Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 5481 Posts

·
Registered
Joined
·
349 Posts
Forum ide dalje...cestitke svima koji su aktivni..ovako ili onako..lijepo je vidjeti slike..
No, da nije sve super...i nije....kada malo pogledate ovu sliku, onako se vidi lagani "neplanski" razvoj, pa malo plavo, pa malo crveno...ah..
No, prosli vikend sam bio malo na Makarskoj rivijeri...a Boze...ono je Crikvenica na N-tu...strasno...uzas...gledano urbanisticki naravno
 

·
Registered
Joined
·
5,639 Posts
Forum ide dalje...cestitke svima koji su aktivni..ovako ili onako..lijepo je vidjeti slike..
No, da nije sve super...i nije....kada malo pogledate ovu sliku, onako se vidi lagani "neplanski" razvoj, pa malo plavo, pa malo crveno...ah..
No, prosli vikend sam bio malo na Makarskoj rivijeri...a Boze...ono je Crikvenica na N-tu...strasno...uzas...gledano urbanisticki naravno
Nije valjda da ima i gorih od Crikve??? ^^
 

·
Moderator
Joined
·
51,851 Posts
Discussion Starter · #7 ·
PGŽ I OPĆINA JELENJE ZAJEDNO Škola Jelenje-Dražice u dogradnju početkom 2019.Prema projektu, radi se o dogradnji objekta od 4.200 četvornih metara, izgradnji školske sportske dvorane te uređenju okoliša i opremanju

Radovi na rekonstrukciji zgrade Osnovne škole Jelenje-Dražice i sportske dvorane u Dražicama trebali bi početi početkom sljedeće godine. Riječ je o projektu ukupno vrijednom 33 milijuna kuna, koji će zajednički financirati Primorsko-goranska županija sa 60 posto i Općina Jelenje s 40 posto, a koji obuhvaća dogradnju objekta površine 4.200 »kvadrata«, jednodjelnu školsku sportsku dvoranu, uređenje okoliša i kompletno opremanje.

Rok dvije godine

Zaključeno je to na radnom sastanku predstavnika Županije i Općine Jelenje, održanom u Rijeci, upravo na temu rekonstrukcije i dogradnje školske zgrade u Dražicama.
– Investicijski elaborat naći će se pred županijskim vijećnicima na skupštini 12. srpnja, a i jelenjski će vijećnici o njemu raspravljati na sjednici Općinskog vijeća, sredinom srpnja. Nakon godišnjih odmora, početkom jeseni objavit ćemo javni natječaj za nabavu koju će, u ime Škole, provesti Županija. Ukoliko sve prođe bez problema, odnosno ne bude žalbi, očekujemo početak radova u prvom tromjesečju sljedeće godine, kazala je pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Edita Stilin. Dodala je kako je rok završetka radova dvije godine, ali će se financiranje provesti kroz tri kalendarske godine.

– Primorsko-goranska županija izradila je, odnosno financirala kompletnu projektnu dokumentaciju, za što je izdvojeno 700 tisuća kuna, dok će Općina Jelenje financijski pratiti preseljenje opreme i učenika u školsku zgradu u Jelenju. Naime, poznato je da OŠ Jelenje-Dražice ima dvije školske zgrade – u Dražicama i Jelenju, a zbog radova koji će se obavljati u Dražicama, od početka nove školske godine, u rujnu, svi učenici pohađat će nastavu u školskoj zgradi u Jelenju, dakle u dvije smjene, sve dok ne bude izgrađena zgrada u Dražicama – kazala je Stilin, dodajući kako će već ovaj tjedan početi pripreme planiranja privremenog preseljenja.

Sve ide prema planu

Prema riječima načelnika Općine Jelenje Roberta Marčelje, aktivnosti vezani uz rekonstrukciju i dogradnju idu prema planu i zakonskoj proceduri te će zasigurno početak radova biti u školskoj godini 2018./2019.

– Općina Jelenje do sada je riješila imovinskopravne odnose na terenu te je sukladno dogovoru sa Županijom tijekom lipnja upisana kao suinvestitor u građevinsku dozvolu. Također, Općina Jelenje odradila je niz aktivnosti u ovom mandatnom razdoblju kako bi povećala sigurnost djece, prvenstveno zbog preseljenja svih razrednih odjeljenja u jednu školsku zgradu u Jelenju, pa je tako uvedena nova prometna signalizacija i pojačana javna rasvjeta, izgrađeno novo parkiralište, prostor za učitelje te je ispred škole u Jelenju postavljen novi sloj asfalta. Upravo je u izgradnji i pješački prijelaz te pripadajući nogostup. Kada se za to ostvare uvjeti, PVC stolarija iz školske zgrade u Dražicama prebacit će se u školsku zgradu u Jelenju, a sve u cilju kako bi preseljenje i boravak djece bio što bolji i ugodniji, istaknuo je Marčelja, dodajući kako je Općina Jelenje do sada u spomenute radove uložila gotovo 300 tisuća kuna.

