat i amb habitants.
-OBRA NOVA: al C/Vidal i Barraquer (nº29, escala C) cantonada Torres Jordi, costat Francolí. Nou bloc de set plantes, amb dues escales (aquesta és la primera). Com a curiositat, tindrà un trosset de xamfrà amb Torres Jordi, que no sé si arriba al metre i mig... Finalitzada i amb habitants.
:siren: -OBRA NOVA: al C/Vidal i Barraquer (nº29, escala D) cantonada Torres Jordi, costat Francolí. Inici d'obres d'un nou bloc de set plantes, contigu a l'anterior (és la segona escala). Ocuparà quasi tot el xamfrà amb Torres Jordi. Encofrant la segona planta. Li falten un parell de plantes per acabar l'obra de la façana. Van rapidíssims. Estructura i façana acabades, finalitzant interiors. Quasi finalitzat. Façana finalitzada, ara estan acabant interiors.
-RESTAURACIÓ: façana antiga al C/Maria Cristina (nº26) amb Hernández Sanahuja, costat Av.Catalunya. Finalitzada.
:siren: -OBRA NOVA: edifici a Maria Cristina (nº19), just entre la Creu Roja i la parada del bus 6. Mateixa constructora que a Pau Casals, també hi anuncia pisos a la carta. Façana finalitzada, acabant interiors. També estan edificant pel costat del C/Josepa Massanés, entre la Creu Roja i el Parc Saavedra. Obra aparentment finalitzada, però no sembla que hi visqui ningú.
-SOLAR: tallat c/López Peláez entre Maria Cristina i Estanislau Figueras/Josepa Massanés per inici d'obres de demolició de l'antiga caserna de la Guardia Civil. Demolició finalitzada, però el tall del c/López Peláez es manté, i és molt exagerat. Iniciada cimentació del nou bloc. La troballa de restes romanes relativament importants està retardant l'obra. Reprenen les obres després de molts mesos d'estar paral.litzades per aparició de restes. Ha aparegut una excavadora.
-EN OBSERVACIÓ: edifici antic al C/Ramón y Cajal (nº8), entre Colom i Reding. Tapiat.
-EN OBSERVACIÓ: edifici al C/Estanislau Figueras (nºx), entre Sant Antoni Mª Claret i Plaça Imperial, anunciada demolició. És l'edifici de l'antic pub Mito's.
-SOLAR: a Estanislau Figueras cantonada Pau Casals. Hi havia hagut un edifici fa temps, que es va demolir. Cartell de solar en venda.
-SOLAR: a Estanislau Figueras cantonada Sant Antoni Mª Claret. Hi havia hagut un edifici fa temps, que es va demolir. Graffiti de solar en venda. És molt petit.
-OBRA NOVA: nova promoció de blocs de pisos, entre els quals un de divuit-vint plantes! La promotora és Kronos Homes. Al C/Manuel de Falla, cantonada amb Passeig Independència i Torres Jordi, ocupant el solar de l'antiga sofrera, sencer! Iniciades excavacions preventives, el foradot és considerable. Ocupa tot el solar i deu tenir uns 6 metres de profunditat.
Al C/Manuel de Falla, costat bloc de pisos, s'hi veuen ja el que semblen ser algunes restes antigues. Interessant: el solar ha estat tancat amb tanques opaques... però han respectat la forma del què haurà de ser (segons el POUM, vaja) la rotonda a Torres Jordi amb Passeig Independència.
Quan acabin tota l'illa de Vidal i Barraquer/Torres Jordi/Manuel de Falla/Passeig Independència, i afegint-hi tot el què hi ha entre Pere Martell, Passeig Independència, Torres Jordi i les vies del tren, aquesta serà probablement la zona més densa de la ciutat. Hi ha casetes d'obra. Encara estan amb el tema arqueològic (i com no podria ser d'una altra manera, alguna cosa hi ha). Em sembla haver vist que han instal.lat la caseta de vendes del The Kube. Passeig Independència amb Manuel de Falla.


