SkyscraperCity banner

41 - 60 of 1837 Posts

·
glavoč
Joined
·
7,712 Posts
Discussion Starter #41
Vace, svaka čast za trud! :eek:kay: Nadam se da je ovo jedan od zadnjih dana da gledamo stadion u ovakvom stanju.. Očekujem pozorno motrenje! :)
 

·
Banned
Joined
·
463 Posts
nemogu virovat da je stadion tako zapušten...osta mi je u lipšem sićanju. još je i hrvatska protiv rumunjske igrala na njemu ako se ne varam, a mislim da nisam jer san taj dan sazna šta pula znači na rumunjskom :lol:

samo nek počme gradnja...
 

·
glavoč
Joined
·
7,712 Posts
Discussion Starter #43 (Edited)
nemogu virovat da je stadion tako zapušten...osta mi je u lipšem sićanju. još je i hrvatska protiv rumunjske igrala na njemu ako se ne varam, a mislim da nisam jer san taj dan sazna šta pula znači na rumunjskom :lol:

samo nek počme gradnja...
Potpuno je propao.. Osim Istre (one iz treće lige) nitko na njemu nije ni igrao.. Istra 1961 je sve utakmice igrala na stadionu na Verudi:

Čisto usput, ima i jedna zanimljivost vezana za ovaj stadion - odlaskom Istre 1961 s njega, on postaje centrom za atletiku: 24.2. je objavljen natječaj za nabavu nove atletske staze u vrijednosti od 4 miliona kuna. Ponude se otvaraju 6. travnja (link). Tako će na ljeto ove godine grad imati 2 odlična stadiona - atletski i centralni nogometni i tako u potpunosti zadovoljiti potrebe za tom vrstom infrastrukture. :cheers: Btw, malo me to podsjeća na one ZG i ST priče Maksimir-Kajzerica, odnosno Poljud-Brodarica. E, pulski će biti Pragrande-Veruda. :)

No, dosta o njemu, vratimo se na Drosinu. :cheers:
 

·
Colonia Pietas Julia
Joined
·
652 Posts
Na žalost, baterija na fotoaparatu je krepala pa nisam mogao poslikati stadion (ovaj novi dio) izvana, na kojem je situacija skroz drugačija. Večina tih poslovnih prostora je zakupljena i izgleda sasvim uredu. Kad stignem ću poslikati pa postati da vidite da ipak ne izgleda sve baš tako crno i zapušteno kako izgleda na ovim slikama unutrašnjosti stadiona!
 

·
Registered
Joined
·
226 Posts
Varaždinska tvrtka Zagorje Tehnobeton od jučer je "gazda" na stadionu Aldo Drozina koji u novom sjaju treba zablistati za 200 dana. Podizvođači u radovima bit će domaća tvrtka Grami koja će već danas izmjeriti statiku , nakon čega se uklanjaju sve prepreke da se do kraja tjedna u konačnu prošlost uruši stara zapadna tribina. Dok traje osiguranje objekta u gradnji, isključit če se voda , struja u i telefoni te izvući stvari koje bi mogle stradati u fazi rušenja. Teška mašinerija i radnici fizički se na stadionu aldo drozina očekuju već od četvrtka. Ritam radova trebao bi da se do kraja mjeseca sa stadiona ukloni stara zapadna tribina. Do travnja bi se trebali ostvariti ukopi za temelje novoga zdanja, koje će po projektu niknuti tijekom idućih mjeseci. Prema saznanjima iz projekta, gradnja će ići u smjeru od Mljekare prema gradu. Nakon dobivenih temelja i ostalih građevinskih predgradnji postavit će se betonske sekcije na kojima će se sagraditi tribine. Vrijednost prve faze radova iznosi 23, 88 milijuna kuna. U cilju što bržeg završetka stadiona , Gradsko poglavarstvo je donielo odluku o podizanju dugoročnog kredita od 35, 6 milijuna kuna s kojim bi se bez stanke odradila druga planirana faza gradnje stadiona Aldo Drozina.
 

