SkyscraperCity banner

601 - 620 of 622 Posts

·
e^(iπ)+1=0
e^(iπ)+1=0
Joined
·
1,153 Posts
^^
Como podeis ver, no hay manera humana de abrir esto pronto.
Es más, no sé si estas inestabilidades tienen solución a corto, medio o incluso largo plazo.
La zona de Vacarisses, Olesa, Viladecavalls, Ullastret, Rubí, Castellbisbal... es desgraciadamente muy propensa a inestabilidades geológicas. :(
Faré una cosa a la qual tens molta afició: Ullastrell
 

·
Sister Greed U
Joined
·
37,299 Posts
Vaya cacho esquerdas,
Pues sí. :(

supongo que desde un punto de vista teórico la ingeniería de caminos ya sabrá como solventarlo, pero al menos esto ayuda en parte a explicar retrasos
Explica los retrasos... y aclara que a Olesa-Viladecavalls no hay manera de ponerle fecha de apertura pronto, ni de coña.
Lo que no sé es si habrá solución definitiva, o sólo parches temporales.

Se suposa que el tram entre Terrassa i Sabadell no serà tan problemàtic. A més circularà per la plana vallesana i no caldran túnels orogràfics.
No em consten problemes entre Terrassa i Sabadell.

I com bé dius, és tirant a pla.
 

·
Moderator
Joined
·
27,749 Posts
Discussion Starter #604
Generalitat i ajuntaments aparquen el tram del Quart Cinturó entre Sabadell i Granollers

Massa polèmica, massa impacte ambiental i massa cost. L'últim gran tram pendent del Quart Cinturó, que havia d’unir Sabadell i Granollers, no està contemplat en el nou pla de mobilitat del Vallès, que projecta les infraestructures a la zona fins al 2026. Després de tres anys de treball, els ajuntaments i la Generalitat han decidit no incloure el projecte a l’esborrany del pla. L’última paraula la té el Govern central, titular de la via.

“Cal resoldre la mobilitat entre Sabadell i Granollers. Falta consens al territori i cal concretar amb projectes complementaris. El pas d’una infraestructura pesada sobre el territori és inacceptable”, va assegurar el conseller de Territori, Damià Calvet, divendres, durant la presentació del Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV) als alcaldes. El pla acaba de sortir a exposició pública.

Del Quart Cinturó —la via orbital que buscava unir el Baix Llobregat, el Vallès i el Maresme sense passar per Barcelona— només s’ha construït el tram que uneix Mataró i Granollers (la C-60) i queda pendent de rematar un petit segment del que connecta Abrera i Terrassa. Sobre la resta, l’única cosa que sembla tenir futur és un fragment de 10 quilòmetres que uniria Sabadell i Terrassa, amb un cost de 88 milions, que les dues ciutats han acordat tirar endavant i que sí que contempla el pla. En canvi, queda fora el traçat entre Sabadell i Granollers, que històricament ha generat una forta oposició en els municipis afectats per l’impacte ambiental que causaria una via d’alta capacitat sobre corredors naturals. No obstant això, el Ministeri de Foment va adjudicar el 2017 la redacció de l’estudi informatiu sobre aquest tram, amb un cost de 400 milions.
https://cat.elpais.com/cat/2020/02/16/catalunya/1581875947_987779.html
 

·
Registered
Joined
·
3,908 Posts
Suposo que només és, davant la manca de possibilitats que es faci abans de la data esmentada, una manera del poder polític de patir polèmiques i desgastar-se inútilment.

I sempre podran desdoblar la carretera Sabadell-Granollers!
 

·
Registered
Joined
·
3,828 Posts

·
Recondita armonia
Joined
·
5,600 Posts
Ojalá hiciesen el tramo de la línea orbital Martorell - Terrassa en paralelo, por tener alguna cosa ya hecha y tal
1) Salvo que se hubiese previsto en el proyecto de la B-40 que la línea orbital ferroviaria (LOF) fuese en paralelo y se hubiese dejado el terreno preparado (que no es el caso), es erróneo sugerir que la LOF tiene en ese tramo "alguna cosa ya hecha y tal".

2) Las carreteras y las líneas ferroviarias tienen parámetros de diseño completamente distintos, especialmente en cuanto a radios de curva y pendientes. Por lo tanto, aunque desde el punto de vista de dibujar líneas en un mapa pueda tener sentido construir ese tramo de LOF en paralelo a la B-40, en realidad es muy probable que un técnico se decantase por otro trazado que tenga en cuenta muchos otros condicionantes (como por ejemplo, la geología de la zona).
 

·
Sister Greed U
Joined
·
37,299 Posts
Pues viendo la geología, mejor que se lo ahorren. Hay mejores cosas que tener una zanja abierta otros 10 años.
Lo que no termino de entender es por qué se decidió que la B-40 tenía que pasar por ahí, cuando la zona entre El Papiol-Castellbisbal-Ullastrell-Olesa-Viladecavalls-Terrassa-Rubí-El Papiol es un desastre geológico de mucho cuidado.

¿Se hicieron estudios geológicos previos serios?

¿O fue más bien un "de perdidos al río, y que salga lo que salga"?
 

·
Registered
Joined
·
3,888 Posts
^^
Ni idea, la verdad.
El otro día estuve en la famosa S de Castellbisbal, y la verdad es que probé de rascar un poco en la pared previa al túnel y la montaña se deshacía como un yogur sin ningún esfuerzo. La verdad que asusta un poco eso.
 

·
Recondita armonia
Joined
·
5,600 Posts
Lo que no termino de entender es por qué se decidió que la B-40 tenía que pasar por ahí, cuando la zona entre El Papiol-Castellbisbal-Ullastrell-Olesa-Viladecavalls-Terrassa-Rubí-El Papiol es un desastre geológico de mucho cuidado.
¿Ruta alternativa? Más hacia la costa ya tienes la AP-7, y más hacia el interior (¿Esparraguera - Vacarisses?) ya te encuentras con una zona bastante montañosa, de un interés natural superior, que obligaría a hacerlo casi todo en túnel. A parte de que habría muchas más movilizaciones en contra.

Y creo que al menos la conexión Terrassa - A-2 es irrenunciable.
 

·
Registered
Joined
·
3,908 Posts
Jo penso que també és la millor opció.

Jo que vaig a Terrassa des de Lleida un cop al mes almenys per feina, tinc més ganes que ningú que això s´acabi. La carretera entre Martorell i Terrassa és infernal. Moltes del Pirineu són millors. I a més allà el trànsit és intens, i quan hi ha un camió la cua és fa immensa. I també hi ha ciclistes....

Només hauria vist com a una altra possibilitat per solucionar la mobilitat, una rectificació de la carretera actual, fent-la passar pel sud o pel nord del traçat actual evitant urbanitzacions, però potser hauria resultat igual de cara o més.

A Montblanc també hi van haver problemes amb els túnels de l´AVE i prou que ara funcionen, i també hi construeixen ara l´A-27. Suposo que els problemes pel terreny obstaculitzaran les obres i faran que el termini s´allargui, però al final podrem tots gaudir d´aquell tram de la B-40.
 
601 - 620 of 622 Posts
Top