SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 4927 Posts

·
Registered
Joined
·
9,739 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
U/C


Photo Thread | City Hall | Wikipedia: RO EN | Wikimapia

__________________WORK IN PROGRESS
A short presentation movie of Brasov:
City Hall of Brasov: www.brasovcity.ro
City Map: http://www.map2web.cc/map4/index.ph...n=&PHPSESSID=699c8e3e7a00df128b47bf3488f3aeaf
About Brasov:
http://www.brasov.ro/indexeng.php3
http://www.ghidbrasov.ro/index.php?lmb=en
Brasov County


Metro Area

Braşov, Codlea, Săcele, Ghimbav, Predeal, Râşnov, Cristian, Sânpetru, Hălchiu, Tărlungeni, Prejmer, Hărman
 

·
Registered
Joined
·
9,739 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Aqua Park Brasov

Aqua Park Brasov

http://www.aquaparkbrasov.ro/

This project is under construction.

Aqua Park Braşov se află în curs de finalizare şi va fi probabil inaugurat în sezonul de vară 2008. În prezent se lucrează la complexul care va cuprinde:
* bar central
* restaurant
* bar - foisor
* stranduri - piscine
* terenuri sport
* parcari si vestiare
* spatii dalate - plaja 

·
Registered
Joined
·
9,739 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Complex Rezidential Avantgarden

Complex Rezidential Avantgarden
Until 2010 it will count 2000 apartments
"Residential Complex Avantgarden is the first district with new build apartments in Brasov. Its new apartments offer extraordinary comfort and a European architectural concept. You’ll find it in the north side of Brasov (towards Sibiu) in the new residential area, with panoramic view to the mountains. The Apartment plans follow western standards have generous effective area and luxurious facilities.
Avantgarden building complex has already started to grow and conquered the north part of the beautiful city of Brasov at the exit towards Sibiu. The new highway Transilvania shall be only 2.5 km away! Until December 2008 there will be 300 “key ready” apartments. In 2 years, until 2010, that is, it will grow like a Prince Charming. To be more specific, it will count 2000 apartments, plus lots of other facilities."
http://www.avantgarden.ro/index.php?&lg=enConstruction status August 2007
http://www.maurer-kasper.ro/locatie-avantgarden-brasov_6.html
http://www.therightmoveabroad.com/property/development.php?id=62
 

·
Registered
Joined
·
9,739 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Paradisul Acvatic

