SkyscraperCity banner

2401 - 2420 of 3361 Posts

·
Romania
Joined
·
8,760 Posts
gandul.info
Cât vor costa casele din „SATUL ELVEŢIAN” DE LÂNGĂ TIMIŞOARA...

Michael Pieper, patronul grupului elveţian Franke Artemis, va transforma un teren de 20 de hectare de lângă Timişoara într-un proiect rezidenţial de tip "sat elveţian". Pieper, care deţine şi 10 procente din acţiunile Carpatair, vrea să construiască case dedicate românilor - vândute la preţul de 100.000 de euro fiecare, anunţă Ziarul Financiar.

Grupul Franke Artemis, cunoscut în România pentru echipamentele de bucătărie de lux, a făcut public acest proiect în cadrul aniversării centenarului companiei. "Dezvoltăm un proiect imobiliar la Timişoara, un sat elveţian, casele de acolo vor fi vândute românilor. În principiu, preţul terenului şi al unei case va fi de 100.000 de euro", a declarat cu această ocazie Pieper.

Compania Franke se ocupă şi de investiţii imobiliare, însă românii cunosc brandul după firma care realizează echipamente de bucătărie. Afacerile cu aceste echipamente în ţara noastră se ridică la 10 milioane de euro pe anul 2010, în scădere cu 8% faţă de anul 2009.
^^

Alte proiecte ale dezvoltatorului:

forstacker
bahnhofareal
lindenpark
 

·
Chagall
Joined
·
1,341 Posts
A aparut primul magazin Mic.ro si in Timisoara pe strada Stefan Octavian Iosif.
Aceste magazine sunt ale lui Dinu Patriciu si se doreste a fi concurenta la supermarketuri prin practicarea de preturi f. mici.

LocatiaMagazinul nr 541

 

·
Registered
Joined
·
6,049 Posts
Din pacate nu se poate amenaja un sens giratoriu din cauza tramvaiului, dar o schimbare de prioritati nu ar strica. In principiu sunt de acord cu semafoarele doar daca sint adaptive (cu senzori de trafic).
 

·
Registered
Joined
·
95 Posts
HARTA PREŢURILOR apartamentelor la nivel naţional. Cât mai valorează locuinţa ta.Apartamentele s-au ieftinit cu aproape 13% în marile oraşe în ultimele 12 luni şi sunt şanse ca preţurile să rămână aproximativ la acelaşi nivel până la sfârşitul anului, cu mici variaţii, susţin specialiştii.

Cu toate acestea, românii nu se înghesuie să profite de reduceri, din cauza condiţiilor economice neprielnice. Acesta este de altfel şi motivul pentru care apartamentele nu se vor scumpi prea curând.

"Nu există nicio şansă de creştere a preţurilor apartamentelor vechi în următoarele şase luni, pentru că nu există niciun argument obiectiv care să alimenteze acest trend. Cererea nu e sprijinită de nimic, nivelul de trai e jos, finanţarea nu se îmbunătăţeşte, iar salariile nu cresc", a declarat pentru gândul Adrian Crivii, directorul general al companiei de evaluare Darian DRS.

În luna mai, metrul pătrat util de apartament costa în medie 1.045 euro, în Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoara, Iaşi şi Ploieşti, după cum arată indicele de preţ calculat de portalul www.imobiliare.ro. Scăderea este de 12,6% faţă de luna mai a anului trecut şi de 0,4% comparativ cu aprilie 2011.

Sub pragul de 1.000 de euro/mp în Bucureşti

Cu toate ieftinirile de pe piaţa imobiliară, Bucureştiul rămâne un oraş scump. Cel mai mult costă apartamentele noi cu trei camere (1.456 euro/mp), iar cel mai mic preţ există în cazul celor vechi cu patru camere (990 euro/mp). Acestea sunt preţurile medii, pentru că există diferenţe mari de la o zonă la alta.

De exemplu, pentru un apartament cu patru camere din zona Mihai Bravu - Piaţa Muncii, proprietarul cere 118.500 euro, iar pentru trei camere din Dorobanţi - Floreasca, 150.000 de euro, potrivit anunţurilor de vânzare postate pe www.imobiliare.ro.

Garsoniere scumpe în Cluj-Napoca


Pretenţii mari au şi proprietarii din Cluj-Napoca. Aici, locuinţele noi şi vechi au fost scoase la vânzare în luna mai cu un preţ mediu de 990 euro/mp util, cu 0,8% mai mare decât în aprilie.