19) A Colls Majors/Platja Llarga/Ciutat Residencial:

-SOLAR: solar mai edificat al Passatge Brisamar, entre el nº6 i el nº10.
-OBRA NOVA: casa unifamiliar en construcció (lenta), al Passatge Brisamar (nº11, segons Google).

20) A Entrepins/El Pinatell/L'Escorpí:

-REFORMA: al C/Joanot Martorell cantonada C/Ausiàs March, a L'Escorpí, ampliació en curs d'una casa unifamiliar.
-EN OBSERVACIÓ: prop de la parada "Entrepins" del bus 13, a la Carretera del Catllar (però una mica retirat), un mas antic, en venda, catalogat, i sense restaurar (de fet, en bastant mal estat). Un caramel, però car.

21) A La Móra:

:siren: -EN OBSERVACIÓ: Detectat des del tren a finals de setembre de 2018 un edifici en construcció a La Móra (per la grua). Hi vaig anar en bus, però se'm va fer tard, i quan hi vaig arribar ja era fosc, i no vaig poder trobar la grua.
También quería añadir un detalle que aprecie. Parece que está calle tendrá la siguiente continuidad

Hice este dibujo en Google Maps, donde el naranja es la calle digamos ya casi urbanizada, pero parece que también urbanizaran la línea azul. La línea verde de momento no la han excavado, y la línea amarilla en teoría se hará en una futura fase
¿En qué te basas, te ha pasado información alguien?
A mí me parece un poco pronto para decirlo todavía...
  • Like
Reactions: Gabri999
TARRAGONA ciutat | Projectes i urbanisme

Diari Més (29/11/2018)

Adjudicadas las obras de reparación de la Ermita de la Dolorosa de Parc Riu Clar

Las obras supondrán una inversión de 5.000 euros y se prevé que se realicen durante el primer trimestre del añoDesde su rehabilitación hace más de una década no se había hecho ninguna actuación en la Ermita de la Dolorosa. Foto: Ajuntament de Tarragona
  • Like
Reactions: albertalbert
¿En qué te basas, te ha pasado información alguien?
A mí me parece un poco pronto para decirlo todavía...
Si, tienes razón, es pronto aún
Zona Joan XXIII a tope de noves promocions, no? on aniran a aparcar tant de cotxe en un futur proper? Hauran de preveure a Horta Gran parkings dissuasoris amb busos llançadera i l'altre el de Zona ITV de Arrabassada.
TARRAGONA ciutat | Projectes i urbanisme

Zona Joan XXIII a tope de noves promocions, no?
No home nooooooo... :grass: ...encara hi ha la tira de solars buits, allà... hi ha Joan XXIII per estona, que allò és molt gran.

Només és que la zona de Joan XXIII es reactiva perquè Torres Jordi i l'Arrabassada estan quasi complets ja, no hi queda cap solar per iniciar obres (a Vidal i Barraquer amb Torres Jordi, i a l'Arrabassada a Vicent Andrés Estellés les obres ja estan en curs) o que no tingui previsió d'iniciar-les ben aviat (The Kube se suposa que és pel primer trimestre de 2019).

I a Sant Pere i Sant Pau queden entre 0 i 1 solar (depenent de com quedi la zona, que encara no em queda clar).
I a Països Catalans queden 3 solars, dels quals 2 són parking (i ara com ara aquell parking no és suprimible).

I amb prou feines hi ha més zones on hi hagi solars en abundància i amb planificació avançada, fora de Joan XXIII i Quatre Garrofers.

on aniran a aparcar tant de cotxe en un futur proper? Hauran de preveure a Horta Gran parkings dissuasoris amb busos llançadera i l'altre el de Zona ITV de Arrabassada.
Hi ha el parking dissuassori en curs de creació a Horta Gran precisament, just a l'altra banda del pont de l'Av.Roma, a la zona de l'antic accés a la T-11.

No sé si ampliaran per allà o no, ja es veurà, però de moment no és res urgent.

Per altra banda, el PPU-01 (Quatre Garrofers Sud) és de desenvolupament imminent, i això vol dir que mentre no hi edifiquin, alguns dels solars potser es podrien acondicionar com a aparcaments.
Però alguna cosa em diu que Quatre Garrofers s'edificarà més ràpid que Joan XXIII: és més petit, però també més proper al centre... i a Països Catalans i a l'A-7, l'AP-7, la N-240 i l'A-27.

