SkyscraperCity Forum banner

???

Puste, Stare, Opuszczone...

1748 Views 19 Replies 14 Participants Last post by  decapitated
1 - 20 of 20 Posts
Jeszcze kilka lat i będzie zbyt mało miejskie by kwalifikować się do konkursu ;)
Na razie nie wystawiam noty - nadal bez polla
Noo tak fota mi się podoba. Fajny temacik fajna fotka. Jestem Za. 9
Wygląda na przypadkowe. Ma beznadziejny rozmiar :( Przepraszam... 2
I Kłomino, i Borne Sulinowo (druga fotka) mają OGROMNY potencjał dla fotografów... Niestety, zdjęcia bardzo średniawe, takie trochę przypadkowe itp. W pół skali - 5/10
nooo że przypadkowe to faktycznie...poteciał tez ale jak na moje umiejętność i mój aparat to i tak wiele ;) dzięki za oceny :)
Jak będziesz następnym razem w sytuacji gdzie będziesz chciał pstryknąć fote, to: nie pstrykaj, odłuż aparat na chwile, obejrzyj się dookoła, zrób pare kroków w bok, pare do przodu/do tyłu, pomyśl co byś chciał mieć na fotce a czego raczej nie pokazywać, spróbuj znaleść najlepszy kadr (pasujący do obiektu)... to tak ode mnie :)

5/10
cenie sobie wasze zdanie ale fotka została zrobiona w pospiechu tzn. jechałem wtedy samochodem i tylko na chwilę się zatrzymałem bo mi się spodobał ten samochód.
cenie sobie wasze zdanie ale fotka została zrobiona w pospiechu tzn. jechałem wtedy samochodem i tylko na chwilę się zatrzymałem bo mi się spodobał ten samochód.
domyślam się... to nie miała być krytyka lecz rada na przyszłość ;)
ja bym poszedł troche bardziej w lewo, blizej samochodu i bardziej z dołu. samochod ma jakis klimat - daje 7 :)
ssswirek- popracuj troszke nad kadrem a najlepiej strzelaj setki fotek i jesli to mozliwe staraj sie szukac ciekawego ujecia.

Najwazniejsze jednak, ze próbujesz.

ode mnie 7pkt, gdyz przeslanie zdjecia jest ciekawe.
Dzięki za oceny i za rady na przyszłośc..;)
zestaw elementów - oldskoolowa bryka i opuszczony bloczek całkiem ciekawe, ale zdjęcie mi nie pasuje za bardzo...
6/10
ssswirek- popracuj troszke nad kadrem a najlepiej strzelaj setki fotek i jesli to mozliwe staraj sie szukac ciekawego ujecia.
Z tymi setkami się aboslutnie nie zgadzam. Ale to przychodzi z czasem, kiedyś też waliłem gdzie popadnie...

ssswirek1, co do samochodu, to właśnie fajniejszy efekt by się uzyskało, gdyby go np. sfotografować z wysokości chłodnicy/lamp, lekko z boku, z tymi ruinami w tle. Oczywiście nie wiem, jak by się to komponowało w tym konkretnym przypadku, ale chodzi o samą ideę umiejscowienia jakoś głównego elementu na zdjęciu (patrz np. "trójpodział" albo "złoty podział", choć oczywiście nie twierdzę, że to jedyne słuszne kompozycje). Ale przede wszystkim - próbuj dalej, bierz udział w takich publicznych ocenach i patrz na reakcje i rady, w ten sposób nauczysz się najwięcej, czego Tobie, sobie i wszystkim pstrykającym i oglądającym życzę :)
Z tymi setkami się aboslutnie nie zgadzam. Ale to przychodzi z czasem, kiedyś też waliłem gdzie popadnie...

ssswirek1, co do samochodu, to właśnie fajniejszy efekt by się uzyskało, gdyby go np. sfotografować z wysokości chłodnicy/lamp, lekko z boku, z tymi ruinami w tle. Oczywiście nie wiem, jak by się to komponowało w tym konkretnym przypadku, ale chodzi o samą ideę umiejscowienia jakoś głównego elementu na zdjęciu (patrz np. "trójpodział" albo "złoty podział", choć oczywiście nie twierdzę, że to jedyne słuszne kompozycje). Ale przede wszystkim - próbuj dalej, bierz udział w takich publicznych ocenach i patrz na reakcje i rady, w ten sposób nauczysz się najwięcej, czego Tobie, sobie i wszystkim pstrykającym i oglądającym życzę :)

Dzięki Misza...ale tak jak już wspominałem niestety nie miałem czasu wtedy...:bash:
Dzięki Misza...ale tak jak już wspominałem niestety nie miałem czasu wtedy...:bash:
Kiepska wymówka, jeśli nie mamy czasu, aby się przyłożyć do zdjęcia to po w ogóle je robić? Chyba, że akurat trafi się nam coś niezwykłego, ale tutaj niczego takiego nie widzę. :eek:hno:
I w dodatku oceniłeś sam siebie... I to na 7... :eek:hno:
1 - 20 of 20 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.