Garsonierele construite înainte de 1990 sunt însă cele mai scumpe, respectiv 1.059 euro/mp, după cum arată indicatorul de preţ. În zona Gării, o garsonieră costă 27.000 de euro, iar în Mănăştur, cu o mie de euro mai mult. Pentru patru camere, preţul cerut în ultima zonă menţionată este de 78.000 de euro.

Apartamentele cu trei camere s-au ieftinit în Constanţa


La malul mării, proprietarii cer cu doar 40 de euro mai puţin pe metru pătrat comparativ cu Clujul.
În ultima lună, cele mai mari ieftiniri s-au constatat în cazul locuinţelor vechi cu trei camere (-1,5%). În zona Faleza Nord, de exemplu, un asemenea apartament costă 75.000 de euro, faţă de 78.000 de euro, în zona Capitol.

La Ploieşti, apartamentele au fost scoase la vânzare cu un preţ mediu de 900 euro/mp în mai, cu 0,6% mai mult faţă de aprilie. În aceste condiţii, două camere costă 45.000 de euro în zona Republicii, iar trei camere, 62.000 de euro.

În Braşov, preţul mediu este ceva mai mic, respectiv 876 euro/mp, în creştere cu 0,6% faţă de aprilie. De exemplu, o garsonieră costă 25.500 euro în Bartolomeu, iar trei camere în aceeaşi zonă, 37.000 de euro.

La Timişoara, preţurile au coborât sub 700 euro/mp


Preţurile apartamentelor din Timişoara au evut o evoluţie particulară în mai, înregistrând o scădere de 3%, până la o medie de 779 de euro/mp util. Cel mai puţin costă locuinţele vechi cu patru camere, respectiv 699 euro/mp. În zona Lipovei, bunăoară, pentru un asemenea apartament, proprietarul cere 59.000 de euro.

În Iaşi, însă, preţurile au crescut cu 1,2% în mai, până la o medie de 827 euro/mp. Există însă diferenţe mari de la o zonă la alta. În cazul apartamentelor cu trei camere, preţul poate chiar să se dubleze. În zona Alexandru cel Bun, un proprietar cere 38.500 de euro, comparativ cu 70.000 de euro, în Nicolina.

Locuinţele noi încep să se scumpească


În schimb, apartamentele noi s-au scumpit în majoritatea oraşelor.

"În mai, dezvoltatorii din Cluj-Napoca, de pildă, au ridicat cu 4,4% preţurile apartamentelor noi, faţă de aprilie", a declarat Adrian Erimescu, directorul general al portalului imobiliar. În Bucureşti, creşterea a fost de 2,1%, iar în Constanţa, de 0,4%.

Vânzătorii de apartamente noi spun că scumpirea locuinţelor este absolut normală după doi ani de criză.

"Sperăm într-o creştere foarte lentă, firească, care să stabilizeze atât piaţa imobiliară, cât şi economia", a declarat pentru gândul Nimrod Zvik, managing partner al companiei Be Igloo. El este de părere că orice mişcare bruscă în piaţă ar aduce cu sine riscul unei noi prăbuşiri.

Sursa : http://www.gandul.info/financiar/ha...ational-cat-mai-valoreaza-locuinta-ta-8303720
 

·
Registered
Joined
·
2,220 Posts
Exact acolo... Harta e putin incorecta, dar nu conteaza... De fapt magazinul va fi undeva la intersectia cu Clabucet. Exact in spatele la viitorul Lidl.
 

·
Registered
Joined
·
328 Posts
De pe site-ul primariei, la certificate de urbanism sunt mai multe locatii mic.ro:

V.Lucaci nr.10
SF. APOSTOLI PETRU SI PAVEL nr.43
CALEA ARADULUI bl.140
STEFAN OCTAVIAN IOSIF nr.2 bl.U15
MARESAL AL. AVERESCU nr.92 bl.10
STIINTEI nr.3 bl.D41
EMIL ZOLLA nr.19
Str. Cugir nr.18 bl.78
Str. Timiş nr.16-18 bl.32
Str. Gheorghe Lazăr nr.42 bl.A3 sc.A
I. I. DE LA BRAD bl.B30

Si nu cred ca lista e completa.

Si mi-a mai sarit ceva in ochi:

MC DONALD'S ROMANIA S.R.L. Cale Circumvalaţiunii nr.35 obtinere A.C. - lucrari de tip a) - C-tii pt. alimentatie publica - construire restaurant , amenajari exterioare ,amplasare vapor "Birthday party " semnalistica , bransamente utilitati ,organizare de santier

Are cineva idee care e nr. 35? E cumva parcarea Billa?
 
2401 - 2420 of 3361 Posts
Top