Per altra banda (quan trobi un moment ho buscaré i ho intentaré postejar), al Diari de Tarragona i al Diari Mës han sortit articles amb declaracions de l'Ajuntament i de la Delegació del Govern dient coses interessants:

1) que els pressupostos de 2019 dedicaran una partida al desenvolupament del PPU-10 (barri de l'IKEA), es faci o no l'IKEA (que és que no), i que sembla que el solar originalment dedicat a l'IKEA té més pretendents.

2) no es diu res del PPU-01 (Quatre Garrofers Sud), però sembla ja un fet que (sense comptar la part que ja s'està fent per part de l'iniciativa privada i a compte de l'Ajuntament) s'iniciarà l'urbanització el 2019: van amb retard.

3) que aquest any es durà a terme el traspàs a l'Ajuntament de carreteres de l'Estat: això inclou Passeig Independència, Avinguda de Roma, i (crec, podria ser però no ho recordo bé) la N-340 entre Arrabassada i algun punt de Llevant (La Móra? ja es veurà, si és que s'ha de veure).

4) que aquest 2019 s'iniciaran les obres del desdoblament de la N-340 (i transformació en A-7) entre La Móra i el peatge de Torredembarra.

5) que la Budellera (PPU-24) torna a patir un retard. Res de greu, hi ha temps de sobra, i el ritme d'edificació ho pot suportar de sobra també, i més si primer fan el barri de l'IKEA.

A veure si d'aquí a una estona tinc temps de buscar-ho i postejar-ho...
Sobre el PPU-01 no em diguis on, vaig llegir que va una benzinera, l'antiga benzinera de cantonada de rambla amb ramon i cajal, va tancar a canvi dun conveni amb lajuntament per instalar una nova en terrenys del PPU-01... bona ubicació a lentrada de Tarragona.
  • Like
Reactions: TGN9 and 437.001
El Banco de Espanya de Tarragona será un espacio para la divulgación de la ciencia

El edificio acogerá exposiciones temporales, talleres, espacios de networking, una cafetería y un auditorio para 140 personas

https://www.diaridetarragona.com/ta...-divulgacion-de-la-ciencia-20181220-0022.html


El dia de la marmota.
^^
No hi feien una mesquita? :troll:

Sobre el PPU-01 no em diguis on, vaig llegir que va una benzinera, l'antiga benzinera de cantonada de rambla amb ramon i cajal, va tancar a canvi dun conveni amb lajuntament per instalar una nova en terrenys del PPU-01... bona ubicació a lentrada de Tarragona.
Si recordo bé, la faran just a la punta entre la N-240 i l'A-7. Crec que s'hi accediria des del lateral de la N-240.

Bon lloc per posar-hi una gasolinera... :yes:
  • Like
Reactions: TGN9
TARRAGONA ciutat | Projectes i urbanisme

:siren: Novetats:

14) Als Cossis:

