SkyscraperCity banner

601 - 612 of 612 Posts

·
ELFen
Joined
·
398 Posts

Напредва градежът на новата църква в Разград
Възобновеният в средата на август миналата година градеж на църквата „Свети Цар Борис-Михаил Покръстител“ в Разград в момента е временно „замразен“, но не по финансови причини, както беше преди, а заради неблагоприятното за строителни работи време....


https://ekip7.bg/2020/01/23/napredva-gradezhat-na-novata-tsarkva-v-razgrad/
 

·
Registered
Joined
·
35,515 Posts
Предвиждат облагородяване на района около недовършената зала в РазградКметът представи по-големите обекти, за които е предвидено финансиране в бюджета.

Един от тях е благоустрояване около спортна зала "Абритус", чийто ремонт се точи от 2013г., а обновяването на района около нея се очакваше и миналата година.

Други по-големи обекти, за които е предвидено финансиране тази година, са: основен ремонт на път RAZ 2116/II-49, Манастирско-Разград/-Островче-до границата общини /Разград-Лозница/-Сейдол; основен ремонт на път RAZ 1118/II-49, Разград-Киченица-жп гара Разград-Раковски-Киченица /II-49/; основен ремонт на ул. „Странджа“ /от бул. "Априлско въстание" до фурна "Лазаров"/; проектиране и изграждане на кръгови кръстовища на ул. „Странджа“ /до БИЛЛА и на кръстовището с ул. „Грънчарска/, на бул. "Априлско въстание" и ул. "Пета" (до Автогарата); изграждане на канализация и асфалтиране на ул. "Преслав" (от ул. "Перистър" до ул. "Сливница"); отводняване на уличното платно до Нов гробищен парк; изграждане на канализация по ул. "Кресна", ул. "Бабуна", ул. “Бенковски“, от ул. “Странджа” до ул. “Битоля“, канализация с. Дянково и др.; изграждане на детска площадка за деца инвалиди; път в с. Гецово - продължението на ул. „Ив. Вазов” покрай игрището до републиканския път; текущи ремонти на част от улици в Разград: „Перистър“, „Казанлък“, „Преспа“, „Е. Димитров“, „Ахелой“, „Весела“, „Брегалница“, „Полк. Марков“, „Н. Пенев“, „Плиска“, „Околчица“, „Дондуков“ и др. Голяма част от приоритетните обекти са по сигнали на граждани по наболели проблемни участъци.

Исканията на гражданите по време на общественото обсъждане на бюджета са за: поддържане на детските площадки, поставяне на повдигнати пешеходни пътеки, допълнителни средства за изграждането на Военния мемориал, ремонт на централната улица в село Мортагоново, осигуряване на трайно решение за отопление на детската градина в село Гецово, осигуряване на електронен достъп до общия устройствен план на града, изработване на концепция за придвижването с велосипед и пеша.
http://www.citybuild.bg/news/predvizhdat-oblagorodiavane/41191
 

·
Registered
Joined
·
35,515 Posts
Кметът на Разград: Бизнес зоната в града ще бъде напълно готова до 2 години

Денчо Бояджиев започва четвъртия си кметски мандат с идеи за нова бизнес зона, четири кръгови кръстовища, открит паркинг и база за Историческия музей в Разград. Роден е на 2 юли 1952 г. в Разград. Завършил е ПТГ"Шандор Петьофи"-Разград и Софийски университет "Св.Климент Охридски", специалност "Право". Адвокат по професия. Бил е четири мандата общински съветник.

- Г-н Бояджиев, през изминалите мандати, когато бяхте кмет на Разград, настъпиха видими за жителите и гостите на града промени. Какви са плановете за благоустройство на града през 2020 г.?

- Преди настоящия мандат аз бях кмет 10 години - от 2005 до 2015 г. Според мен не само Вие, но и по-голямата част от разградчани смятат, че промените в този период бяха видими и затова отново през миналата година ми дадоха своето доверие. И заради това, но и заради застоя, който настъпи през последните 4 години, - в тях само бяха довършени някои от инициативите, които бях започнал или подготвил като проекти с предишния си екип. Същественото за изтеклото време на предходния мандат е, че завърши вторият програмен период. За него бяха заложени десет проекта по Европейските програми на стойност от 20 милиона лева, насочени към градска инфраструктура, инфраструктура в сферата на образованието и детски градини. Бяха реализирани конкретни строителни дейности, които промениха облика и съдържанието на инфраструктурата в това направление.