Paradisul acvatic - investitie de 12 milioane euro

"De ieri, brasovenii - si nu numai ei - au la dispozitie cel mai mare centru de agrement din tara. "Paradisul acvatic reprezinta, pentru mine si sotia mea, implinirea unui vis vechi de 15 ani, cand ramasesem incantati la cunoasterea unui centru similar din Germania", ne spune omul de afaceri D.I. Puchianu, proprietarul centrului. Investitia mult dorita a trebuit sa mai astepte, atat pentru adunarea banilor din surse proprii (profitul altor societati ale omului de afaceri), cat si pentru a avea posibilitatea de a apela la credite bancare.
Este un proiect in valoare de 12 milioane euro, intins pe 4 ha, cu o suprafata acoperita de peste 10.000 mp, din care 2.000 mp constituie suprafata bazinelor cu apa. Noutati absolute in Romania sunt grotele de relaxare, cascadele de apa si biosaunele, pe care, impreuna cu celelalte spatii de agrement si relaxare, va lasam placerea sa le descoperiti.
In fata centrului de agrement, a fost dat in exploatare si un hotel de cinci stele, avand si o sala de conferinte."
http://www.curierulnational.ro/Spec...sul+acvatic+-+o+minunatie+de+12+milioane+euro
http://www.paradisulacvatic.ro/
Complexul PARADISUL ACVATIC si-a deschis portile in 23 iulie 2007 la Brasov, iar aici puteti gasi, iarna sau vara, piscine moderne, acoperite sau in aer liber, tobogane cu apa, un SPA de cel mai inalt nivel, dar si terenuri de tenis si fotbal acoperit, un hotel si o terasa Complexul se extinde pe 6,5 ha si are o capacitate lejera de 2000 de cutii de valori si vestiare pentru a lasa in siguranta hainele si obiectele clientilor. Complexul PARADISUL ACVATIC are in acest moment 7 piscine moderne, urmand ca in toamna anului 2007 sa se extinda cu inca un bazin de inot acoperit cu o zona speciala pentru sarituri de la inaltimi de 5m, 3m si respectiv 1,5m . Pe timpul verii bazinele exterioare ( ca.1000 mp si 90 mp ) cu o temperatura intre 24 si 30 grade iti ofera locul ideal unde poti inota sub razele de soare 58 m lungime. Cele 1300 de sezlonguri din curtea exterioara sunt disponibile de primavara pana toamna tarziu.
Adancimea bazinelor variaza intre 0,35 m in bazinele special amenajate pentru copii foarte mici, pana la 1,35 m in bazinele de relaxare cu hidromasaj sau in cele unde se practica sedintele de AQUA-GYM . Bazinele de inot masoara in zona cea mai adanca 2 m, ca in zona de sarituri sa va puteti scufunda pana la 4 m. Daca veti dori in zilele friguroase sa aveti parte de o experienta unica, puteti sa va scaldati sub cerul liber intr-unul dintre cele doua piscine interior – exterior . Apa va fi insa incalzita si va avea in permanenta o temperatura de 36 de grade. Astfel veti putea admira zapada din jur, în timp ce inotati in piscina sau va relaxati in mijlocul gheizerului din jumatatea exterioara. Dusurile rustice, baia de relaxare a picioarelor, cascade de apa, si un colt unde poti gasi zapada indiferent de anotimp cu care te poti racori dupa ce ai iesit din sauna, un salon de cosmetica, doua solarii vertical si orizontal , doua saloane de masaj de relaxare si intretinere si un salon de relaxare fac acest complex complet. Centrul va ofera si tobogane cu apa pentru amatorii de distractie. Daca nu sunteti fani ai sporturilor acvatice veti putea sa va relaxati insa în acelasi complex jucand tenis sau fotbal pe unul dintre terenurile anexate.
 

·
Basarabia e Romania
Joined
·
18,523 Posts
^^ ^^ :cheers: :cheers: :cheers:
 

·
Registered
Joined
·
9,739 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Ghimbav, Brasov county

20m-euro residential complex at Ghimbav

The Chrytis company this year will begin constructing a residential complex covering almost 7 hectares of land in Ghimbav, Brasov county. The value of the investment is put at some 20 million euros, according to the company''s deputy chief executive, Marcel Suciu. "Works will start in the May-June period and will be completed in three to four years", said Suciu. The complex will be made up of 120 houses, with the surface area and the price to be established during the months to come. Funding will be both self-sustained and from bank credits, the Chrytis representative added. Two years ago the company started the construction of a residential complex on the outskirts of Ghimbav, covering a total surface area of 16,500 square metres and comprising 32 individual and duplex villas.
http://www.zf.ro/articol_78626/20m_euro_residential_complex_at_ghimbav.html
 

·
Registered
Joined
·
9,739 Posts
Discussion Starter · #8 · (Edited)
240 million euros in real estate project in Brasov

240 million euros in real estate project in Brasov

British company invests 240 million euros in real estate project in Brasov British real estate development company European Future Group purchased a plot of land belonging to a plant in Brasov (central Romania) where it plans to develop a real estate project of over 150,000 square metres, appraised at 240 million euros, daily Ziarul financiar reports on February 5.
European Future Group entered the Romanian market in 2000 and has offices in the Republic of Moldova, Ukraine and Austria.
In Romania, the company was involved in several transactions in land and real estate projects.
The company develops together with Austrian fund Immoeast a residential and commercial project in Bucharest, estimated at 130 million euros. The shares of IUS are listed on Rasdaq. The company’s capitalization on the stock exchange is of 3.4 million euros.
http://berlin.mae.ro/pdf/2007.02.12_hightlight.pdf

