SkyscraperCity banner

1521 - 1540 of 1771 Posts

·
Registered
Joined
·
1,927 Posts
https://ro.wikipedia.org/wiki/Electroputere_Parc

Numai la noi propriul site dezinformeaza, n-o avea 83k cat zice aici dar nici 43 cat scrie pe site, daca privesti pe maps vezi ca e foarte mare

Si sa nu uitam ca electro a cumparat un neren langa leroy merlin, foarte mare, pe care momentan depoziteaza pamantul
la origini, imi aduc aminte ca ziceau ca Electroputere Park avea 70.000 metri patrati inchiriabili.
 

·
Registered
Joined
·
1,255 Posts
Nu cred ca ar fi cumparat terenul daca nu stiau la ce se "inhama".
Si sub actualul Auchan Craiovita, fostul Real,- tot Balta Craiovitei a fost si in ciuda zvonurilor si al problemelor de la inceput, activitatea comerciala de acolo se desfasoara fara probleme.
Cand au facut achizitia, cu siguranta n-au facut-o intr-un birou, doar cu harta in brate, ci au mers si pe teren. Nu poti arunca cu cateva zeci de milioane de Euro pe fereastra.
Tehnologia a avansat.
Asta e cea mai mica problema. Este o companie cu potential si cu know-how solid.
Cred ca mai rau se vor impiedica de piedicile puse de stat...
 

·
Registered
Joined
·
998 Posts
Ce sa mai, asteptam sa obtina toate avizele si atunci vom vedea ce se va intampla...Sper sa se transforme intr-o zona mixta(retail, business, residential) dar aerisita si cu multe zone verzi!
 

·
Attitude!
Joined
·
400 Posts
Din ce vad pe harta, cladirea principala are ~45000 metri patrati iar cladirea cu Decathlonul are ~10000 metri patrati. Deci un total de ~55000 metri patrati. Mai putem sa adaugam etajul cu food court + cinema dar tot nu ajungem la 70000 si nu tot spatiul ala e inchiriabil. E doar suprafata totala.
 

·
Registered
Joined
·
2,107 Posts
Stiu ca fusese facut un studiu de catre CBRE cu spatiile moderne de retail inainte de deschiderea Mercur si Craiova figura la ei cu 70.000 mp la Electroputere si inca 12.000 mp Auchan Craiovita + ancora. Mercurul a mai adus si el vreo 10-15.000 mp. Daca adaugam si extinderile de la Electroputere si mall-ul NEPI, deja mi se pare cam mult. Sper sa se acomodeze toate.
Proiectul vizează extinderea cu 9.200 de metri pătraţi a Electroputere Parc, ca parte a planurilor strategice ale companiei de a consolida poziţia de leader a centrului comercial în Craiova şi în regiune.
Totodată, grupul a început construcţia unei clădiri independente care va oferi 12.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale, aproximativ 15.000 de metri pătraţi de birouri de clasa A şi peste 700 de locuri de parcare subterane.

Inaugurarea clădirii este planificată pentru semestrul al doilea din 2018, întreaga zonă comercială a centrului Electroputere Parc urmând să depăşească 110.000 de metri pătraţi.
https://www.zf.ro/companii/francezi...adiri-cu-spatii-de-retail-si-birouri-16772724

Deci zona comerciala se extinde cu 9.200+12.000=21.200 mp, pana la 110.000 mp => avea aproape 90.000 mp toata zona comerciala inainte de extindere (magazine, ancora Auchan, Leroy Merlin + cladirea Decathlon & Media Galaxy).
 

·
Registered
Joined
·
1,868 Posts

·
Registered
Joined
·
2,107 Posts
Lidl deschide doua magazine in Craiova si Selimbar si anunta reduceri in ziua inaugurarii

Lidl inaugureaza doua magazine: unul in orasul Craiova, judetul Dolj, iar celalalt in localitatea Selimbar, judetul Sibiu,pe data de 17 octombrie.
Noul magazin din Craiova este situat pe Str. Nicolae Romanescu, nr. 39. Magazinul are o suprafata de vanzare de aproximativ 1.300 metri patrati. Noua unitate din Craiova dispune de peste 100 de locuri de parcare. Odata cu deschiderea acestor magazine, se vor crea aproximativ 30 noi locuri de munca in fiecare dintre cele doua orase.
Atat in magazinul din Craiova, cat si in cel din Selimbar sunt instalate sisteme de iluminat cu LED, cu senzor de prezenta si sisteme de recuperare a caldurii, integrate in instalatiile de ventilatie.
https://www.wall-street.ro/articol/...r-si-anunta-reduceri-in-ziua-inaugurarii.html
 

·
Registered
Joined
·
2,107 Posts
Am trecut duminica pe Brestei, dar nu am reusit sa vad mare lucru peste gardul de tabla. Parea ca terenul este nivelat, dar nu am zarit corpul magazinului din mers.
 