·
glavoč
Joined
·
7,712 Posts
Discussion Starter #47
^^ :yes:

Evo opširnije iz današnjeg Glasa Istre:

SLUŽBENO ZAPOČELA IZGRADNJA ZAPADNE TRIBINE GRADSKOG STADIONA

»Zagorje« preuzelo »Drosinu«

Varaždinci su kao podizvođača radova angažirali domaću tvrtku Grami, koja će danas na objektu obaviti mjerenja i izračune, nakon čega će ovoga tjedna početi rušenje postojećeg zdanja zapadne tribine
PULA - S jučerašnjim danom započela je izgradnja zapadne tribine Gradskog stadiona »Aldo Drosina«, odnosno prva faza završetka izgradnje stadiona, čiji je izvođač radova varaždinska tvrtka Zagorje Tehnobeton. Varaždinci su kao podizvođača radova angažirali domaću tvrtku Grami, koja će danas na objektu izmjeriti statiku, nakon čega će se ovoga tjedna rušiti postojeća zapadna tribina. Službenom činu uvođenja investitora u posao na »Drosini« prisustvovali su gradonačelnik Boris Miletić i ravnatelj Javne ustanove Pula sport Mario Peruško, koji su, uz predstavnike odabranih izvođača radova, nadzorne organe i projektante, objekt predali u ruke Varaždincima.
Početku radova, doduše, nije prisustvovala teška mehanizacija, no bageri bi ovoga tjedna trebali krenuti u pogon na Marsovom polju. Predviđeno je da se u ovom mjesecu sa stadiona ukloni stara zapadna tribina, a do travnja bi djelomično trebali biti ostvareni i ukopi za temelje novog zdanja, koje će niknuti u idućim mjesecima. Prema trenutnim saznanjima, nova zapadna tribina gradit će se u smjeru od Mljekare prema gradu, a nakon temelja i ostalih građevinskih predradnji postavit će se betonske sekcije na kojima će se sagraditi tribina.
Varaždinci će, prema ugovoru, u narednih 200 dana dovršiti prvu fazu, dakle krajem rujna očekuje se novo zdanje zapadne tribine, čime bi se nakon dugih 15 godina iščekivanja zaokružio sportski kompleks na Marsovom polju, za koji je kamen temeljac položio predsjednik Stjepan Mesić. Vrijednost prve faze iznosi 23,88 milijuna kuna, a sredstva za realizaciju osigurana su namjenskim kreditom Zagrebačke banke. Buduća zapadna tribina jedina će od svih tribina na stadionu biti natkrivena, a imat će 2.850 sjedaćih mjesta. Prostori ispod nje bit će isključivo u funkciji stadiona, koji, kada se zgotovi i druga faza, treba rezultirati komfornim zdanjem s 9.800 sjedaćih mjesta.
Uz tribinu i kompletne unutarnje sadržaje, prva faza obuhvaća i izgradnju kružnih ulaza, pristupnu cestu prema tribini te temelje za rasvjetne stupove, koji će biti podloga za drugu fazu. Projekt se vodio zahtjevima Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i Europske federacije (UEFA) te će Pula, osim prvoligaškog nogometa, moći ugostiti i hrvatsku nogometnu reprezentaciju, koja bi tako u naš grad dovela europski i svjetski nogomet.

Goran ROJNIĆ


Za drugu fazu 35,6 milijuna kuna

Grad je najavio da će se do završetka prve okončati i kompletan postupak za drugu fazu. Ne želeći dozvoliti da se dogodi zastoj između dvije faze, Gradsko poglavarstvo je donijelo odluku, koju doduše treba potvrditi Gradsko vijeće, o podizanju dugoročnog kredita u iznosu od 35,6 milijuna kuna bez PDV-a namijenjenog drugoj fazi dovršetka izgradnje stadiona, u kojoj je planirana izgradnja pomoćnog igrališta s pratećim sadržajima te postavljanje sjedalica, semafora i rasvjete.

Pomoćno igralište rekreativcima

Iza golova bit će instalirana četiri rasvjetna stupa visoka 46 metara, na kojima će biti postavljeno 270 reflektora, a stadion će biti prekriven videonadzorom zatvorenog sustava. Osim za nogomet, stadion će se moći koristiti i za organizaciju koncerata jer će biti postavljen razglas sa zvučnicima. Na pomoćnom nogometnom igralištu koje bi se trebalo izgraditi na dosadašnjem »Staklarevom«, veličine 94 sa 64 metra, trebala bi se postaviti umjetna trava, a na njemu će se igrati utakmice službenog natjecanja za mlađe uzraste. No, to će igralište, osim za vježbanje nogometaša svih uzrasta, što je krucijalno u cijelom projektu za napredak pulskog nogometa, služiti i za rekreaciju. Bit će podijeljeno na tri malonogometna igrališta i imat će četiri svlačionice, sanitarni čvor te malo gledalište.

Najavljeno je da će u funkciji biti tijekom cijele godine, i to bez ograničenog korištenja.
 

·
glavoč
Joined
·
7,712 Posts
Discussion Starter #50 (Edited)
Jeli se sređiva samo stadion ili i područje oko stadiona?
Kada? Kad su počeli radovi ('93.), odrađene su samo tri stadionske tribine. Sad će se napraviti četvrta, pomoćni tereni, parking, helidrom i sve skupa opremiti.

