SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 944 Posts

·
Moderator
Joined
·
53,730 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Investitor resorta je investitorska i developerska grupacija JTH koja se preko dvadeset pet godina bavi nekretninama i zemljištima, izgradnjom i rekonstrukcijom nekretnina, njihovim zakupom, prodajom i održavanjem, ali i vođenjem objekata u oblasti poslovnih i stambenih jedinica, hotelskog smještaja i logističkih centara. Jedna od tvrtki grupacije, JTH Group a.s., pruža usluge u području građevinskog managementa, pripreme izgradnje, vođenja objekata, poslovanja i marketinga, a aktualno najznačajniji realizirani projekt u oblasti razvoja je svakako stambeni projekt Rezidencija Moser u gradu Karlovy Vary u Češkoj. Grupacija JTH vlasnik je projekata na teritoriju Republike Češke i Slovačke te u Hrvatskoj.

Hotelskim gostima bit će na raspolaganju 111 soba. Smještaj u vilama obuhvaćat će nekoliko kategorija – standard, exclusive i deluxe s ukupno 66 apartmana. Istinsko mediteransko ozračje, pogled na more iz svake sobe i apartmana, prostorni atrijski vrtovi, osvježavajuće zelenilo, grijani vanjski bazen s morskom vodom u zimskim mjesecima, mogućnosti bavljenja sportom, zabavni sadržaji, uključujući privatnu morsku plažu s pristaništem, dječji klub s igraonicom, neograničene mogućnosti objedovanja i gastronomske usluge. Svi će ovi sadržaji gostima hotela ponuditi iznimni nadstandar.

Costabella obuhvaća glavnu zgradu hotela, vile, zajedničke prostorije, kongresnu salu, wellness i spa centar, fitness-centar, veliki vanjski bazen s pogledom na more i privatnu plažu. Svi se navedeni sadržaji prostiru na površini od 2 hektara.

Za hotelske goste na raspolaganju su smještaj i usluge kategorije ****+ . Hotel obuhvaća sveukupno 111 standardnih soba površine 26,6 m2, 13 soba Exclusive površine 37 – 50 m2 i 7 suiteova površine 59 m2. Sve hotelske sobe sadrže balkone površine 5 -10 m2 s jedinstvenim pogledom na more i južnu stranu.

KASKADNE VILE

Radi se o luksuznim kaskadnim vilama s prostranim terasama te pogledom na more i južnu stranu. Kao smještaj u ovim vilama služe prostrani obiteljski suiteovi i apartmani s vlastitom kuhinjom. Sveukupno je na raspolaganju 12 vila, u kojima se nalazi 28 suiteova i apartmana površine od 68 m2 do 150 m2 uključujući terase.

EXCLUSIVE

Radi se o smještaju u ekskluzivnim apartmanskim vilama s prostranim terasama, koje se nalaze u 1. i 2. redu do mora s prelijepim pogledom na more i južnu stranu. Apartmani u vilama sadrže jednu ili dvije spavaće sobe i dnevni boravak s kuhinjom. Sveukupno je na raspolaganju 7 vila s 28 apartmana površine od 73 m2 do 123 m2 uključujući terase.

DELUXE

Radi se o smještaju u nadstandardno uređenim vila u prvom redu do mora s prostranim terasama i prelijepim pogledom na more i južnu stranu. Vile su uređene u stilu apartmana s 2 ili 3 spavaće sobe. Sveukupno su na raspolaganju 3 vile s 10 apartmana od kojih su 2 dvokatna. Površina ovih apartmana s terasama iznosi od 140 m2 do 185 m2.

Za goste resorta na raspolaganju su tri restorana (od kojih se jedan nalazi na krovu hotela s impozantnim pogledom na more i obalu ), lobby bar, wellness bar, bar u noćnom klubu, bar za osvježenje uz bazen i bar na plaži. Hotelski kompleks obuhvaća kongresnu salu koja uključuje prostorije opremljene kompletnom audiovizualnom tehnikom. Hotelski resort je opremljen za organizaciju kongresa, seminara i tečajeva.

Veliki wellness centar koji obuhvaća unutarnje bazene i prostire se na površini od 3180 m2, zasigurno će ispuniti sve želje gostiju vezane za odmor, opuštanje, masaže, tretmane i više od toga. Zajedno s wellness centrom moguće je koristiti i vanjski bazen s morskom vodom koja se u zimskim mjesecima grije prema potrebama gostiju.

Hotelski kompleks omogućava bavljenje sportom te nudi zabavne sadržaje u unutarnjim i vanjskim bazenima, na uređenoj morskoj privatnoj plaži s dječjim igralištem i privatnim privezištem za brodove, gdje su dostupni svi sadržaji za vodene sportove. Sastavni dio kompleksa su fitness-centar i dječji klub s igraonicom.

