SkyscraperCity banner

15461 - 15480 of 17011 Posts

·
Registered
Joined
·
3,683 Posts
Din 8 decembrie 2019 poate se va reduce timpul cu inca 20 minute pe Sighisoara-Teius, iar dupa 2025 cu o ora pe Brasov-Sighisoara, toate astea insemnand doar aducerea la normal dupa miliarde de euro investite in modernizari. Insa nu ma astept ca vreun tren sa faca vreodata sub 7:30 intre Bucuresti si Cluj pe actuala linie, indiferent daca ar fi complet modernizata pe toata lungimea ei, un timp cu care nu va putea niciodata concura cu masina, chiar si in lipsa tronsonului de autostrada Sibiu-Pitesti. Poate s-ar reusi performante mai notabile doar daca s-ar introduce un IC care sa foloseasca garnituri moderne, dar sa nu opreasca in niciun oras sub 30 mii locuitori sau fara turism dezvoltat, lucru care poate fi nerentabil.
Si daca, prin absurd, nu s-ar deteriora liniile la 2 ani dupa ce se termina cei 10 ani de modernizare, CFR Calatori oricum ar baga 2 ore in plus la timpii minimi pe care i-ar putea face.
 

·
Registered
Joined
·
6,880 Posts
Totusi pe B-CT, CFR Calatori are orarul cel mai competitiv vs. operatorii privati. Problema majora e mentenanta si frecventa imho nu minutele adaugate in plus.
 

·
Genuine Tatar
Joined
·
11,997 Posts
Da, este competitiv vs. privați, ca durată și confort (și prețul e identic, 60 lei), dar orele sunt cam aiurea.

Caz concret, azi, tren la 5:30, apoi la 8:30 și pe urmă la 13:00, 14:00 și 17:00 19:00 și 20:50.
Doar cele îngroșate fac 2:02, în rest aproape 2 ore și jumătate.
După ce, cronometrat, am văzut că se stă minute bune în fiecare stație, în total vreo 15-20 minute.
Sper ca în noul mers al trenurilor să se reflecte reabilitarea podurilor transdobrogene în timpii de parcurs pentru toate trenurile, mai rapide sau nu, și să mai bage un tren în vidul dintre 8:30 și 13:00.

Și încă un lucru, din păcate mulți au impresia că lentoarea generală a trenurilor CFR este prezentă și pe B-CT. Mulți oameni încă nu știu că e cel mai rapid mijloc de transport între centrele celor 2 orașe. Mulți au impresia că trenul încă mai face 4 ore, cum era cazul când se lucra pe linie.
 

·
Registered
Joined
·
6,880 Posts
^^Da, problema e frecventa -i.e. ar trebui sa fie trenuri din ora in ora.

Cel mai rapid tren cu 4 opriri face 2h16 de la noul mers. Nu cred ca stationeaza 20 min. Problema e ca nu exista cadentare ca sa maximizeze linia reabilitata, nu durata de parcurs imho.
 

·
Registered
Joined
·
3,683 Posts
^^Da, problema e frecventa -i.e. ar trebui sa fie trenuri din ora in ora.

Cel mai rapid tren cu 4 opriri face 2h16 de la noul mers. Nu cred ca stationeaza 20 min. Problema e ca nu exista cadentare ca sa maximizeze linia reabilitata, nu durata de parcurs imho.
Horror noul mers. Au disparut ultimele trenuri care faceau Bucuresti-Timisoara in sub 9 ore. Si cand ma gandesc ca primele InterCity il faceau in 06:30. Sau ca si cu un numar mai mare de opriri, trenul de 15:45 facea sub 07:30.
 

·
Registered
Joined
·
6,880 Posts
Presupun ca lipsa de intretinere pe M900 si-a spus cuvantul. Pe mine ce ma frustreaza mai mult e faptul ca CFR nu profita de rutele unde bate orice competitie - i.e. Bucuresti-Brasov/Constanta. Avand in vedere expansiunea low cost pe intern traficul pe B-Timisoara cred ca ar fi suferit chiar si cu 6h30.

Insa, pe Bucuresti-Brasov/Constanta avem doua magistrale aproape complet reabilitate, cu un mers mult mai rapid decat masina, care leaga zone de interes si avem prea putine trenuri si un orar neinteligibil.

In locul CFR-ului, eu as fi alocat o proportie mai mare a materialului rulant pentru a face un mers cadentat (e.g. Brasov din ora in ora, Constanta din 2 in 2 ore) si a captura o cota mult mai mare de piata, in detrimentul trenurilor lungi care traverseaza tara. Trenuri scurte care sa faca pendula si sa nu sufere de lipsa de intretinere pe restul retelei. Cred ca un astfel de orar + reclama ar creste mult ponderea CF pe rutele respective.

O garnitura care face Bucuresti - Timisoara in 9h ar putea sa faca 3 drumuri Bucuresti-Brasov (2h30 + 30 min tampon) si cred ca ar avea mai multi pasageri/km si incasari. Nu zic ca ar trebui desfiintate trenurile lungi, ci prioritizate cele cu potential mai mare de incasari.
 

·
Registered
Joined
·
1,090 Posts
Asta da bomba a anului. Daca se adevereste. 1,5 mld euro pt 16 gari, adica ~100 mil euro/gara? :O

Grupul NEPI Rockcastle, cel mai mare fond de investitii de la noi din tara, interesat de modernizarea garilor din Romania

Exclusiv Club Feroviar:” Grupul NEPI Rockcastle este dispus sa investeasca 1,5 miliarde de euro in modernizarea garilor din Romania.”