Приключва изграждането и на един емблематичен за две учебни заведения обект - това е смесената спортна зала за две училища - ОУ"Н. Й. Вапцаров" и ПГПЧЕ"Екзарх Йосиф". По този начин се изпълнява едно много старо наше обещание към хората, които са в учителските колективи и най-важното, че задоволяваме потребностите на децата, които учат в тези две училища. Извършени са допълнителни ремонти по улици в града, работено е и по енергийната ефективност. За съжаление обаче по някои от проектите Управляващите органи са наложили санкции за различни нарушения и това меко казано усложнява финансовото състояние на общината. Например по проекта "Паркоустрояване на зелените площи в квартал "Орел", град Разград", които са на стойност 538 000 лева или близо 10% от финансирането по този проект, което е 5 948 844,51 лева, а по проекта "Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в който е на стойност 9 897 137,19 лв., санкцията е 1 500 000 лева.

Въпреки това обаче заедно с екипа ми правим всичко възможно, за да реализираме нашите идеи за благоустройство на града през 2020 г. Имам категорично намерение да изпълня моето предизборно обещание за оформяне на нова визия в инфраструктурата на градските пътища. В проекта за бюджет 2020 сме включили изграждане на 3 кръгови кръстовища: 2 са на ул. "Странджа" - до БИЛЛА и на кръстовището с ул. "Грънчарска", третото е на кръстовището на бул. "Априлско въстание" и ул. "Пета" (до Автогарата). След анализ на средствата, които ще бъдат събрани и които ще могат да бъдат използвани, решихме, че през първата година на мандата ще има възможност да се изгради и четвърто кръгово кръстовище - на булевард "Априлско въстание", като засега възможностите са две: или изходът нагоре към ЖК "Орел" или към Търговищкото шосе. Стремежът ни е да подобрим в максимална степен пропускливостта на пътната мрежа в Разград и да се избегнат големите натрупвания, които се получават в пиковите часове - сутрин, преди отиване на работа, и особено вечер, когато хората се прибират от работа. В бюджета за тази година е предвиден и ремонт на един участък, чиято рехабилитация разградчани чакат от много време - на ул. "Странджа" /от бул."Априлско въстание" до фурна "Лазаров"/.

Предвиждаме и основен ремонт на две второкласни шосета път RAZ 2116/II-49, Манастирско- Разград/-Островче- до границата общини /Разград-Лозница/ - Сейдол и основен ремонт на път RAZ 1118/II-49, Разград-Киченица/-жп гара Разград - Раковски - Киченица/ II-49 /. През тази година смятаме твърдо ще отработим всички заявени през миналия период проблеми, които касаят инфраструктура в междублокови пространства. Дълго чакано е и изграждането на канализация и асфалтиране ул. "Преслав"- от ул. "Перистър" до ул. "Сливница". Предвиждаме и текущи ремонти на улиците: "Перистър", "Казанлък", "Преспа", "Е.Димитров", "Ахелой", "Весела", "Брегалница", "Полк.Марков" , "Н.Пенев", "Плиска", "Околчица", "Дондуков" и други. Няма да забравим и селата в Община Разград - в Гецово например настояват за продължение на ул."Ив.Вазов" покрай игрището до републиканския път, в Дянково пък ще се изгражда канализация. В областния град също е предвидено изграждане на улична канализация по ул. "Кресна", ул. "Бабуна", ул."Бенковски", от ул. "Странджа" до ул. "Битоля".

Още един отдавна болен въпрос е отводняването на уличното платно до Нов гробищен парк, ще се работи и по него. Предвиждаме и изграждане на система за видеонаблюдение с обхват, включващ много посещавани обществени места или участъци, в които има концентрация на пътни произшествия - територията на кафе-аператив и нощен клуб "Сохо", хотел "Cartoon", кооперативен пазар в ж.к.Орел, кръстовището на бул. "България" и ул. "Бузлуджа". Предложенията за повечето от тези дейности, свързани с подобряване на инфраструктурата, идват от гражданите - поставяни са или в приемната ми, или по време на предизборната кампания, или през социалните мрежи и местните медии. Не само сме отворени към подобни предложения, но разчитаме на гражданската активност на хората, защото само с конструктивен диалог се решават проблемите. Искам тук да благодаря за предложението и на 13-годишната Кристислава, която дойде в моята първа приемна за този мандат заедно с майка си и предложи в Разград да бъде изградена детска площадка за деца с увреждания. Такава площадка ще има и ще я открием заедно с Криси.

- Разград не е голям град и младите хора гледат към чужбина и по-големите градове, как ще ги задържите тук?

