SkyscraperCity Forum banner

[Puck] Atakuje!

51276 Views 445 Replies 24 Participants Last post by  Marcino
Stary gród na zatoką Pucka co oparł sie najazdowi Szwedzkiemu. Pierwszy port wojenny w Polsce.Miasto zaślubin polski z morzem przez gen. Hallera 10 lutego 1920 roku.
1 - 20 of 446 Posts
Stary gród na zatoką Pucka co oparł sie najazdowi Szwedzkiemu. Pierwszy port wojenny w Polsce.Miasto zaślubin polski z morzem przez gen. Hallera 10 lutego 1920 roku.
To tyle tytułem wstępu, teraz jakieś zdjęcia daj edmundzie2000.
No i gdzie zdjęcia? W Pucku byłem 2 razy i miasteczko jest bardzo przyjemne. Jestem ciekawy jak teraz wyglada.
Też chciałabym zobaczyć zdjęcia, powodzenia! :)
4
Do abordażuuu :horse: :guns1: Przejmujemy ten wątek. Niiiiikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji!!! Nasza metoda, to zaskoczenie i strach. Dwie metody: strach, zaskoczenie... i skuteczność. Mamy trzy metody: strach, zaskoczenie, skuteczność... i fanatyczne oddanie papieżowi. To cztery... Qwa... Jeszcze raz...
Do abordażuuu. Jako, że kolega Edmund od prawie miesiąca nie wstawił zdjęć z Pucka, pozwolę sobie zaanektować ten wątek i zagospodarować go troszkę. Dzisiaj wrzucę kilka zdjęć jako teaser ;) Taki mały zwiastun, reklama na zachętę, ponieważ premierę przewiduję na połowę czerwca. Wtedy też, jeżeli autor wątku nie zgłosi do niego swych prawowitych roszczeń i pretensji, poproszę moderatora o możliwość zmiany nazwy itp.
To tyle tytułem wstępu. Proszę Szanownych Państwa... PUCK :bowtie:

See less See more
4

Na razie tyle :) Zdjęcia są stare, bo z jesieni 2008, ale to dobrze, bo będziecie się mogli w czerwcu przekonać, czy coś się od tego czasu zmieniło ;) Nosił wilk razy kilka (komentowałem wiele wątków :colgate:), ponieśli i wilka :lol: Nie krępujcie się i walcie ostro do pieca :lol: Zapraszam wszystkich na premierę około połowy czerwca :) A teraz idę spać yyyyy
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Przyznaję, że nigdy nie byłe w Pucku, ale na zdjęciach prezentuje się nie źle (przynajmniej na razie ;)). Brakuje tylko jakiegoś krótkiego opisu do zdjęć, choćby nazwy obiektu :)
Ogólnie czekam na następne zdjęcia ;)
O informacje i opisy zadbam jak ruszę z kopyta ;)
Aż chce się jechać, jeszcze mnie tam nie było.
^^
Nie wiem, czy się czasem briga nie dostaje za takie odkopywanie poległych w abordażu :D
^^
Po renowacji rynku jest jeszcze lepiej, ale niestety można mieć zastrzeżenia do tej inwestycji :/
Trochę rozrywki:

:colgate:
  • Like
Reactions: 1
^^
Takiej opinii jeszcze nie słyszałem/czytałem :lol:
Jak uporządkuję i obrobię zdjęcia na dysku, to postaram się coś tu jeszcze wrzucić, skoro wątek jest raz na jakiś czas odkopywany przez archeologów :D Nie wiem kiedy to będzie, bo ciągle dochodzą nowe foty, a za stare nie mogę się zabrać :D

https://lh6.googleusercontent.com/-FOXrgv-QCIc/T8AaVnLv1lI/AAAAAAAAADw/9-xAwWiK_Uc/s800/P1060107.JPG
Niestety ta świetna tablica z mapą nie ocalała z remontu nawierzchni rynq :cry:
^^
Po renowacji rynku jest jeszcze lepiej, ale niestety można mieć zastrzeżenia do tej inwestycji :/
Trochę rozrywki:
https://www.youtube.com/watch?v=6a7twMM7D04 :colgate:
To dużo wyjaśnia - ten wątek jest propagandowym przedłuzeniem militarystycznej polityki separatystów z Pucka
1 - 20 of 446 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.