Nu cred ca e musai ca mercurul sa falimenteze.
Ei vor trebui sa isi regandeasca modelul de business si sa taie serios din chirii care am inteles ca sunt destul de mari pentru potentialul redus pe care il are fara o parcare.
Sau ar putea sa inceapa constructia unei parcari supraterane peste parcarea din spate (dar asta e costisitor, complicat de facut datorita pozitiei ultracentrale, si cel mai important, este scump. Sa nu mai zicem ca exista toate sansele ca parcarea respectiva, daca ar fi la "liber", sa fie ocupata de oameni care nu au niciun interes sa vina la cumparaturi, ci doar in centru in general.
Sau ar putea incerca un proiect ambitios de reconversie in spatii de birouri , poate pentru 2 etaje din 5. Am inteles ca magazinele de la parter, etajul 1, cinema-ul si sala merg decent.
Cat despre vestea venirii Nepi, nu pot sa spun decat ca ma bucur enorm, mai ales in contextul in care Sonae Sierra nu "misca" nimic. Zona respectiva va fi adusa in secolul 21 si merita asta datorita accesului la principalul bulevard al orasului, la utilitati, la transport public dar si zona de captare foarte mare (Craiovita, Severinului, G Enescu, parte din centru, Botanica, Agronomie).
Meanwhile, la Electroputere se simte "mirosul" unui competitor.
Au inlocuit sistemele de iluminat si in sfarsit in parcare nu te mai simti ca in spatele blocurilor din Craiovita Noua (no offence), adica este o lumina decenta.
Am auzit un zvon cum ca ar dori sa construiasca o pasarela care sa conecteze noile cladiri cu "cladirea mama", mai exact cu zona de food-court. Nu stiu cum vor sa faca asta, dar e o idee foarte buna. Parcarea asta e de departe cea mai prost conceputa din toata tara, efectiv nu exista niciun trotuar inafara de cele ce inconjoara cladirea Decathlon/Media Galaxy si cladirea veche. Nu exista o alee pe care sa se mearga, efectiv oamenii fac slalom printre masinile din trafic. Asta e primul lucru care trebuie schimbat, cu pretul sacrificarii unor locuri de parcare, ca tot vor fi mai multe o data cu deschiderea celei subterane.
Am aflat intre timp ca la etajele 1 si 2 din vechiul pavilion Electro ar avea birourile cei de la Hella. S-a ajuns in situatia asta datorita intarzierii de la cladirile ce se construiesc spre Kaufland.
Nu stiu ce se va intampla cu turnurile dupa ce se vor muta cei de la Hella acolo unde trebuie, sper sa se gaseasca o solutie optima pentru ele (desi nu cred ca mai e cineva interesat), sau sa se demoleze. As vedea o cladire de birouri gen Malmo acolo, si pentru ca rezultatul sa fie unul similar trebuie construita de la 0, reconversia fiind probabil mai costisitoare decat constructia efectiva a unei cladiri noi.
Intregul bulevard Decebal trebuie revigorat, si tot ce inseamna active nefunctionale (fie ca ne doare sau nu), trebuiesc valorificate si puse la treaba.
Inca sunt multe zone in oras cu hale vechi neingrijite ce au nevoie de reconversie/renovare, si aici as aminti, inafara de intreaga zona adiacenta strazii Decebal, si tot ce inseamna Metal Lemn, fosta Regie de tutun.
In Electroputere (cladirile noi) voi veni : Takko (au inchis magazinul din mall si se vor muta intr-un spatiu mai mare in noua cladire, la parter), Pepco , Sportisimo. Atat am putut vedea momentan + o cafenea cu terasa interesanta deasupra de Reserved, cu acces de la etaj, de la scarile rulante in stanga. De asemenea in spate, langa Mc Donald's se mai construieste un restaurant, si o scara rulanta (care sper ca va cobori).