SkyscraperCity Forum banner

Projectes al Camp de Tarragona

774610 Views 4944 Replies 134 Participants Last post by  Gabri999
• L'objectiu del pla és un desenvolupament equilibrat i que el municipi mantingui la seva personalitat

• L'Ajuntament preveu aprovar el nou pla general aquest any

Després de quatre anys de treballs, la revisió del pla d'ordenació urbana (POUM) de Tarragona s'apropa a la fi. L'esborrany del projecte preveu l'expansió del municipi per donar sostre a un màxim de 175.000 habitants, 45.000 més dels que la ciutat compta actualment. Segons les estimacions de l'equip de govern (CiU-PP), el ple podria aprovar la proposta provisional abans de l'estiu i ratificar-la a finals d'aquest any. D'aquesta manera es gira full a l'actual planejament, en vigor des de l'any 1995.

L'"obsessió" de l'alcalde, Joan Miquel Nadal, que ha assumit personalment les competències sobre la redacció del pla, és que Tarragona no sobrepassi els 175.000 habitants al llarg del segle XXI. L'objectiu és garantir que la ciutat conservarà la seva personalitat malgrat el creixement demogràfic i la millora de les comunicacions amb l'àrea d'influència de Barcelona. En paraules de l'alcalde, el pla vol evitar que el municipi es converteixi "en una ciutat dormitori", i assegurar "l'equilibri entre els elements socials, històrics, industrials i culturals" que la caracteritzen.

El detall del pla no és definitiu, i possiblement variarà de forma sensible durant la fase d'aprovació, que inclou un període d'al·legacions. El que no canviaran són les motivacions del nou pla general, que assumeix el repte de donar continuïtat a l'entramat urbà de Tarragona. L'ordenament de la ciutat pateix encara els efectes d'una mala gestió urbanística a la dècada dels anys seixanta, quan l'arribada de les indústries químiques va motivar la creació, de manera precipitada, de la majoria de barris perifèrics de la ciutat. Quaranta anys després, el centre i els barris de Ponent segueixen desconnectats entre si. La proposta municipal planteja donar tractament urbà als descampats que aïllen els nuclis i millorar d'aquesta manera la cohesió de la ciutat.

Condicionat al sud per l'activitat industrial, el creixement de Tarragona segueix apuntant a la zona de Llevant. Ara que la creació d'un barri de 4.800 vivendes a la zona de Terres Cavades ha quedat paralitzada -amb dimissió i escàndol urbanístic inclosos-, l'Ajuntament apunta com a alternativa la zona de la Budellera. Es tracta d'una àrea pròxima d'unes 120 hectàrees, on es podrien construir unes 5.000 vivendes. Un dels principals promotors de Terres Cavades, el contructor José Luis García, ha comprat unes 30 hectàrees de terrenys a la zona amb perspectiva d'urbanització.

Veient que els preus a la Budellera creixen com l'escuma, veïns i ecologistes, agrupats a la plataforma Tarraco Verda, ja han manifestat el temor que la zona es converteixi en un camp de batalla immobiliari. Igual que amb Terres Cavades, el jutge que instrueix el cas a l'Audiència de Tarragona ha sol·licitat al consistori tots els expedients d'actuació urbanística previstos a la zona.

Al marge d'aquestes dues àrees, l'Ajuntament preveu noves urbanitzacions als voltants de la platja de la Móra, a cala Tamarit, mas d'en Rabassa i mas d'en Sorder. Respecte a això, el grup conservacionista Gepec critica "la fragmentació" dels espais naturals que vol impulsar el consistori a la zona de Llevant.

Nova centralitat

Dins del casc urbà de Tarragona, el consistori ha previst una nova centralitat a la zona de l'Hospital Joan XXIII, on s'aixecaran 1.900 habitatges. El consistori preveu allargar la rambla Nova fins a aquesta zona, així com implantar al barri establiments amb caràcter, com ara un centre comercial d'El Corte Inglés (sempre que la Generalitat hi estigui d'acord). Les obres d'urbanització començaran el mes de juliol, tenen un pressupost de 26 milions d'euros i acabaran l'any 2007, tal com es va establir ahir a la junta de govern municipal.

Segons Nadal, la redacció del POUM s'ha hagut d'adaptar a diverses modificacions del reglament, i això ha endarrerit la culminació dels treballs, que havien de durar un any i mig, segons es va estimar quan van començar, l'any 2001.

