SkyscraperCity Forum banner

Projekte nga Prishtina | Prishtina Construction Projects

6945718 Views 21713 Replies 431 Participants Last post by  ast


Prishtina/Pristina:
is the capital city of Kosovo
Population: Latest estimates suggest the city is inhabited by as many as 600 000 people.

Here are some proposed, approved, underconstruction projects about Prishtina/Pristina:

A proposed tower for the city of Prishtina/Pristina:​
Appt Blocks renderings and after being completed:21 - 40 of 21714 Posts
Duke punuar. Mendoj ne Kodren e Diellit.

Shopping Center "Era" ne Prishtine (Hapja ne shkurt 2006)

Aeroporti i Prishtines.
Duke permisuar infrastrukturen e Prishtines.
Qender tregtare

Nga webfaqja e RTK's me 10 gusht 2006:

Një kompani italiane, në periferi të Prishtinës, hapë qendrën më të madhe tregtare në Ballkan Aktuale

Sikundër ka raportuar të martën agjencia italiane e lajmeve ANSA, qendra më e madhe tregtare në Ballkan do të realizohet, në periferi të Prishtinës, nga kompania italiane ''Bernardi'' në bashkëpunim me kompaninë ''Doimo''. Kjo qendër tregtare do të kushtojë afërsisht 180 milionë euro. Ajo ka një sipërfaqe prej 90 mijë metrash katrorë. Grupi ''Bernardi'' saktësoi në një komunikatë se projekti aktualisht po studiohet, ndërsa është vendosur tashmë hapja e tij brenda vitit 2006, përsa i përket rrjetit të veshjeve dhe aksesorëve të shtëpisë në tre pika shitjeje, dy në Prishtinë dhe një në Shkup.

www.rtklive.com
The Jysk store looks really cool. They have one in Bugaria, but it does not look that groovy. Jysk said that they will expand aggresively in Bulgaria, but nothing really happened. They oned their first store 1 year ago and fizzled out.
Nice update FF!:cheers:
FF please write the name of the projects at least in german if not in english so others not only ppl who speak albanian could understand it.
The grave of Kosovas first president Ibrahim Rugova.Construction of the Prishtinë-Gjilan Highway started.Rruga që lidhë rajonin e Prishtinës me Gjilanin

Ministri i Transportit dhe Postë-Telekomunikacionit, Qemajl Ahmeti, bëri
përurimin e fillimit të asfaltimit të rrugës Grashticë – Mramuer.
Ajo është pjesa e tretë e unazës së kryeqytetit, ndërtimi i së cilës është paraparë me planin urbanistik të Prishtinës.


Sot me një solemnitet rasti në fshatin Grashticë, Ministri i Transportit dhe Postë-Telekomunikacionit, Qemajl Ahmeti, Kryetari i Kuvendit Komunal të Prishtinë Ismet Beqiri dhe zëvendësi i tij Shefki Gashi kanë bërë përurimin
e fillimit të asfaltimit të rrugës Grashticë – Mramuer. Gjatësia e kësaj rruge është 7.5 km, ndërsa vlera e punimeve kap shumën prej 2.2
milion euro, nga të cilat 1,8 milion i ka siguruar Ministria e Transportit
dhe Postë-Telekomunikacionit, ndërsa 400 mijë euro Kuvendi Komunal i Prishtinës. Punët ndërtimore iu kanë besuar kompanisë “Famis Commerce” nga Theranda.Në këtë përurim, ku morën pjesë edhe përfaqësuesit e jetës institucionale të Kosovës, shumë udhëheqës të kuvendeve komunale dhe qindra banorë të kësaj ane, Ministri i Transportit dhe Postë-Telekomunikacionit, Qemajl Ahmeti tha se ndjenë kënaqësinë që edhe zyrtarisht po e inauguron rrugën Grashticë-Mramuer, si rrugë alternative që lidhë rajonin e Prishtinës dhe Gjilanit. Ai shtoi se kjo rrugë është edhe pjesë e unazës së Prishtinës, që me planin urbanistik të kryeqytetit paraqet pjesën e tretë të kësaj unaze.