– Ovaj projekt značajan za našu sredinu zasigurno ne bismo mogli realizirati i financirati sami, stoga i ovim putem zahvaljujemo Primorsko-goranskoj županiji na svesrdnoj pomoći i potpori u realizaciji, kazao je Marčelja.


http://www.novilist.hr/Vijesti/Rije...ola-Jelenje-Drazice-u-dogradnju-pocetkom-2019
 

·
Moderator
Joined
·
51,851 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Započeli radovi na željezničko cestovnom prijelazu u Krešimirovoj ulici

Započeli su radovi na željezničko cestovnom prijelazu u Krešimirovoj ulici zbog kojih će od 28. lipnja do 28. srpnja 2018. ovaj dio biti zatvoren, uz uspostavljenu privremenu regulaciju cestovnog i pješačkog prometa.

Podvožnjak će biti prohodan za automobile i ostala vozila visine do 4 m. Za pješake će biti zabranjen prolaz južnim pješačkim nogostupom, ali će im biti osiguran koridor prijelaza preko željezničke pruge sjevernim nogostupom za cijelo vrijeme radova.
http://www.fiuman.hr/zapoceli-radovi-na-zeljeznicko-cestovnom-prijelazu-u-kresimirovoj-ulici/
 

·
Moderator
Joined
·
51,851 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Rijeka prvi grad po broju ugovorenih projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije
Visoko prvo mjesto Grada Rijeke po broju i po iznosu ugovorenih projekata, među svim gradovima, općinama i županijama, odraz je aktivnosti gradske uprave Grada Rijeke koja je u pripreme i prijave europskih projekata ušla vrlo rano prepoznajući fondove EU kao važan izvor financiranja različitih programa i projekata

Udruga gradova objavila je u povodu 5 godina članstva Hrvatske u EU, interaktivni pregled hrvatskih projekata sufinancirani sredstvima Europske unije, koji su ugovoreni u razdoblju od 2010. do 2018. godine.

U bazi se nalazi 4.912 ugovorenih projekata koje provodi 3.020 subjekata iz privatnog, javnog i neprofitnog sektora.

Među jedinicama lokalne i regionalne samouprave Grad Rijeka prvi je po broju ugovorenih projekata, s njih 39, slijedi Osječko-baranjska županija s 24, Brodsko-posavska s 22, pa Grad Zagreb s 18 ugovorenih projekata. Krapinsko-zagorska županija ugovorila je u navedenom razdoblju 15 EU projekata, Grad Osijek, Grad Zadar i Međimurska županija po 13, Grad Šibenik 12, a Grad Vinkovci i Sisačko-moslavačka županija po 11.

Kada se u obzir uzmu ukupno ugovorena sredstva po nositelju projekta, među jedinicama lokalne i regionalne samouprave, grad Rijeka ponovo je prvi s ukupnim ugovorenim iznosom od 18,8 milijuna Eura, slijedi Grad Zadar s ugovorenim iznosom od 17,1 milijuna eura, Virovitičko-podravska županija sa iznosom od 16,9 milijuna eura. Grad Osijek i Grad Samobor ugovorili su projekte u vrijednosti preko 14 milijuna eura, a Grad Zagreb 13,8 milijuna eura.

Ako se baza pretražuje na način da se uključe svi subjekti javnog, privatnog i neprofitnog sektora, po broju ugovorenih EU projekata Grad Rijeka je na drugom mjestu, a ispred Rijeke nalazi se Hrvatski zavod za zapošljavanje s 54 ugovorena projekta. U pretraživanju baze po gradovima kao teritorijalnim jedinicama koje predstavljaju sjedište različitih subjekata javnog, privatnog i neprofitnog sektora, na prvom mjestu je Zagreb na čijem području je od strane različitih subjekata ugovoreno ukupno 1070 projekata, slijedi Rijeka sa 214, Osijek sa 159 pa Split sa 154 EU projekta na svom području.

Baza Udruge gradova pretraživa je na različite načine, a informacije su prikupili iz javno dostupnih izvora i objedinili ih s ciljem stvaranja javno dostupnog servisa koji omogućava analitičko praćenje broja ugovorenih projekata i njihovu vrijednost te informacije o nositeljima projekta.

Visoko prvo mjesto Grada Rijeke po broju i po iznosu ugovorenih projekata, među svim gradovima, općinama i županijama, odraz je aktivnosti gradske uprave Grada Rijeke koja je u pripreme i prijave europskih projekata ušla vrlo rano prepoznajući fondove EU kao važan izvor financiranja različitih programa i projekata.

Kako navode u Udruzi gradova, ideja je „da se ova baza podataka koristi u obrazovne svrhe i da se temeljem tih podataka povedu argumentirane rasprave o upravljanju i korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova“.

A ako će se ova baza dopunjavati, u njoj bi se, što se Grada Rijeke tiče, tek trebali naći projekti Urbane aglomeracije Rijeka, za koju su europska sredstva odobrena, ali projekti još nisu formalno ugovoreni pa ih trenutno u bazi nema. Također, kada je riječ o značajnim iznosima, u bazu bi se dopunjavanjem uskoro mogao uvrstiti i riječki projekt Vodovoda i kanalizacije „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“ za koji su odobrena europska sredstva u iznosu od 1,25 milijardi kuna, a projekt je ukupno vrijedan 1,76 milijardi kuna.

Projekt Udruge gradova za svaku je pohvalu jer predstavlja kvalitetan prikaz hrvatskih EU projekata, lako pretraživu bazu po različitim kategorijama i mjesto za relevantne informacije o ovoj temi.


http://www.novilist.hr/index.php/Vi...kata-sufinanciranih-sredstvima-Europske-unije
 
1 - 20 of 5481 Posts
Top