--

AVUI.
3601 - 3620 of 4945 Posts
A mi m'ha sorprès bastant, no m'ho esperva. No sé quina raó deuen tenir. Creieu que les plantes baixes dels edificis d'habitatges les volen destinar a habitatges?
No li trobo cap altra explicació lògica, la veritat... :unsure:

No és l'únic lloc de Tarragona on hi ha habitatges a les plantes baixes (C/Joan Fuster, per exemple), però el que no m'acaba de fer el pes és això de posar "tot el comerç en un sol edifici".
Sona a supermercat dels grans.

Que res en contra de que n'hi hagi, però quan n'hi ha més del compte, això també mata el petit comerç i els bars de barri...

Per altra banda, també és cert que el PPU-01 no serà particularment gran, i que als voltants hi ha prou comerç: Avinguda Catalunya, Corte Inglés i voltants, etc... i hi podem afegir tot el que vagi obrint a mesura que es vagi edificant tota la zona de Joan XXIII... i fins i tot la zona baixa de Països Catalans, que tampoc cau gens lluny, i té bastants locals buits, encara.

I precisament el PPU-01, pel fet d'unir el centre amb Països Catalans, segurament ajudarà a que la zona quedi més cohesionada, tant per la Carretera de Valls, com pel pont de Pi i Margall/Camí de l'Àngel.
Zona Joan XXIII, davant del sociosanitari:

711306


711311


711315


El Cartell sería el blanc pero no es veu la promocio... el que es veu mes nou es el que fico.
🔼🔼🔼
Això se suposa que ha de ser una residència per a la 3ª edat, ¿no?
 • Like
Reactions: col28
Per cert, ahir conduint ho vaig veure i no vaig poder fer fotos. Al misteriós forat que estaven fent al PA-58a, davant la N-340, han aparegut els primers pilars que formen part de l’estructura i són alts quasi com la nau del costat. Això no dóna cap pista del que serà perquè perfectament pot ser un súpermercat o una nau d’ús privat.
Avui he pogut fer la foto, encara que de nit.

 • Like
Reactions: Chartreuse
TARRAGONA ciutat | Projectes i urbanisme

A la Part Alta:


Fotos de fa una setmana de les obres del nou edifici al C/Comte (Sales y Salas).

Mirant cap al C/Cavallers:

Mirant cap a la Plaça de Sant Miquel (observeu que reaprofiten la part no demolida de la façana original -o ho sembla-):

TARRAGONA ciutat | Projectes i urbanisme

Al Miracle/Ciutat Jardí:


Un parell de fotos de la Via Augusta, a la zona del barri del Miracle, de fa unes setmanes.

La primera, de l'edifici de Via Augusta cantonada Baixada del Miracle.
No acaben de pintar-lo... :ROFLMAO:
Però... ara té una porta nova, metàl.lica. Haurà quedat buit?
El solar del costat fa dècades que està buit, i té el mateix número de portal.
A més, no encaixa amb la resta dels edificis de la Baixada del Miracle.
Propera demolició?
El cert és que un edifici aquí seria bastant sucós...
En observació.

La segona, del solar on hi havia l'edifici de l'antic Bar Inter.
No hi ha novetats.

TARRAGONA ciutat | Projectes i urbanisme

A la Part Alta:


Imatges de les obres del C/Granada nº7.
Avui estan una mica més avançades. L'estan demolint per dintre.
Em sembla que només deixaran l'escala monumental de la planta baixa (que deu ser el poc que es deu poder reaprofitar...).

Fa un mes:Fa dues setmanes:Tres notícies:Mai ens escoltará els de la Plaça la Font...


Ara la associacio de veins... Una patrulla de la G.Urbana permanent? si no hi ha ni a tot Tarragona urbans a peu...

Droga hi ha al Parc del Francoli tambe, pero es queden a les taules de picnic, a la zona de gronxadors i parc infantil no hi ha...

El que ja em parlat aqui:
 • Rentat de cara per accessibilitat per cotxets i cadires de rodes que conectin les 4 entrades
 • Us a la Quinta, per mi una sala d'exposicions com La Torre Vella de Salou
 • A l'esplanada ficaria un xiringuito amb terrassa com el del Parc dels Pescadors de Cambrils.
 • Noves zones de Parc Infantil per edats (Tipus Serrallo).
 • Fonts o basses les descarto, al final molt manteniment i queden buides.
TARRAGONA ciutat | Projectes i urbanisme

A Sant Pere i Sant Pau:


-Continuen les inacabables obres de reforma del clavegueram, això fa que cada dos per tres hi hagi modificacions de les rutes dels busos 6 (sobretot), 54, i (en menor mesura) 55.

