SkyscraperCity Forum banner

Projekte Interesante nga Bota | Interesting World Projects

24023 Views 55 Replies 23 Participants Last post by  albsky
Ne kete teme secili mund te paraqese projekte interesante nga vende te ndryshme te botes.
1 - 20 of 56 Posts
I thought the title of this thread was interesting projects :lol:
real name: Filip Amintasovski :rofl:
Meqense ''Filipoviqi i flliqsirdonia's'' nuk ju duk interesant:horse:

si ju duket kjo?! :

See less See more
Filipi II Shkup
5 milion euro :lol:
See less See more
Cte keqe ka ajo shtatorja qe qeshni te gjithe me te?:dunno:
Cte keqe ka ajo shtatorja qe qeshni te gjithe me te?:dunno:
se kjo shtatore esht rezultat te krizes t'identitet te fyromve
^^Mos u merrni me maqedonasit se i dine shume mire punet e veta. A nuk kane bere te njejten gje edhe greket e ri? Ka ndonje dyshim se keta te fundit jane nje miksim pupujsh shqiptarosllavovlleh? Pikerisht te njejten gje po bejne edhe maqedonasit dhe shume mire bejne.

Aq te drejte sa kane greket e ri te quhen pasardhes te grekeve te lashte, aq te drejte sa kane italianet te quhen pasardhes te romakeve dhe aq te drejte sa kane shqiptaret te quhen pasardhes te ilireve po aq te drejte kane edhe neomaqedonasit ta kosiderojne veten pasardhes te Filipit dhe djalit te tij.
See less See more
Inaugurohet shkolla shqipe në Salamina,Greqi
19 May 2012
Një tjetër shkollë në gjuhën shqipe i shtohet listës së gjatë që ka mundësuar

Momente mallëngjimi kanë qenë për emigrantët shqiptarë sot në Salamina,kur u inaugurua shkolla shqipe në këtë ishull.

Pas një pune intesive të kreut të Partisë Emigracioni Shqiptar dhe njëkohësisht kryetar i Shoqatës së Punëtorëve dega Athinë,z.Shpëtim Beqiraj dhe kreut të kësaj shoqate në Salamina z.Petro Karemali,në bashkëpunim me kryebashkiakun e ishullit,u arrit inaugurimi i shkollës së parë shqipe,ku tashmë fëmijët e emigrantëve do të mësojnë gjuhën e nënës në ambjentet e shkollës greke.

Shiritin e inaugurimit e preu kryetari i bashkisë z. Janis Xhavaris,i cili ishte i shoqëruar nga përgjegjësi i shkollave 9-vjeçare z.Niko Furiki,nga përgjegjësi i zyrës së emigracionit të ishullit,Leonidhas Stampulis dhe këshilltari Thomas Beris.

Në fjalën e tij kryebashkiaku grek tha se “ jemi shumë të vonuar për hapjen e shkollës shqipe në ishullin e Salaminës.Është diçka që duhet ta kishim bërë më parë.Nga ana jonë do të keni mbështetje të plotë për çdo nevojë” tha kryebashkiaku duke përgëzuar zotin Shpëtim Beqiraj dhe zotin Petro Karemali për nismën e madhe të hapjes së shkollave shqipe në Greqi.

Kreu i Partisë Emigracioni Shqiptar dhe njëkohësisht kryetar i Shoqatës së Punëtorëve,Shpëtim Beqiraj falenderoi kryetarin e bashkisë dhe këshillin bashkiak që aprovuan çeljen e shkollës shqipe në Salamina dhe pasi u uroi fëmijët ,Beqiraj u bëri thirrje të gjithë prindërve që të mos lejojnë harrimin e gjuhës tonë amtare.” Vështirësitë i kemi kaluar sepse kemi gjetur mbështetje tek pushteti vendor.U bëjmë thirrje emigrantëve të çojnë fmijët në mësimin e gjuhës shqipe,për të mos i thirrur gjyshes e gjyshit jaja dhe papu.Kemi gjuhën tonë të bukur,nuk duhet ta harrojmë.Mbështetja jonë do të jetë maksimale” tha Beqiraj duke shtuar se do të bëhet çdo përpjekje në Ministrinë e Arsimit në Shqipëri që ëta fëmijë të pajisen me dëftesa.Beqiraj falenderoi në veçanti kryetarine Shoqatës së Punëtorëve në Salaminë Petro Karemalin,Nënkryetaen e kësaj shoqate Elona Huta dhe të gjitë emigrantët që ndihmuan për hapjen e shkollës shqipe.