 

·
Moderator
Joined
·
53,730 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Start velikog projekta

Velika investicija u riječki turizam: U travnju počinje izgradnja hotela na KostabeliInvestitor, češka tvrtka Tre-invest, već šest mjeseci ima građevinsku dozvolu, a dobila je i koncesiju za plažu, najavio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel

Ovoga bi proljeća trebala početi izgradnja turističkog kompleksa na Kostabeli koja će bitno povećati smještajne kapacitete Rijeke, a imamo i naznake da bi relativno skoro, sasvim sigurno za iduću sezonu, i kamp na Preluku mogao doživjeti obnovu, najavio je riječki gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Grada Rijeke Vojko Obersnel na jučerašnjoj sjednici Skupštine TZ-a Grada Rijeke.

Kostabela konačno mijenja svoje izgled i dobiva funkciju. Konačno počinje izgadnja Luxury Resort & Spa Costabella – hotela sa 4 plus zvjezdice i 21 vile sa 54 apartmana, bazenima i wellnessom, a planirano je i uređenje obalnog područja, s vlastitim privezištem za jahte. U međuvremenu je investitor, češka tvrtka Tre-invest d.o.o., kaže Obersnel, dobila i koncesiju za plažu. – Tre-invest d.o.o. već šest mjeseci ima izdanu građevinsku dozvolu, i s gradnjom bi trebali početi u travnju. Vrijednost projekta je oko 50 milijuna eura, a rok za izvođenje od godinu i pol do dvije, kazao nam je jučer riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Podsjetimo, još u listopadu 2014. godine gradonačelnik Obersnel i direktor tvrtke Tre – invest d.o.o. Borjan Brnčić potpisali su ugovor za izgradnju turističkog naselja Kostabela. Turističko naselje bit će izgrađeno na zemljištu površine 17.769 četvorna metra, unutar područja planiranog za turističko-ugostiteljsku namjenu, koje je Grad Rijeka putem javnog natječaja prodao tvrtki Tre-invest d.o.o., za 33,8 milijuna kuna.

Prema najavama Borjana Brnčića, bit će to luksuzna, nestandardna ponuda namijenjena gostima više platežne moći. Kompleks će biti otvoren tijekom cijele godine, a ne samo u ljetnoj sezoni, pa je akcent stavljen i na kongresnu ponudu, ali i na zdravstveni turizam.

Realizacijom ovog projekta definitivno će se promijeniti turistička slika Rijeke, ali prije svega lice izuzetno atraktivnog terena uz samo more koji godinama stoji neiskorišteno. Riječ je o prostoru za koji Grad Rijeka godinama nije pronalazio rješenje, a samim time ni kupca i investitora. Priča je dobila sretan završetak jer kreće najveća investicija u riječki turizam.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rije...travnju-pocinje-izgradnja-hotela-na-Kostabeli
 

·
Moderator
Joined
·
53,730 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Novi turistički kompleks

Položen kamen temeljac: Počinje gradnja luksuznog resorta "Costabella" vrijednog 50 milijuna euraProjekt je od iznimnog značenja za cijelu regiju, pridonijet će isticanju njezine ljepote na području turizma i povećat će ugled ove lokacije i svijest o njoj te će istodobno donijeti 200 novih radnih mjesta – kazao je Jaroslav Třešňák, vlasnik tvrtke JTH Costabella

Polaganjem kamena temeljca svečano je započela izgradnja luksuznog hotelskog resorta Costabella »Costabella Luxury Resort & Spa«.

Preostalo je samo biti strpljivima i čekati 2020. godinu, kad će ovaj resort primiti prve turiste, a Rijeku upisati kao značajnu turističku destinaciju ne samo u Hrvatskoj, već i u cijelom svijetu.

Rijeka će dobiti novu dimenziju, nešto što nije imala i nešto što joj jako i definitivno nedostaje, pa će postavljanje kamena temeljca za izgradnju hotelskog resorta svakako postati važan dan u povijesti ovoga grada.

Tvrtka JTH Costabella izgradit će resort s tradicionalnim uskim ulicama s pogledom na more i zaljev s povijesnom Opatijom.

Kompleks će obuhvaćati glavnu zgradu hotela, vile, zajedničke prostorije, kongresnu dvoranu, wellness, spa i fitness centar, veliki vanjski bazen s pogledom na more i privatnu plažu. Svi spomenuti sadržaji prostirat će se na površini od dva hektara.

Investicija je vrijedna oko 50 milijuna eura, odnosno 418 milijuna kuna, a novi luksuzni resort Costabella zapošljavat će oko 200 radnika i imati ukupno 516 ležajeva.

