SkyscraperCity Forum banner

Remember València (I)

9404672 19999
Està clar el fil, no?, postejeu coses que recordeu, que vos conten, que trobeu, dades curioses poc conegudes, plans que mai van arriba a fer-se, fotos, mapes, etc.
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 284 Posts
Comence jo amb el meu barri, Montolivet, abans travessat per la vía de FC VLC-BCN (encara queden prou descampats on estava el seu traçat).

El barri era horta, es va inundar en el 57, quan ja hi havien algunes finques. La plaça central és la del Mercat de Montolivet, on fins fa 2 anys hi havia un mercat amb parades "provisionals", ara només queda un jardinet minúscul.
Algunes fotos del barri, tretes de la web de la comissió de a falla Montolivet:

Pressó i esglèsia, ara seu del Museu Faller, l JCF i l'esglèsia de NS de Montolivet.


El barri en la riuà, no puc localitzar la ubicació exacta, però per aquells ays només havien 4 carrers urbanitzats, així que la trama és igual:


Les següents corresponen crec que al carre de la Junade Murs i valls, plenes de cases de dos o tres plantes fins que es van derribar:Prop del mercat (les parades eren molt similars fa pocs anys, i potser siguen les mateixes)


Antiga casa al costat de les vies del tren, on vivien els encarregats dels pasos a nivell, la casa va desaparéixer l'any 97 o 98.
Gràcies patapum ;)

Curiositats (xorradetes, però en fi):
- El Pont de les Gàrgoles era antigament el del FC VLC-BCN-França, al princpi les cvies anàven per Antic Regne, anys després les vas traslladar un poc més baix de Peris i Valero i finalment on estàn ara. El pont era de fusta, després va ser de pedra com tots (així es va quedar fins fa poc) amb suport de ferro. Quan van traslladar les vies on estàn ara, van deixar els suports, amb la previsió d'utilitzarlos per al nou pont, però al final es van desmuntar i guardar (a saber on).

- El pont de Montolivet (el que va de Germans Maristes-Institut obrer fins Tomás Montañana) va estar tancat uns mesos fins que van fer les proves de càrrega. El projecte original incloïa unes faroles molt elaborades i cares, però al final es van reduïr despeses i va quedar com està, un pont normalet. ës de fet el pont més llarg, perquè ravessa el riu i la CAC, en un inici pasava per damunt del carrer Junta de Murs i Valls, ja desaparegut. I per últim, la rotonda del Parotet (glorieta d'Europa), que tenia abans un esplèndid jardí, està al seu lloc des del principi, enacara que va estar més de 5 anys com una rotonda inútil, ja que només connectava el pont amb Tomàs Montañana en línia recta.
Bien, aunque, hay algunas fotos que son acojonantes, por ejemplo, esta:

Para hacer una foto desde el mismo lugar debería colarme en las obras del Palau de les Arts y ponerme casi debajo, una foto acojonante que aún no puede hacerse.
Del resto a simple vista puedo hacer ... unas 3 (el resto no consigo saber donde están, que rabia), pronto las pondré, era una idea que tenía desde hace tiempo con zonas emblemáticas, algo como lo que ha hecho potajillo.
gohcan said:
Buen thread, me encantan las fotos antiguas. Una sugerencia si a sensenick no le parece mal. Cuando pongáis fotos antiguas, podiáis poner una actual de ese mismo lugar, monumento... para ver cómo ha cambiado.
Juasjuas, owrey i MrWolf ho tenen instal·lat, un día d'estos m'ho donarà, si vols te faig una còpia.
Els donaren gratuitament a Urbe 2002. A en l'exposició de ECI la xica me va dir: "no, no se pueden dar, está prohibido" ¬¬
Patraix said:
Hablando de remembers, ¿alguien sabe cómo conseguir ese CD en que salen fotos aéreas de Valencia de 1982, 1992 y 2002? ¿alguien puede decirme al menos el nombre? porque lo busco y no lo encuentro por ningún lado.
Sólo se que lo tenían puesto en la exposición que hicieron en el Cortingles de la Avda. de Francia y que me quedé flipando con la cantidad de diferencias que presenta la ciudad en tan solo 20 años.
Pregunté a las "azafatas" pero sólo me supieron decir que era un CD que editó el ayuntamiento.
Una altra curiositat de Montolivet que se'm va oblidar. l barri va tindre la primera línia de trolebús de la ciutat, la 13, que seguia un camí similar a l'actual (anava per Pedro Aleixandre).

patapum said:
Sensenick, esta foto me parece que esta tomada desde la calle Pedro Aleixandre(cerca del rio) y lo que se ve al fondo o es la calle Oriente o Finestrat.
mmm, potser, perquè ho dius? Intente dintigir els edificis del fons però no he pogut, les cases en primer plà segur que han desaparegut, però Pedro Aleixandre tenia case antigues abans, així que podria ser perfectament.
Muchísimas gracias! esta tarde empezaré a bajarlo
potajillo said:
El Cd del que hablais lo conseguí en ExpoJove el año pasado, eran las sobras del Urbe, lo he puesto a compartir en el Emule.