A Sescelades/Països Catalans:

-Les obres del nou bloc a la Rotonda dels Conills van progressant, les columnes ja comencen a arribar al primer pis.

A la Part Alta:

-Restauració de dos edificis antics:
1) al C/La Nau cantonada Destral.
2) a la Baixada del Patriarca (alias C/Pare Iglesias), davant de la Plaça dels Cabrits.

Al Polígon Riuclar:


A la Savinosa:

 • Like
Reactions: Chartreuse
Moltes gràcies per les fotos 437.001!

Sobre el que comentàveu de concentrar tots els serveis en un sol edifici al PP1 és ben curiós, això e, fa pensar que les plantes baixes també seran pisos, com passa als últims blocs del Parc del Francolí els que toquen al skatepark, que la planta baixa són cases i ni que estan a peu de carrer tenen la ventatja que tenen un jardinet. Suposo que serà així, però serà curiós tot el "barri" així, serà ben tranquil. I com creieu que serà l'edifici de serveis? exclusivament de serveis o també hi haurà habitatges? Podria ser que s'instal-li alguna marca de superficie comercial important? Tipus Carrefour, Aldi...

D'altra banda, em sembla encertat que la gasolinera i l'aparcament estiguin a tocar de la carretera i molt important que s'arregli el tram de la Nacional que arriba gairebé fins a la rotonda dels conills, haurien de ficar passos de peatons, arreglar les voreres a banda i banda (també on hi ha el Pont) reduir la velocitat de veicles, en definitiva, convertir-ho en la continuació urbana de l'Av. Andorra fins a arribar a la rotonda dels conills.

Ja que escric el missatge voldria fer-vos una pregunta. Sempre que es fa un pla urbanístc hi ha reticències de propietaris i a vegades es deixen de fer carrers si no hi ha acord, en el PP2 si compareu el POUM amb el que està executat hi ha unes cases que no s'han tirat però que figura que els carrers conecten. M'agradaria saber per què al POUM figuren aquests dos carrers entre Tarragona-2 i Quatre Garrofers que no es van arribar a urbanitzar en el seu moment (entenent que formen part del mateix sector)

719883


Si us fixeu, falten dos carrers, us fico un gargot amb el Google earth perquè ho veieu més clar

719886


Per què creieu que no van fer aquests dos carrers? Pels propietaris?
Moltes gràcies per les fotos 437.001!

Sobre el que comentàveu de concentrar tots els serveis en un sol edifici al PP1 és ben curiós, això e, fa pensar que les plantes baixes també seran pisos, com passa als últims blocs del Parc del Francolí els que toquen al skatepark, que la planta baixa són cases i ni que estan a peu de carrer tenen la ventatja que tenen un jardinet. Suposo que serà així, però serà curiós tot el "barri" així, serà ben tranquil. I com creieu que serà l'edifici de serveis? exclusivament de serveis o també hi haurà habitatges? Podria ser que s'instal-li alguna marca de superficie comercial important? Tipus Carrefour, Aldi...

D'altra banda, em sembla encertat que la gasolinera i l'aparcament estiguin a tocar de la carretera i molt important que s'arregli el tram de la Nacional que arriba gairebé fins a la rotonda dels conills, haurien de ficar passos de peatons, arreglar les voreres a banda i banda (també on hi ha el Pont) reduir la velocitat de veicles, en definitiva, convertir-ho en la continuació urbana de l'Av. Andorra fins a arribar a la rotonda dels conills.

Ja que escric el missatge voldria fer-vos una pregunta. Sempre que es fa un pla urbanístc hi ha reticències de propietaris i a vegades es deixen de fer carrers si no hi ha acord, en el PP2 si compareu el POUM amb el que està executat hi ha unes cases que no s'han tirat però que figura que els carrers conecten. M'agradaria saber per què al POUM figuren aquests dos carrers entre Tarragona-2 i Quatre Garrofers que no es van arribar a urbanitzar en el seu moment (entenent que formen part del mateix sector)

View attachment 719883

Si us fixeu, falten dos carrers, us fico un gargot amb el Google earth perquè ho veieu més clar