-OBRA NOVA: detectades unes rases, semblen ser cates arqueològiques, al solar de Pg.Rafael Casanova (ergo 1ª línia de mar), entre Francesc Nel.lo i Fernández de Córdoba. Probablement es tracti del solar no edificat més car de tota la ciutat (les vistes són fabuloses). Si es confirma que hi construeixen, bona senyal. Edito: Han desbrossat part del solar, però han tornat a tapar les rases. Doncs no és un solar, sinó dos!! Iniciades obres a Passeig Rafael Casanova cantonada Francesc Nel.lo, estan fent els ciments d'una casa unifamiliar, que benaurat qui hi visqui, que tindrà unes vistes que t'hi cagues!! Ja es veuen les columnes. És un xalet bastant més gran que el que hi ha a l'altre costat de Francesc Nel.lo, y prefabricat. S'intueix un balcó que val milers d'euros (quina vista... ). El xalet dels Cossis del passeig Rafael de Casanova amb Francesc Nel.lo està ja finalitzant-se. Serà molt gran... però no m'agrada gaire. Sembla ja finalitzat. Finalitzat i amb habitants.
-EN OBSERVACIÓOBRA NOVA: solar al C/Francesc Nel.lo, entre Carles Babot i Miquel Melendres, entre el nº15 i l'Escola Arrabassada. Tàpia construïda fa aparentment poc. Hi ha material d'obra apilat a dins. El terra està remogut, però de fa dies o setmanes (no mesos). Visiblement es tractarà d'una casa unifamiliar, però encara no han fet ni les cimentacions. En observació. Edito: No sabria dir si hi han apilat més material d'obra, però m'ha fet aquesta sensació... Obra aparentment paral.litzada o postposada, el material d'obra està al lloc, i el solar és desbrossat periòdicament. Edito 2: Feia temps que no hi passava... obres iniciades, i en un estadi bastant avançat, tota l'estructura està feta, estan fent l'obra de la façana. És molt gran, no sembla una casa unifamiliar, potser seran adossats, però encara és aviat per dir-ho.
-SOLAR: últim solar mai edificat al C/Salvador Ventosa, vallat. Probablement s'hi edifiqui una casa unifamiliar gran. La part del carrer que correspon al solar està sense urbanitzar, crec que té alguna cosa que veure amb el POUM.

ps: al Diari Més també surt un anunci oficial de l'Anjuntament indicant que en breu s'executarà una part del POUM als Cossis (crec que el PA-28).

Més d'aquí a una estona.
TARRAGONA ciutat | Projectes i urbanisme

13) Als Quatre Garrofers Sud/Monestir de Poblet/Camp de Mart (entre Av.Catalunya, Ctra. de Valls, A-7, Ctra.Cementiri, i Muralles):

:siren: -SOLAR: solar, últim mai edificat a Av.Catalunya, entre la rotonda dels Quatre Garrofers i l'Av.Andorra. Sembla ser que hi ha d'anar un carrer, però el solar és molt ample. No descartaria que a més del carrer hi arribéssin a construir un altre bloc. Carrer ja en obres. Solar restant encara no. Ja es veuen els inicis de les noves voreres.
-OBRA NOVA: Al nou bloc a Av.Catalunya entre la rotonda dels Quatre Garrofers i l'Avinguda d'Andorra ja hi han posat els números definitius: nº55 i nº57.

17) a Via Augusta/Camí de la Cuixa (entre vies del tren, Montserrat Roig, Joan Fuster -exclosa-, Internet, Mozart, Beethoven, Johann Sebastian Bach, Passeig Torroja, Passeig St.Antoni -exclosa-, Bda.Beneficència -exclosa-, Via Augusta -exclosa- i Rafael Casanova):

:siren: -EN OBSERVACIÓ: solar mai edificat entre Via Augusta, Ernest Lluch i Sant Raimon de Penyafort. Té el material d'obra abandonat de fa anys, quan hi anaven a edificar, però van parar les obres per la crisi. Detectades unes rases, semblen ser cates arqueològiques. Retorna l'activitat? Detectades més rases, i no sé si nou material d'obra... Edito: El material d'obra que havia detectat, en realitat és una o dues grues plegades. No n'estic segur si són les mateixes que hi havia abandonades que les han repintat, o si es tracta de grues noves (que en tot cas estan plenes d'herbots). Les rases les han fet entrant des del carrer Ernest Lluch. Instal.lades noves tanques opaques. No sembla haver-hi cao obra, almenys de moment. Detectat cartell de Constructora Ferré, i una excavadora a dintre. ¿Edifiquen?
:siren: -OBRA NOVA: Detectada casa unifamiliar en construcció a Via Augusta, costat mar, entre Sant Raimon de Penyafort i Bisbe Deig. A un dels solars que quedaven buits, el que toca a la mansió tan gran que fa cantó amb Sant Raimon de Penyafort. Està bastant avançada: s'han donat moltíssima pressa, ja té bona part de l'obra de la façana feta. Obra de la façana finalitzada, preparant les finestres. Ja estan fent el revestiment de la façana. Encara no té finestres.