- Това е свързано с подобряване на инфраструктурата, за което вече говорихме, но и със създаване на предпоставки за стартиране и развитие на бизнес и на възможности за работа. В Разград предстои да бъде завършена през следващите две години на 100% икономическата Бизнес зона "Перистър", където ще бъдат запълнени малкото останали свободни места. С това ще се даде шанс на малкия и средния бизнес да доизгради своята визия и да осигури на практика допълнителни работни места. В момента в изградената структура на Бизнес зона "Перистър" има осигурени към 850 работни места. Това са бройки, които на практика задържат работната ръка в Разград, това е пътят. Трите бизнес зони, които бяхме очертали, вече се изпълниха. Планираме да фиксираме нов терен за строителство на нова, четвърта бизнес зона в Разград. Това ще стане още през тази година. Ангажиментът по принцип на общинската администрация е да ги обвърже с електроенергия, с вода, с газ и с подходи, като по този начин ще дадем възможност на нови икономически структури, които сега започват да правят стъпките си в бизнеса, да имат възможност да вземат части от тези терени. С осигуряването на ток, вода, газ и подходи Общината решава голяма част от реалните компоненти, които касаят подготовката за стартиране на бизнес. На практика спестяваме кажи-речи една трета от инвестицията на всеки един реален търговец, който мисли там да бъде устроен. Това във времето доказа своите положителни качества. Самият факт, че 48 - 49 икономически структури работят в момента в зона "Перистър" подсказва правилността на този подход. Считам, че по този начин бизнесът ще получи една сериозна подкрепа от страна на общинската администрация. Общинската администрация не строи сгради, общинската администрация не прави обекти. Общинската администрация подпомага всеки един, който желае да се включи в този изключително благоприятен и от икономическа, и от всяка друга гледна точка проект, за да може хората да имат стимул да изграждат обекти, да развиват свой бизнес.

- Планирате ли инвестиции и иновации през този мандат?

- През тази година ще започне дейността по даването на нова визия и бъдеще за съществуването на един започнат преди много години обект в Разград. Това е сградата на Министерството на вътрешните работи, специално на Областно управление, която от 1984-85 година стои замразена и не е завършена. Амбицията ни е да й придадем нова визия, да й дадем нов живот. Тази сграда ще реши два много съществени въпроса. Първият е, че ще създадем база за Регионалния Исторически музей в Разград. Той има стотици артефакти, които в момента стоят по складове и други места на съхранение, а в същото време зрителската аудитория няма достъп до тях. Това ще даде възможност на хората да видят много неща от старо време, от развитието на Разград, ще увеличи възможностите за развитие на туризма в региона. Вторият въпрос, който ще се реши с довършването на тази сграда, е с паркирането, и точно тук е иновативния момент - имаме амбиции една част от тази сграда да бъде преобразувана в открит паркинг. Разград среща големи трудности с паркирането в централната част на града по простата причина, че градът е много сбит, свободни пространства и полета няма, а вече има изключително много транспортни средства и трябва да търсим решения. Това ще бъде паркинг, в който ще вдигаме колите на височина. Сградата е на четири етажа, с подземен гараж, който на практика има размерите на пети етаж и се надявам, че по този начин ще решим един болен проблем за централната зона на град Разград.
https://money.bg/macro/kmetat-na-razgrad-biznes-zonata-v-grada-shte-bade-napalno-gotova-do-2-godini.html
 

·
Registered
Joined
·
35,515 Posts
Ремонтират 4,6 км от основна връзка за Северната индустриална зона на Разград

Ще се обновява участъкът от кръстовището с път Търговище-Разград до пресичането с път Разград–Дянково.

Инвестицията е за близо 3 млн. лв. с ДДС. Отсечката е с важно значение за транзитните потоци и е основна връзка за Северната индустриална зона на областния център.

Ремонтните дейности включват нова асфалтова настилка, светлоотразителна хоризонтална маркировка, подобряване на отводняването, подмяна на бордюрите, монтаж на нови пътни знаци и мантинели.

По време на строителните работи движението ще се осъществява двупосочно в една лента, в която не се извършват строителни дейности. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, тъй като преминават през участък в ремонт.

Изпълнител на строително-монтажните дейности е „Строймонтаж" ЕАД - Разград, избран след процедура по ЗОП. Стойността на договора е 2 822 487,27 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществява „Минерва - КЛ" ЕООД за 20 976 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е 10 месеца.
http://www.citybuild.bg/news/remontirat-osnovna-vryzka/41450
 

·
Registered
Joined
·
464 Posts
^^
Колегата от Разград може ли да покаже на картата кое точно ще се ремонтира, че не мога да се ориентирам.
 

·
ELFen
Joined
·
398 Posts
Колегата от Разград може ли да покаже на картата кое точно ще се ремонтира, че не мога да се ориентирам.
Пътя Търговище-Разград не е точно посочна дестинация, по-скоро Разград-Кубрат-Тутракан и кръстовището за Дянково. Участъкът е в Сев.индустр.зона .

 

·
Registered
Joined
·
464 Posts
Мерси, колега нищо общо с това което аз си мислех.Картата помага много, да им се чудиш на журналята толкова ли е трудно да го покажат на карта като тебе.
 