View attachment 719886

Per què creieu que no van fer aquests dos carrers? Pels propietaris?
Paso algunes vegades per aquí i aniria molt bé, ara s'ha de fer una volta enorme... Pero tota la zona verda de darrere es va declarar "zona protegida" i no es pot urbanitzar res. El que si podrien fer és senyalitzar camins en condicions... Que tenen la zona completament abandonada. Va haber un incendi fa 2 anys i res ha canviat...
 • Like
Reactions: 437.001
Moltes gràcies per les fotos 437.001!
De res... :)

Sobre el que comentàveu de concentrar tots els serveis en un sol edifici al PP1 és ben curiós, això e, fa pensar que les plantes baixes també seran pisos, com passa als últims blocs del Parc del Francolí els que toquen al skatepark, que la planta baixa són cases i ni que estan a peu de carrer tenen la ventatja que tenen un jardinet. Suposo que serà així, però serà curiós tot el "barri" així, serà ben tranquil.
No és l'únic lloc on hi ha habitatges a les plantes baixes.
Al C/Covadonga, o al C/Joan Fuster, per exemple, i a d'altres llocs, també n'hi ha.
Fins i tot a l'Avinguda Catalunya, a la rotonda dels Quatre Garrofers, precisament.
Potser no és el més comú, però tampoc és res de particularment estrany o nou.

La cosa de que la zona hagi de ser tranquil.la és més relativa, però.
El carrer nou que anirà entre l'Avinguda d'Andorra i l'accés a la A-7, suposo que sí que ho serà, de tranquil, igual que els carrers que siguin travessies del mateix.
Però no oblidem que la zona estarà envoltada per la A-7, l'Avinguda Catalunya, i l'Avinguda d'Andorra (o sigui, la N-240).
O sigui que de soroll, a la zona, sí que n'hi haurà, i bastant.

I com creieu que serà l'edifici de serveis? exclusivament de serveis o també hi haurà habitatges? Podria ser que s'instal-li alguna marca de superficie comercial important? Tipus Carrefour, Aldi...
Ni idea...
Ja aniran fent, suposo.

D'altra banda, em sembla encertat que la gasolinera i l'aparcament estiguin a tocar de la carretera i molt important que s'arregli el tram de la Nacional que arriba gairebé fins a la rotonda dels conills, haurien de ficar passos de peatons, arreglar les voreres a banda i banda (també on hi ha el Pont) reduir la velocitat de veicles, en definitiva, convertir-ho en la continuació urbana de l'Av. Andorra fins a arribar a la rotonda dels conills.
Sí, posar passos de vianants és necessari, sobretot a la rotonda de Doctor Mallafré, perquè avui dia, si vens de Joan XXIII i vas cap a Països Catalans, o te la jugues creuant (a risc de que et vingui algú massa ràpid, i algun pinyo ja hi ha hagut), o el primer pas de vianants que trobes és el del semàfor de les Cases Barates (Av.Catalunya i Av.Argentina amb Av.Andorra).
Avui dia, sense pas de vianants a la rotonda, la gent ha de fer una volta de cal déu, i molta gent creua indegudament, de tota manera, perquè allà hi ha la parada del Plana (línia de Valls), que per cert és de les parades de bus més tercermundistes que hi ha a tota Tarragona.

Una altra cosa que faria, ja ho he postejat algun altre cop, és arreglar el jardí/descampat que hi ha entre el col.legi especial Sant Rafael i la Rotonda dels Conills. Hi passa un munt de gent cada dia, perquè és un dels camins entre el centre i Joan XXIII per una banda, i Països Catalans i la zona educacional de l'altra, i sembla la jungla.
Unes escales i una rampa, enllumenat, i alguns bancs farien meravelles, i tampoc caldria que fós una gran cosa monumental ni res, simplement adequar la zona a les necessitats dels veïns i dels vianants.

Ja que escric el missatge voldria fer-vos una pregunta. Sempre que es fa un pla urbanístc hi ha reticències de propietaris i a vegades es deixen de fer carrers si no hi ha acord, en el PP2 si compareu el POUM amb el que està executat hi ha unes cases que no s'han tirat però que figura que els carrers conecten. M'agradaria saber per què al POUM figuren aquests dos carrers entre Tarragona-2 i Quatre Garrofers que no es van arribar a urbanitzar en el seu moment (entenent que formen part del mateix sector)

View attachment 719883

Si us fixeu, falten dos carrers, us fico un gargot amb el Google earth perquè ho veieu més clar

View attachment 719886

Per què creieu que no van fer aquests dos carrers? Pels propietaris?
Potser no es devien posar d'acord amb els propietaris...