Proiect imobiliar de 240 mil. euro pe terenul IUS Brasov

Compania britanica de dezvoltare imobiliara European Future Group a achizitionat un teren de 61.000 de metri patrati, ocupat de o fabrica de unelte si scule detinuta de IUS Brasov, unde intentioneaza sa construiasca un proiect imobiliar de peste 150.000 de metri patrati, estimat la 240 mil. euro, potrivit unor surse apropiate tranzactiei, citate de Mediafax.

Fabrica este localizata in apropiere de centrul orasului Brasov si va fi transferata la periferie, pentru reducerea costurilor. Producatorul de scule si unelte de mana IUS, parte a grupului international MOB Outillage, anuntase la finalul anului trecut ca va investi zece milioane de euro in vederea reamplasarii fabricii intr-o alta zona a Brasovului.
http://www.zf.ro/articol_110539/proiect_imobiliar_de_240_mil__euro_pe_terenul_ius_brasov.html

Ansamblu rezidenţial, în loc de IUS
"Comisia tehnică de urbanism din cadrul Primăriei a avizat Planul urbanistic de detaliu (PUD) pentru amenajarea unui complex rezidenţial pe terenul fostei IUS. Beneficiarul proiectului este firma SC EFG Urban Achiziţii SRL. Zona va fi împărţită în două subzone: în partea de nord va fi construit un complex comercial de 7 niveluri, dintre care două subterane, un hotel cu nouă niveluri, şi un „zgîrie-nori“ cu 23 de niveluri pentru birouri, iar în partea de sud, blocuri de locuinţe cu un regim de înălţime între 8 şi 12 niveluri. În plus, întreaga zonă va beneficia de o parcare subterană şi de spaţii verzi. Potrivit documentelor comisiei de urbanism, proiectul propus deschide zona „printr-o bună relaţionare spre zonele învecinate, propunînd prestanţă şi imagine urbană adecvată“. Proiectul este al treilea pentru zona respectivă, unde firmele Master Ranch Imobiliare şi Atlanta au solicitat aprobări de PUD-uri pentru obiective similare, construite pe terenurile fostelor Lemexim şi respectiv Lubrifin. Deoarece terenurile se învecinează, Municipalitatea a solicitat tuturor celor trei investitori armonizarea acestor propuneri de investiţii, astfel încît să se realizeze un ansamblu rezidenţial unitar."
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=eveniment&s_id=33640
 

·
Registered
Joined
·
9,739 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Proiecte in Brasov

Patinoar olimpic de 3,6 mil. euro la Brasov

Consiliul Local Brasov a aprobat ieri realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea unui patinoar olimpic in municipiu, conform proiectului acesta urmand sa fie realizat in decurs de un an, in apropierea garii din municipiu. Conform proiectului, investitia totala se ridica la 3,67 milioane de euro.
"Patinoarul face parte dintr-o lista de proiecte prevazute pentru a fi realizate dintr-un imprumut de 30 de milioane de euro de la BCR. Vrem sa il terminam pana in luna aprilie 2008, pentru ca echipa de hochei pe care ne-o dorim sa aiba unde juca", a declarat primarul Brasovului, George Scripcaru.
http://www.zf.ro/articol_135102/patinoar_olimpic_de_3_6_mil__euro_la_brasov.html