Gara de Nord din Bucuresti alaturi de alte 15 gari de pe teritoriul Romaniei ar putea fi modernizate prin Parteneriat Public Privat (PPP) de catre Grupul NEPI Rockcastle.

“Grupul NEPI Rockcastle este dispus sa investeasca 1,5 miliarde de euro in modernizarea garilor din Romania. In acest sens, Grupul va inainta o propunere, spre analiza, Guvernului Romaniei”, a declarat, pentru Club Feroviar, un oficial din cadrul Ministerului Transporturilor.
 

·
Registered
Joined
·
1,017 Posts
Mie mi-e sa nu le ofere sa construiasca o gara noua la 1-2 km distanta de GdN, cum era in ceva imbecilitate pe care am citit-o acum ceva timp.
 

·
Registered
Joined
·
6,880 Posts
Eu sunt mai optimist. Ideea e de a construi spatii comerciale in gari, care sunt favorizate de pozitia centrala a Garii de Nord. Se pot face chestii foarte reusite si ar civiliza zona care sufera rau din pacate la capitolul asta.
 

·
Registered
Joined
·
1,125 Posts
Acest tren e incarcat din 8 decembrie pe orarul OBB. Stiu ca la trenul Bucuresti-Viena OBB mentine 1 sau 2 vagoane in componenta, dar nu stiu daca austriecii vor face la fel si cu trenul Transilvania sau vor avea vagoane doar pe traseu partial, de exemplu din Viena pana la Budapesta. Vom vedea la primul tren.
The Transsilvania EC will carry two ÖBB and two Start coaches (as it is known here).
 

·
Registered
Joined
·
1,125 Posts
By Start coaches, you mean MÁV-Start's IC / IC+ model coaches?
Next year no, I'm sure.
The renovated CAF intl coaches are only on Budapest-Hamburg and Budapest-Vienna line. The IC+ coaches are coming out of the MÁV "factory" starting from these weeks.

But let's hope one day MÁV-Start will put the white-blue coaches on Cluj-Vienna line too!
 

·
Registered
Joined
·
2,008 Posts
CFR demarează licitaţia pentru linia Gara de Nord - Aeroport Otopeni

CFR va demara până la finele anului două licitații ce prevăd selectarea unui consultant, dar și a unui constructor, pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti, potrivit Digi24.ro.

Prima dintre licitaţiile ce urmează să fie publicate se referă la contractarea serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţii "Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti, Faza I: Racord C.F. la terminalul T1, Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti", potrivit clubferoviar.ro, citat de Digi24.ro.

Licitaţia este estimată la 497,38 milioane lei, fără TVA.

Termenul limită pentru primirea scrisorii de exprimare a interesului este 24 decembrie 2018, şi, tot la aceeaşi dată este prevăzută şi începerea procedurilor de atribuire.

Data estimată pentru publicarea anunţului de participare este 24 decembrie 2018.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare – POIM.

Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate – preţ. Tot în criteriul de atribuire, propunerea tehnică va avea o pondere de 60%, iar preţul ofertei va avea o cotă de 40%.

CFR SA estimează că durata contractului va fi de 14 luni pentru proiectare şi execuţie lucrări, din care 2 luni proiectare şi 12 luni execuţie lucrări. Perioada de garanţie va fi de 60 de luni.
http://www.economica.net/cfr-demareaza-licitatia-pentru-linia-gara-de-nord-aeroport-otopeni_161389.html
 

·
Registered
Joined
·
242 Posts
Oare nasu ala pe ce lume traieste? Am patit odata ceva similar cu o persoana cu handicap, avea bilet cumparat toate documentele dar nasul nu credea pentru ca pe legitimatia ce insotea foile de tren nu era poza, persoana respectiva a scos legea si normele de aplicare si tot nu credea si a facut nasu un scandal mare de tot.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/controlor-cfr-in-centrul-unui-scandal-cu-un-tanar-in-tren-1034951?fbclid=IwAR2kqcWA-1GA4EgZEwSRMnmMZsMYgMySjW6q1pWNyt7qBJaYBND5PlEzunU
 

·
nostalgic incurabil
Joined
·
1,716 Posts
Cu naşul la psihiatru...
 

·
Registered
Joined
·
3,525 Posts
In legatura cu linia de OTP, 50-50 sanse. Teoretic e timp sa o termine pana la Euro. Ca sa zicem "uite, am facut linia, ce mare tambalau...." si evident, 50% sanse sa nu, in bunul stil romanesc, cele 14 luni vor fi 28, 42... or sa dea de bursuci, de ruine romane, de conducte (ca doar legatura o fac subterana nu?).

In legatura cu nashulm lansand la o parte nestiinta respectivului:
Însă călătorul susţine că a luat biletul dus-întors de un tonomat din Gara de Nord din Capitală.
Mor cu "jurnalistii" astia :nuts::eek:hno::lol: sau poate e adevarat -oricat de incredibil ar parea, tehnica a ajuns departe in zilele noastre- caz in care 1. cum vroia el sa fie biletul bun? si 2. unde naiba sunt tonomatele din gara? :lol::lol::banana:
 
15461 - 15480 of 17011 Posts
Top