És un d'aquells trossos d'urbanisme periurbà caòtic tant típic de les afores de Tarragona.
Tampoc és un tros molt gran.
I crec els tres carrers que menciones, a priori es podrien fer sense problemes, almenys tal i com es mostren al plànol que enllaces.
No em sembla que construïr-los exigeixi la demolició de cap casa.

De tota manera, els tres carrers que menciones només apareixen, tal i com els mostres, a segons quina versió del plànol.
Potser és que es van decidir per posar-los a un altre pla parcial.
Per exemple, a aquest altre mapa del POUM; apareixen com a part del PMU-35 (L'Oliva).

Per cert, a Quatre Garrofers Nord, al dins del pati que hi ha a la cantonada dels carrers Joan Serra i Antoni de Magriñà, hi ha un menhir.
No sé si és un menhir autèntic o una imitació moderna.
Avui estaven rentant el "callejon" del Serrallo del Bloc Okupat i aquesta noticia:


M'agrada que es dediquin a manteniment.. pero amb la deixadesa de tants anys necessitarem molt de temps per deixar la ciutat al día...

Jo que paso cada dia pels tinglados... el Port es flipant el manteniment que té... ara acaben de tornar a pintar tot els pasos vianants, carril bici, ratlles de separació de carrila.. 1 cop a l'any pinten tot, ja han tornat a pintar tambe tot el passeig quan es nou... clar compares aixo amb l'ajuntament que els pinta quan ja no es veuen... doncs...
 • Like
Reactions: col28

TARRAGONA ciutat | Projectes i urbanisme

Al PPU-62 (Culubret):

A la Savinosa:

MONTBLANC | Projectes i urbanisme

 • Like
Reactions: Chartreuse

Molt bona notícia... si es tira endavant, clar.
Al POUM és el PPU-54.
El què m'inquieta és que ja hi ha dos polígons industrials buits (el de darrera de La Floresta, i el que és continuació del Polígon Francolí -PP-13, crec que es diu-, on hi ha el Wala i el Makro).
Tot i que a priori, aquest del CIM sembla que tingui més possibilitats d'omplir-se ràpid.
TARRAGONA ciutat | Projectes i urbanisme

Repassem el POUM:

PA-28a (Els Cossis, zona C/Cossis-cementiri dels Jans), residencial: Oficial, en tramitació.
PA-28c/d (Els Cossis, zona C/Salvador Ventosa), residencial: Oficial, en tramitació.
PA-58a (Túria 1ª fase), polígon industrial: En execució avançada.
PA-64 (Antic centre Sant Josep Obrer), residencial/equipaments: Iniciat, però paral.litzat (no trobo documents).
PA-67 (Mas Morató/Balcó de Tarragona), residencial: Oficial, en tramitació.
PA-68 (entre Goya i Joan XXIII), residencial/equipaments: Iniciat, però paral.litzat.
PA-80 (antiga fàbrica Loste), equipaments: Oficial, en tramitació.
PMU-13b (
Parcel.les Iborra est), residencial/equipaments: Oficial, en tramitació.
PMU-14 (Camí de l'Ermita de la Salut), residencial: Oficial, en tramitació.
PMU-34 (Nàstic), residencial/equipaments: Oficial, en tramitació.
PMU-102 (Parcel.les Iborra sud/Ermita de la Salut), residencial: Oficial, en tramitació.
PPU-01 (Quatre Garrofers Sud), residencial/equipaments: Oficial, aprovat, en retard.
PPU-10 (Ten Brinke), residencial/equipaments: En execució.
PPU-24 (Budellera), residencial/equipaments: Oficial, en tramitació.
PPU-40 (entre Ciutat Residencial, Llevantina, i Solimar), residencial/equipaments: Oficial, en tramitació.
PPU-41 (Terres Cavades/Vall del Llorito), residencial/equipaments: Paral.litzat fa anys.
PPU-43 (Mas Sordé), residencial: Oficial, en tramitació. Suspès?
PPU-54 (CIM El Camp/Els Vinyets), polígon industrial: Anunciat a premsa.
PPU-62 (Culubret), residencial/equipaments: Oficial, en tramitació.
3601 - 3620 of 4945 Posts
Top