SkyscraperCity banner

10481 - 10500 of 19293 Posts

·
Registered
Joined
·
727 Posts
Rog moderatorii sa nu stearga acest post chiar daca este mai mult sau mai putin offtopic.
Este vorba de un bloc reabilitat de curand in centrul Pitestiului, cred ca cel mai reusit bloc comunist (precizez ca st locuinte, nu a fost transformat in birouri) din Romania la ora actuala. Am fost socat astazi cand l-am vazut.Ce parere aveti?
Cred ca asa ar trebui sa arate toate blocurile reabilitate din Bucuresti si ar schimba radical fata orasului.

Tin sa precizez ca arata mult mai bine in realitate, nu stiu ce materiale au folosit (mai ales intre ferestre), dar se vede clar ca e total diferit de ce s-a facut pana acum.

Imi cer inca odata scz pt offtopic, dar cred ca este un subiect mai mult decat important, mai ales ca Bucurestiul este distrus zilnic de reabilitari prost facute,oribile. L-am postat si pe threadul cu reabilitari din Bucuresti,dar aici este mai mult trafic.


Bloc comunist reabilitat in Pitesti by Blacklord2012, on Flickr
 

·
Euro Mod
Joined
·
17,282 Posts
Fara albul ala care flancheaza portiunea centrala si fara balcoane inchise (deh, asta e!) ar fi aratat mai bine. Albul din jurul ferestrelor ar fi fost suficient. Valabil si pentru problema texturilor; prea multe. Oricum, nu-i rau, dar asa cum e acum imi da un pic senzatia de lucru neterminat. Aprob insa partea centrala si mi-ar placea sa vad mai des ceva similar. :eek:kay:
 

·
Registered
Joined
·
727 Posts
^^
Arata mult mai bine in realitate, poza facuta cu telefonul.
+nu cred ca stiti cum arata blocul inainte, m-am frecat la ochi cand am vzt.

Da, intr-adevar mereu e loc de mai bine, mult mai bine chiar, eu sper sa fie un inceput si asta. Fata de asa ceva:


Poza: hotnews.ro
 

·
Registered
Joined
·
432 Posts
Stiu pe cineva care lucreaza acolo, ii mananca ţânţarii si ziua...
In schimb e mai racoare vara. Asta desigur pana se va taia langa pt un alt complex. Gen Militari Residence: te muti in 2011 ai tot campul in fata, dar in 2012 ti se uita altii pe gem in casa.
Traiasca cartierele comuniste! Sti de la inceput ce vezi pe geam.
 

·
Registered
Joined
·
1,834 Posts
E mai decent aici fata de militari residence.
aveam un coleg care sta acolo. daca acum 4 ani avea vedere la "camp". acum are vedere la vecini. mai sunt si blocuri P+8
 

·
miniportal.ro
Joined
·
111 Posts
Blacklord, prefer solutia de reabilitare prezentata de tine celei folosite de primarii sectoarelor din Bucuresti. Se vede ca si-au dat interesul sa iasa ceva deosebit care sa sparga monotonia blocurilor comuniste sau a amenajarilor de tip comunist. Realizarea conturului ferestrelor, folosirea fantelor care sa intrerupa monotonia tencuielii exterioare, sunt cateva puncte pe care le apreciez.
Eu as veni cu o propunere mai interesanta, dupa parerea mea de nespecialist in constructii: sa incercam sa facem blocurile comuniste sa semene cu cele din zona rezidentiala "Stejarii". Sunt constient ca nu vom putea sa ajungem la acelasi standard ca in exemplul dat, dar sa incercam sa adoptam frumosul si utilul si sa-l implementam si blocurilor comuniste in care stam noi, majoritatea" :D, si anume: reabilitarea sa se faca folosind maxim 2-3 culori, balcoanele sa aiba cat mai multa sticla (sa actioneze ca niste ferestrea mai mari), toate tocaria sa fie de aceeai culoare si in acelasi format, terenul din jurul blocului sa fie amenajat cu gazon in stilul peluza+copaci, trotuarul sa fie bine delimitat (neocupat de masini), parcarea rezidentiala sa se armonizeze cu spatiul verde (nu sa-l sufoce). Binenteles ca pentru toate astea trebuiesc bani, insa aici trebuie sa actionam si noi, fie platim din surse proprii sau din fonduri atrase (de la primarie, sponsorizari, fonduri europene) fie participam cu altceva (materiale de constructii, munca). Stiu ca aici e mai greu pentru noi romanii, pentru ca am fost invatati sa ni se dea totul gratis, sa faca altul ceva pentru mine, sa faca statul. :(
Totusi, avem o speranta, exista solutii si stim cum am vrea sa arate capitala in care traim.
 
10481 - 10500 of 19293 Posts
Top