SkyscraperCity Forum banner

Rennes i Le Mont St. Michel

2194 Views 10 Replies 4 Participants Last post by  Z℮rg
Pozdrav prijatelji :wave:

Evo me sa novim putopisom, nakon prošlogodišnjeg putovanja u Strasbourg, vrijeme je bilo da se opet vratim u Francusku, ovoga puta destinacija je bila Rennes, glavni grad regije Bretagne (na bretanjskom jeziku Breizh) i ujedno i najveći grad te regije. Sama regija je zapravo teritorij stare povijesne pokrajine Bretanje, a graniči sa Normandijom (koga interesira taj dio obavezno pogledati Rodocov putopis!) te regijom Pays de la Loire iz čijeg dijela, Angersa, sam već radio putopis.

O samom Rennesu valja reći da je po broju stanovnika 10. grad Francuske, sam grad broji više od 200.000 stanovnika, dok metro područje ima više od 700.000. Grad je povijesni grad, jedan od najvažnijih urbanih središta tog kraja Francuske (uz Nantes) i jedno je od ICT središta Francuske, kao i jedno od središta bogate mljekarske industrije (Lactalis ima hrpetine pogona oko grada za proizvodnju i preradu mlijeka i mliječnih proizvoda).

Pa da krenemo sa slijama:

Zgrada Gradske vijećniceZatim zgrada Opere preko puta:Pa Cathédrale Saint-Pierre de Rennes:I trg ispred:Ulica pored (osjeti se dašak srednjovijekovlja):

See less See more
5
  • Like
Reactions: 3
1 - 1 of 11 Posts
Ma pucaj brale :)

Nikad dovoljno slika, pogotovo kad nije tako tmurno kao kod mene :lol:
1 - 1 of 11 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top