IUS Brasov investeste 9,7 mil. euro intr-o noua uzina

"Producatorul de scule si unelte IUS Brasov va investi circa 9,7 milioane de euro pentru achizitionarea unui teren si constructia si utilarea unei noi uzine, decizia fiind aprobata joi de actionarii companiei. Actionarii au aprobat achizitionarea unui teren cu o suprafata de circa 24.000 de metri patrati, la un pret de 29 de euro pe metrul patrat. De asemenea, pentru constructia fabricii, actionarii au stabilit un program de investitii de 7,5 milioane de euro, reprezentand costurile de dezvoltare, si au alocat alte 1,5 mil. euro pentru utilarea noii unitati de productie. Pe amplasamentul fostei uzine IUS va fi dezvoltat un proiect imobiliar de catre fondul austriac de investitii Immoeast, in parteneriat cu European Future Group. Grupul a achizitionat anul trecut terenul de 61.000 de metri patrati, ocupat de fabrica de unelte si scule detinuta de IUS Brasov, unde urma sa construiasca un proiect imobiliar de peste 150.000 de metri patrati, estimat la 240 de milioane de euro. Actionarul majoritar al IUS este grupul francez MOB Outillage, care a preluat, in urma unei oferte publice incheiate la mijlocul lunii martie, un pachet de 26,3% din titlurile IUS, majorandu-si astfel participatia la 74,7% din capital."
http://www.zf.ro/articol_140081/ius_brasov_investeste_9_7_mil__euro_intr_o_noua_uzina.htm
http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=35553
http://www.bzb.ro/index.php?id_stire=36398&page_name=stire_detalii


Parcul de locuinţe „Fontana-Braşov“

"Proiectul, care prevede construcţia a aproximativ 1.800 de apartamente, în asociere cu firma austriacă Koch&Partner, a fost prezentat ieri de primarul George Scripcaru. Municipalitatea a stabilit detaliile primei asocieri cu o firmă privată pentru construcţia unui întreg cartier de locuinţe în Braşov. Ieri, comisia de urbanism din cadrul Primăriei a aprobat studiul de fezabilitate pentru proiectul „Parcul de locuinţe «Fontana-Braşov»“, care va aduce Braşovului aproximativ 1.800 de unităţi locative, care vor fi vîndute la preţuri comparabile cu cele construite în regim ANL, adică între 40.000 şi 60.000 euro. Noul ansamblu de locuinţe va fi amplasat de-a lungul Străzii Molidului, pe Tîmpa, în cartierul Răcădău. Lucrările vor începe probabil în primăvara anului 2007 şi se vor încheia în 2009."
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=actualitate&s_id=32286
http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=29609
http://www.transilvaniaexpres.ro/index.php?mod=articol&id_articol=31568

 

·
Registered
Joined
·
9,739 Posts
Discussion Starter · #10 ·
Centrul Civic Brasov

Planul urbanistic zonal (PUZ) pentru Centrul Civic al municipiului Brasov

Acest PUZ prevede si un centru de afaceri cu 31 de nivele.
"Consiliul Local Braşov a probat în urmă cu un an Planul urbanistic zonal al Centrului Civic, în forma definitivă. Proiectul actualizează PUZ - Zona centrală, aprobat cu HCL 116/1993, păstrînd o serie de clădiri - blocurile C2 - C7 cu galeria comercială, clădirea Asirom, sediul BRD şi Finanţele Publice, iar restul, respectiv Bursa de Valori, Tribunalul, Catedrala, au fost înlocuite cu obiective noi, respectiv un hotel de 13 nivele, un centru de afaceri de 31 de nivele şi două clădiri pentru birouri, cu parter comercial, avînd respectiv 9 şi 14 nivele. Documentaţia a avut la bază varianta cîştigătoare a concursului naţional de arhitectură, organizat de Primăria Municipiului Braşov în luna mai 2005, pentru reabilitarea zonei, şi cîştigat de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Bucureşti, care a realizat şi proiectul zonei."
http://www.monitorulexpres.ro/index.php?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=economic&s_id=47026