19) A Colls Majors/Platja Llarga/Ciutat Residencial:

-Han arreglat la carretera que baixa a la Platja Llarga des de la N-340, amb nou paviment, enllumenat, i carril de vianants (que no vorera).
-La farmàcia de la Ciutat Residencial s'ha traslladat a l'altre costat de la N-340, al local de l'antic supermercat Tereca. Suposo que tampoc els han renovat el lloguer, igual que al Tòful de Mar i el Iot. :eek:hno: No he pogut veure què ha passat amb l'oficina de La Caixa que hi havia al costat de l'antic local de la farmàcia.

21) A La Móra:

-Observat des del bus cartell d'obra anunciant "cuatro casas aisladas" al C/Conca de Barberà, al tram més costerut. Desconec si el cartell era vell o no, no he pogut parar a mirar-lo.
TARRAGONA ciutat | Projectes i urbanisme

A la Part Baixa:

Garcia Riera

L’edifici dels Porxos comença a lluir nova façana a la plaça dels Carros

Les obres de restauració de l’emblemàtic i històric edifici Casa Melchor Lloveras, conegut com a Edifici dels Porxos de la plaça dels Carros, construït entre els anys 1863-1864, comença a deixar veure la nova imatge que presenta la façana.

L’empresa Garcia Riera s’encarrega de la rehabilitació integral de l’edifici amb la façana i caixa d’escala catalogats pel registre de l’Ajuntament. L’edifici un cop rehabilitat destinarà el seu ús per habitatges que s’incrementaran fins a les 34 unitats.

  • Like
Reactions: TGN9
TARRAGONA ciutat | Projectes i urbanisme

A Joan XXIII/Parcel.les Roda:

Garcia Riera

Edifici de 44 habitatges
Tarragona, 2017
Building Center (Caixabank)^^
Aquests són els dos blocs de la Carretera de Valls que no hi ha manera que els acabin (o que els venguin...).
TARRAGONA ciutat | Projectes i urbanisme

A l'Arrabassada:

Garcia Riera

Edifici 8 habitatges
Tarragona, 2017
Rapejun S.L.ç

^^
Aquest és el bloc del C/J.V.Foix, nº8, a l'Arrabassada.
No sé si se n'havien vist, de fotos, no ho recordo.
El postejo per si de cas. Està tot ocupat i venut de fa temps ja, no sé per què encara el tenen a la web...
TARRAGONA ciutat | Projectes i urbanisme

Metrovacesa anuncia una nova promoció al Carrer de Lluis Mestres i Capdevila, 4: Residencial Torra dels Vents. Fan publicitat per les xarxes socials i tot. https://metrovacesa.com/ca/promociones/torre-dels-vents/
Se sap si l'edifici ocuparà tot el solar lliure d'aquella illa? O se n'exclou la part del solar que dóna al carrer Josep Maria Tarrassa?
No ho sé del cert, però suposo que ocuparà tot el solar.
Cadastralment, els solars actuals formen part de 2 parceles diferents.

Caldrà estar alerta de més informació per veure si completen l'illa sencera o no.
:hmm:

Fonts: Metrovacesa, i Idealista

Residencial Torre dels Vents
Edificio de 38 viviendas^^
Jutjant per les fotos, es fa una mica difícil de dir si és només un solar o són els dos. :hmm:

Podria ser que fóssin els dos, però ja sabeu com són els renders... fins i tot pinten el carrer com si fós recte i ample... i no és ample ni recte, gens.

Què penseu?
TARRAGONA ciutat | Urbanisme

Als Cossis:

POUM (PA-28 c-d)Ajuntament de Tarragona

Projecte d'Urbanització del PA 28 c-d Cossis sud i l'annex per a l'execució de l'enllumenat públic
20/12/2018 08:31 - Registre de publicació
Termini d'exposició: 1 mes
Aprovació inicial per acord de la Junta de Govern Local de data 13.12.2018

Projecte

PROJECTE D’URBANITZACIÓ DEL PA 28 C/D COSSIS SUD EST

MEMÒRIA

1.- ANTECEDENTS

Per encàrrec del Tinent d’alcalde, Conseller Delegat i Coordinador de l’Àrea de Territori, es redacta el present projecte que té per objecte re-urbanitzar un tram de vial al carrer Salvador Ventosa i Pina, acabar d’executar un petit tram de vorera que es troba al carrer d’Antibes i recuperar l’ample de la vorera al carrer Francesc Nel.lo Ventosa retranquejant els murs de maçoneria existents, del Polígon d’actuació 28 c/d els Cossis.