·
ELFen
Joined
·
398 Posts
Old Buildings & Historic Monuments
...a тук силно се съмнявам, собствениците да се справят, без помощ от страна на общината...а би се получила забележителна реставрация ! :eek:ld:

Много се зарадвах, като видях скелето. Надявам се да се получи добре...
Очаквах малко по-добро изпълнение,,, но поне няма нищо общо със "съборетината"...
50015
 

·
Registered
Joined
·
35,515 Posts
Община Разград обяви обществена поръчка за ремонти на улици и общински пътища

Срокът за подаване на оферти е 17,30 ч. на 18 май.

Община Разград обяви обществена поръчка за ремонти на улици и общински пътища в 5 обособени позиции на обща прогнозна стойност 1 036 945,81 лв. без ДДС. Поръчката обхваща изпълнение на строително-монтажни работи, свързани с ремонт на общински пътища и улици, и прилежащи асфалтови паркинги и уширения, разположени в града и населените места на територията на община Разград, както и изграждане на пешеходни алеи в Нов гробищен парк в Разград.

В обособена позиция 1 е включен ремонтът на два пътни участъка - RAZ 2116/II-49, Манастирско-о.п.Разград/-Островче - до границите общини Разград-Лозница/Сейдол, който е с дължина 2 км, и RAZ 2118/II-49, о.п. Разград-Киченица/ж.п.гара Разград-Раковски Киченица, който е с дължина 3 км. Прогнозната стойност на ремонта е 283 333,32 лв. без ДДС.

Втората обособена позиция включва извършване на текущ ремонт на 15 улици с обща площ 12 268 кв.м и прогнозна стойност 302 062,50 лв. без ДДС. Това са улиците: ул."Казанлък" - в участъка до Ди Ес Смит България, Автобустранс топик - 650 м2, ул."Преспа" - от ул. "Ал. Стамболийски" до ул. "Добровска" - 690 м2, ул. "Емил Димитров" - от ул. "Проф. Димитър Ненов" до ул. Осогово - 1800 м2, ул. "Ахелой" - от ул. "Плиска" до ул. "Абоба" - 792 м2, ул. "Весела" - от ул. "Урал" до ЖК "Житница", бл. 2 - 750 м2, ул. Брегалница - от ул. "Вардар до ул. Струмица" - 1122 м2, ул. "Полковник Марков" - от ул. "Мидия" до ул. "Ал. Стамболийски" - 1020 м2, ул. "Никола Пенев" - от ул. "Юмрукчал" до ул. "Проф. Д. Ненов" - 1116 м2, ул. "Никола Пенев" - от ул. "Осогово" до ул. "Връх Свети Никола" - 1080 м2, ул. "Плиска" - от ул. "Абоба" до ул. "Полковник Марков" - 330 м2, ул."Околчица" - тупик източно от ул. "Добровска - 480 м2, ул. "Околчица" - тупик западно от ул. "Добровска" - 540 м2 , улица до тенис кортове от ул. "Северен булевард" до паркинга на тенис кортове - 1500 м2 + 100 м2 паркинг, ул. "Дондуков" от ул. "Жеравна" до ул. "Илинденско въстание"- 298 м2, ул. "Перистър от бул. "Бели Лом" до ул. "Кресна".

Обособена позиция 3 е за ремонт на улици в населени места в община Разград. Тя е с прогнозна стойност 416 719,99 лв. без ДДС, включва улици в село Раковски с дължина 12 037 кв.м; улици в село Дянково с дължина 13 077 кв.м; ул. „Иван Вазов" в Гецово от ул. „Здравец" до Околовръстен път на Разград-Русе; както и ремонти на улици в населени места в община Разград със съответните количества асфалт: с. Дянково - 20 т, с. Раковски - 26 т, с. Ясеновец - 97 т, с. Гецово - 40 т, с. Мортагоново - 50 т, с. Киченица - 25 т, с. Дряновец - 48 т, с. Благоево - 35 т, с. Пороище - 30 т, с. Побит камък - 55 т, с. Балкански - 45 т, с. Просторно - 15 т, с. Ушинци - 30 т, с. Липник - 20 т, с. Осенец - 55 т, с. Стражец - 30 т, с. Просторно - 15 т, с. Черковна - 15 т и с. Островче - 19 т.

Обособена позиция 4 включва изграждане на 570 кв.м пешеходни алеи в Нов гробищен парк в Разград на стойност 25 000 лв. без ДДС.

Обособена позиция 5 предвижда текущ ремонт на вертикална планировка - подход и плац пред хале на ул. „Мебелна" №5 в Бизнес зона „Перистър". Общата площ е 400 кв.м, а прогнозната стойност - 9 830 лв. без ДДС.

Срокът за подаване на оферти е 17,30 ч. на 18 май. Предвижда се те да бъдат отворени в 10,00 ч. на 19 май в зала 102 на административната сграда на Община Разград.

 
601 - 612 of 612 Posts
Top