Ministri Ahmeti tha se asfaltimi i kësaj rruge do të jetë një magjistrale dhe nëse do të mbajë kohë e mirë, kjo arterie e rëndësishme do të kryhet gjatë këtij viti. “Kemi përzgjedhur një kompani mjaft serioze, për t`i kryer punimet. I uroj të gjithë banorët për ketë rrugë, e veçanërisht ata të cilët në vitin 2005 patën shfaqur dyshimin për ndërtimin e saj. Unë iu pata premtuar atyre se në vitin 2006 do të përfundojë ndërtimi i kësaj rruge. Kjo do të thotë se po e bëjmë realitet nismën e presidentit Ibrahim
Rugova, tha ministri Ahmeti.

Në anën tjetër, kryetari i KK të Prishtinës, Ismet Beqiri, tha se kjo është një ditë e veçantë për kryeqytetin e Kosovës dhe në veçanti për banorët e kësaj ane, sepse po bëhet realitet ajo që kemi planifikuar gjatë si komunë. Vetë projekti i unazës së jashtme është projekt i shpëtimit për Prishtinën, ngase ata që do të kenë nevojë për të hyrë në qendër të saj, do të kalojnë nëpër këtë unazë periferike.

Prishtinë, 2 Qeshor 2006
A albanian catholic Church, opposite today's Grand Hotel.
Nesër fillon asfaltimi i pjesës së unazës së tretë të Komunës së Prishtinës

Prishtinë 8 nëntor - Nesër më 9 nëntor të këtij viti, fillon asfaltimi i pjesës së unazës së jashtme të Prishtinës, rruga Grashticë- Mramuer. Sipas mbikëqyrësit të punime të këtij projekti, kjo rrugë do të jetë e mbyllur për të gjitha llojet e automjeteve për 7 ditë, duke filluar nga e enjtja në orën 7.00 të mëngjesit deri më 15 nëntor.
Lusim qytetarët që qarkullojn në këtë pjesë të përdorin rrugë alternative deri sa të përfundoj punimet në këtë segment. Kjo pjesë e unazës së tretë e komunës së Prishtinës, në gjatësi prej 7.7 km, sipas planit strategjik-zhvillimor të Komunës së Prishtinës është financuar nga Ministria për Transport dhe Post-Telekomunikacionit dhe Komuna e Prishtinës, e cila ka kushtuar 2 milion e 400 mijë euro. Ndërsa, punimet janë duke u ekzekutuar nga kompania “Famix” Suharekë.

nice update :)
Këto unazat qe po ndertohen, a nuk do te ndertohen sikur rrugë shumë-trakëshe (autobane)??? Ne foton e fundit po duken këta rrugë sikur rrugë të thjeshta...:eek:hno:
Unazat kan me qen rruge shumë-trakshe.
nice update :)
Këto unazat qe po ndertohen, a nuk do te ndertohen sikur rrugë shumë-trakëshe (autobane)??? Ne foton e fundit po duken këta rrugë sikur rrugë të thjeshta...:eek:hno:
great update FF.
FF can u write more about this highway?
Nuk e vura re se ishte temë e re. Ky plehra e paska lëvizur te forumi i mbeturinave temën e parë se po e kërkoja e s'po e gjeja.
Nejse, bravo për hapjen e temës liburni dhe do ishte më mirë që në postin e parë të organizohej më bukur që ta kuptonin të tjerët kur e lexojnë temën.
Do përgatis një logo të ngjashme me atë të temës së Tiranës po se pate problem dhe vazhdojmë diskutimin e projekteve këtu.
:cheers:
^^FF, projekti për ndërtesën "Rilindja" është mjaft interesant. Ka të reja me ecurinë e rikonstruksionit apo s'di gjë fare?
21 - 40 of 21714 Posts
Top