SkyscraperCity banner

7321 - 7340 of 7404 Posts

·
Registered
Joined
·
588 Posts
Malo više detalja vezano uz vijest o promjeni na servisu.


VENECIJA IZBAČENA IZ ROTACIJE OCEAN ALIJANCE, EVER STRONG IZ RIJEKE DIREKTNO ISPLOVIO ZA PORT SAID

AGCT photo
Ono što je bilo najavljeno još početkom siječnja se i dogodilo. Kontejnerska luka u Veneciji više ne sudjeluje u rotaciji luka na servisu Ocean alijance, čiji su članovi CMA-CGM, COSCO, Evergreen i OOCL. Posljednji brod koji je uplovio bio je “APL Oregon” 27. travnja.
Uslijedio je tjedan bez matica Ocean alijance u Jadranu na servisu AE6, kako mu je točan naziv ili opisno Phoenician express.
Nakon tjedna pauze, u utorak 12. svibnja u Rijeku je stigla matica “Ever Strong” po prvi put s novom rotacijom, koja isključuje Veneciju: Shanghai, Ningbo, Pusan, Shekou, Singapore, Suez Canal, Malta, Koper, Trieste, Rijeka, Port Said West, Suez Canal, Jeddah, Port Kelang, Shekou, Shanghai.
S novom rotacijom brodovi će i u Koper stizati jednom, umjesto dva puta kako je prije bio slučaj, kada su dolazili posebno za uvoz, posebno za izvoz. Tako se Rijeka nalazi kao posljednja luka u sjevernom Jadranu , prije nego brodovi napuste Jadran, što smanjuje tranzitno vrijeme prema Dalekom istoku tijekom izvoza.
Zbog nove je rotacije “Ever Strong” nakon obavljenog pretovara, u srijedu 13. svibnja, nastavio svoj put prema Port Saidu.
Osim spomenutih promjena, neke promjene su vidljive u najavama i što se brodova tiče. Prema rasporedu bi tako u srpnju trebao po prvi put stići brod “CMA CGM Ecicca”, a u kolovozu “CMA CGM Rogliano”.
Izostavljanjem Venecije iz rotacije omogućilo se povećanje kapaciteta brodova na servisu AE6.

Izvor: Venecija izbačena iz rotacije Ocean alijance, Ever Strong iz Rijeke direktno isplovio za Port Said
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
CMA CGM Ecicca”, “CMA CGM Rogliano”. tih brodova nema, neće dolaziti u Jadran za sada , iako su možda navedeni na schedulu,
stvarno stanje je kako slijedi ;
20.05. Apl Turkey , 27.05. Ever Excel , 03.06. Apl Austria , 10.06. nema broda - blank sailing , 17.06. Apl California , 24.06. nema broda - blank sailing , 01.07.nema broda - blank sailing , 08.07. Apl Oregon , 15.07.nema broda - blank sailing , 22.07 Ever Strong , 29.07. Apl Turkey
 

·
Moderator
Joined
·
47,564 Posts
Discussion Starter #7,323
“Ocean Paradise” na riječkom lukobranuDana 14. svibnja 2020 u 13.30 sati u riječku luku je uplovila luksuzna jahta Ocean Paradise poznatog talijanskog proizvođača Benettija.
Ova 55 metara duga jahta koja pripada kategoriji superjahti izrađena je u talijanskom brodogradilištu „Livorno“ u Toskani 2013. godine. Dizajnirana je u skladu s posljednjom tehnologijom raspoloživom u to vrijeme i vrhunskim luksuznim dizajnom uz automatizirano upravljanje sustavom. Na prestižnom sajmu Yacht Show u Monacu 2013, predstavljena je kao atrakcija, a na završnom događanju, osvojila je nagradu koju je uručio osobno princ Albert od Monaka. Nagrada RINA GREEN PLUS dodijeljena je upravo ovoj jahti za uspješno implementirana rješenja za očuvanje okoliša.
Jahta „Ocean Paradise“ ima četiri kabine za goste s mramornim kupaonicama i glavni apartman s vlastitom terasom na pramcu na glavnoj palubi. Sve je pomno i luksuzno izrađeno do najmanjih detalja poput unutrašnjosti ormara od kože. Gornja paluba je zamišljena kao privatni klub na plaži, opremljen sa solarijem, bazenom s vodopadima, plesnim podijem i teretanom. Vanjski dizajn inspiriran je zen vrtovima, lomljenjem svijetlosti drva i stakla kako bi se osiguralo obilje prirodne svjetlosti dodatno omogućeno velikim prozorima koji se protežu od poda do stropa i pružaju panoramski pogled na ocean. Jahta može ugostiti do 12 ljudi s 12 članova posade.
Privezana na riječkom lukobranu ova spektakularna jahta boravit će gotovo dva mjeseca u riječkoj luci.