·
Registered
Joined
·
245 Posts
"In Romania, the subsidiary company «JUMBO ΕC.R SRL» operated until 30.06.2019 thirteen hyper-stores, four stores in Bucharest, one in Timisoara, one in Oradea, one in Arad, one in Ploiesti, one in Pitesti one in Constanta one in Suceava, one in Bacau and one in Braila. The Company aims to open in November 2019 a new owned hyper- store in Brasov. Moreover, until December 2020 it is expected the opening of one more owned hyper store in Craiova. At the same period in Craiova will operate the owned facilities that will house the Group's online store which will serve the Romanian market."

https://corporate.e-jumbo.gr/uploads/158558/ad44_jumbo_fyfinancialresults2019_en.pdf
 

·
Registered
Joined
·
2,107 Posts
Stirea a aparut si in presa de business centrala. Aflam si suprafata magazinului, una extrem de mare, dar e posibil sa includa si depozitul magazinului on-line.
Pe lângă hipermarketul din Brașov, ce va fi inaugurat în noiembrie, grupul elen vrea să deschidă, anul viitor, un nou magazin în Craiova, cu o suprafață de 12.000 de metri pătrați. În iulie, grupul elen estima că rețeaua locală va fi extinsă cu trei noi hipermarketuri până la jumătatea anului viitor.
Tot în Craiova va avea sediul și firma care se va ocupa de administrarea magazinului online ce va deservi piața românească, lansarea acestuia fiind estimată pentru ultima lună a anului 2020. Va fi al doilea magazin online al grupului, după cel operat din Grecia.
https://www.profit.ro/povesti-cu-pr...romania-si-intrarea-intr-un-nou-oras-19145333
 

·
Coridor Rin-Dunare DN6
Joined
·
2,643 Posts
A inceput cat de cat sa se simta miros de autostrazi si apar astfel de investitii. Un depozit pentru distributie nationala este greu de mentinut daca nu exista infrastructura rutiera.

Pe langa DX12, anuntul bulgarilor ca incep lucrarile la combinatia A/DX Vidin-Botevgrad are influenta. Traseul va face ca accesul dinspre Grecia spre Craiova sa devina facil.
 

·
Registered
Joined
·
2,107 Posts
Cafenele Ted’s sunt prezente in Ploiesti, Brasov, Cluj, Oradea, Timisoara, Iasi, urmand ca in scurt timp sa fie deschise in Craiova si Galati.
https://www.wall-street.ro/articol/...ele-in-bucuresti-si-ajunge-la-30-unitati.html

LE: Mi se pare ca orasele mari si medii din Romania incep sa creeze mici insule cu aer occidental, in cea mai mare parte datorita investitorilor privati, iar pe alocuri si datorita autoritatilor publice. Pare ca viteza cu care se dezvolta/modernizeaza orasele este una foarte buna.
Fie o cafenea Starbucks/Ted's, un mall cu diverse magazine, sali de cinema, zone de relaxare, o strada modernizata, un Uber/Bolt/Yango/Clever/Glovo/Takeaway/Uber Eats/Food Panda, un aeroport cat de cat modern acolo unde exista, un stadion/sala polivalenta/bazin de inot, un teatru modernizat, o zona centrala modernizata, o cladire de birouri, un hotel nou, o fabrica tehnologizata, un bloc vechi reabilitat termic, un ansamblu de blocuri noi cu facilitati care cresc standardele de viata, o clinica privata de sanatate, un drum nou, toate astea aduc un suflu nou si dau senzatia ca lucrurile de misca.
 

·
Registered
Joined
·
947 Posts
Problema nu este ca lucrurile stau pe loc, e corect cum spui. Problema e înapoierea administratiei care nu se trezeste la realitate. Exista o rezistență sporită la nou, la solutii inovatoare si tehnologie. Este frica de a nu ramane fara locul de munca bine platit la stat. Sunt procedurile stufoase. Zecile de organisme si forme fara fond care se cred extrem de importante pentru bunul mers al treburilor.
Si ca sa completez. Toate mărunțișurile astea, nu lipsa capitalului, frânează dezvoltarea.
 

·
Registered
Joined
·
1,927 Posts
mi se pare ca ideea cu magazinele alea de la parter, fiecare cu intrarea lui, e cam falimentara. Si apoi, este aproape imposibil sa treci pe jos intre mediagalaxy si magazinele alea... din cauza traficului auto, dar mai ales din cauza lipsei trotuarelor si a trecerilor de pietoni.
 
1521 - 1540 of 1771 Posts
Top