El carrer Salvador Ventosa i Pina es tracta d’un carrer sense sortida amb dos trams que formen un angle pràcticament recte amb longituds de 75 i 43m respectivament.

El primer tram del carrer, des de la connexió amb el carrer de Mossèn Sanç CapdeVila, està format per una calçada de formigó de 5 m. d'ample i dos voreres d’1m d’ample. Si bé una vorera, la del costat nord, continua a tot el carrer, la de l’altre costat només està construïda els primers 33m. A partir d’aquí hi ha una franja en terres sense pavimentar de l’ample de la vorera.

El segon tram de carrer continua amb la vorera del costat nord amb un ample d‘un metre i una calçada de formigó de 3m. d’ample. La resta de la superfície està en terres sense pavimentar, amb la presència d’arbres, vegetació i l’aflorament de roca.

Mitjançant aquest projecte d’urbanització es dotarà al carrer de les xarxes d’aigua potable, sanejament i enllumenat públic. S’ampliaran les voreres en els dos costats del carrer, seguint tot el seu perímetre amb un ample de 1,80 m, i es pavimentarà el carrer amb mescla bituminosa en calent, i una amplada de calçada de 3,50 m al primer tram i 4,00 al segon tram. La calçada estarà al mateix nivell que les voreres, formant un carrer de calçada única, amb unes pendents transversals al centre del carrer del 2% i pendent longitudinal del terreny existent.

La vorera que limita el carrer Salvador Ventosa i Pina i el carrer de Mossèn Sanç CapdeVila, té un gual que incompleix la normativa d’accessibilitat. Amb aquesta actuació es refarà la vorera sense rampes en sentit longitudinal, i s’executarà un gual amb la inclinació de la vorada.

Al segon tram del carrer es crearà una zona d’aparcament, pavimentada amb mescla bituminosa amb capacitat per 6 vehicles. Al final del carrer sense sortida, s’amplia la calçada en forma de “cul de sac” amb un radi de 6,50 m per permetre el gir dels vehicles.

També al segon tram, entre l’aparcament i la vorera oest, es crea una zona verda amb la plantació de 8 pins, que es sumen als existents, i s’estén tota la superfície amb terra vegetal. Es dotarà d’aquesta zona enjardinada de sistema de reg i es col·locaran dos bancs.
Aquesta zona enjardinada quedarà deprimida respecte de la calçada i la vorera, amb una pendent transversal del carrer del 2%, amb l’objectiu d’acumular l’aigua en la zona verda i facilitar la infiltració de l’aigua de pluja, reduint les necessitats de reg, i reduint el volum d’aigua de pluja al col·lector de la xarxa de sanejament. En el cas de intensitats de pluja superior a la que es pugui infiltrar pel terreny es preveu un embornal que anirà connectat a la xarxa de sanejament.

Al carrer Salvador Ventosa i Pina, es preveu en aquest projecte donar-li continuïtat a la vorera que manca executar al carrer d’Antibes.

Correspon a un tram de 57 m. de longitud, que disposa de punts de llum, arbrat i vegetació però no existeix la pavimentació.
L’objectiu de la intervenció en aquest carrer és donar-li continuïtat a la vorera amb les mateixes característiques de les existents als dos extrems del carrer, l’amplada de la vorera serà de 1,50m.

Al carrer Francesc Nel.lo es vol recuperar l’ample de la vorera ocupada pels tancaments de murs de maçoneria existents.