 

·
Registered
Joined
·
127 Posts
15.5.2020., kontejnerski terminal Brajdica, Rijeka.
Pristajanje grdosije Maersk Hangzhou uz terminal (sakrio je manjeg kontejneraša koji se jedva nazire ispod plavih dizalica), šleperi čekaju na ulaz i preuzimaju teret, slažu se vagonske kompozicije na intermodalnom dijelu i na želj. kolodvoru, polako se završavaju preostala 4 kolosijeka na želj. kolodvoru, auti i kamioni zuje po cesti D-404 koja kroz tunel vodi iz grada... Još samo fali neki avion u pozadini, ali to možda kad korona prođe :)
138348
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Hoće to postati praksa ili je zalutao?
koliko mi je poznato GWANGYANG će sigurno doći dvaput za sada u Rijeku , ako bude dobra popunjenost broda uvoz / izvoz , ostati će i dalje, mislim da je tendencija ovog servisa/ alijance brodara da se uvedu veći brodovi sada kad je Venecija ispala iz ticanja na ovom servisu , zasigurno će biti novih brodova / imena u sljedećem razdoblju , sada ne znam da li povećani broj blank sailinga rezultat traženja novih brodova u charter ili možda nema toliko tereta , pa je lakše izbaciti putovanje nego imati oveći trošak i brod doći poluprazan
 

·
Registered
Joined
·
588 Posts
NOVOSTI U OCEAN ALLIANCE: U RIJEKU ĆE STIĆI APL GWANGJANG, KAPACITETOM NAJVEĆI BROD OVOG SAVEZA DO SADA NA BRAJDICI

Marine Traffic
Ocean Alliance jedan je od tri velika svjetska saveza pomorskih kontejnerskih prijevoznika. 2M je drugi, a The Alliance treći. Prva dva dolaze u Rijeku direktnim ticanjima brodova matica na tjednoj bazi.
I dok je 2M savez u svibnju prošle godine u Rijeku počeo dolaziti brodovima kapaciteta 15.200 TEU, Ocean Alliance nekih bitnih promjena nije imao, zadržavši kapacitet brodova na oko 6.000 TEU te dužinu 280-300 metara.

U svibnju ove godine iz rotacije luka servisa AEM6 izbačena je Venecija, čime se omogućilo povećanje kapaciteta. Trenutno, još uvijek su u rotaciji brodovi dužine 280-300 metara, ali u najavu je ušao i jedan većih dimenzija.
Kontejnerski brod “APL Gwangjang” uvodi se u rotaciju servisa početkom lipnja s polaskom iz Shanghaia, a prema najavi u Rijeku treba stići 8. srpnja, kada će sa svojih 349 metara dužine i kapacitetom od 10.106 TEU postati najveći brod ovog saveza koji je do sada stizao u Rijeku. Time će s “trona” skinuti brod “CMA CGM Rigoletto” (349 metara, 9.400 TEU) koji je u Rijeci bio samo jednom, i to 11. srpnja 2018.
“APL Gwangjang” izgrađen je 2011. godine u HHI brodogradilištu u Južnoj Koreji, a plovi pod zastavom Singapura.


Osim njega, u najavi Ocean Alliance nema za sada sličnih brodova, a isti brod Rijeci se vraća ponovno u rujnu.
Iako će biti najveći do sada od ovog saveza, neće biti najveći ni kapacitetom ni dužinom ikada na Brajdici, jer su to još uvijek brodovi 2M saveza, kapacitetom aktualna H-klasa Maerska i MSC brodovi od 15.200 TEU te dužinom također Marskovi (G-klasa) i MSC-ovi kontejneraši koji su u Rijeku dolazili u razdoblju 2015. do 2016. godine, a čija je dužina bila 367 metara.
Po završetku radova na produbljenju mora uz stari dio terminala na Brajdici, stvorit će se uvjeti za dodatno povećanje kapaciteta i dužine brodova.

 
7321 - 7340 of 7404 Posts
Top