El enlace de archivo es:

ed2k://|file|Instalacion%20by%20potajillo.exe|640484709|114F1E5A1D1283607BDE02F1B402515F|h=GRTG5XRJ3LRSUZBTNP6WUULJTLX23PBT|/


El fichero se llama Instaladcion by potajillo.exe, el fichero original se llama Instalacion.exe por si hubiera que renombrarlo,no se si el cd tendrá alguna protección, lo he copiado al disco duro y lo he instalado y no ha habido problemas, pero no se.

Si teneis paciencia..........., mucha paciencia...............
Bajando...
Hay 5 fuentes, animaros.
Quin èxit de fil, gràcies a tots!

Més tonteries:

- La Fira de Nadal com ha dit 12 pisos es posava en el tram on ara estàn d'obres del Palau de les Arts, va estar allà molts anys (de fet jo no conec altra ubicació anterior), era un terreny que s'enfangava quan plovia, però el van arreglar amb una mini-posta sanitària, postes de llum, inclùs tenia un heliport. Un any (96) van fer en falles una cordà. La fira ocupava una part, l'altra era descampat i era habitual vore chaboles permanents. En estiu un any almenys es va posar dins el riu, entre on està l'actual pont de Calatrava (pasarela exposició antiga) i el de la Mar.
- Blasco Ibáñez es va fer per trams, el tram de Ramon Llull - Serreria es prou recent.
- Precisament en eixa avinguda, abans del gran invent de les rotondes, els girs eren un laberint, enlloc de rotondes, hi havia semàfors, línies i senyals per dirigir el trànsit a totes les direccions possibles.
potajillo, muchísimas gracias, voy a dejarlo unos dias más hasta que dejéis de barjarlo (habian unas 6 personas +-)

endavant, supose que serà una parròquia, però ves a saber.
xD
A saber qui va ser el arquitecte
Moltes gràcies!!!!

A mi ja em queda lluny toto això, per l'edat i sobretot pel barri on visc.
Benimaclet va ser poble fins finals del segle XIX, quan es va annexionar (+-), ara està totalment integrat a la ciutat i és un barri més, que conserva encara algunes cases de poble i el seu nucli antic (restaurat i per a peatons, per cert)
Ale, no sabia jo estes coses, només coneixia una mini-museu al parc de Marxalenes, que no sé com és.

Per cert, hi han a muntó de PDFs: http://www.valencia.es/ayuntamiento2/museotrenet.nsf/vDocumentosv/El Trenet en Valencia?opendocument
Pero tío, pero tío, pero tío, pero tío, pero tío, pero tío, pero tío, pero tío, pero tío, pero tío, pero tío, pero tío, pero tío, pero tío, pero tío, pero tíoooooooooooooooooooooooooo, si que has tardat en posar la web, és genial, porte anys esperant algú que s'atrevisca a fer alguna cosa pareguda, i segur que és més del que pensa fer l'EMT, que va a actualizar i ampliar el arxiu històric.
Tinc un mapa del 92, i dos guies urbanes del 79-80 i del 91 on estàn les linies, els recorreguts, i coses per l'estil, si te falta info d'eixes dates, m'ho dius, de tota manera si puc ampliar, alguna cosa, t'ho diré.
xaloc said:
Si queréis un poco de "remember" autobusero, visitad mi web www.busvalencia.com y repasad las fotos de los tranvías, de los troles y de los buses. ¡Espero que os gusten!

Saludos
Xaloc
Doncs no tenia ni idea, Hannax no em sonava gens a àrab.
Ayer mismo estaba pensando en reflotar el hilo por si acaso!

Gracias por las fotos! Alguien sabría decir por donde iba el tranvía a la Malva en esa foto por la finca que se ve al fondo???
Y que me decis del Pinto? Ese si es un cabrón.
El chuli, el cabra y el pai... eso si eran lo peor, los peores catedráticos de Estructuramientas diatópicas II
Quina enveja xaloc, una Pamias del 73, guardala, és un tresor.
1 - 20 of 284 Posts
Status
Not open for further replies.
Top