Ne vidin baš svrhu heliodroma osim ako je neka bolnica ili sl. u blizini?
Stadion je za svaku pohvalu :cheers:
Kako je rekao veruda, helidrom je jedan od uvjeta UEFA-e, a cilj je bio ispuniti ih sve. Bolnica u Zagrebačkoj jest u blizini (1.5 km), ali ona ima vlastiti helidrom.
 

·
Registered
Joined
·
370 Posts
Super kaj su se konacno sjetili napravit nekaj s ovim stadionom, koji mi je btw. bio jedan od najboljih u HR. Bio sam prije 2 godine na utakmici u Puli i bas sam se pitao zasto ne igraju na ovom stadionu. Zasto je Istra upce prestala igrati ovdje? Jel zbog gasenja pa spajanja s Uljanikom il nest tak kolko mi je ostalo u sjecanju?
Bravo za Pulu :)

Evo i moj skromni doprinos s Google Eartha

 

·
glavoč
Joined
·
7,712 Posts
Discussion Starter #53
pa i imat će! kebra je to potvrdio i ja sam sklopio jedan render :yes: :happy:
Da, rečeno je da će se kasnije po istom sistemu vjerojatno natkriti i istočna tribina, budući da su tamo već i montirani nosači za krov. OC je isfurao i kako bi to trebalo izgledati:

:cheers: :cheers:

Super kaj su se konacno sjetili napravit nekaj s ovim stadionom, koji mi je btw. bio jedan od najboljih u HR. Bio sam prije 2 godine na utakmici u Puli i bas sam se pitao zasto ne igraju na ovom stadionu. Zasto je Istra upce prestala igrati ovdje? Jel zbog gasenja pa spajanja s Uljanikom il nest tak kolko mi je ostalo u sjecanju?
Bravo za Pulu :)
Tnx! :cheers1: Istra 1961 je, ako se ne varam, sljednik Uljanika, pa valjda stoga i igra na Verudi. Uostalom, onaj stadion je čitavo ovo vrijeme imao puno bolje uvjete - od terena, preko tribina, do infrastrukture (svlačionica, tuševa i sl.). Makar, Veruda ili Vace će to sigurno bolje objasniti.. :)
 

·
Registered
Joined
·
226 Posts
situacija vezana uz stadion i tko gdje igra i tko je čiji sljedbenik je duga priča koja mi se neda sada prepričavati....
ukratko Istra1961 je sljedbenik Uljanika i igra na Verudi iz razloga što Drosina nije mogla dobiti nikako licencu za prvu ligu jer su svlačionice smještene u tribine koji su izgrađene prije 80 godina....
Istra igra na Drosini ali praktički taj klub ne postoji više jer su prije par godina ugasili klub i to je sada neka udruga građana koja niti ne nosi grb....:bash:
specifična situacija ali sada cijeli grad stoji iza Istre 1961 :cheers:
 

·
Colonia Pietas Julia
Joined
·
652 Posts
Ma nažalost postoji priča koja je stvarno predugačka i složio bih se s Verudom da onu Istru na žalost više ne treba spominjati iako ćemo svi mi koji smo nekad bili navijači tog kluba (ja još u dangerous devilsima :lol: - znat će Veruda) uvijek zbog toga žaliti.

I ona "bivša" Istra je također nekoliko sezona odigrala na Verudi upravo zbog stanja ove tribine koja će se konačno srušiti!

evo slikica sa stranica Demona kad se počeo graditi ovaj dio stadiona koji je napravljen.ovako je taj stadion predstavljen tada mladom Stjepanu Mesićui ovako je izgledala tribina na kojoj se nalazila navijačka skupina Demoni (tada Dangerous Devils)
http://www.demonipula.hr/galerija/?album=1&gallery=14
 

·
glavoč
Joined
·
7,712 Posts
Discussion Starter #58
:banana: :banana: Veruda, svaka čast na slikama! Dakle, počelo je.. :cheers:

E, pliz, smanji rezoluciju slika na 800x600 ili barem 1024x768.. Tnx! :cheers:
 

·
Registered
Joined
·
226 Posts
neznam kako smanjiti jer slike nisu moje pa sa ih preuzeo pa sam stavio link....
bolje ovako i sorry na velike slike ali uzbuđenje je bilo veliko...
inače ove slike su od 14.30, ja sam bio u 15.30 i radi se jako brzo i tribina će biti brzo dolje....
 

·
glavoč
Joined
·
7,712 Posts
Discussion Starter #60
^^ Odlično! Znači, ubrzo će i konkretna gradnja.. :banana:

Evo, smanjio sam ja slike, ti samo dopiši link (ako si ih od negdje skinuo).. :)
 
41 - 60 of 1837 Posts
Top