Obzirom da su kolege forumaši i sugrađani
@ww87 i
@byM4k5 mislili na mene u svojim prethodnim komentarima red je da i ja kažem svoj dio i objasnim svoj pogled na forum.
Name, kao prvo nije istina da su sve moje poruke komentar na nerad aktuenih vlasti u BL. Naravno nemam konkretan podatak ali veliki dio mojih objava su fotografije koje ilustruju stanje na građevinama u našem gradu ili neutralo intonirani komentari drugih kolega forumaša.
Nažalost jedan dio forumaša iz BL vidi ovaj forum, sa jedne strane samo kao priliku da širi propagandu kako je sve u gradu predivno i da cvjeta stotinu cvjetova a sa druge vide forum kao ličnu prćiju i svako ko ne misli kao oni treba biti banovan. I ja bih volio da je naša stvarnost u BL divna i krasna, ali jednostavno nije.
Svako ko dođe u grad vidjeće da su ulice loše, da u samom centru grada pojedine nemaju ni trotoar, da se objekti guraju jedan na drugi bez prave urbanističke potrebe, da ni osnovni komunalni problemi nisu riješeni, da je gradski saobraćaj skup i neefikasan, itd. Za ljude koji nastoje prikazati stvari onakvima kakve nisu, svaka realna kritika postojećeg stanja u našem gradu je neprijateljska djelatnost i ružnim akcijama čopora i tužakanjima moderatorima (kao 10-ogodišnji klinci), nastoje ukloniti kritike. (Što se uvreda tiče, ja ne prelazim preko tuđih uvreda ali ih i ne šaljem prvi. Ww87 i Maks su naveli jednu od uvreda koja je meni upućena jednostavno jer se nisam slagao sa stavom tog forumaša a on je onda očito zgubio živce i počeo da me vrijeđa i napustio forum kao uvrijeđena curica)
Mislim da bi bilo pogrešno kako za BL temu tako i za sve ostale da prestanemo iskazivati svoje stavove naravno na civilizovan način, bez obzira da li se sviđali većini ili ne. Bez različitih stavova i njihovog zastupanja mislim da će forum odumrijeti. Eto, toliko od mene. Živi bili.