Planul urbanistic zonal (PUZ) privind Centrul Civic al municipiului Brasov, intocmit de reprezentantii Institutului de Arhitectura "Ion Mincu" din Bucuresti, a fost ieri expus in plenul Consiliului Local. Planul a fost alcatuit pe mai multe zone si vizeaza destinatia pe care o va avea fiecare teren in parte. Arhitectii au stabilit ca in zona blocurilor si a celei comerciale trebuie sa existe si un spatiu verde. In plus, este prevazuta si realizarea unui hotel si a unor parcari subterane. "Obiectivul este actualizarea PUZ-ului, din punct de vedere al circulatiei si urbanismului", le-a explicat consilierilor seful Directiei Tehnice, Radnoti Attila. La randul sau, arhitectul-sef al municipiului, Vasilica Nicula, a mentionat ca regimul de inaltime al cladirilor a fost conceput raportat la cel existent. PUZ-ul prevede edificarea unui turn de birouri de 30 de etaje pe suprafata terenului de baschet existent in prezent si un hotel de 13 etaje.
http://www.transilvaniaexpres.ro/index.php?mod=articol&id_articol=16518

Poze de la CAMEX 2006
Imi cer scuze pt. calitatea fotografiilor,:nuts: le-am facut cu telefonul:lol:Si zona respectiva:
Concernul "Helios" doreste sa realizeze in Centrul Civic al Brasovului un hotel, un bloc office, sali de conferinte, galerii comerciale si parcari.
Comisia de urbanism a municipalitatii a avizat favorabil solicitarea investitorilor, dar in prealabil trebuie clarificata situatia juridica a terenurilor.
Conducerea societatii Atkirom Consult SRL a transmis recent Primariei Brasov o scrisoare de intentie a grupului de firme Helios din Europa de Est, prin care propune realizarea unui complex multifunctional in Centrul Civic. "Concernul doreste sa construiasca in Centrul Civic un complex format dintr-un hotel, bloc office, sali de conferinte, galerii comerciale si parcari subterane", se precizeaza in adresa inaintata municipalitatii.
http://www.transilvaniaexpres.ro/index.php?mod=articol&id_articol=25020


Hotel de 16 etaje în Centrul Civic
"În zona Centrului Civic va fi construit un hotel de 16 etaje, al cărui Plan urbanistic de detaliu a fost aprobat luni, în şedinţa Consiliului Local. Beneficiarul investiţiei este SC Interforest Products SRL Braşov, care va construi hotelul pe terenul de 3.172 mp, aflat pe bulevardul 15 Noiembrie, cu acces din strada Iuliu Maniu, şi care este în proprietatea firmei."
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=actualitate&s_id=31018
http://www.transilvaniaexpres.ro/index.php?mod=articol&id_articol=29045
 

·
Registered
Joined
·
9,739 Posts
Discussion Starter · #11 · (Edited)
"120 million euro realty investment in Brasov"

"Gabriel Stan, the owner of Gabi’s & Pappa Reale Group, will construct luxury residences in Brasov. The project named BelleVue Residense will be constructed in the town’s centre and will require an investment of 120 million euros."
http://www.standard.ro

http://www.bellevueresidence.ro/
CONCEPTUL BELLEVUE RESIDENCE

O dezvoltare ultra exclusivistă unică în România, Bellevue Residence este situat în Braşov. Cu o locaţie ideală, în centrul oraşului – pe Dealul Warthe - dar totodată departe de ritmul alert al acestuia, Bellevue Residence şi-a însuşit numele după priveliştea inedită asupra conturului Braşovului şi a Ţării Bârsei.

Conceptual proiectul doreşte să creeze un stil de viaţă şi o ambianţă specială, într-o locaţie deosebită, reuşind să îmbine armonios linia arhitecturală a construcţiilor cu natura care le înconjoară.

Cele 9 imobile multi-apartament din complexul Bellevue Residence sunt proiectate şi construite astfel încât să se conformeze standardelor de viaţă ale celor mai pretenţioşi clienţi. Dotările, instalaţiile, materialele şi finisajele rafinate, la care se adaugă atenţia obsesivă acordată celor mai mici detalii, fac ca imobilul să capteze esenţa locuinţei moderne, elegante şi confortabile.