Kryetari i Shoqatës së Punëtorëve në Emigracion për degën e Salaminës z.Petro Karemali falenderoi nga ana e tij kryebashkiakun Xhavaris për ndihmën e madhe që u dha emigrantëve,duke liruar dy klasa,të cilat do të jenë apostafat për fëmijët e emigrantëve që të mësojnë gjuhën shqipe,ndërsa falenderoi nënkryetaren Elona Huta dhe veçanarisht çiftin emigrant Luan dhe Emilda Progmi,të cilët kanë dhënë kontribut të madh për arritjen hapjes së shkollësh shqipe në Salamina dhe në aktivitete të tjera të emigrantëve.

Dy klasat e mëdha do të kenë tre mësuesë shqiptarë,të cilët janë Petrit Hoxha,Liza Muho dhe Viktoria Guveli.Burimi : albnow.com
:cheers:
See less See more
13
  • Like
Reactions: 1
^^Mos u merrni me maqedonasit se i dine shume mire punet e veta. A nuk kane bere te njejten gje edhe greket e ri? Ka ndonje dyshim se keta te fundit jane nje miksim pupujsh shqiptarosllavovlleh? Pikerisht te njejten gje po bejne edhe maqedonasit dhe shume mire bejne.

Aq te drejte sa kane greket e ri te quhen pasardhes te grekeve te lashte, aq te drejte sa kane italianet te quhen pasardhes te romakeve dhe aq te drejte sa kane shqiptaret te quhen pasardhes te ilireve po aq te drejte kane edhe neomaqedonasit ta kosiderojne veten pasardhes te Filipit dhe djalit te tij.
Humori i ketij projekti nuk eshte tek e drejta e tyre per te cilesuar veten pasardhes te ndonje populli, eshte tek frymezimi qe ka cuar tek realizimi i ketij projekti. Perderisa popujt tjere ndertojne hisotine dhe identitetin e tyre nga mbrenda, popujt si "maqedonasit" krijonje kesij lloj projekte si kunderpergjigje ndaj popujve tjere. Mjerisht, milionat e shpenzuara per keto statuja do te mund te pedoreshin per ndonje investim ma praktik. But eh, who are we to talk, Prishtina and Tirana are in worse shit to begin with..:)
See less See more
Shkupi dikujt i pelqej a jo, si qytet eshte larg para Tiranes edhe Prishtines....
Kulla "Shard" - Londër

41249245
  • Like
Reactions: 2
^^Mos u merrni me maqedonasit se i dine shume mire punet e veta. A nuk kane bere te njejten gje edhe greket e ri? Ka ndonje dyshim se keta te fundit jane nje miksim pupujsh shqiptarosllavovlleh? Pikerisht te njejten gje po bejne edhe maqedonasit dhe shume mire bejne.

Aq te drejte sa kane greket e ri te quhen pasardhes te grekeve te lashte, aq te drejte sa kane italianet te quhen pasardhes te romakeve dhe aq te drejte sa kane shqiptaret te quhen pasardhes te ilireve po aq te drejte kane edhe neomaqedonasit ta kosiderojne veten pasardhes te Filipit dhe djalit te tij.
Paske gjetur prejardhjen e maqedonasve :scouserd:, je i madh...
See less See more
^^Mos u merrni me maqedonasit se i dine shume mire punet e veta. A nuk kane bere te njejten gje edhe greket e ri? Ka ndonje dyshim se keta te fundit jane nje miksim pupujsh shqiptarosllavovlleh? Pikerisht te njejten gje po bejne edhe maqedonasit dhe shume mire bejne.

Aq te drejte sa kane greket e ri te quhen pasardhes te grekeve te lashte, aq te drejte sa kane italianet te quhen pasardhes te romakeve dhe aq te drejte sa kane shqiptaret te quhen pasardhes te ilireve po aq te drejte kane edhe neomaqedonasit ta kosiderojne veten pasardhes te Filipit dhe djalit te tij.
....me ndryshimin e vetem se Italianet nuk mundohen te "provojne" prejardhjen romake duke "mbjelle" statuja amatoreske 30-metershe te Cezarit apo Neronit neper sheshet e qyteteve!! :lol: :lol:

THIS IS SO FUCKING CREEPY!!

Shkupi dikujt i pelqej a jo, si qytet eshte larg para Tiranes edhe Prishtines....
Ishte shume po shuuume me perpara, pasi trashegoi dhe diti te ruaj nje arkitekture te dobet por nje model urbanistik cilesor, brenda pritshmerise se nje qyteti periferik Jugosllav. Tani me keto shtatoret............nese 10 vjet me pare ka pasur me shume se nje teze se me kete vizion e me kete emancipim social-kulturor ky shtet veshtire te mbijetoje......them se i vune vulen!! :yes:
See less See more
STADIUMI 'DRAGUA'!

Stadiumi i pare qe furnizohet nga energjia diellore eshte staduimi 'Dragua' në Kaohsiung, Tajvan. Nje arkitekture mbreslenese dhe vetem per pak muaj perfundon ndertimi i tij.

See less See more
  • Like
Reactions: 5
1 - 20 of 56 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top