Al costat dels números parells l’alineació de la vorera de 2,00 m. d’ample queda interrompuda pel mur el qual es retranquejarà per donar-li continuïtat a la vorera fins a la zona d’entrada de vehicles a la finca. Al costat dels números imparells la vorera passa de tenir-ne un ample de 1,30 m. a un ample de 0,35 m. Es realitzarà el retranquejament del mur i de les portes d’accés de vianants i vehicles per tindre un ample continu de 1,30m. La construcció dels nous murs es realitzarà amb les mateixes característiques dels murs existents. [...]


Annex per a l'execució de l'enllumenat públic

Anunci
Jutjant per les fotos, es fa una mica difícil de dir si és només un solar o són els dos. :hmm:

Podria ser que fóssin els dos, però ja sabeu com són els renders... fins i tot pinten el carrer com si fós recte i ample... i no és ample ni recte, gens.

Què penseu?
Tenint en compte les imatges que es veuen i com són les parcel·les actuals, diria que només ocupa un dels dos (el següent de l'edificació actual, que es veu una mica al render), ja que si fossin els dos, seria lògica una edificació en forma de L i en les imatges sortiria així reflectit. Sobretot la imatge dels patis interiors, al fons no es veu cap edificació que tanqui l'illa, o si fes cantonada, ensenyarien aquells balcons meravellosos al parc (quan segurament el final del bloc és un tester cec).

Per tant, penso que és un únic bloc lineal.
  • Like
Reactions: TGN9
Bon any gent del Camp!

Reanudant una mica el debat sobre el transport públic interurbà al Camp de Tarragona, què us semblaria construir-hi una xarxa de FGC, a l'estil del "Metro del Vallès" que connectés Tarragona, Reus, Vila-seca, Salou, Cambrils, PortAventura, l'aeroport, Miami Platja i L'Hospitalet de l'Infant? Seria una espècie de metro però amb més distància entre les estacions, aprofitant l'actual traçat de la línia PortAventua-l'Hospitalet i penetraria de forma soterrada almenys per Reus i Tarragona, en aquesta ciutat fins a la Plaça de la Imperial Tàrraco. Connectaria també amb la (esperem) futura estació intermodal d'AVE al sud de l'aeroport.He dissenyat un plànol sobre una idea que tinc al cap del que es podria fer, però no aconsegueixo que em permeti penjar-lo, si algú és tant amable de dir-me com fer-ho:)
  • Like
Reactions: Gabri999
Tenint en compte les imatges que es veuen i com són les parcel·les actuals, diria que només ocupa un dels dos (el següent de l'edificació actual, que es veu una mica al render), ja que si fossin els dos, seria lògica una edificació en forma de L i en les imatges sortiria així reflectit. Sobretot la imatge dels patis interiors, al fons no es veu cap edificació que tanqui l'illa, o si fes cantonada, ensenyarien aquells balcons meravellosos al parc (quan segurament el final del bloc és un tester cec).

Per tant, penso que és un únic bloc lineal.
:dunno: Ja veurem. Els de la Guàrdia Urbana també em van dir que on edificaran és a un sol solar. Ja veurem...

Als Cossis:

POUM (PA-28 c-d)Ajuntament de Tarragona
Sospito que aquestes obres es deuen a noves possibles edificacions als Cossis.
Al costat de la zona del C/Antibes on es vol millorar la vorera hi ha un solar buit, ídem al C/Salvador Ventosa.
Al C/Francesc Nel.lo ja no ho recordo, pero podria ser el mateix cas.
Com a mínim són dues coincidències. :sly:

Bon any gent del Camp!
Bon any, i benvingut al fórum.

Reanudant una mica el debat sobre el transport públic interurbà al Camp de Tarragona, què us semblaria construir-hi una xarxa de FGC, a l'estil del "Metro del Vallès" que connectés Tarragona, Reus, Vila-seca, Salou, Cambrils, PortAventura, l'aeroport, Miami Platja i L'Hospitalet de l'Infant?
No ho comentis en aquest fil, que aquí és off-topic. Aquí parlem més aviat de cases i carrers.

Millor comenta-ho a aquest altre fil: Tramvia del Camp de Tarragona (TramCamp)

No et preocupis, que ja postejo el teu missatge allà. :)
2961 - 2980 of 4945 Posts
Top