Investitie imobiliara de 120 milioane de euro, la Brasov
Omul de afaceri Gabriel Stan, care detine Grupul Gabi’s & PAPPA Reale, va construi, in urmatorii ani, locuinte de lux destinate clasei Premium, la Brasov . Proiectul BelleVue Residense va fi dezvoltat in centrul Brasovului si va costa aproximativ 120 milioane de euro.

“Avem terenuri care se intind pe cinci hectare pe un deal in centrul Brasovului, de unde poate fi vazuta Depresiunea Brasovului. In prezent, dezvoltam prima faza a proiectului, pe care o vom finaliza in trimestrul trei al anului viitor, si care inseamna construirea a sase imobile, cu cate 16 apartamente fiecare”, a declarat pentru Business Standard Gabriel Stan. Acesta afirma ca prima etapa va necesita fonduri de circa 23 de milioane de euro si va acoperi 11.000 mp.

Apartamentele sunt de lux si au preturi cuprinse intre 200.000 si 700.000 euro. Stan a mai spus ca, pana in prezent, au fost vandute 70% dintre locuintele aflate in constructie.

In a doua etapa a proiectului vor fi construite tot imobile cu apartamente, urmand ca in cea de-a treia faza sa fie dezvoltat un hotel de cinci stele, al carui proiect nu a fost inca finalizat, dar care va contine sali de conferinte si un centru spa. In ceea ce priveste Gabi’s & PAPPA Reale, care are ca principal obiect de activitate distributia de tigari, produse alimentare si bauturi, Stan a spus ca grupul a incheiat 2006 cu o cifra de afaceri de 87 milioane de euro. “Pentru acest an, estimam o crestere de 15-20% a cifrei de afaceri, cea mai mare pondere in afacere avand-o distributia de tigari”, a mai spus Gabriel Stan.
03.11.2007


 

·
Registered
Joined
·
9,739 Posts
Discussion Starter · #16 · (Edited)

·
Registered
Joined
·
9,739 Posts
Discussion Starter · #18 ·
Silver Mountain Resort, Romania

Construction starts early 2008 on the Kronstadt Golf Club, Silver Mountain Resort, near in Brasov, Romania. The 18-hole course lies below the ski-resort of Poiana Brasov, and is intended to help fill hotel rooms in the summer months, when the ski-ing has finished. It will be the first international specification golf course in the country.

The site is a beautiful, wooded foot-hill area, within easy reach of the capital, Bucharest. The project includes an 18-hole resort-style international golf course with driving range and academy golf coaching, hotel and prestige villas. David Hemstock is working with Anglo-Romanian consultant, Vertaria, who are based in Bucharest, and the STRI Ltd. Golf construction is expected to be completed by the end of 2008, with opening due in spring 2009. INR are the client company

Visiting golfers are expected to be primarily from within Romania during the warm months, and so the golf facilities are geared towards the beginner and novice golfer. Very little earthworks are required for the forming of the course, which is intended to increase the ecological value of the current rough pasture land, as well as provide a beautiful vista on approaching the picturesque village.

http://www.hemstockassociates.com/index.php?p=2|2|2
 

·
Registered
Joined
·
9,739 Posts
Discussion Starter · #19 ·
Cold Mountain Luxury Resort

http://www.coldmountainresort.com/

Cold Mountain Region

In addition to being the site chosen by the film makers of the Nicole Kidman, Jude Law motion picture 'Cold Mountain' because of the region's unparalleled natural beauty, locals have long referred to the region's 'cold mountains' that's rocky surfaces appear to be snow capped even in the summer time.
The region boasts castles, monasteries, and unique natural wonders, that can all be easily accessed by Cold Mountain Luxury Resort shuttle services, including:

* Old Brasov - A pedestrian only 15th century square with countless fine dining options, up scale shopping, and a number of tourist attractions.

* Castle Bran - The castle that was the inspiration for Dracula's castle in Bram Stoker's novel.