– Iznimno cijenim profesionalnost i suradnju s Gradom Rijekom i gradonačelnikom Vojkom Obersnelom vezano za pripremu projekta Costabella, zahvaljujući kojoj smo uspjeli započeti s realizacijom projekta hotelskog resorta na ekskluzivnoj lokaciji Primorsko-goranske županije.

Projekt je od iznimnog značenja za cijelu regiju, pridonijet će isticanju njezine ljepote na području turizma i povećat će ugled ove lokacije i svijest o njoj te će istodobno donijeti 200 novih radnih mjesta – kazao je Jaroslav Třešňák, vlasnik tvrtke JTH Costabella i naglasio da će hotelskim gostima biti na raspolaganju 111 soba.

– Smještaj u vilama obuhvaćat će nekoliko kategorija – standard, exclusive i deluxe s ukupno 66 apartmana. Istinsko mediteransko ozračje, pogled na more iz svake sobe i apartmana, prostorni atrijski vrtovi, osvježavajuće zelenilo, grijani vanjski bazen s morskom vodom u zimskim mjesecima, mogućnosti bavljenja sportom, zabavni sadržaji, uključujući privatnu morsku plažu s pristaništem, dječji klub s igraonicom, neograničene mogućnosti objedovanja i gastronomske usluge. Svi će ovi sadržaji gostima hotela ponuditi iznimni nadstandard – kazao je je Třešňák.

– Izgradnjom ovoga kompleksa bitno će se povećati smještajni kapaciteti u Rijeci što je za Rijeku, u koju dolazi sve veći broj turista i koja bilježi godišnji porast broja turista za gotovo 20 posto, itekako važno. S druge strane, riječ je o investiciji vrijednoj 50 milijuna eura i otvaranju velikog broja novih radnih mjesta.

Prema projektu koji sam vidio, bit će ovo objekt s puno zelenila, velikim wellness centrom i lijepo uređenom plažom, a ono što je posebno važno naglasiti, koji je bio naš uvjet investitoru, jest da će šetnica koja prolazi obalom mora biti i dalje otvorena, odnosno dostupna svima – zadovoljan je bio početkom realizacije ovog važnog objekta i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

– Mi građevinari najviše volimo ove trenutke, kada se počinje izgradnja jednog takvoj projekta, draži su nam ovi trenuci nego završetak gradnje, jer to za nas znači kraj jednog ciklusa.

Posebno mi je drago da se to događa u ovom trenutku kada se hrvatsko graditeljstvo budi. Ovo nam nije prva suradnja s gospodinom Třešňákom te se nadamo i novim suradnjama kad nam je već ponovno ukazao povjerenje – rekao nam je nakon polaganja kamena temeljca Josip Purić, direktor tvrtke GP Krk zadužene za radove rušenja postojećih objekata i zemljane radove.

Na projektu su radili zajednički hrvatski i češki arhitekti, u čije ime je govorio Vladi Bralić, arhitekt iz arhitektonsko-građevinskog ateljea Aga.

– Možda ljudi nisu upoznati, ali upravo su Česi bili prvi turisti na Jadranu 20-ih godina prošlog stoljeća te su također bili među prvim investitorima u turizam u našoj zemlji.

Ovaj objekt će se nalaziti na predivnoj sunčanoj lokaciji s pogledom na otoke i našu Učku, a kako je riječ o resortu visoke kategorije, nadamo se da će dodatno ucrtati naš grad na turističku kartu Europe – naglasio je Bralić.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rije...resorta-Costabella-vrijednog-50-milijuna-eura
 

·
Registered
Joined
·
1,701 Posts
Ništa od plaže?
Nadam se da će wellness biti dobar :D


Bilo bi super da se grad i oni dogovore da kad već imaju strojeve dolje i čiste teren i nasipavaju plažu da višak iskopa ako ga bude naspu jedan dio prema biviu.... pa da se dobije još extra plaža za građane, ne treba nešto extra veliko dovoljno širina, dvije kamiona i to poravnati da ekipa ljudi se mogu i tamo fino kupati,, sad su stjene koje su nit za kupanje niti za sunčanje,, a usput bi bila i šetnica poboljšana... istina da će jugo to ubiti ali bar će bit bolje od sada

Samo sad 100 dozvola, misljenja, pomorski pojas, ovo, ono, pizzzzarije i tako redom :)
 

·
Registered
Joined
·
960 Posts
Super ^^
Hotel Costabella, marina Porto Baroš i Zagrebačka obala se trebaju dogoditi što prije :cheers:
 
1 - 20 of 944 Posts
Top