SkyscraperCity banner

1 - 20 of 4361 Posts

·
Registered
Joined
·
3,209 Posts
Discussion Starter #1
Naar aanleiding van de thread Photos You've Taken in het internationale deel is een HHF-variant misschien wel een leuk idee. Post in deze thread dus één of twee foto's die het delen waard zijn maar niet genoeg vormen voor een thread. Voorwaarde moet natuurlijk wel zijn dat het om een zelfgenomen foto gaat, voor zover dat nog niet duidelijk was. Ik trap af met een foto uit Parijs:

 

·
fan van de klok
Joined
·
403 Posts
SegoviaDie donkere wolken kwamen heel snel dichterbij, even later begon het gigantisch te hozen en te onweren, zelden zoiets meegemaakt.
 

·
Registered
Joined
·
5,695 Posts
Buienlucht boven stad Groningen:De skyline van Oost-Groningen.
Denk er de hereboer bij in zijn mooie witte voorhuis, armoedige landarbeiders die tegen een karig loon het land ervoor bewerken en zelf in een soort van getto's leefden zonder voorzieningen. Tot ver in de jaren '50 hebben die wijken bestaan in sommige dorpen. Heersten ook veel ziektes, hoge kindersterfte, criminaliteit enz. Gek genoeg protesteerden veel bewoners tegen die afbraak, zie je nu ook veel bij wijkvernieuwing. Qua voorzieningen, woning en sociale omstandigheden erop vooruit, maar tegelijkertijd de angst om de sfeer en het karakter van zo'n wijk te verliezen. Denk er verder veel alcoholverslaving/misbruik bij omdat de hereboer een soort afhankelijkheid wilde creëren bij zijn arbeiders en hun dus rijkelijk voorzag van/of gedeeltelijk betaalde in jenever, en je ziet dus tegelijk de geboortegrond, van het nu weer verdwijnende, communisme hier....

Socialistisch is het nog steeds overwegend hier...

Tussen 1878 en 1895 raakte de landbouwindustrie in een crisis. De crisis en de toenemende mechanisatie leidden tot lagere lonen. Fabrikanten en boeren konden minder arbeiders gebruiken en betalen. Deze ontwikkeling veroorzaakte sociale spanningen die zich uitten in wilde stakingen. Na 1880 gingen de eerste landarbeiders zich organiseren. Daarna hield de onrust aan. Het verzet van de 'slecht betaalde onderklasse' van landarbeiders tegen de 'goedverdienende' boeren en fabrikanten gaf Groningen het imago van een 'rode' (socialistische) provincie.
 

·
Walk Smart, Walk the City
Joined
·
1,806 Posts
Berlijn

Het is er nooit van gekomen, een fotoreportage van ons uitstapje in juni 2008 naar het voormalige Oost-Duitsland. Onze uitvalsbasis was Linstow, waar onze eigen Van der Valk een pracht van een resort heeft neergezet. We hebben onder andere Rostock (leuk voor een middag) en Szczecin (Polen) bezocht.

Ter afsluiting zijn we 3 dagen in Berlijn geweest. Wat een aanrader is dat! Ik moet wel zeggen dat het weer enorm meegewerkt heeft. Veel zon, maar niet te warm. Uit de vele foto's heb ik er een paar geselecteerd om met jullie te delen.

Fernsehturm (televisietoren) op de Alexanderplatz. Met een lift kan je tot in de bol, vanwaar je een prachtig uitzicht over Berlijn hebt:

(08062701)


Biertoren. Nadat het glas leeg is heb je een prachtig uitzicht op m'n vriendin :lol:

(08062702)


Toren van het Rotes Rathaus, waar de vlag met de beer, het symbool van Be(e)rlijn bovenop wappert:

(08062703)


Het openbaar vervoer is fijnmazig, en voor zover wij konden ervaren perfect geregeld. Om het centrum een ringlijn die twee kanten opgaat. Langer dan 8 minuten sta je nooit te wachten. Vanaf diverse overstapstations kan je dan verder het centrum in, of juist de stad uit:

(08062704)


Wat moet die paarden nou boven op de Brandenburger Tor?

(08062705)


Reichstag. De koepel is opengesteld, en éénmaal bovenin heb je een fantastisch uitzicht:

(08062706)


Je kan tot helemaal bovenin doorlopen!

(08062707)


Een bezoekje aan Checkpoint Charlie mag natuurlijk niet ontbreken. (Een ritje in een 'topless' bus natuurlijk ook niet :lol:):

(08062708)


Je komt echt de raarste vormen van architectuur tegen:

(08062709)


Kaufhaus des Westens. Grootste warenhuis op het Europese vasteland. Een waar winkelwalhalla. Hiervandaan loop je zó de Kurfürstendamm op, voor nóg meer winkelgenot :? Op de achtergrond de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche:

(08062710)


Nou, dat was het dan. Voor stedentripliefhebbers die genoeg hebben van Parijs en Barcelona: Berlijn màg niet ontbreken op je verlanglijstje. En ben je daar dan toch, maak dan ook een wandeling op de Prenzlauer Berg!
 

·
Derp?
Joined
·
2,132 Posts
Leuk topic!

Zojuist uit mijn raam geschoten (HDR):


Gisteren uit mijn raam geschoten (daar waar ik woon is zo'n auto nog altijd een event! :D)


En 9 jaar geleden met een analoge camera uit een raam in Seattle geschoten (heb het altijd al een mooi plaatje gevonden):


En: 2 weken geleden ergens in Stad:
 
1 - 20 of 4361 Posts
Top