* Castle Peles - Formal residence of the Romanian royal family, also includes summer palace and monastery on premises

* "The Cave" - A spelunker's paradise, one of Europe's largest caves.


See what CNN had to say about Cold Mountain by pressing the link:
www.cnn.com/2004/TRAVEL/DESTINATIONS/01/27/romania.cold.mtn.ap/

Cold Mountain, staţiunea englezească

Cold Mountain Resort va fi cel mai luxos proiect imobiliar turistic din judeţul Braşov. Situat lângă Bran, staţiunea „Cold Mountain” este proiectată cu teren de golf, SPA, terenuri de tenis şi alte facilităţi. Spre deosebire de alte proiecte imobiliare, Cold Mountain nu îşi doreşte publicitate. Site-ul de pe internet are interfaţa principală în engleză, asta şi pentru că principalii clienţi pe care şi-i doresc developerii provin din Regatul Unit.

Discount până la 20% până în decembrie
Conform unui comunicat remis pe 25 octombrie de Arc Property, compania care s-a ocupat de vânzarea proprietăţilor peste hotare, apartamentele se vând cu un discount de 20%, până la data de 1 decembrie.
Englezii s-au folosit de mitul lui Dracula pentru a populariza această mini-staţiune din Bran, iar compania oferă o excursie gratis în Bran tuturor clienţilor care vor cumpăra până în luna decembrie. „Cold Mountain Resort se află la câţiva paşi de Bran, localitatea unde se află faimosul castel care a dat naştere mitului lui Dracula, creat de Bram Stocker. Denumirea provine de la zona din apropiere, unde se află terenul de golf şi centrul SPA. Filmul Cold Mountain, cu Nicole Kidman şi Jude Law, a fost filmat aici, locaţia fiind aleasă pentru peisajele mirifice”, se arată în comunicatul ARC Property.

Viitorul aeroport, un atu
„Transilvania este o zonă cu peisaje superbe. Este o locaţie în care investiţiile imobiliare se dezvoltă rapid. Cold Mountain este proiectată a fi un refugiu luxos la ţară. Este localizat în apropierea oraşului Braşov, se poate schia excelent în Poiana Braşov şi bineînţeles în apropierea localităţii istorice Bran”, a declarat Alastair Norman, directorul Arc Property. Tot în comunicatul agenţiei se arată că „Transilvania şi staţiunea Cold Mountain vor înregistra o creştere accentuată în domeniul imobiliar şi în turism. Noul aeroport de la Braşov – situat la 30 de minute de Cold Mountain, un proiect a cărui finalizare este programată pentru 2009 – va aduce linii aeriene low-cost în această zonă, uşurând accesul turiştilor din UK. În plus, castelul Bran a fost scos la vânzare şi se aşteaptă să fie cumpărat şi transformat într-un obiectiv turistic care va concentra industria turistică ce s-a creat în jurul mitului lui Dracula”.

Peste 200 de rezervări pentru apartamente
În cadrul proiectului „Cold Mountain ” va fi dezvoltat şi un teren de golf cu 18 găuri şi un complex SPA, dar şi un centru de închiriere de schi. „România a devenit o locaţie cheie pentru investitori, de când a intrat în Uniunea Europeană, cu o dezvoltare anuală de 15-20% pentru următorii 2-3 ani, conform predicţiilor companiei Colliers. Cold Mountain deja s-a dovedit populară printre investitorii englezi, care au făcut peste 200 de rezervări pentru apartamente, până în prezent”, a subliniat Norman. Compania îşi asigură clienţii că le va da tot suportul necesar. „Cold Mountain este o oportunitate atât pentru investitorii experimentaţi, cât şi pentru cei no-vici. Poate că această zonă are conotaţii sângeroase, însă oferta noastră poate fi savurată fără probleme de dinţi”, a arătat Norman, cu un umor tipic englezesc.

50.000 de lire,
cel mai ieftin studio
Preţul apartamentelor variază de la studiouri la cele cu trei dormitoare, pornind de la 50,750 de lire sterline. Un apartament cu două camere costă 88,300 de lire, iar unul cu trei camere - 117,800 de lire. Apartamentele Cold Mountain concurează cu apartamente scoase la vânzare în Bratislava, pe site-ul http://www.findaproperty.com. Chiar după cum se arată pe site-ul staţiunii, proiectul a fost ţinut secret faţă de presă până în faza preconstrucţiei. Deocamdată, pagina de relaţii cu presa este încă goală.
http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=37441
http://www.bursa.ro/on-line/?s=companii_afaceri&sr=&ssr=&articol=18488
 

·
Registered
Joined
·
9,739 Posts
Discussion Starter · #20 ·
Proiecte Brasov Logistic Park SA
Compania Brasov Logistic Park SA activeaza in domeniul real estate din judetul Brasov, ca promotor imobiliar primar (asigurand etapa de baza a dezvoltarii si viabilizarii urbanistice a unor proiecte mari - in general peste 100.000 mp).

http://www.brasovinvest.ro/index.php

Proiecte:

Complexul rezidential Trestioara este situat imediat langa Drumul National nr. 1, la aproximativ 30 km de Brasov, intre Vladeni si Persani - in dreptul haltei CFR Valea Homorod, pe valea paraului Trestioara.

Parcul logistic / industrial Euro Land este un proiect major dezvoltat din punct de vedere urbanistic de catre Brasov Logistic Park. Suprafata parcului este de 471.900 mp teren de constructii intravilan, situat la 33 km de Brasov pe DN1 (E68) spre Fagaras, dincolo de localitatea Vladeni. Alte distante importante sunt: 20 km de Ghimbav, 100 km de Sibiu, 198 km de Bucuresti.

Proiectul turistic Tulburita este situat langa Drumul National nr. 1, la aproximativ 33 km de Brasov, intre Vladeni si Persani - in dreptul urcarii spre varful Persani, pe valea paraului Tulburita. Intrarea este chiar in locul de acces la monumentul eroilor sovietici, situat pe partea dreapta a DN1 (cum se merge din Brasov spre Sibiu).

Satul de vacanta Fantanita Calugarului este situat la cca 800 m de DN1, intre Vladeni si Persani, cu acces chiar din dealul Persanilor (in dreptul restaurantului / motelului Aterman de pe DN 1).

Proiectul Euro Golf este un proiect major dezvoltat din punct de vedere urbanistic de catre Brasov Logistic Park. Suprafata acestui proiect este de aproximativ 1.250.000 mp, din care pentru circa 806.600 mp de teren s-a elaborat un Plan de Urbanism Zonal pentru introducerea acestui teren in intravilan. Restul de teren este situat in imediata vecinatate a PUZ-ului si va putea fi folosit pentru extinderea terenului de golf sau pentru alte dotari aferente proiectului. Proiectul este situat la circa 48 km de Brasov pe DN1 (E68) spre Fagaras, dincolo de localitatea Persani. Alte distante importante sunt: 35 km de viitorul aeroport de la Ghimbav, 80 km de Sibiu, 220 km de Bucuresti.

Proiectul Strop de Cer este un proiect generos ce va fi dezvoltat de catre BLP pe termen lung. Suprafata acestui proiect este de aproximativ 1.000.000 mp, din care pentru suprafata de 712.400 mp de teren s-a elaborat un Plan de Urbanism Zonal pentru introducerea acestui teren in intravilan. Restul de teren este situat in imediata vecinatate a PUZ-ului si va putea fi folosit pentru extinderi viitoare sau pentru alte dotari aferente proiectului. Proiectul este situat la circa 45 km de Brasov, la 3 km. de DN1 (E68) spre Fagaras, dincolo de localitatea Vladeni. Alte distante importante sunt: 30 km de viitorul aeroport de la Ghimbav, 85 km de Sibiu, 210 km de Bucuresti.
 
1 - 20 of 4927 Posts
Top